SVAR TILL: ANONYM

Anonym:
Vem filmar ? eller ja , försöker filma ?

Svar:
Det är en kompis till mig som filmer, och jag tycker hon
filmar riktigt bra, även fast det är lite skakigt i början, man ser ju hur jag
hoppar på filmen, vilket är poängen? Allt kan ju inte vara perfekt! ;)


Videoblogg - Hur jag träffade Yatzy m.m

Nu kommer en videoblogg där jag berättar om när Yatzy ska säljas, hur jag rider henne och hur jag träffade henne! Jag är ledsen att jag låter konstig i videon, men jag är påväg att gråta hela tiden när jag pratar om Yatzy!



Ridningen på yatzy idag!

Ja idag red ja Yatzy, vi red i paddocken och red lite bommar, vilket var jätte roligt! Haha, fast Yatzy snubblade över en bomm så den gick sönder...:P Jag red med gummisnodd & tränade på att ställa, skänkelvikning, halt, igångsättningar m.m! Det var jätte roligt!

I tisdags så var det några som provred Yatzy eftersom hon är tillsalu och jag bara hjälper till att sätta igång henne, och det var därför jag tänkte sluta blogg för någon provred henne.
I alla fall så sa Andrea idag att Yatzy är såld och kommer flytta till Stockholm i slutet av Maj, vilket jag tycker är skit jobbigt just...men jag kommer fortsätta att åka ut dit och hjälpa till i stallet och rida Andreas storhästar, så det är ju i alla fall positivt!
Men mer om allt detta får ni höra i ett videoinlägg som kommer ut strax!

snart försvinner du ur mitt liv föralltid, min fina lilla ängel.

har vi inte...

... blivit sämre på att uppdatera? svara !


runda på diiva !

hej!
nu har jag nyss varit i stallet. Det gick jättebra. Red bengtrabacken rundan , eller vad fan den heter xD
Hon var lite seg, men efter ett tag fick hon lite fart på bena. Skritta typ hela vägen , trava bara lite på en grusväg.
Tränade mycket på att ställa henne och gjorde lite skänkelvikningar mm. Hon var iallefall jätteduktig!
När jag kom fram till stallet så tog jag av henne sadel o hoppa upp barbacka o lät henne gå runt lite på stallplan.
Världens mysigaste häst dä.. ♥
Bild på dagens "fest"valborgs" kläder kmr sen ;)
jag & tjalle :*

höhö kollar in lite ..

Jag har ju fått order av Louise att gästblogga här lite då&då , så jag kollar väl in nån gång eller två i månaden för att berätta lite. Har kanske inte så mkt att berätta just nu men klicka HÄR för att se min blogg :)



inge bloggande för mig i dag...

hinner inte blogga i dag , ska på fest , just nu håller jag på att fixa ordning mig.
men hörs imorn ;)

Horsa idag

Red Horsa idag, vi red dressyr i ponnypaddocken och jag har en maaaaaaaaaassa bilder! Så jag antar att det kommer en bildbomb imorgon! I alla fall så började vi med att ställa i hörnen,  flytta lite för skänkeln fram och tillbaka till spåret, halter osv. Sedan började vi en övning:


 
Blå = Halt
Grön = Skritt
Gul = Trav
Röd = Galopp

Vi började med att trav in på övningen vid E och travade sedan förbi A och in på en 10 m volt och sedan ut till spåret och in på serpentinbågarna,(dom röda sträcken är bommar) mellan bommarna så gjorde man 2 skrittsteg och sedan halt, två skrittsteg och fram i trav igen, samma sak på nästa medellinije, två skrittsteg, halt, två skrittsteg och sedan fram i trav, trava in på en 10 m volt vid C och sedan ut till spåret igen och fatta galopp vid C galoppera upp till A och sedan börja om igen!

Det gick riktigt bra och Horsa gick jätte fint i slutet!


Horsa och jag, bild från idag.

Bildbomb

Ja nu kommer en bildbomb på tävlingen med Lille skutt i lördags! Har typ 200 bilder men ni får bara se några, MOHHAHA :D Och ja vet att alla är mörka & suddiga men aja, var nöjda!








Och som avslutning av denna bildbomb så får ni videon när jag hoppar med Lille skutt! Och ja vet att jag är ehlt efter på ett hinder, men aja allt kan ju inte vara perfekt? ;)




Urrrrkkk..

Jag är så dålliiigg på att uppdatera , men ska försöka bli bättre. Vi håller ju på att planera ny design också ;)
Så då blir man väl på ännu bättre blogghumör!
Onsdag:
Skolan. Sen red jag och Carro ut. Gordon har svullnat upp över käken o läpparna , Så Carro tänkte bara ta en promenad. Men sen kom hon på att hon kan ju rida med grimma och grimskaft för vi skulle bara skritta ut en runda. Ja.. så då gjorde hon det. Jag red med träns iallefall , Haha. Sen red vi ut , det gick jätte bra. Sen kom det en gren mot Gordons mage. Det tyckte han var skitläskigt! Så han fick lite panik. Och vi red på en smal skogs väg. Så han klämde ut mig och Diva. Då blev han ännu mer rädd så han skena iväg & bocka med Carro! Jag vände Diva o skritta en bit sen bah ; men vafan CARRO ! Hon hade ju inget träns hlr!!!! Så då red jag i väg mot stallet. Jag trava hela tiden för att Diva var skitpigg och om jag skulle galoppera skulle jag inte få stopp på henne , för hon var väldigt uppsträssad! Aja när vi kom fram till stallet stog Carro där o var så jävla sur på Gordon! Sen hade hon tappat mobilen , men vi hitta den ;)
Torsdag (idag):
Skolan. Sen hem oså ringde jag morfar så drog vi till stallet. Red ut en runda Diva tyckte det var SKIT kul! Galoppera på en äng o upp för en backe. Shit vad hon drog på , så jävla skoj! :) Sen hem o byta om sen på fotbollsträning. Det var också riktigt kul. Sen var jag på kalas o nu sitter jag här. Ska försöka hinna blogga lite imorgon också. Efter skolan ska jag ut o jogga , får se om jag hinner efter. Hihi dutti chey jag är ;)
Men piggahezten xD
Älskar dig ♥

arg!

det går ej att gööra videor med filmer i , arg kan inte ns beskriva mig just nu!
men om ni vill , kan jag ju göra videos med bilder , t.ex på kila , mig och kila , på ruffsan , ja allt möjligt!

kommentera isåfall!


/fannyb

ridningen igår!

hej!
red ju kila igår , vi red ut en sväng inge mer snack om det utan efter det red jag o  maya , ja hade ruffsan!
det gick bra , har fixat så ja kan ladda upp videos , s tänkte slängaa upp en liten videostund ;)



vinterbild:D




videoblogg!

Jag lovade er en videoblogg, nu kommer den! Vill ni ha en till?
KOMMENTERA OCH SÄG VAD JAG SKA PRATA OM I NÄSTA VIDEOBLOGG!!


hjärnan skriker var glad medans hjärtat gråter...

ja ni självdisciplin...borde egentligen sitta och plugga matte då jag verkligen ligger efter...måste lämna in 3 matteläxor på måndag :/
Men som vanligt så drogs jag till att blogga och sitta vid datorn. Jag borde verkligen skärpa till mig, snart får vi ju betyg i 8, så lika bra att börja vänja mig med att plugga stenhårt! Jag vill ju läsa vidare till Veterinär senare på Gymnasiet och då är det MVG i alla ämnen som gäller! Jag som hatar att plugga..aja sånt man får leva med.

Imorgon ska jag rida, suuuuuuuuuuuuuper taggad. Tror jag ska ha Horsa, antar att vi har dressyr i paddocken.

(Tagen med mobilkamra!)

"Mina ögon kan tindra
Mina läppar kan le
Men sorgen i mitt hjärta 
Kan ingen se..."


hej , hann inte igår

hej , hann inte blogga igår kom hem sent från stallet och fick hoppa in i duschen och så äta sen var jag så trött så jag gick och la mig.
men i stallet så var jag med när martina red fjalar , sen så körde vi en sväng med Zorillo.
idag ska jag rida kila kl 5 , martina rider med på tratten , vet ej om det blir tarsta borg , eller nåt annat skoj!
kan ladda upp lite häst och annat random bilder från helgen nu.



DU ÄR MIN LIVSKRAFT!


/fanny

skolan snart..

Ska dra till skolan om 7 min -.-' usch! Aja, tänkte berätta lite om vad jag gjorde i stallet igår nu när jag hade tid att blogga. Först så vaknade jag kl 09.54 och skyndade mig att göra mig iordning och åkte sedan till Felicia kl 11.50 och var där runt 12 snåret. Vi hade fått en läxa under lovet att vi skulle skriva en laborationsredogörelse och då gjorde vi den tillsammans, och som vanligt så väntar jag med läxorna tills sista sekunden..jag har världens dåligaste självdisciplin! Jag får jobba på det! Sedan tog jag och Felicia bussen upp till stan då vi skulle äta lunch med Emma på La Baugette, super gott! Efter det tog vi bussen vidare till stallet, bytte om och jag gick och ryktade/visiterade Lille skutt och kolla så han mådde bra. Haha, sedan flummade vi tills felicia skulle rida, och efter det så åkte vi hem, jag åt, duscha och gick sedan och la mig efter som jag tydligen då var väldigt trött, men ajg somnade inte förän vid halv 5 -.-' sedan var det bara upp igen 06.40, så kom jag på att det var onsdag, då jag har sovmorgon till halv 9, så jag behövde egentligen inte gå upp förän 07.10. SMARTA FANNY.
Föresten så har jag träffat Lollo i stallet ett par gånger nu, och vet ni? Hon är mycket skummare i verkligheten än var hon visar på bloggen, men hon är också grymt fin & super schysst!

Men jag slutar 14.40 men brukar alltid sluta tidigare, men i alla fall så trodde jag att jag skulle till Yatzy idag, men nu ska jag istället dit i helgen, så när jag kommer hem så kommer säkert fler blogginlägg från mig!


Yatzy får stå för bilden idag, fina ponnyn!


Underbara Ponsse ! ♥

Hej! Nu har jag nyss kommit hem från karlslund. Har inte hunnit blogga i dag för att jag har haft fullt upp. I morse när jag vakna så klev jag upp så åt jag frukost sen cykla jag direkt upp till Diva. Hos Diva så mockade , rycktade och gick en promenad med henne. Hon har blivit så fiiin i tullet ! Sen cykla jag hem & sen kom moa och hämta mig vid 14.00 , så åkte vi till karlslund. Så var i framme där vid 14.30 , sen så rycktade moa sin sköthäst Adam o jag hjälpte till! Sen gick vi upp & åt mellis. Sen gosa vi lite med hästarna o så. Sen vid 17.00 så börja jag fixa i ordning hästen inför ridpasset , fick Ponsse. Han var på ett riktigt tjur humör i dag , ( okej de är han jju typ alltid ) men i dag var han extreeemm ! Sen när vi kom fram till ridbanan var han super duktig. Klanta till det lite i början , men sen gick det bättre. Vi red över bommar i dag igen. Vi ska antagligen hoppa nästa gång , skoj! I morgon börjar skolan blää , sen blir det stallet på kvällen. Blir mer uppdate i morgon. Vi ska göra en ny design också , nu när jenny inte är med längre.

Han är så jävla söt ! ♥


Allt är nästan som vanligt igen..

Nu är nästan allt som vanligt igen, så jag kommer blogga som vanligt nu! :D Nu när Jenny har slutat för gott så tänkte Jag, Fanny b och Louise att fräscha upp bloggen lite, med en ny header och lite härliga sommarfärger! Blir väl bra? Och såklart så kommer jag videoblogga på Fredag som jag lovade! Imorgon börjar skolan..längtar inte! Hade studiedag idag, sofft!


dagens..




dagens låt :)


/fanny

pics from tha ridning igår!

varning för oskarpa bilder!







haha stiglädrerna var as korta , ellr så kändes det bara så för ja ha rju ridit massa i dressyrsadeln ;)


snuttan




så himla fin häst



jag älskar dig!





min älskling<3<3<3<3<3

jag har bara en fårskinnspadd under för skavet är inte helt läkt än och vill inte göra det värre  med en hård schabrak kant...
/fanny

haha tratten!

hejhej!
idag , eller ja typ för 15 minuter sedan , så tänkte jag springa en liten runda med tratten för jag vill nte springa själv , så jag går in och hämtar grimskaft, men sen när jag är där och ska hämta henne då kommer jag på att jag glömmer grimman , fuck!
så försökte med bara halsring av grimskaftet med hon fattade ingenting så jag gick in och hämtade grimman, men sen så började hon springa runt mig och försöka sparka och så , men jag ville ju inte ge upp men försökte ett tag till , sen så tog jag av henne grimman och gick , då drog hon i väg i full ponny galopp mot kila och dom , haha!
aja martina kommer om en timme ska vara med fhenne och mocka och sådär :)

ska ladda upp massor med  bilder också!

/fanny

okej, nu blir ni säkert förvirrade..

Nu blir ni säkert förvirrade av alla olika besked. Men jag har bestämmt mig för att INTE sluta på Ponnysnillarna för det kändes orättvisst mot Fanny & Louise att jag bara slutar när dom räknar med mig. Men dock så kommer jag ta en mindre bloggpause ett tag tills allt har ordnat upp sig och är som vanligt igen, om det någonsin blir det..

Men men, jag kanske lägger in något inlägg ibland men absolut inte lika mycket som jag brukade och som sagt så tänker jag ha bloggpause tills allt har ordnat sig och jag vet då inte hur lång tid det tar! Men Lollo och Fanny kommer ju uppdatera lika mycket som förr.

Ha det bäst!

 

Tråkigt att läsa bloggen ?

Huh verkar som att Fanny också slutar precis som jag ..
Men så är det och ni får hoppas på att andra fanny&lollo , som startade hela bloggen kommer vara kvar.
Iallafall säger jag hejdå nu och ni får väl ett mer hejdå av fanny också snart<3

Men JAG finns på http://www.enwy.blogg.se  där jag kommer uppdatera ;)

ses !

/Jenny

bara att hålla blogghumöret på topp...



slutar

jag kommer sluta blogga helt här, en otroligt tråkig sak har hänt vilket får mig att sluta. Orkar inte mer, hejdå!


A A A !

Jag klarar inte av att ha bloggpause xD
Så nej.. kommer inte ta bloggpause!
Älskar mina cheyor som är med i ponnysnillarna ! ♥

visst från inte jenny sluta blogga? (a



Kanske hejdå ?

