Det här med att man tar priset efter hur en häst ser ut ..

Ja när man ska köpa häst är det ju såklart att man vill ha en som passar sig själv och det man vill hålla på med , man litar ju oftast på det som är "säljaren" men kan man det ? :o
_______________________________________________________________________________________________

Man brukar ju ta priset efter hur utbildad den är . Tex om det är superduktig OS-ponny/häst kan den ju kosta 100.000  eller om det är en outbildad häst/ponny kan den stanna nere vid 8-15.000 . Ett ex.

Men nu har många börjat ge priserna efter hur hästen ser ut .. Lixom om det är en renrasig arab så är den dyrast ex. Detta kan man kalla för att bli lurad . Den renrasiga araben i det här fallet är kanske la fin , men kanske inte kan så mycket ? Jo visst , de renrasiga som kan få bra i utställningar är kanske en aning dyrare men endå , jhag själv tycker det ska fortsätta vara som det alltid varit , att man går efter hur utbildad hästen är .

Min kompis har själv har råkat ut för detta (man kan kalla det att bli lurad ?) Hon läste en annons om en fin , duktig hopponny (hon själv tävlar höga klasser) Hästen var rätt dyr , ca 98.000 tror jag den låg på ?
de åkte dit och provred . Den var fin i dressyren och kanske inte var den bästa dressyrponnyn  men hon skulle la ha den till hoppning så hon brydde sig inte sp mycket om just det . Sedan så skulle hon provhoppa .
Hon fick inte hoppa högre än 60 cm med den på provridningen för ägaren tyckte hon inte skulle hoppa så högt när det var första gången . De tyckte de själva var ganska konstigt eftersom det i annonsen stog att det var en häst som hoppade allt . De provred några fler gånger och hon fick hoppa 80 cm som högst med den på provridningarna. De tog hem hästen och efter ca 3 månader försökte de hoppa 110 cm . Men hästen klarade det inte , antingen så vägrade eller rev den hindret . De försökte flera gånger på de högre höjderna eftersom den hade tävlat mycket . De ringde och klagade på den förra ägaren och sa att h*n hade lurat dom. Men svaret de fick var ''Men den är ju fin iallafall!''
De lämnade dock inte tillabaka hästen eftersom Felicia eller fillan som hon även kallas gillade att utbilda hästar , men nu har den blivit mer än galen och jag vet inte ..


Vad tycker ni om det här  ?

/Jenny

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0