Säger väl kanske hejdå till ponnysnillarna på riktigt nu ? Känner att jag verkligen vill ha egen blogg .

så kika in en snabbis och säg hej till http://enwy.blogg.se

Men vi får se hur det blir !

/Jenny

smakprov!



min söta katt :3



'

Ruffsan




jag och stina :D




maadras


/fannyb..



min helg!

lördag : typ , var med folk här hemma och fixa
söndag : stina kom , vi hoppade studsmatta, badade benen i en bäck o massa mer sen red vi med maya och sandra , jag red ruffsan :D
det gick bra, hon börjar bli duktig nu lillan!
måndag : (idag)
stina sov ju här så vi red Doris och abby en liten stund på banan sen red vi ut , maya var med och tömkörde blackie.
aja sen så  frågade stina ;:: ska vi trava lite här? jag bah ah visst :D
sen så efter ett litet tag vart det galopp för både mig och stina , ;)

sen så red vi kila en stund på paddocken , jag först sen red stina lite. sen red vi ut den lilla vägen igen-
gick as bra , galopperade och travade av henne sen så skrittade stina henne :)
har massor med bilder!
frn hela helgen . kommer i olika inlägg :)





wiiiiee!

Märkte att ni var mycket intresserad av att jag skulle videoblogga, så jag fixar det redan imorgon! Jag kommer först läsa upp frågan och sedan svara jag på den. Jätte roligt att ni ställde så många frågor, men ställ gärna fler! Hahahahahaa, aja ta dig samman nu fanny..jag kommer säkert få ett fnitter anfall i videon, men det får ni stå ut med! Idag ska ja nog bara vara med någon kompis, slappa och sola såklart! (yyy' Jobbar stenhårt på brännan vet ni! Och imorgon ska jag till Yatzy, wieee längtar!!

Bara för att jag är en som inte har ett seriöst liv, så får ni två skämt:

Jag: Mamma, vad kallas en groda utan ben ?
Mamma: Ja vet inte ?
Jag: Hopplös!
HAHAHAHHAHAHHAHA, omg!


- Vad kallas det när gammal är ute och går?

- ANTIKRUNDAN!!

HAHAHHAHAHAHHAHHAHHA


Videoblogga ??

Kom på en sak! Vill ni att jag ska videoblogga lite? Tänkte att det vore kul, om ni ställde några frågor så kunde jag svara på dom live i ett videoinlägg? Haha, och så kan jag visa er lite av min sjuka humor! :D Men är ni intresserade av det?
KOMENTERA EN FRÅGA ELLER FLER, SÅ VIDEOBLOGGAR JAG PÅ FREDAG!

:D

cha cha! Idag red jag Yatzy i paddocken med Andrea, ahha nej vi red inte båda två på samma häst ;) Utan jag red Yatzy och hon red Alle...(tror ja det va? :P) aja minnet är ju på topp nu! Vi hade lite dressyr, gjorde volter, serpentinbågar med volter i och mer volter...OCH mer volter, haha omg låter som värsta nybörjan här xD Och vet ni vad jag mer fick göra?! GALOPPERA!! herregud efter att ha ridit 9 år får jag äntligen galoppera gud så jag har länktat, ska dit på tisdag igen och då ska Andrea lära mig att göra Piaff, passage och spansk skritt ^^ Ja är sjukt taggad! Om ett par veckor ska jag också tävla i frihetsdressyr med Yatzy, vi ska flyga ner till spanien i mitt privat jet. Önska oss lycka till!!


Haha, och för er tröga som fattar noll av denna osammanhängande text, så driver ja, bah för att inte jag har något liv! ;)

Tell me right now ...

Nu taggar vi sista avsnittet av ponnyakutens om kommer ut på datorn ikväll !
Sen får vi vänta ett år igen :(


I hope and believe that you do it

Tänkte berätta lite om stallet idag , ni kanske börjat tröttna på sånna här inlägg men vi red iallafall ut.
ututututut . I skogen och klättrade lite i kullar . Vi var ganska flumm idag så x) (jag,Astrid&Ewe) Så
på vanlig rak stig var vi överdrivna dressyrryttare , i kullarna var vi överdriva hoppryttare med massa eftergift&i galopp , ibland traven , så var vi riktigt överdrivna jockeys med benen rakt ut och massa eftergift . haha de måste vi göra om så vi får bilder på det, måste sett riktigt kul ut för de som gick/red förbi :D
Men Bingo var rätt pigg , som vanligt & det gick helt okej.
Vet inte emr vad jag ska skriva men imorgon taggar jag att träffa nya pållen ! Kommer bilder då ♥
Men tyvärr bildlöst inlägg idag . Surt -.-



Önskeinlägg ?


Vad tycker ni ?

Min dag ser väl bra ut..typ? :P Nejmen snart ska jag städa mitt rum, sedan ska jag äta lunch typ och efter det drar jag till Yatzy! :D Vi ska rida i paddocken i vilket jag ser fram imot, det mycket enklare att jobba hästarna ordentligt när man rider på en såkallad ridbana! Rider ju mest ute på henne, ibland lastar vi henne och åker till ridhuset. Men det är ju roligt att rida ute med, men asso ni fattar!
Vad tycker ni är roligast, Rida ute i skogen och lattja runt lite, eller ha ett hårt träningspass i paddocken/rihuset?

Själv föredrar jag ett hårt ridpass, och så någon ibland att man bara rider runt i skogen och lattjar lite! :D


olala, snygg tjej eller hur? :P haha..or not



Det är DÄRFÖR ip-nummer finns !

Ni måste inte vara anonyma för att skriva eran åsikt , att vara anonym hjälper ju inte något .
Därför ip-nummer finns ;)

Anonym om Vad tycker ni om dessa ?:
FULA!!!!
24 April, 10:02  
Anonym om Vad tycker ni om dessa ?:
dis!


:D


Bilderna..

Alla bilderna kommer en annan dag, så ni får nöja er med denna snygga bild på mig och älsklingen! :D




Tävlingen idag!

Tävlade ju idag, en liten clear round på bara 40 cm med Lille skutt, vet att det är lågt, men jag har inte tävlat så mycket med Lille skutt och då är det bra att börja lågt! Jag var så sjukt nervös innan att jag typ hyperventilerade, skakade & höll på att svimma. Men när jag väl kom in på framridningen och började rida så släppte det! Vi hoppade fram på ett litet kryss, och galopperade sedan över några räcken. Sedan skulle vi hoppa bana och det gick helt okej, förutom på fjärde hindret då det lös sol på hindret och han typ hoppade rakt upp i luften och sedan snett, förvånad över att jag satt kvar! :D Resten gick bra, förutom att jag var helt efter på det femte hindret, men annars så är jag super nöjd! Han gick jätte fint på tygeln på framridningen, han är världens bästa ponny! Lovar att det kommer en stor fet bildbomb imorgon, eller kanske i natt? Med en massa fina bilder och en film när jag hoppar! :D

Lille skutt <3 (Inte tagen idag, som ni ser på datumet)

aja..

hej, jag måste ta en bloggpause nu..
jag har för mycket att göra och tänker alldeles för mycket.
tänker inte på så bra grejer då , alltså blir jag väldgit less...
kanske är borta i 1-2 veckor , men när jag kommer tillbaka så ska jag vara på bättre blogghumör & roligare inlägg.
hejdå :*

Vad tycker ni om dessa ?


Själv tycker jag att de är rätt snygga !
Tretornliknande ( fast inte exakt) med snörning.
Eran åsikt tack ? :D


glad påååsk

bad update , igen!

igår red jag ju kila red i dressyrsadeln började med att göra lite volter och gå över bommar och för att få fram henne för hon kändes så trött!
sen började jag trava , fyfan rida lätt i dressyrsadel , inte min grej !men det går ju iaf! ;)

aja sen efter ett tag började jag galoppera i hennes lätta varv , gick as bra !
sen så tog jag i andra varvet , hennes svåra.
fyfan , blev så jävla arg ( PÅ MIG SJÄLV SÅKLART!)
för hon försöker ju alltid dra där ut från volten och så , då gör jag halv istället .. när jag ska  vara me med ytterskänkel och få in henne på volten och fatta ny galopp!
men det gick efter det , fyfan då gick det as bra! :D
blev inga bilder men..
aja det är sjukt härligt att kunna rida i t-shirt igen , haaha!

idag kommer det lite random folk hit, sen imorgon sover Stina här så ska vi rida tsm med Sandra .
sen så på måndag rider jag kila i paddocken tror jag o stina fotar o rider litegrann , sen rider vi antagligen ut på doris och abby!
för er efterblivna , nej nu var jag dum.. för er som inte vet vem doris är ! xD
det är stinas ponny som var utlånad på foder men han ramla av o bröt fingret så hon ska ha isadora hemma är i typ 3-4 veckor . :)




har inga bilder nu , men har o kommer fota massa nu ihelge så förvänta er en bildbomb :)








*hettjej* haha xd



23/4

tjao , snart ska jag till morfar o äta påsk lunch, gött!
sen ska jag och amanda till karlslund o kolla på blåbärs hoppning o hjälpa sofhia!
skojskoj! :)
så uppdaterar jag mer i kväll , lovar!



Glad påsk på er kära bloggläsare!


dåligt uppdaterat ^^

hejsanhoppsan karlsson ;)
har inte uppdaterat så mycket , pga har haft mycket att göra. i går var jag o hopp träna diva. det gick vill inte så där jätte bra. är ju inte så nöjd. men hon tycke det var skit kul!
på vägen dit var hon helt okej, hon lyssna på mig o skötte sig bra vi skritta bara. när vi kom fram till ridbbanan så börja jag trava. hon var överhetsig o hon var as het. fick inte stopp på henne. men jaja sen när jag hade travat och fått ner henne lite lugnare så tog jag några småskutt på ett hinder som låg på 40 cm (!?) det gick bra , sen galoppera jag lite ååh jag blev så arg hon bara sprang & sprang jag fick alltså inte stopp på henne. Sen hoppa jag en oxer på 50 cm. Ett plank på 50 cm. Och ett rätt uppstående på 40 cm. gick lite bättre på slutet men hon fjanta sig riktigt!
sen hoppa carro upp på henne och hon fick knappt hlr stopp på henne! hon hoppa några hinder på 60 cm tror jag. sen skritta vi hem o hon var hetsig då med , men det gick helt okej. när vi väl var hemma så svampa vi av dom så dom fick gå ut i hagen. sen mocka vi o fixa stallet. sen kom anne , (carros mamma) o hämta oss. Sen när jag kom hem så dusha jag och åt mat , sen kom mammas kompis Katarina som skulle sova hos oss och följa med på 40års fest. aja , det var typ min dag.
hejdå :)
( inte bild från igår )

nervös

Ja nu sitter jag här och taggar upp för tävlingen, men jag är sjukt nervös ;s känns som om jag kommer svimma eller dö snart :P Nejmen, ni kommer få en stor fet bildbomb sedan när jag kommer hem! :D


haha, bjuder på bilden, skutt & jag!


Svar på kommentar

emelie  ( http://fjordyy.webblogg.se )om Riktigt bra tävling !:
grattis :)
fast fördelen med liten häst är ju att man kan svänga snävare så, hihi :D


Svar : Tack !
Nja , snävt och snävt . För att när han kom så ville han knappt hoppa, han stack mest åt sidan
eller vägrade så ville inte göra det jobbigt för honom men det vart en förvånging
endå att komma 2:a :D

yatzy idag!

Åkte ut till yatzy idag och red med Andrea, vi red i skogen och det var så jävla härligt! Att höra fåglarna kvittra, solen lyser och det är bara allmänt härligt! Vi travade lite, skrittade, ställde och gjorde lite skänkelviknigar där det gick. Vi klättrade lite upp och ner för sandbackar, sjukt kul! Hihi, det skulle tydligen vara skritt/trav men aja jag tyckte galopp lät bättre, så jag galopperade upp istället ^^ Sedan red vi till Andreas lilla "terrängbana" och tog några småskutt över ett par hinder, as kul! Hindrerna var väl runt 40-50 cm bara, men det var första gången jag hoppade med henne, och hon tyckte det var riktigt roligt! Hon försökte dra iväg i galoppen efter hindrerna, söt ponnyn!

Imorgon är det ju Clear round med Lille skutt, TAAAAGGGA!!
Har precis putsat det sista till tävlinge, tänkte ha vita ridbyxor, vitt linne & en rosa piké, tror det blir ursnyggt? :D
Satsar på att komma runt banan felfri i alla fall, sedan ska min kompis Tuva (http://ventootuva.blogg.se) fota mig & skutten! Suuuper schysst!

På söndag så ska jag till Yatzy igen, då tänkte vi rida i paddocken med gummisnodd (yy'''''''''''', taggad! :D


Riktigt bra tävling !

Jaop idag var det ju tävling somsagt . Åkte dit med Kajsa & vi började att gå banan till clear rounden .
Den var inte så svår men hade ändå problem att komma ihåg den pga min nervositet :D men sen så borstade Bingo .
Kollade lite när de andra hoppade sedan vart det ganska tajt mellan mig&en annan så hade bara några minuter på mig att värma upp . Men det gick bra , han stack en gång när vi hoppade oxern inne på framhoppningen . Inne på banan fick jag statsignal och han kändes riktigt glad , han hade hoppat med en annan ryttare innan mig som ah red fel väg&vägrade ut sig och jag vet inte vad :s . Så han testade ju även inne på banan men blev "arg" och han skötte sig , han försökte sticka&vägra men fick över honom . det blev alltså en felfri runda !


Klädde av honom och gick banan till mästerskapet . Där blev det 10 hinder om man räknar med omhoppningen .
Var inte heller så svår bana och jag hade inga tankar på att vinna egenteligen . Ville bara komma runt felfritt.
Bytte till vita ridbyxor , sen satt upp och red fram honom en aning för tifigt men hade ju inte skrittat av honom sen förra klassen så skrittade rätt mycket . sen hoppade fram , var ju lite högre nu och han vart gladare på det ! :D
Hoppade utan att tveka . Så red vi ner till ridhuset dåro och fick startsignal . Snuddade på 1:an men de höll , Mot 4:e hindret som var en oxer så kände jag verkligen tydligt att han tänkte sticka åt vänster men fick över honom även där.
Sen resten av banan gick bra och jag blev felfri så fortsatte mot omhoppningen ! :D Körde inte värsta snäva svängarna utan tog det lugnt och kanske halvverade vägarna. Trodde jag  ?:o vi nollade även där och de sa att jag ledde klassen med tiden 17,7 vilket blev en förvåning ! Så ledde klassen tills Lisa kom och ficm 17,6 ! gaah surt !
Men kom 2:a och är RIKTIGT nöjd på riktigt ! :D kunde nog inte gått bättre för mig ...

Men vi kom tvåa , red in tog emot priserna som var en blåvit rosett , påskägg och ett par ridstrumpor ;)


1:a Lisa Narving med Champange Charlie , 2:a Jenny Ljungkvist(jag) med Bingo & 3:a Astrid Sälg med Hope ! :D



SUPERDUPERMEGANÖJD ÖVER VÄRLDENS BÄSTA PONNY ! Och att tappas ned mer 1 HUNDRADEL av största hästen tyckte jag ändå blev ganska bra eftersom Bingo är rätt liten iallafall ;)


dålig

dålig update av mig! :(
men  i onsdags red jag barbacka runt tarsta borg o martina gick med , as långt ju xD
aja galopperade lite på en sandväg! as kul , kila vart as glad och stark ;)
aja sen ställde jag henne lite oh så där.'
aja sen så igår så körde vi Zorillo och lite tratten .
sen mockade vi oxå o sen kom mamma.
och idag ska jag rida kila , :)

god kväll !!

Ja hej på er! Kom hem från stallet för ca 1 timme sedan, fick krångla med en jävla massa bussar för att komma hem och så var det så jävla fucking kallt med bara korta små shorts, linne och en tunn kofta?! Usch, blev verkligen på dåligt humör som ni märker..i alla fall så red jag ju idag, vi bytte häst och jag fick Horsa,
en D-ponny. Vi red ut lite i skogen och på vägarna. Hon var helt okej, eller faktiskt så var hon riktigt bra! Hon var lätt att jobba med, gjorde lite skänkelvikingar, halter och ställde lite då och då, bara för att mjuka upp henne och inte bara åka med. ;) Har ju inte så mycket att skriva om ridpasset, bara att vi red ut och det var trevligt! :) Jobbade ju henne inte så "mycket" som jag skulle ha gjort om vi red inne eller i paddock.
Men imorgon ska jag till Yatzy och då blir det UPDATE! :D

TAGGA MORGON DAGEN WTF!?!

vet ni vet ni vet ni!
Carro ringde nyss o sa att jag ska få hoppträna i morgon :D :D :D :D
* happy face *
Jag ska inte träna för någon men vi ska rida när till klubben o hoppa bana där. För vi har typ inga hinder där vi har Diva , Lady och Gordon. Det ska bli så himllllllllla kul! Det som är tråkigt är att jag inte kan ha med kameran:(
MEN JAG SKA FÅ HOPPA BANA I MORGON FÖR FÖRSTA GÅNGER EFTER SKADAN , JIPPPPPPPPPPIE :D
( så nu är mina ridstövlat putsade ;) )



En sista puts inför tävlingen ....

Åkte till stallet runt 14.00 , började att mocka åt bingo o packa hö .
Sen red jag och Fanny ut i skogen runt Hagaby . En lagom lång runda med riktigt bra underlag !
Skrittade väl mest , travade , klättrade i några kullar och galopperade på en sandsträcka på slutet . Riktigt härligt och Bingo försökte dra ner huvudet hela tiden i galoppen och bocka så fick sitta och hålla upp de hela tiden ... Men annars så skötte han sig och var lugn . Efter de så fodrade vi . Sen smörjde vi alla våra saker. Sadeln , tränset , skorna&chapsen ;) Nu får vi hoppas på iallafall felfria rundor . Bryr mig inte SÅ mycket om att bli placerad imorgon , kommer hellre felfritt iallafall istället för att vägra ut oss på första hindret ! :D

Eftersom jag kommer vakna runt halv fem imorgon ( xD ) så blir det säkert något mer inlägg .. Kajsa ska ju med också :)

Om det blir några bilder från tävlingen , vill ni ha bildbomb då  ?

han heter sven :'D

hej!
idag när jag vaknade hände något oväntat..
såg på vägen att det kom ännu massa fårjävlar!
dom springer in på gården och börjar käka gräs ,
jag bah : PAPPA DET ÄR FÅR UTANFÖÖÖÖÖR!
pappa : VAR? :)
jag: PÅ TOMTEN!
pappa : jaha , ah då slipper jag klippa gräset :)

haha xD

aja så jag sprang ut och fotade lite , haha så söta var ju några lam med också , en kom jag riktigt nära utan att den blev rädd , sen kom ägaren och martina och marcus för dom hade ju vart inne i stallet och rört omkring! x)
så då sprang jag in och lämnade kameran och bytte om och så fick jag i mig lite fil också.
följde med martina när hon red fjalar sen fixa vi med sommarhagen sen skulle hon jobba sen äta o sen komma så jag ska snart gå ut och göra iordning tratten för vi ska köra henne :)



min favorit fårbäbiiis :D
som jag döpte till sven :')

/fanny

haha ! :D

Hade vi haft 1 besökare till igår hade vi haft besöksrekord ;) Men vi älskar er endå ^^♥


Men godmorgon ;)

Hej ! Idag blir det stallet runt 14.00 , senare än vanligt men gick inte tidigare.
Så då ska jag ju rida Bingo och så ska jag och Fanny putsa&smörja inför tävlingarna imorgon (!)
Så ah , nu är jag iallafall hemma med min syrra och behöver nog börja packa , hoppar ju två klasser imorgon ! :D
Inte för jag tror någon missat det men iallafall .. Ska försöka lära Kajsa min kamera imorgon när hon kommer så hon kan fota oss , hon ska med och hjälpa till . Så ah hoppas det blir några bilder iallafall ! :D

Och vi håller på med några nya undersidor här på bloggen ;)

Och har ni tips på övningar m.m får ni gärna kommentera . Själv har jag helt slut på idéer men
gjorde en ganska bra övning igår , ska lägga upp den snart :)


skoj!

Hejsan o godmorgon!
Fick ju läsa att Fanny skulle ha skutt på blåbärshoppningen. Jag ska dit o kolla och hjälpa min bästis med att fixa den hästen hon ska rida :D Så då får jag ju kolla när Fanny hoppar och så får jag snacka lite med henne, skoj!
I dag ska jag till stan på förmiddan. När jag kommer hem ska jag dra till stallet o rida älsklingen ;*
Bilder på vad jag har köpt kmr sen , pöss :)
löööööwe canon ♥

wiie!

Fick precis veta att jag ska ha Lille skutt på Blåbärshoppningen!! Sjukt glad! Kommer hoppa en bana på 50-60 cm (clear round) aja, det är ju kaninhoppningshinder, men men det är super bra träning för mig och Lille skutt! För det första så lär jag känna honom mer på småtävlingar, och han vänjer sig att tävla med mig på ryggen. Och jag lär mig att bli av med nervositeten! Kommer bli suuuuper roligt! :D

Dom väntar på att dö ...

Ni kanske har hört talas om Elienor Holmgren ? Hon som håller på att svartslakta hästar ...

Hon tar in andras hästar i annons om du tex inte har tid med den längre men ändå du själv vill vara kvar som ägare , eller vad man ska säga . Du lånar helt enkelt ut den. Så hittar du elienor's annons som det brukar stå såhär i :

erbjuder en liten privat gård på landet
nybyggt stall
nybyggd lösdrift
stora hagar vinter som sommar
analyserat hö samt höensliage
jobbar med hästarna så är mycket istallet
dusch spilta finns fikarum osv

söker avelssto för avel nu i vår med min egen hingst eller annan
samt ev kanske nån ridhäst promenad
kompisar finns
bor du jättelångt bort kan ja tyvärr inte hämta den
men kom gärna med den så får du se vart den ska bo så allt känns bra
bet inget för den
kostar hellre på din häst pengarna och ett bra hem där den får stanna ,,,,
ja finns utanför örebro
välkommen maila 1 första hand så kontaktar ja dig vid intresse av din häst.

efter ett tag ringer hon sedan och berättar hur din häst mår . Hon säger att den trivs och har det super bra osv osv.
Men det du inte vet är att hästen är påväg ner till skåne , till det värsta slakteriet i Sverige där de plågar hästarna flera dagar innan de slaktas . 

Men du får ju inte veta det förrän hon försöker komma på en anledning till varför din häst inte finns kvar .

Hon gör allt detta för pengar . PENGAR är det ända världens människor bryr sig om nu.
Om andra får henne som en förebild , vart är världen påväg då !? 

Dethär måste få ett stopp ! Så ta er en minut och skriv på HÄR för våra hästars skull !

Detta är hemskt oacceptabelt och helt galet !

 
 


hej allesammans!

hej!
gick ut i hagen och kila älskar ju gräset väldiih mycket så jag tog med mig en morot så slipper jag springa och jaga henne , haha ;)
och då fick ju flisan syn på den så då fick hon en bit , då såg ju kila det och hon typ bah : GE MIG FANNY! DE ÄR MIG DU RIDER PÅ GE MIG DE DÄR! såg det ut som , samtidigt som hon kom gående till mig , sen får jag sms av martina att hennes bil är på verkstan och marcus inte kommit hem än så hon skulle bli lite sen , aja så kan det vara , så tog bort grimskaftet och stod och mös med Tratten och kila en stund sen gick jag och lämnade grimskaftet i stallet igen sen mockafde jag ur några bajshögar från lösdriften sen  gick jag hit.
ska gå ut igen om ca en halvtimme :)
tog lite pics förut , så kan väl ladda upp dem här så länge!
hade råkat ändra så bilderna blir så där oskarpa men har äntligen fixat tillbaka det helt nu! :D






förutom att den blev suddig , men aja jag satte min fot rätt där! aj , snacka om att det kliar..


vitsippor elr vad det heter?


nåra andra blommor ;)


sol




det här tänkte ja har på mig när jag rider , bara så ni vet är bbyxorna rutigas men det ser inte ut som de xD



intressant inlägg (!?)

hejsan!
har inte uppdaterat så mycketi dag. har ite haft tif , nu sitter jag iallefall hos en kompis. Klicka här för att komma till hennes blogg. Just nu sitter vi inne o kollar på bondgården , det äger ju! fast nej xD Snart ska vi ut o cykla lite o åka förbi affären o köpa lite gött :D Senare ska jag till Diva  , jaja nu ska jag dra. Hejdå! :)

Bingo&Sigge

Tjao ! Idag åkte jag till stallet vid 10 . Fixade allt sånt där stallfix . Sen tog in Bingo & gjorde iordning honom och shit vad SNYGG han har blivit ! :o Sen han fällt bort det mesta av sin vinterpäls , nu syns det verkligen att han fått lite fler muskler än när han kom , snuttisen får inte bli stor&stark för för mig är han fortfarande min plutt :D Haha !
Men han har stått i fyra dagar nu , vilket INTE varit smart av mig -.- Resultatet blev att han inte var ett dugg arbetsvillig & skit pigg ... Han sökte sig inte neråt något mycket alls men lite i traven iallafall . A men det vart iallafall hyfsat bra i slutet men kunde gått mycket bättre .

Sedan så släppte vi ut dom igen (Jag&Fanny Norrman) sen skulle vi kratta stallplanen och så fick vi saft av Åsa (hoppas ni antecknar? ;D ) Och då frågade hon om vi ville skritta ut på Charlie och någon mer eftersom Charlie har fått sprutor pga hans rygg ( :( ) Så Fanny tog charlie&jag tog lilla sigge :D haha ! Sigge är en valack som är 5 eller 6 år (?) Något sånt iallafall . Och han var ju super rolig :'D Han lyssnade riktigt bra på hjälperna och behövde verkligen mjuka händer . Och eftersom han inte var sjuk och rätt pigg så hade jag lite krav på honom , men inte mycket och inga stora . Så vi skrittade i ca 40 minuter , sen tog vi in dom igen o alla fick mat :)

Och nej den nya hästen skulle inte komma idag , den kommer på Måndag :( men ja , ska rida en sista gång innan tävlingarna vid 2 imorron med Fanny igen . Hoppas på en lite lugnare ponny då iallafalla än vad han var idag :D


Sigge (eller CTS Zig Zag som han egenteligen heter ) På bild ;)



Pessoabettet




Ja vet hur många som har skrivit saker om pessoabetten, men jag gör det igen för att klar göra hur dåligt detta bett är.

Pessoabettet är från början ett körbett vars namn man använder idag kom genom att Nelson Pessoa (känd hoppryttare, far till Rodrigo Pessoa) började använda det. Något det talas om att han ångrat idag. Egentligen heter pessoabettet Dutch Gag vilket på svenska betyder Holländsk munkavle.

En vanlig missuppfattning

Många tror att pessoabettet är ett hävstångsbett - vilket är felaktigt. Pessoabettet har förvisso skänklar men ett hävstångsbett används med kedja vilket gör att det ger en hävstångseffekt, mycket logiskt. Hos pessoabettet å andra sidan finns det inget som stoppar ryttaren från att dra "för mycket". Den enklaste lösningen på det borde väl vara då att sätta på en kedja, eller hur? Dock är det som så att en kedja på ett pessoabett inte ger rätt verkan utan kedjan hamnar fel i jämförelse med exempelvis ett Pelhambett. Detta skulle då leda till en felplacerad kedja som kommer att klämma och nypa den tunna huden hästen har där.

Hur fungerar då ett pessoabett?

När du tar i tygeln sker detta: mundelen dras upp mot mungipan/tänderna, samtidigt som sidodelarnas rotation gör att nackstycket dras nedåt. Alltså:

Det trycker i nacken genom att sidostyckena kommer att spännas och för att undkomma det kommer hästen att vilja sänka huvudet (i hästens nacke finns det otroligt mycket nerver). Om man jämför just den delen av bettets påverkan med ett vanligt tvådelat där sidostyckena istället slakar när du tar i bettet är skillnaden stor. Pessoabettet trycks även upp mot gomtaket och uppåt mot hästens tänder (då den vanligaste konstruktionen är tvådelad), vilket gör att hästen vill höja huvudet. Pessoabettet ger alltså dubbla signaler. 

Eftersom att det dessutom inte finns någon kedja dras bettet upp i hästens mungipa, utan någon begränsning. När detta sker kan hästen få sår- och tryckskador på gomtak, tänder och även mungipor. Nypskador är också väldigt vanliga då mundelen förflyttas långt på bettringen. Bettet är inte bra för tänderna på hästar därför att det rör sig så mycket i munnen och kan vid ett kraftigt/hastigt drag till och med slå sönder tänderna. 

En annan väldigt viktig anledning till att inte vilja använda pessoabettet är den uteblivna eftergiften. Vid all sorts ridning vill man kunna ge hästen en belöning när den gör rätt i form av en eftergift, även i munnen. Med ett pessoabett går inte det eftersom att bettet är överrörligt. Utan en eftergift går hästen heller inte i en ärlig form. För att ge total eftergift på ett pessoabett måste man släppa ut tyglarna helt och hållet vilket torde vara väldigt opraktiskt.

Hur reagerar hästen på detta?

Bettet kommer därmed få hästen att försöka komma undan bettets verkan och den kröker då på nacken. Att rida med ett pessoabett är som att skrika åt en döv. Varje hjälp du ger genom pessoabettet är betydligt större än du tror. Hästen kommer kanske till en början bli stum i munnen tills den slutligen väljer att "ge upp". För ryttaren kommer det knappt att kännas när man tar i tyglarna eftersom bettet inte har någon hävstång men för hästen känns det desto mer. Skulle man då ta tygeln till sig än mer så att man "har något i handen" kommer hästen ha hunnit känna bra mycket mer. Eftersom att hästen kommer att dra sig undan för bettet får man heller inte ett ärligt stöd på bettet. 

Skulle man då väl byta bett är det inte ovanligt att hästen fått en "psykisk blockering" inför bettets inverkan. Antingen kommer hästen att vara så pass stum och "härdad" i munnen att ryttaren kanske väljer att betsla upp än mer eller så kommer den att gå undan även från det vanliga bettet av rädsla för att bettet kommer att trycka och göra ont. Hästen känns villigare och lydigare därför att den inte kan säga emot. Ju längre man använder ett pessoa, desto svårare blir det att betsla ner. 

Förändringar som man kan se på en häst som rids på ett pessoabett, förutom det jag nämnt ovan, kan exempelvis vara att man märker av en förändring i hästens gångarter, hästen blir trippig i steget. Långa mungipor (bild ovan) är också något man ofta ser hos hästar som rids på pessoabett just för att det inte finns något stopp. Många hästar springer även och gapar till bettet för att undkomma smärtan. Signalerna som ges till hästen från pessoabettet är konfliktartade som jag nämnt tidigare vilket ofta ger reaktionen hos hästen att den drar sej undan. Ofta ser man ponnyer/hästar som går bakom hand, med sänkt rygg och bakbenen "på andra sidan ridhuset" när det rids dressyr på bettet. Pessoabettet ger summa summarum spänningar i hästens kropp vilket aldrig är bra.

Vanliga funderingar:

Om man har en häst som gärna springer på, vad ska man använda för bett då om pessoat alltså är dåligt?

Det första man ska göra är att undersöka anledningen till att hästen springer. Har den ont någonstans? Har den dåligt passande sadel? Är ryttarens ridsätt anledningen till det hela? Är hästen frisk så måste man först och främst jobba med lydnaden. Att betsla upp är i många fall en genväg då det i många fall egentligen handlar om att grundarbetet inte sitter. Skulle man vilja rida på ett skarpare bett finns det tusentals andra som är bättre än pessoabettet! Se till att du vet allt om bettets funktion innan du stoppar det i hästens mun! Vill du ha ett bett med hävstångseffekt (som alltså då används med kedja) är det lämpligast att rida med dubbla tyglar så att du kan välja när du vill använda hävstångseffekten och inte.

Men det är ju hästmänniskor inom eliten som rider på pessoabett? De kan ju inte ha fel!

Faktum är att de inte är allsmäktiga, de inom eliten. De kan göra sådana "enkla missar" som att sitta med felvinklade händer. Medaljer och berömmelse betyder inte per automatik att man vet allting eller tar till sig all kunskap som delges en. Jag tror själv att du när du läst om pessoabettet inte skulle vilja stoppa det i en hästmun ens för en dag.

Om jag sätter tygeln i den stora ringen då, borde det inte verka som ett vanligt bett då?

Nej, det gör det inte. Om du däremot skulle sätta både sidostycket på tränset och tygeln i den stora ringen får du däremot samma effekt. Fast det blir enbart rörigt och då kan du ju alltså lika gärna använda ett vanligt bett!

hälsosamt.

Och slutligen

Missbrukande av bett är aldrig bra men faktum är att pessoabettet aldrig är bra på grund av dess funktion och den reaktion och de skador det orsakar hästen. Ofta är det så enkelt som så att de som väljer att rida på pessoabett inte vet om dess funktion, man kan inte veta allt! En hästmänniska som förstått funktionen hos ett pessoabett skulle dock aldrig vilja stoppa det i en hästmun och jag hoppas att denna text givit dej den förståelsen!


ush , hatar att inget veta...

hej på er!
i dag har jag ingen aning om vad jag ska göra. Ska till stallet ikväll vet ja iallefall. Kanske ska jag med amanda,  till marieberg. Om det inte blir för sent! Annars har jag ingen aning om vad jag ska göra. Ligger fortfarande i sängen. As trött! Men snart måste jag gå upp o fixa till kaninen , och äta frukost. Blir väl rätt mycket uppdate från mig i dag, om jag inte åker med till marieberg. Aja , hejdå :)

Bildbom :D

diva gillar gräs xd
Araben ♥
Jag älskar henne så mycket! ♥

Ny ponniiie ! :DD

Hej ! Klockan är 08:00 . exakt . Bara för jag inte kan sova länge längre :(
Men vid 10 ska jag ut till stallet , har ju kommit en ny ponny dit som ska bli spännande att träffa !
Dom sa att det var en d-ponny , mer vet jag inte . Tror jag tar med kameran så det blir bilder idag ?
Har inte haft med den på länge , den har haft vila ... haha ! Nejdå men jag tar med den idag iallafall.
Tror det blir något pass i paddocken , jag skrev ju på det där schemat att jag trodde det skulle bli  en sista hoppning inför tävlingarna men tror inte det . Vi får se helt enkelt x'd Gud jag är riktigt trött därav konstigt inlägg !


Utkast: April 19, 2011

vad gillar ni för inlägg?
bara lite text
mycket text
mycket text och lite bilder
mycket text och mycket bilder
stycken med text emellan bilderna
svara gärna!


några bilder från stallet igår :)

kila , när vi tömkörde :)
några bilder , som ni ser vid den röda sockerbiten så fick vi med oss Rutger ;)
'
geisha!<33333333
Zorillo :)
'

En liten hiss ;)

jag hissar enewes blogg för att jag tycker att den är intressant och hon uppdaterar så där lagom mycket! Och så har hon ett jätte snygg ponny!

tisdag

hej!
idag åkte vi till hööks som sagt o köpte dne därtröjan , aa sen var jag med Emelie :)
sen åkte vi till aki , och hoppade studsmatta och grejsa.
sen kte vi hem och efter typ två tim var jag med emma, vi gick upp och gungade och sådär. sen så träffade jag emelie där.
imorgon tar pappa med mig efter jobbet så ska jag rida på kvällen så sover ja där sen !:)
mina converse(L)

påskmust <3<3
emelie :D <3

hejsan!

hej!
nu är klockan 21.36 o jag har nyss kommit hem från amanda.
vi gjorde inte så mycket , satt vid datorn o kolla tve :)
i morse vakna ju jag o amanda o vi tyckte att vi skulle ta en buss in till vågen.
så vid 15.15 så gick bussen dit , där fick vi vänta i typ 20 min.
så kom bussen som gick till karlslund. asso gud xD Amanda o jag höll på att garva igel oss.
det var en kille som stod o dansa , han var handikapad , men serri han såg as kul ut!
när vi kom fram till stallet så börja jag med att leta på sosso. Sen gosa jag lite med puh & jigsaw.
så träffa jag fanny j i dag igen :D
vid 5 så kom våran lapp upp , jag fick ponsse! önskade han som 2a ;)
i början var han lite små tjurig på mig , men efter ett tag var inte han rädd för mig elr jag för honom!
vi red ute i paddocken, red över bommar. trav bommar , galopp bommar mm.
ponsse var jätte duktig o tyckte det var kul! ♥
sen åkte jag hem till amanda en stund o nu sitter jag här hemma o ska blogga lite, dusha , fixa ordning mig , sen ska jag gå o lägga mig o kolla på ponnyakuten , skojsigt :)
kommer försöka lägga mig i tid i kväll. blev väldigt sent i går , eller hur amanda!? :)
ponsse , så söt!

FAILBILDER

Som jag lovade så kommer några failbilder, dom är på min kompis Felicia när hon rider Ida. Hennes blogg heter http://ponniehjerta.blogg.se, cheeeeeeecka!


oj vilket jätte språng det blev!


ooh där tog det stopp!

då börjar vi om då..

nehe, stopp igen.

woops, nu tog det stopp ordentligt!

åhh nej! jag glider...

Rubrik..? :P

ja jag har ju inte bloggat på ett tag nu, men jag har verkligen ingen lust att sitta framför datorn och ruttna när det är så jäkla härligt väder så man lika gärna kan vara i stallet? ;)
Föredrar hellre stallet än att vara hemma, men det förstår ni ju! I alla fall så igår sov jag över med Emma & Felicia, hos felicia! FF!! haha, det betyder föräldrafritt för er som är efter! :P Så jävla skönt att slippa föräldrarna! Haha, nejdå men vi kunde prata om vad vi ville utan att någon hörde o det var sjukt skönt. Vi gick väl och la oss runt 02.30 och somnade runt 03.00 och sedan gick i upp 08.30! Så jag sov ca 5½-6 timmar...gäsp! Ja är sjukt trött nu och vill bara gå och lägga mig..borde nog göra det. Kommer komma en stor bildbomb från övernattningen! Sedan drog vi till stallet & tog med oss Linnéa på vägen! Ja gjorde ordning lite hos skutten och ryktade han riktigt nogrant! Han var otroligt skitig, lillakillen..(L)
Imorgon ska jag nog bara slappa, så då blir det fler inlägg från mig!

Tänkte lägga in lite hiss/diss, dagens vill ha och lite annat smått och gott imorgon! Men det kommer några failbilder ikväll..om några minuter så håll ögonen öppna!


köpet

hej!
köpte ju den där tröjan idag istället , var inne på den lila piké , men blev den rosa iaf.

jättenöjd!





/fanny

Ny design&header

Vad tycker ni om den nya designen & headern ? ;)

DISSSSSS !




1. Skorna : Fula färger & kollar man på dom rosa ser man ju innuti att de inte alls ser något sköna ut ...

2.Bootsen : typ ashårda ? skrikiga färger . gillar inte ...

3.Tränset : Ser hårt ut och fult.

4.Ridhjälmen : Jag skrattade när jag såg den ? Vem skulle sätta den på skallen ? ....


Mina åsikter ! ta inte åt er om ni äger något av det här , alla tycker olika ;)

Något konstigt har hänt så smilysarna vill inte synas , vi försöker fixa det :)


Blir lite off i dag..

Hej!
I dag ska jag inte sitta vid datorn för mycket. Alltså kommer jag vara lite off nu på dagen. Men i kväll kommer jag o bloggar i gen. Alltså tar jag en bloggfri dag i da. Så får ni en liten bildbomb på mig o Diva sen :)
Aja , snart ska amada o jag ut sen drar vi till karlslund.
Puss!
/louise
Smakprov ♥

suck ..

Nu har jag fixat den sista headern till den sista bloggen .. suck äntligen.
Känns som jag spenderar halva mitt  liv framför datan , jag har massa att göra !
Ska redigera massa bilder , lovat många att fixa deras bloggar , måste vara aktiv med bloggandet själv .
Det tar aldrig slut ! Börjar även få det ganska tajt att gå ihop med allt inför tävlingarna , därför kommer
jag nu inte fixa någon mer header åt er som jag lovat den här veckan . Sorry ! men jag kör igång nästa vecka igen!
nu tänkr jag hoppa i säng , natti ! :D ♥


as kul dag i dag :D

Hej alla fina bloggläsare:)
I förmiddags åkte jag och natalie till diva. Natalie är divas gammla skötare. När vi kom dit så börja vi med att mocka. Sen tog vi in henne. Så fixa vi ordning henne. Hon var så jävla skitigt men vi fick bort det mest ;)
Vi red i paddocken och hon sköte sig super! Jag börja med att skritta fram o trava fram. Sen bytte vi så trava o galopper natalie lite , sen bytte vi gen . Så höll vi på så där. Diva blev övertaggad när jag skulle galopper så hon kunde inte vara still så jag satt o garva , älsklings häst! ♥
Sen tog vi av sadel o skritta av henne o sedan tog vi av allt o lätt henne gå fri ett tag , bebis!
Sen tog borsta o svampa vi av henne o släppte henne i hagen. Sen så hällde jag vatten i hagen och i divas vatten hink.  Och blötte hennes hö o la in , medans natalie soppa stallgången :)
När jag kom hem så åt jag mat sen drog jag vidare till karlslund. Där jag träffa Fanny J ♥
Så kolla jag på amanda o hjälpte henne med jigsaw o gazella o prata med lilla sofhia! :)
gött med påsklov!
I natt snarkar Amanda hos mig , yhe !
bilder kommer sen , lovar!


....

gillar ni bloggen?
ja
lite
nej
pollcode.com free polls


/ponnysnillarna

ny design på ge?

vi hade tänkt att fixa ny design.
något mer stilrent.
vad tycker ni om det? :)

vilken tycker du?

vilken tycker ni?
blåa lila eller den rosa?
/fanny

my day!

hey!
idag i stallet så tömkörde vi kila! har aldrig gjrot det förut , haha. men det gick bra , gick över lite bommar och så , vi var alltså på ridbanan , hade ju tredelat ist för pelhamet , hon blev lite starkare , haha.
aja sen gick vi till bax o ja va gjorde vi då , mös med hästarna o snackade lite , haha
sen målade vi bommar , vi gjorde dom svarta så ska vi göra mönster på men säger inte än vad för nåt!
aja sen pratade vi lite med stina o så fick hon ta bort några fästingar på skrållan , haha
sen åkte vi och mockade o luncha kila , flisan , tratten , blackie , gideon , lillkillen ,abby,trollet och ruffsan :)
sen fjalar ,chanta oxh zorillo sen mockade vi , o körde sen zorillo!
och sen kom mamma.
och då trodde ja att vi skulle tillmarieberg  o då nappa ja ju diirr för ja måste ha en ny tshirt o rida i , svettas ju förfdan i långärmad ;)


men icke sa nicke , blev inte så.

aja så då var5 jag med jennifer , aja sen skulle hon hem så då var jag med frida och kristina ,
o spela lit efotboll o grejsa , kul.
aja hejdå !



haha ibland får man bjuda till sig litegran..




/fanny



Veckan ..

Jag kör ett litet "schema" för veckans ridning m.m ..

Måndag "Idag" - Ska inte rida då Bingo ska gå hoppkurser :(

Tisdag - Tror det blir ett dressyrpass i paddocken ;)  Nya hästen kommer ju också ! :')

Onsdag - Kanske en sista hoppning innan tävlingarna ? Jag vet inte , vi får se om det blir tid till det :) (Fanny B knske hänger med och fotar också :D)

Torsdag - Uteritt I think så de har krafterna till tävlingarna !

Fredag - Först vanlig clear round på förmiddagen , sedan på eftermiddgen är det mästerskap ! tagga !

Lördag - Blir nog uteritt , lugnt efter tävlingarna .

Söndag - Dressyrpass i paddocken tror jag :)




Ni ser att det mesta knske hänger ihop med tävlingarna ? Men det är bara så han har krafter & orkar :D

Oj mycket smilysar i det här inlägget men ah ...





Top 3 bloggar jag följer

1. TeamSL
 

2. Enewe



3.Det gick inte att låna Besah's header  , så hoppas det var okej att jag lånade bilder (?)
   Besah





Ser ni vem det är ?

Ser ni vem det är ?


..Det är ju jag :D haha !
Jaop ryttare då med , har massa bilder när jag rider som 4-åring på våran förra häst .
Dom kommer väl upp när våran dator som dom ligger på börjat fungera ;)




"historian" om mig och Bingo :)

Tänkte berätta lite om varför jag just valde Bingo och lite sånt .

Det började väl att jag red på Sickelsta . Då var jag fodervärd på en ponny som heter Hope.
Hon är en c-ponny , korsning tror jag ? Hon är/var en riktigt duktig hopphäst som hoppade allt .

Hon har en rätt rolig färg , kanske inte syns på bilden.
Men jag red henne på helger&lov .Men tillslut så blev det inte så roligt på henne längre . Asså jag tröttnade ju absolut inte på henne, men hon var "för mycket" läromästare . Hon hoppade allt , kunde lixom det mesta och jag lärde mig inget på henne . Sedan på sportlovet tror jag det var så skulle jag rida flera hästar i det stallet
för att de också behövde motion den veckan . Så jag red först Hope sen några fler hästar ..

När jag ändå höll på att provrida dom kände jag ifall det skulle kunna vara något för mig ..

tex :

Charlie .

Men så provade jag Bingo . Han var ren riktigt sur ponny .. Jag vågade inte ens kratsa hans hovar utan att Ewe höll i ? :o skäms för det nu ! Men i ridningen fastande jag som satan i gatan för honom ! En rikitgt tuff ponny som man verkligen fick jobba med , det är sånna jag gillar .

Men det var ett riktigt svårt beslut för mig om jag skulle lämna Hope och gå idare till Bingo.
Så jag fortsatte ett tag till på Hope .
Men sen så frågade jag Åsa om jag fick bli på Bingo.
Och så blev det bara så ! :D Är så glad att jag valde honom . Men jag älskar fortfarande Hope , även fast hon kanske inte är så superrolig , men världens gosigaste iallafall !



Och jag älskar dig vad som än händer !




bildbomb






jahapp så kan det gå..












<3




haha xd






mer kommerr , på tratten !



/fanny

dansuppvisning

Hade dansuppvisning idag! Jag var så jäkla nervös att jag allvarligt talat trodde jag skulle dö/kissa på mig. Men jag överlevde! Och det var grymt kul när man väl kom upp på scen och började dansa, läääängtar tillbaka dit!

Veckan ser väl ganska okej ut..

Måndag - Kompisar.
Tisdag - Stallet (karslund).
Onsdag - Slappa, typ göra inget.
Torsdag - Stallet (karslund).
Fredag - Kompisar & ska bort på kvällen.
Lördag - Yatzy & hopptävling på eftermiddagen.
Söndag - Yatzy & kompisar.


hej

hej , först red vi den lilla rundan med fjalar sen skulle jag ju hoppa på banan och det gjorde jsg!
en studs och ett kryss som fick höjas till ett räcke sen :)
på studsen gick det grymt bra först , sen höjde vi det sista och då sprang hon ur hela grejen två grr! det är hennes sätt att testa , haha -.-
men fick över henne sen :)


oskarpa bilder..
detta är ett litet smakprov , mer kommer!

sen red jagbarbacka på  tratten , ca 8 min på banan sen tog vi lilla rundan .







haha ser ut som jag drar henne i munnen men hon brukar ta huvudet o nosa på mina ben , det var det hon va rpå väg att göra här!




som sagt oskarpa..




sen tog vi några på tratten på stallplan , men dom får ni imorgon..
'

vet att jag är för lång , men inte för tung och hon lider inte av det , hon bryr sig inte.



/fanny



öff!

hejsan hoppsan!
nu är jag hemma från stockholm , har packat upp mina grejor o så :)
bilder på det jag har shoppat kommer ikväll elr i morgon!
hoppas att jag kommer kunna uppdatera i kväll , om jag har tid & hinner.
men nu ska jag ut o umgås med en vänn , hennes name is amanda.
dutti jag är på ängelska (aa
/louise

Hästar vill ha närkontakt ... Men sven då ?



HAHA !


/Jenny

Ponnyakuten !

Nu ska jag gå ner till soffan och glo på ponnyakuten , ni missar väl inte det? :D


/Jenny

Nu ska jag fanken ta och ge mig !

1. Jag tänker INTE ta någon bloggpaus !
Anledning: Jag vet att jag sa de men so what ? har jag inget roligt att skriva om får jag väl komma på något ? :o

2. Jag SKA börja komentera flera bloggar !
Har redan komenterat 14 stycken idag ...

3.Jag SKA lägga upp fler bilder & fototips m.m.
Övrig info om detta: Har fått mycket komentarer på facebook och sånna sidor att jag fotar väldigt bra . Tycker det är superul att höra så jag tänker dela med mig mera ! Är ingen sån som vill bli känd om saker , lär hellre ut !

4.Jag ska skriva flera , roligare och "skrattigare" inlägg !
Anledning: Känner att jag knappt e rolig här länge ?

5. Det ska komma upp fler outfits m.m från mig !

Så , har bestämt mig för att det ska komma upp 5 inlägg om dagen från iallafall mig :D Kanske inte just de här punkterna varje dag men det ska bli ändring på iallafall mig ;D

/Jenny


Svar på kommentar

Sandra Awsome Olausson  ([email protected]) om Diss ....:
Jag tycker dom är fräna. Men det blir väldigt svår matchat med sånna :)


svar: Jag gillar dem inte , dels (det som du sa) att de var svåra att matcha till och att jag inte gillar för mycket mönster och färger ;)


/Jenny

hey

hejhej , nu ska jag snart om ca 20 min gå ut till stallet vi ska testa o ha hoppsadeln för hon har ju haft skav med det är läkt nu , så rider vi ut en runda med fjalar sen hoppar jag på banan :)

sen så tror jag att vi ska köra tratten och Zorillo .




hey

hejhej , nu ska jag snart om ca 20 min gå ut till stallet vi ska testa o ha hoppsadeln för hon har ju haft skav med det är läkt nu , så rider vi ut en runda med fjalar sen hoppar jag på banan :)

sen så tror jag att vi ska köra tratten och Zorillo .




Diss ....



Dissar dessa bootsen , riktigt fula !
Jag gillar själv inte saker med mycket mönster eller färger .
Har hellre ''stilrena'' saker eller vad man ska säga . Okej de där lät FÖR snobbigt men ni fattar ?
Jag dissar iallafall dom !

Vad tycker ni om saker som har mycket mönster och färger ?


Jag bortser dockrutiga ridbyxor , det gillar jag skarp ;D

/Jenny

Svar på komentar

© sarastille  ([email protected]) om hehe ...:
Hej :) fin blogg du har :) allt bra med dig?

Svar : Vi är fyra stycken men tack endå ;) Ja allt e väl bra med oss ? :D


/Ponnysnillarna

hiss / diss med Louise

Jag dissar dessa benlindor , dom är så fula , ush!
vad tkr ni?
Jag hissar denna schabrak , tycker det är snyggt o stilrent , ett plus med lilla märket i hörnet ;)
vad tkr ni?
kom i håg! mina åsiker :)

One piece!

hej , tog med mig datorn till stockholm så jag kan blogga.
gissa vad jag har köpt i dag! en one piece :D
DEN ROSA ÄR MIN NU (A)

något ni inte vet om mig..?

jani jag har bloggtorka just nu...men så kom jag på att jag är ju ganska ny på denna blogg, så finns det något ni vill veta om mig som ni inte vet? Ni får fråga vad som helst, och jag lovar att svara ärligt!


stallet the hela day!

haha, öhhm ja min engelska..? HAHA, aja kanske borde bara lite mer aktiv på engelskalektionerna i framtiden! ;)

Var i alla fall i stallet typ hela dagen idag, åkte dit kl 10.10 och kollade på Linnéas ridlektion kom hem runt 13.00 och åt mat, duscha. Sedan tog jag, Linnéa & Felicia bussen 14.25 till stallet igen och kollade på hoppcuppen! Kom hem igen runt 18.30 och då åt jag mat och sedan paj, haha och nu har jag ätit en massa godis. Känner mig ganska onyttig! :D Äsch man borde ju få skämma bort sig själv lite ibland!
Imorgon är det dansuppvisning..nervös! Men det ska bli så jävkla kul! Hoppas jag kommer ihåg dansenbara...mendet går nog bra.
 
jag rider stina..suddig bild javet :P


vad tycker ni?


vad tycker ni om alla dessa benlindor?





hiss / diss med fanny b!



dissar dessa , fyfan usch!

vad tycker ni?




Hiss!
jag tycker den är sjukt snygg!

vad tycker ni?






ni hittar allt här .



hej

hej idag ska jag inte göra nåt alls!
om ingen vill hitta på nåt :)
aja ska blogga mycket, tänkte jag.


/fanny

me wants!



jag vill ha ! vad tycker ni? hiss/diss?






jag vill ha i "ryttarväg" sen finns det såklart mera i hästväg , men ja ;)





hehe ...

Måste nog erkänna att statistiken har höjts en aning sen jag&Fanny J började logga här? ;)
Tror jag själv började nån gång i .. hmm ... Februari / Mars ? Fanny J började ju nyss :)

Tog dock bort siffrorna , våran statistik håller vi för oss själva ;)



Eller ?

/Jenny

Kvällshumor x'd

Haha min humor på kvällarna ! Bästa delen är ju från 7:00 tills slutet !
"din gluppska lilla unge , är du så hungrig kan du lika gärna ta en bulle !"
"nee , nu tror jag att jag svimmar!"



/Jenny

mobil bilder!

'hey , dagen var så här , i stallet :

fixade kila , tänkte fixa tratten men vetrinären kom och beskitade bilbo , så då väntade jag.
sen red martina på tratten och jag kila , vi red en liten sväng med skritt och trav.
kila var värkligen skitstark idag! haha ;)
sen tänkte vi ta den lilla rundan igen ! fast med kila och fjalar  , men det är nån gubbjävel (!!!!!!!!!!) som gr med fåren genom skogen för att komma till sommarbetet och så hade några får rymt
och sprang förbi stallet och skulle göra hästarna livrädda -.- fan jävla fårjävlar!
aja och då tänkte ja gå in med kila medans vi fixade fjalar , men det blev rus in i stallet ist för fåren , kila var ju jätterädd , stumpan <3
så ja klädde av henne ist så fick hon stå i Zhantas box , medans vi mockade oc fixade allt där och i lösdriften .
sen red vi , vi red en liten miindre runda , gick jättebra.
hon var inte likastark  men fortf stark xD
sen så körde vi zorillo för andra gången på nåra år , haha!
han är ju en travare , fyfan för slängtrav ! xD
sjukt fult asså xd

aja jag fick oxå tästa köra ( aldrig gjort det med vagn förut .. xD ) det gick jättebra :)

fotade lite med min nya mobil ;)
xperia x8 eller va den heter haa!










kila , hemma i boxen när jag fixade henne , brukar görat i gången men vetrinären kom ju.









FÅRJÄVLARNA!!!!!!!11










FÖRST ZORILLO SEN KILA :)




/fanny













Hoppning på Manock ! :D

Idag var det hoppning på Sickelsta . Fick en ponny som eheter Manock . Hon är den "minsta" där,
en liten c-ponny som jag kände mig riktigt lång på men ah andra sa att jag var lagom , ah men iallafall.
Vi hoppade omhoppning , två hinder på en 8:a (bilden nedan) Var en riktigt bra övning tycker jag .
På framridningen var mamma (som manock kallas) väldigt pigg . Hade fel galopp när vi red fram en gång så när jag skulle byta så gjorde hon en riktigt bocksprång :D haha skitrolig ponny ! Sen "halvvägrade" hon en gång på ett hinder så hamnade på halsen men hon hoppade endå .
En ponny man måste jobba med ganska mycket. Louise (inte hon som bloggar här) fotade lite , ska försöka få tag på bilderna så snart som möjligt :)
 
Nästa vecka kommer det en ny d-ponny till sickelsta också , ska bli riktigt roligt att se va de är för ponny :'D
Så blir stallet hela nästa vecka I think ? ;)


Hoppas ni fattar lite iallafall , kanske dock lite överdrivet snäva svängar på bilden men ni fattar miningen iallafall x'd





Gölliga Manockisen på bild ! :D


/Jenny

hjärtat :*

Tänkte ladda upp lite bilder på mig o diva ♥
Men fail xD
puws :*
/louise

Hööks


vad tycker ni om det här , hiss elr diss?
/louise

Hiss

Hissar hööks för jag tycker det är en bra affär , med bra kavliteé !

Diss


Jag skulle vilja hissa dessa tyglar eftersom de är SÅ sköna .
Men måste tyvärr dissa dem . de ger hästen skavsår / drar bort pälsen på halsen
pga att det är stadigt gummi . Vilket gör att jag dissar dom !

/Jenny

ridning på Billy the kid ! :D

Hejsan ! Förlåt att jag inte skrev dethär inlägget igår men jag kom hem från stallet vid typ 22.00 och läxorna väntade då ...

Men igår så red jag Billy ! Skulle igenteligen bara med mamma till en häst som heter Big Master ''Biggen'' och hjälpa till , men Carro som har Billy ibland frågade om vi kunde ta honom också och det vart ju perfekt ;D
Billy är en valack , vet inte riktigt ålder men tror han är är född -92 (?) En som e större än Bingo iallafall .
Har riridt honom mycket förut men det var längesen och har saknat att rida honom riktigt mycket :')
Vi red runt Karlslund . In i skogen , klättrade och galopperade mycket .
Vi red förbi ett ställe där jag har haft massa minnen med våra egna förra häst Orvar som vi fick avliva. Dom hade dock huggit ner typ hela stället vilket var riktigt tråkigt att se :( Galoppbacken var knappt kvar , hindrena var som bortblåsta och inget grönt längre ... Men Billy var superrolig . Och eftersom jag inte ridit honom på länge hade jag inga krav på honom . Eller jo kanske lite med formen i skritt och där det var fint gjorde jag än o annan skänkelvikning . Annars var det bara att ha kul ;)

Förlåt men har inga bilder på den här datan , massa på den andra jag lägger upp nån gång ;)

Nu väntar jag på pappa sen blir det hoppning på Sickelsta ! :D

ingen kontroll, ALLS!!!

Ja mitt bloggande går ju jävligt trögt just nu..men jag har helt enkelt inte haft tid, med alla läxor i skolan, hästarna, kompisar, familjen, killar, kläder, smink och allt annat som rör sig i en 13-årig tjejs huvud.

Red Adam idag, vi hoppade på framridningsbanan, och det började väl bra, vi körde lite trav & galopp bommar, framåtbjudningen var ju kass, men jag kommer i alla fall över! Galopp fattningar var mycket bättre, men dom kan ändå bli bättre. Sedan hoppade vi över ett litet kryss och tränade på att landa i rätt galopp, vilket funkade ur dåligt i början med efter några gånger så flöt det på riktigt bra! Sedan skulle vi hoppa 3 hinder på en lång sida, det var ett kryss & två räcken. Jag kom imot i trav och precis då vi hade landat så kastar sig Adam in i världens skengalopp och skengalopperar över dom andra två hinderna och jag kämpar ju för livet för att sitta kvar och försöker hänga med så gott som det går och ändå försöka bromsa. Men till slut fick jag stopp på honom efter ett halv varv i ren panik dragkamp med honom! När jag en gång försökte bromsa så drog han ner huvudet i backen med sådan fart att jag på något sätt slungades framåt och slog i handleden i mankammen, så jag fick en lätt stukning. Han verkligen stängde av hela omvärlden och bara sprang, så fort som han kunde, och sket i att jag satt och sågade och gjorde allt jag kan för att få stopp på honom. Efter mig red Johanna på Batosta (stallet lugnaste häst) och eftersom Adam började skena så började självklart batosta göra det med, och bockade så Johanna flög av och troligen stukade/bröthandleden. Han skengalopperade, bockade, sparkade bak ut och hoppade över en massa bommar i ren pank. Sedan när han äntligen stannade så stog han och andades tungt med huvudet högt i luften som om han var panikrädd? Det var otroligt obehagligt att se Johanna kastas som en trasdocka i luften och med en hård smäll åka i marken. O det var ännu mer obehagligt att känna att jag inte hade någon som helst kontroll över Adam när han stack, visserligen så gillar jag fart, men absolut inte när man har noll kontroll. Sedan hoppade vi samma sak igen två gånger var och då gick det bättre, men Adam var fortfarande super taggad! Johanna red inte något mer utan åkte hem pågrund av hennes handled. Haha, på denna lektion så fick jag en lätt stukad hand & johanna bröt antligligen något, en toppen lektion! ;)


Dag 14. Varför får ridning mig att må bra

oj det här var en svår fråga.. finns säkert 100 anledningar till.. men jag tar upp 5 st.
1. Hästar är det ända sak jag kan lita på upp till 100% , för dom skvallrar aldrig!
2. Hästar är mitt liv , jag kan inte leva mig utan dom?!?
3. För att jag alltid blir på så bra humör när jag få träffa hästar elr rida
4. Jag blir så fri när jag får komma till ett stall o bara få göra det jag älskar!
5. Jag älskar dom djuren asso , finns inget sätt att förklara det , blir bara så lycklig när jag får träffa en häst!

~ kärlek ! ♥


Ridning på Diva :)

Diva var helt okej i dag , inte helt hundra. Pga. har inte ridit henne på ett tag (eller ja 2 dagar) Hon var lite hetsig. I början gick det bra. Men sedan när jag hade galopperat var hon helt galen xD Hon vart överpigg , o börja galoppera bara jag snudda med skänklarna. Men med lite övertalning gick hon som jag ville. Vi fastna inte riktigt på bilder i dag, men jag bjuder på någar iaf :)
i morgon blir det långtur , taggga :D


!

Har uppdaterat skit nu i dagarna...
Jag har verkligen inte tid med allt bloggande!
Men jag försöker, nästa vecka får ni rejäl uppdate av mig iaf ( det är ju påsklov ) :D
Nu ska jag gå ut o vara med några kompisar.
Hör av mig i kväll elr i morgon!
/ louise :)

thats must be an angel , white a smile on her face..


tycker den är helt ok , ganska okej faktiskt.
den väcker minnen..
:(


/ fanny

tjaow

hej ni får bilderna nån annan gång för det går inte nu :(

tänkte säga att på elevens val har jag musik , och då spelade jag egentligen gitarr men jag är as dålig på det så jag och lärar'n ska sjunga och vi ska spela upp det för hela skolan!

och jag har scenskräck , hur fan ska detta gå ;)
haha aja , fanny jaensson är jätte duktig på att sjunga!

laddar upp låten vi ska ha i ett annat inlägg..

/fanny

Det här med att man tar priset efter hur en häst ser ut ..

Ja när man ska köpa häst är det ju såklart att man vill ha en som passar sig själv och det man vill hålla på med , man litar ju oftast på det som är "säljaren" men kan man det ? :o
_______________________________________________________________________________________________

Man brukar ju ta priset efter hur utbildad den är . Tex om det är superduktig OS-ponny/häst kan den ju kosta 100.000  eller om det är en outbildad häst/ponny kan den stanna nere vid 8-15.000 . Ett ex.

Men nu har många börjat ge priserna efter hur hästen ser ut .. Lixom om det är en renrasig arab så är den dyrast ex. Detta kan man kalla för att bli lurad . Den renrasiga araben i det här fallet är kanske la fin , men kanske inte kan så mycket ? Jo visst , de renrasiga som kan få bra i utställningar är kanske en aning dyrare men endå , jhag själv tycker det ska fortsätta vara som det alltid varit , att man går efter hur utbildad hästen är .

Min kompis har själv har råkat ut för detta (man kan kalla det att bli lurad ?) Hon läste en annons om en fin , duktig hopponny (hon själv tävlar höga klasser) Hästen var rätt dyr , ca 98.000 tror jag den låg på ?
de åkte dit och provred . Den var fin i dressyren och kanske inte var den bästa dressyrponnyn  men hon skulle la ha den till hoppning så hon brydde sig inte sp mycket om just det . Sedan så skulle hon provhoppa .
Hon fick inte hoppa högre än 60 cm med den på provridningen för ägaren tyckte hon inte skulle hoppa så högt när det var första gången . De tyckte de själva var ganska konstigt eftersom det i annonsen stog att det var en häst som hoppade allt . De provred några fler gånger och hon fick hoppa 80 cm som högst med den på provridningarna. De tog hem hästen och efter ca 3 månader försökte de hoppa 110 cm . Men hästen klarade det inte , antingen så vägrade eller rev den hindret . De försökte flera gånger på de högre höjderna eftersom den hade tävlat mycket . De ringde och klagade på den förra ägaren och sa att h*n hade lurat dom. Men svaret de fick var ''Men den är ju fin iallafall!''
De lämnade dock inte tillabaka hästen eftersom Felicia eller fillan som hon även kallas gillade att utbilda hästar , men nu har den blivit mer än galen och jag vet inte ..


Vad tycker ni om det här  ?

/Jenny

ridningen

ridningen igår ..

först skrittade vi lite på banan ( martina hade med fjalar) i typ en lliten stund sen red vi runt folkasbo  ,eller jag red o martina gick ;)

galopperade lite i skogen , gick bra, sen när jag skulle hoppa av , ja kan göra lite knas ljud ibland och då sa  martina att jag lät som en padda, men jag är en paaaaaaaaaadddah sa jag då :D
och så börja jag asgarva när jag hoppade av och skulle leda henne hem , haha!



i söndags fotade jag sandra och kila , slänger upp lite bilder här.

/fannyb

love is a thing i always wanna remember, i think.

hej!
nu ska jag börja med detta igen , haha!
men veckan än s¨å länge har vart så här :
måndag : fotade Moa och Sandra när dom red :)
tisdag : Red lilla tratten :D
onsdag : red kila , uteritt barbacka i ca  en timme , mer om det kommer.
torsdag (idag): ingenting , ladda upp massor med bilder , och plugga..
fredag : skola , rida kila och hem till mamma.
sen själv hemma i helgen , mamma jobbar och syrran borta , kom och sov hos mig nån? :)


/Fannybörjesson

vetinte vad det ska stå? ;)

hej!
nu ska jag blogga igen , men nu måste jag ner till bussen , mer kommer senare!

/fannyb

hmm ..

Känner att bloggen börjar rinna ut i sanden nu .. Dåligare uppdatering , bilder i repris m.m ..
Men jag själv har helt tomt på idéer ..

Jag har funderat på det här med längre bloggpaus och kommer fram till att :
Jag fortsätter blogga Hela den här veckan och hela nästa vecka så jag hinner skriva om tävlingarna och sånt .
Sen efter påsklovet när skolan börjar så tror jag att jag tar en längre bloggpaus , någon månad eller så , bara så jag kommer tillbaka med nya idéer och bloggkrafter . KÄnner att iallafall jag bara bloggar om min vardag och inget mer vilket kan bli väldigt långtråkigt.

Men jag är inte helt säker än på det med längre bloggpsaus , eller om jag ska uppdatera massa som inte har någon betydelse ? Lixom .. ni kanske fattar . Och nu tänker jag ju inte bara på mig själv eller vad man ska säga , de andra får ju besluta själva om de vill fortsätta ha som det är nu (menar inget illa) .


Men jag återkommer om detta , har inte pratat med de andra nånting om det här än ;)

/Jenny

skäms på mig!

Ledsen att jag inte har uppdaterat något, men har helt enkelt inte haft någon lust! Men nu ska det bli ändring på det!

Red privat lektion på yatzy för en tränare som heter Lisa, det gick otroligt bra & jag är super nöjd! Fick henne att gå i from i skritten, traven och galoppen. Först så värmde jag upp i ridhuset medans Lisa tänade någon annan tjej, och sedan så började vi med serpentiner med volter för att mjuka upp henne.
Jätte slarvigt ritad, men jag tror ni förstår, jag gjorde en volt vid väggen en volt vid medellinjen osv..en riktigt bra övning för att få hästen mjuk o runt skänkeln! Volterna var ungefär 10-15 meter alltså väldigt små. Sedans så gjorde jag lite skänkelvikningar och det gick ganska bra, förutom att hon tjaffsade lite. Galopperade på c-volten och runt spåret, gick in på lite olika volter för att hon försökte sträcka ut sig o galoppera fort på spåret, så massvis med fina volter blev det! Det var otroligt kul, och yatzy är världens bästa ponny! :D

Dansuppvisning ...

Tjao ! :D Idag vare först skola , sen hem sen till dansen . Hade dansuppvisning vid halv 6.
Gick sådär , eller ah ^^  De gick åt h*lv*te för mig i några danser . Men jag tappar alltid bort mig när jag står uppe på scen , kommer säkert hända något sånt på tävlingarna med Bingo också .
Men bara för att ha något att skriva så räknar jag upp låtarna vi hade ..

Born this way - Lady Gaga
Work this out - HSM (haha)
Footlose - Glee (?)
The climb - Miley Cyrus
Hold my hand - Michael Jackson
Walkling on sunshine - ???

+ några fler .

Men vad ska jag skriva ? haha !

/Jenny

uteritt!

hej!
nu har jag nyss kommit hem från min ridlektion på karlslund. I dag red jag brille äntligen! det var evigheter sen. det var iallfall super kul , vi red ut. vi red en rätt lång runda. Vi trava för de mesta. Morgan joggade med xD han är faktis lite rolig! Så galoppera vi på en lång väg , jätte mysigt & roligt :D
Ridturen var jätte rolig iallefall!
mullllllllle
/louise

fanny tar bloggpause

Jag tar bloggpause nu till på torsdag elr till på fredag.

rubrik

hej , jag tänkte skriva en grej om sköt,medryttar,foder häst så läs!
SKÖTHÄST:
På ridskoler bli man ofta en skötare på ridskolor. Man tar hand om hästen när man är där. På dom flesta ridskolerna får man göra ett "skötarprov" och om man klarar det så får man en plats på en häst då. Hoppas att ni förstog de!
MEDRYTTARE:
Medryttare är när man hjälper till med en häst på dagarna elr på helgerna. När man är medryttare får man oftast betla kanske 500 kr. Men inte alltid. Ja.. att man alltså rider en häst åt ägaren. Förstår ni? hehe
FODERVÄRD:
När man är fodervärd så får man oftast hem hästen till det stallet man vill ha. Man bestämmer med ägaren hur länge man ska ha hästen borta. Kanske ca 1 år. Då får man hem hästen. Så bestämmer man med ägaren vilka som ska betela där & däe. Ägaren kanske betalar försäkringen o dom som ska ha hästen på foder betalar resten. Alltså äger man halva hästen.
EGEN HÄST:
Ja.. att ha en egen häst kostar ju väldigt mycket. Alltså då betalar man allt som rår omkring  hästen. Då har man helt ansvar om hästen.

Jag hoppas att ni förstår ni , ni får gärna kommentera era åsikter om de här!


Kameragrejjor :D

Satte mig och glodde runt lite på datan och hittade saker jag vill ha till kameran :D



Objektivet står "såklart" högst upp ! :D




Konstroll istället för självutlösare ? ja tack ! Börjar bli less på självutlösaren .








UV-Filter , tar klarare bilder . Kostar bara runt hundralappen . Åker nog och köper nån dag :)






Vad har ni för kamera ?
System ?
Kompakt ?
Canon ?
Nikon ?
Macro ?
osv osv osv ...



/Jenny

bildbomb!

nu kommer en bildbomb på när jag var hos yatzy i söndags :D


yatzy

yatzy, haha lilla sötnosen liknar nästan en arab! ;)

yatzy

yatzy

yatzy

yatzy

yatzy

tessie

tessie

stallkatten åke som ligger i mitt knä, som får avsluta denna bildbomb!


you are my everything, you are totally amazing

asso fatta jag är fett lycklig! :D
i går fick jag hoppa diva för första gången efter skadan!
alltså är hon helt bra , så nu är det bara kondition som behövs ;)
ridpasset i går gick iaf skit bra. Skritta fram i 10-15 min. Joggade fram , sedan börja jag arbeta henne i traven alltså ställa henne i volter , flytta henne , träna halter från trav osv. Hon gick framåt o tyckte det var jätte kul. Sedan börja jag med galoppen. Jag gjorde galopp skänkel från skritt, o gjorde halt vid vissa ställen på ridbanan. På slutet tyckte carro att vi skulle ta några skutt över hindrerna , så här kommer några bilder :)


HÄLSNING FRÅN FANNY!

fanny kan inte blogga i dag.
inte vet jag varför men hon messa mig nyss o skrev det.
FANNY B menare jag då :)
/ louise

stallet , men inte diva...

hej!
förlåt för dålig uppdate för min del , har så 7kt dålig med tid nu , men ska bli bättre! :D
Idag var jag i stallet , men inte hos Diva. Hade ingen skjus. Men amanda skulle till karlslund o rida.
Då följde jag med. Träffa Sofhia där också! :)
Iaf när vi kom till stallet kolla vi vilken häst amanda skulle rida , Brilliant blev de!
En jätte fin fux!
Så börja amanda fixa brille medans jag o sofhia satt utanför stallet o njöt av solen.
Sen hjälpte vi amanda lite. När hon red iväg , så hjälpte vi till att leda en ridgrupp.
Amanda red ut i dag , därför kunde vi inte kolla på hennes ridning , men skulle gärna vilja!
När amanda kom tillbaka hade vi ledigt klart. Då åkte sofhia hem. Hennes mamma kom.
Så snacka jag och amanda o hon önskade hästar o så.
1. Jigsaw
2. Batosta
3. Gazella
Så blev hennes val :)
Sen smörjde jag Jigsaws sadel medans amanda borsta han , sen fick vi lite brottom hem.
Tror jag var i stallet i ca 2-3 h i dag. I karlslund asso. Kommer berätta om min o divas ridpass sen oxå.

Så kul ! :D

Haha dom här måste kollas ! Lägger upp del 1 , rästen hittar ni på youtube om ni säker på ''stallbackens ponnyklubb''






/Jenny

yatzzzzzzzzzy

Ja idag var ja ju hos Yatzy och fixade lite. När jag kom dit runt halv 11 så började jag mocka, jag mockade Runes och Rubins, sedan så hämtade jag in Yatzy och ryktade henne och gosade! När jag tog henne från hagen så blev hon jätte rädd för något och tog värdens största språng framåt och jag typ hängde efter i grimskaftet, annars så var hon lugn som en filburk. Efter att jag hade ryktat henne så tog jag ut henne igen och lunchade alla hästar. Sedan så gjorde jag alla hästarnas höpåsar, asso gud vad tunga höbalarna är, väger ju typ 10 kg, MINST!?! Efter att jag hade gjort höpåsar så fortsatte jag att mocka och mockade Tessies, Yatzys & Alles. Sedan så sopade jag hela stallet, sen kom pappa och hjälpte mig med det sista - att fixa vatten till hästarna. Han börjar äntligen lära sig vad man gör med hästarna! Sedan åkte jag hem och åt lunch & nu har jag pluggat matte. Ska äta något nu innan jag drar iväg på dans.

Jag tog MASSOR med bilder, o ni får några fler i ett annat inlägg, som kommer snart... ojustja, jag har AS många brännblåsor över hela vänstra handen så jag får sitta med bandage nu o det svider som fan! Plus att min stortå är infekterad och otroligt svullen, så det gör så jävla ont när jag går. Men aja, jag överlever!

min hand ;s


you means everything to me honey! <3



Vad tycker ni ?

Har äknat ut att vi sen i Fredags gjort 17 / 16 inlägg . Det är vårat normala på 3 dagar . Vad tycker ni ? Ska vi fortsätta så här eller ska vi uppdatera mer elelr mindre ? Det är ju faktiskt för er vi skriver :)


Aww så duktig ponny :')

Hejsan , idag så red jag ju Bingo . Vi red ut en sväng opch för att inte ha varit ute på sån "lång" tur så var han super duktig och där vi red är det ganska mycket saker man kan bli rädd för men han skötte sig ! :D Vi klättrade lite och sånt men ingen galopp ifall de skulle få sprutt :D Haha men är gätte nöjd med idag för vädret var ju VARMT :o
Men ett kort inlägg men ni fattar ifl ? ska köra lite andra inlägg sen , tjarrå !

/Jenny

asso min humor xD


- Glöghhhennn ! :D

hej förlåt för att ja vart så off.

som rubriken!


aja men jag jag martina red ut en kortis med fjalar och kila som sagt  sen red jag lite på banan gick jättebra och så :)
sen åkte vi i väg till loppisen och hämtade hinderstöd och bommar för att hänga täcken schabrak och så vidare på :)
sen så sålde martina litegranna :)

aja sen åkte vi hem oh packade ur allt , sen åkte jag hem och duschade och fixa , sen åkte jag syster och pappsen iväg för min syster skulle spela match   , fotade där :)
men de bilderna kmr nån annan gång , för jag ska till farmor om en stund.




Svar på kommentar

KommentarTid 
Tove♥ om En outfit jag inte gillar ...:
Håller med om precis varenda deltaj. Du det här är sant, på en pay and jump jag var på så var det en flcika (rätt lite typ 6 år) med ett ponnysto. Jag lovar ALLT var rosa, allt. Hon hade allt från rosa benskydd till rosa ländtäcke och huva. Hela hon avr också rosa, hon hade rosa ridbyxor, rosa shaps och jaa, till och med rosa hjälm och väst, och jag ljuger inte. Visst jag kan tycka att det är lite sött med ett rosa schabrak och rosa benlindor, men man behöver inte överdriva, eller hur?
Svar: Håller med dig helt Tove  , har sett samma sak och de är inte ns gulligt , bara för dom är små vore väl iallafall föreldrarna fatta de ? Men ja , alla tycker olika ;)

Fick ett önskemål om..

.. att jag ska skriva om vilka bloggar jag läser & följer :)
bloggar jag läser varje gång jag är inne på nån dator:
Dressyrmupparna.se - Linn Ingvarsson & Cupido , Ingrid Skoog & Claudia
Perfectpony.blogg.se - Amanda hellman & Little Dusty Wind
Vibymuppen.blogg.se - Emma & Sörbys Zilda
det är dom bloggarna jag läser mest , men så fort någon kommenterar på våran blogg går jag in på deras o kollar runt lite o kommenterar ibland :)


läääääängtar (L)

Ska äta frukost nu och sedan byta om så skjutsar pappa upp mig till yatzy! Ska bli skit kul, ni får säkert en bildbomb när jag kommer hem... :D


bildbomb!!

Tänkte göra en bildbomb med massa bilder då jag hoppar ;) komihåg att det var ett tag sedan dom här bilderna togs så jag kanske har världens fulaste sits, men då får det vara så! :D


Jag & Charm

Jag & Charm


Jag & Charm

Jag & Charm

Jag & Ida

Jag & Puh

Jag & Jigsaw

Haha, o så avrundar jag bildbomben med en helt sjuk bild på mig & Lille skutt, BÅDA GAPAR!

You and me forever ♥

 


Jag börjar bli nervös inför tävlingarna nu !
Bara 1 vecka och 6 dagar kvar nu ♥

/Jenny


PIGG&busig&seg&lättskrämd ponny !

Ja Bingo va lite ouu och ner idag . Red i ridhuset , tänkte rida ut en sväng men det blåste ju så .
I början när jag skrittade fram var han riiiktigt pigg så joggade lugnt på lång tygel igång honom .
I början körde jag mest övningar för att få honom lugn , när det var klart la jag upp stigbyglarna och galopperade lite utan dom sen med en hand , då var han riktigt lugn , nästan seg ! Men sen skrittade jag,wilma&ewe ut en sväng .
Dels så kom det en grå/skimmelfärgad häst rakt emot oss i full galopp (i en hage) Manock , som wilma rider , fick panik och började takta och wilma hade fullt upp med att få henne lugn :D Sedan när vi nästan var på stallplanen var den en blomkruka som blåste omkull på gården vid ett hus brevid och dom vart rätt rädda . Men ja , han var ganska upponer idag men är endå nöjd ;)

/Jenny

sämst på rubriker..? OYES!

Ledsen att det inte blev något bloggande igår! Men jag var på marieberg med några kompisar & sedan när jag kom hem stack jag ner till gården och träffade några roliga människor! :D Hängde med min kompis Linnéa till stallet idag & kollade när hon red, gosade & ryktade Lille skutt o tag hand lite om honom, myss powwnin! Imorgon ska jag upp till yatzy & fixa lite där, blir väl att mocka, fixa höpåsar, luncha, rykta & mysa med yatzy m.m (L)
Blir tyvärr ingen ridning, men men det är ju kul att bara vara där! ;)
Inget specielt planerat annars imorgon, förutom att jag har dans.
Snart så ska jag springa iväg till busshållsplatsen och dra till Marieberg med felicia! Härligthärligt!
Kommer en bildbomb ikväll på några gamla hoppbilder...nyfikna? :D
Glömde nämna att jag har anmällt mig till en liten Clear round med Lille skutt (min sköponny på ridskolan) den 23 April! :D


Gilla saker från Hööks !

Jag brukar faktiskt inte gilla sakerna från Hööks men jag var ju lite negativ i föraa inlägget med den outfit jag INTE gillade så nu slänger jag upp lite från Hööks .




Förut kollade jag ju mest inne på Hööks hemsida eftersom dom ligger ganska nära där jag bor . Men det är sällan nu .
Mest inne på Cheval ridsport , men tror det är mer saker man kan drömma om än att få .
Vart brukar ni köpa era saker till hästen ? :)


/Jenny

En outfit jag inte gillar ...

En outfit jag inte gillar måste jag säga är rosa. Nu har det typ blivit ''inne'' att alla ponnyryttare ska ha rosa på sina hästar ? Rosa schabrak , rosa benlindor , rosa täcken m.m ...
Min åsikt lyder då ; Icke , jag skulle själv alldrig sätta på Bingo en rosa outfit .. Haha okejdå han är valack men endå .
Menar ju inte att det är fult , mer störande att alla som har rosa tror att dom har sötaste ponnyn osv .

Min åsikt , kände bara för att slänga in den ;) Nu ska jag till stallet och se om min hand fungerar idag !


Några exempel ..


Men kom ihåg att det var min åsikt , och eftersom så många har rosa är det säkert många som är emot mig nu ;)

Vad tycker ni som läste dethär ?

/Jenny

gårdagens ridpass

red ut en sväng ju   jag fick ju testa och rida på lilla tratten!
gick jääättebra!
jätteduktig liten häst :D

travade och galopperade också , fy vlken liten och skön galopp :D

aja idag ska jag rida kila  , och martina på fjalar vi rider ut en  liten sväng då inte fjalar är igång  , sen rider jag på banan :)

kanske fotas , vi får la se.




ruffsan :)




fotade igår





sandras bebis :D




o så majas hezt :D




Handen är nu död .. välkommen på begravning !

Ja , idag skola sen upp en stund på stan med Emma . Köpte glass o satt på en bänk o åt , riktigt varmt jue ! :D
Sen hem och åkte till stallet . När jag kom till stallet stog det ''Jenny - Charlie'' ja så jag fick charlie då.
riktigt länge sen jag red honom , mest haft Bingo massor nu .. Men ja gick väl ganska bra på uppvärmningen utan hinder. sedan började med att hoppa ett räcke typ , gick sådär . Eftersom han ÄSKAR att hoppa så hoppar sjukt mycket över och vart väl inte med i alla sprången . Sedan så skulle vi hoppa en långsida med två hinder . Första hindret gick dålig . haha. Sen på andra var det vattenmatta och han kollade lite på det och hoppade väääldigt högt över, jag vart inte med i språnget och handen tror jag klämdes eller något . Kändes  inte så mycket då , mest att någon stog och drog i tummen  ,typ ... sen blev det värre och jag kunde inte använda handen så mycket men hoppade långsidan på slutet igen . Men ja , nu sitter jag med bandage och hoppas på att jag kommer kunna åka till stallet imorgon , förmodligen inte . Då blir det en joggingrunda istället ; )


Charlie on the pict,
photo : me !
C

/Jenny

dåligt väder -.-

Hej!
Har nyss varit i stallet , ush vad de blåser! När vi kom upp till stallet blåste det inte så här mycket. Så det var bra. Jag hann rida Diva lite innan den värsta stormen kom! Mamma var med mig i dag. Först så mocka hon och jag. Sen tog vi in Diva. Så börja jag borsta henne medans mamma bytte vatten , fixa hö mm. Tack! Det vart en ljus rosa outfitt i dag. Hon var super gullig, satte på hennes rosa huva också. Så dämpade det blåsten. Skritta bara ut en runda, jobba henne ingenting. Lät henne som sagt bara få gå o sträcka lite på sig. I morgon ska jag och mamma upp till stallet på morgonen så då blit de lite jobb för henne. Det behövs ;)

dagens mys oufit

ledig i dag så de blev en lätt mys outfit :)
Rosa mjukis dress från bikbok :)

sorry

hej förlåt att jag inte bloggade igår , men red ut i dressyr sadeln för hoppsadeln skaver :(
red med martina och maya , jättekul :)

idag ska jag rida tratten , och tänkte e.v fota lite sen , får se .

aja hejdå så länge.


bästevän<3




dag 13. en ny tagen bild & 5 punkter som beskriver min häst


  • Söt , snäll , gosig , PIGG!
  • Älskar gröna äpplen
  • Det bäst hon vet är att få galoppera fritt!
  • Hon passar typ i alla färger , på saker asso typ blå,rosa,röd mm.
  • Man måste kunna ett speciellt knep för att kunna hålla henne i galoppen :)
/louise

dag 12. det här saknar jag

hoppar över 11 , har inga bilder på stallet just nu.
Det ända jag saknar är sommaren , så underbart att rida då!
Sen sakna jag tiden innan diva vart halt , då jag kunde göra vad som helst.
Då hon var i konition! Efter den långa vilan i sommmar hagen blev hon rund som en boll o tappa massa kondition o muskler! :(
nu kommer det några bilder sen i sommras , o innan skadan..




Ingen kan förstå hur det kändes den sommaren hon var halt..
måste verkligen berätta de nån gång...
MEN JAG ÄR SÅ GLAD ATT DU KLARA DIG DIVA ♥

fortsätter så klart!

hejsan!
nu har jag skaffat en egen ny blogg. men kommer ju blogga här också!
här på ponnysnillarna kommer jag blogga mest , kände bara för att skaffa en egen blogg.
men här kommer jag alltid vara aktiv :D

klicka på bilden för att komma till min nya blogg :)


Ooo herregud?!


OMG, har ni sett dom här betten?! Vilken sjuk människa har gjort dom här & tänker ha dom i hästens MUN?! Jag är helt chockad vart är världen påväg? Hur tänker man när man gör ett sådant här bett?
Vad tycker ni? Helt sjukt eller hur?!

idioter!

Aja min egna blogg: http://ponnierider.blogg.se har tydligen blivit borttagen eller anmäld för jag kommer inte in på den ;s såå jag får vänta tills imorgon och hålla tummarna! annars så får jag väl göra en ny då -.-'

Jag red i alla fall idag och hade den envisa ponnyn Adam. Vi hade markarbete och tränade lite bommar, skänkelvisningar på volter med bommar, halter , galoppfattningar m.m! Det gick väl bättre i slutet då han gick ner i form ett par gånger i båda galopper,traven & skritten! sjutk nöjd då han gjorde det, annars så var han bara allmänt jobbig & körde upp mulen i vädret och stretade o bara va as jobbig! Han är ju en ponny så man kan väl inte vänta sig så mycket! Annars så gick det väl helt okej. Hatar den ponnyn, men som tur bara 1 gång kvar innan vi byter. Det blåste ju as mycket vilket gjorde alla ponnyerna lite mer jobbiga och okoncentrerade!

Adam!






bildbomb del 1

nu ska jag visa lite bilder jag tog på några skötare.
först sofhia & puh.






det var några bilder , i morgon kommer det lite mer :)


dumma dumma diva!

Hej , nu är jag arg/ireterrad/lessen :(
ska berätta vad som hände nyss:
haha kan låta lite fail , men lyssna ändå. Mamma och jag åkte upp till stallet efter min skola alltså var vi i stallet ( hos diva ) vid typ 15.00. Carro hade redan mockat åt mig , tack<3
Så gick jag ut o skulle hämta diva. Det var väldigt lerigt & blåsigt ute. Jag gick inte i hagen & gick mot Diva , då sprang hon i från mig. Hon galoppera igenom hela hagen med Lady o Gordon på släpp tåg. Så det gick väldigt fort! När dom stanna så gick jag mot Diva igen , då bara vända hon baken åt mig o gick där ifrån. Då vart jag skit arg , hehe. Så jag fortsatte i 10 min så gick jag efter henne i en volt. Sen sprang hon i från mig till andra änden av hagen så då var det bara att spring dit. Så höll jag på att försöka fånga henne där i ca 1 timma, men hon bara sprang , ignonerarde mig , visa baken mot mig.. asso jag hade hållit på i mer en än timma. As jobbigt att spring runt i hela hagen. Jag prova locka henne med morott,havre,hö,hästgodis men hon gav sig inte. Så det vart att åka hem utan att få ha ridit Diva , så det var ju jätte kul. Snart ska jag iallefall på fotbollsträning. Blir väl okej. Bilder kommer sen igår , kram :)


karlsund

hej påer!
i dag var det skola , sen gick jag på studie tid -.-
sen gick amanda o ja hem till henne så var moa där.
så vi fick skjus in till karlslund , där sofhia var! :D
vi mockade , tvättade krubborna , borsta hästar & jag fota (aa
nu är de lite sent för jag ska snart gå o borsta tänderna mm.
så jag lovar att jag laddar upp dom i morgon kväll-
för direkt efter min skola i morgon sen ska jag på fotbolls träning.
sen lägger jag in dom!
mamma kanska kan ta lite bilder i morgon , vill ni de? :)
förlåt för dålig uppdate i dag , men som sagt har jag inte haft så mycke tid.
ska bli bättre! :D

smakprov :)



önska på nu!

ja tänkte ge er lite fria händer, så ni får önska vad ni vill att jag skriver om! Ni får önska allt mellan himmel & jord! Om t.ex skolan, Yatzy, Lille skutt, karslund, kompisar, min uppväxt, failbilder, bildbomber, videosar när jag rider?  Precis ALLT! Så det är bara att önska på!
Det vore ju trevligt om åtminstone alla kunde önska EN SAK? ;)

DAG 3: Redskap/utrustning jag inte klarar mig utan

Hm..en spegel? Haha,nejdå jag bara skojade!
Jag har faktiskt ingen anning, eller hmm träns & sadel? ;) Haha, ganska logiskt va? Nejmen jag orkar faktiskt inte tänkta, så jag säger träns & sadel!


Tar en LITEN bloggpaus ..

Ja jag tar en liten bloggpaus , känenr att jag just nu inte har något att skriva om + att programen där jag gör outfits inte fungerar så då kommer det ändå inte hända något .. Men det är bara tills på fredag för då äre ju hoppning o stallet i ... hmm ..  5 timmar vore de bli så ah ; )

Fanny,fanny&Lollo håller det väl på topp här , ses !

/Jenny

eller vad tror ni?


det här kommer Hööks verkligen tjäna på!
eller vad tror ni?

( tryck på bilden för att komma till hööks.)








dag 12- det här saknar jag!

hoppar över denna dag 11 - en bild på stallet och omgivningen för har inga bilder på det nu , kan ta det på lördag!








det här saknar jag!


att kunna rida i skogen och känna snön :D
fast ändå är det riktigt skönt att det snart är sommar!






saknar sommaren jättemkt när jag ser den här bilden , fast den är tagen för en vecka sedan ungefär?
hehe sommar är kärlek..




........





sjuukt bra låt!
fanny länkade dden nyss, o jag blev fan kär.. ! fyfan , sjukt bra! <3





hello!

hej!
nu för en liten stund sen har jag nyss kommit , var på vårdcentralen för halsmandlarnahar svullnatoch fått massa köttlar :S

aja och massa utslag över hela mig sså tog massa bläiga halsprov och så , imorgon fårjag veta vad det ärmen dom trodde shalakansfeber.
nog med det , kan förhoppnings vis rida på torsdag , om jag inte har feber , för kan inte smita hästen sa dem ;)

men skulle va hemma imorgon, aja..
har soprov och har knappt läst på nåt . aja .. :(


grymma fail bilder fanny j hade, hahah!h





ar inga bilder dock så kommer sen .





FAILBILDER!

Några failbilder på mig och Ida & Charm, litet smakprov, finns en MASSA bilder!


Haha, vi hoppade ett mini himder och efter så blir hon rädd sticker hon åt vänster och jag flyger av ;)

Här sticker hon åt vänster IGEN , och jag åker av ;)

jahapp, här tog det stopp!

haha, det tog stopp...och jag höll på att ramla i vattnet :P

ooh ännu ett stopp!

han stannade först & hoppade sen och jag är TOTALT efter :P



Kommer fler bilder när min kompis ramlar av senare ikväll...!


hinner inte idag :(

hejsan på er!
i dag kommer jag inte hinna blogga något för att snart ska jag ta buss in till stan , sen rider jag på karlslund , sen kommer min pappa o hämtar mig så ska jag till hans jobb & duscha. Sen ska vi hämta min brorsa på hans träning vid halv tio. Så kommer hem klockan tio , halv elva i kväll , då ska jag sova. annars är jag svin trött på moronen , så ja.. men dom andra kommer hålla bloggen i uppdate i dag :)
Skriver om ridlektionen i morgon ist!



Stallet idag ; )

Tjenixen , skrev ju förut om det där att allting blev vitt när jag kollade och kände mig död o blablaba..
Men sen när jag kom hem så drog jag på mig ett par mjukis/joggingbyxor eller vad ni säger så cycklade jag ut till stallet. Där träffade jag Astrid dåro och vi var ju skitflumm .. I sadelkammaren står det som typ en form av skyltdocka som ja vi asgarva åt och herregud .. Sen vid 18.30 så gick jag&astrid in i ridhuset och ställde oss och fotade hoppgruppen . Dom hoppade bana och vattenmatta och sånna grejer . Om det är någon som läser detta som går i hoppggruppen som vill ha bilder på sig , adda min msn : [email protected]
haha inte är man rädd för att ge ut saker här inte x'd .. Men ja efter de ridit så satte vi oss i sadelkammaren med Evelyn och Cajsa och fick maaaassa planer .. haha ;D men avsjlöjar INGET än ifall någon från sickelsta läser det här , haha ... Nu ska jag även börja leda Zigge , när nybörjarna rider honom på Fredagar , och hoppgruppen flyttas , åkte hem från stallet vid halv 9 och är riiiiiktgt trött nu... ah nu tänker jag krypa ner i sängen och sova bort allt : )

/Jenny

outfit!



slänge i hopp den fort förut , tycks?







ny..

ny blogg nu!
men jag kommer dock inte sluta blogga här , snarare tvärtom.
kommer försöka skriva där ibland  men mest här!




'

klicka på bilden för att komma till bloggen.

aja , kommer som sagt skriva lika mycket här!

;)





Dag 2: Det bästa/sämsta med min häst

Det bästa med Yatzy är att hon är helt perfekt! Hon är min drömponny, hela hon är underbar. Men ja måste säga att jag älskar hennes trav! Den är så himla skön, och hon är liksom...hm, hon... ;) Det går inte att beskriva med ord hur underbar hon är.

Det sämsta med Yatzy är att hon saknar respekt för mig (det gjorde hon i alla fall förut). Det har hänt ett par gånger att hon bara har gått iväg, och jag har bara hängt efter i grimskaftet/tyglarna...haha, så det är något vi måste träna på! Hon har blivit mycket duktigare nu, eller är det kanske jag som har duktigare på att säga ifrån? ;)

men vad gör du knäppis häst? ;)

Har en massa fail bilder när jag rider en liten shetlandsponny och flyger av? Intresserade av att se det? ;) KOMMENTERA!


Hiss/Diss


Horsepower, Pony Rain Stars

Från hööks och kostar
499 Kr!

Egen kommentar: En stor fet DISS till detta täcke, tycker det är lite för
mycket med stjärnor och allt, ett starkt NEJ till täcket!


Showmaster, Pony Fleece

Från hööks och kostar 
279 Kr!

Egen kommentar: Älskar detta täcke, tycker det har en grymt härlig färg och den är såå söt!


Så vad tycker ni, Hissa/dissa jag rätt?


marieberg (L)

Kom precis hem från marieberg nyss, har varit där med Felicia (L)
Vi köpte varsin förlovningsring, ur snygg! Sedan när jag skulle cykla hem så svalde jag en FLUGA! Euuuw, hur jävla äckligt som helst! Typ spottade halva vägen hem...usch..:/
Aja, nu väntar jag på att mamma ska komma hem så ska vi äta, jag är vrålhuuungrig! Ska till Yatzy på fredag & söndag, gud vad jag längtar!

Våra snygga fågelringar! Älskar dig gumman!


vill reklamera emma..





vill bara reklamera emmas blogg! ( tryck på bilden för att komma till bloggen.)
Den handlar om hennes vardag , djur , och hennes ponny Zilda!





ser ni nån skillnad? :)

gjorde en likadan som fanny , bara för att se vad ni tycker :)


dagens fråga

Dagens fråga bli....
gillar ni att matcha i hop ridutrustning mm.
om alla vill veta så är jag en sån som inte rider om det inte ser snyggt ut.
väldigt noga med matchning och så , det vet nog väldigt många men ja..



Lite exempel från hööks

hiss & diss

nu tänkte jag ha en hiss och diss! :)

Diss till detta träns , vad tycker ni hiss elr diss?
Hööks 189 kr ;o
Hiss till det här tränset , hiss eller diss?
Också från hööks 649 kr


Kände mig halvdöd i skolan på riktigt , inte av trötthet ..

Ja som rubriken säger ..
Det började vid lunch då jag kände mig svimmfärdig och illamående men sa inget till någon , tänkte att det bara var tillsfälligt.Och det var det också.
På dansen kunde jag inte vara med på slutet , allting blev i vitt ... asså jag såg ju men ALLA färger var vita .. va skit läskigt och jag trodde jag höll på att bli blind , då kom illamåendet igen . Men tillfälligt då också.
Rasten före den sista lektionen var värst . Då kändes det verkligen på något riktigt konstigt sätt som att jag var död ?:o att jag lixom bara stog där , antingen var jag död eller så drömde jag .. Var skitläskigt och helt omedvetet bara blundade jag ibland ? Kände mig på sammagång svimfärdig . Men allt började tona bort när våran lärare läste på engelskan och jag satt och klippte mina pennor och sudd , haha !
Men det var hämskt ville bara lägga mig ner i graven var min tanke då . Nej usch .. snart kommer iallafall min pappa och hämtar mig , är jag bättre när vi kommer hem så åker jag och fotar hoppgruppen på Sickelsta och träffar Bingo bara för att se om jag lever ... HAHA !


Haha men usch ? :o första bilden jag la upp på den här bloggen x'd

Juste , imorse så hade jag lite tråkigt , satte in en klocka i menyn och skrev lite i menyn bara som lite fixfix .. lixom .

/Jenny


justdet!

hej!
tänkte bara säga att jag inte har varit så duktig på att ladda in bilder på bloggen.
dels för jag har haft blogg pause mm. :)
så jag tänkte att ni ska få önska bilder , på vad som helst!
så kommer jag ta bilder o ladda in dom!
kom i gen nu!
och varje som önskar får en länkning av mig :P
visst låter det bra!

FLYKT KILA <3







haha!


sista delen!






mums!





nu orkar jag inte ladda upp mera.


kommer lite random pics på kila sedan också!  :)
'



bildbomb från sälen - del 2





foto : jag
kamera : nikon d3000
obj: 18-55





ser ni nån skillnad?




bildbomb från sälen - del 1




mums<3<3






det räcker för del 1 !
kommer mera sen :)



sjuka hela dagen lång..

hej blogen :)
idag är jag hemma , tog febern när jag vaknade , då var jag feberfri men har fått ont i halsmandlarna och typ knölar på halsen , usch!
aja , ska ta febern sen igen när jag varit uppe mer och så , då kanske det är igång igen :(

men nu har jag ju tid att blogga!
kommer e.v lite hiss&diss , outfits och lite bildbomber från lite random things ;)




saknar sommar så oerhört när jag ser den här bilden!

( stinas ponny Isadora p bilden , du får ta bilden om du vill :) )




BESÖKSREKORD , IGEN!!

tack!
ett till besöksrekord!
fortsätt så!



Novell: Hur kunde jag?

Hittade en gammal novell som jag har skrivit och bytte ut namnen, till oss bloggaresnamn! Huvudpersonen Lindsey ändrades till Louise, huvupersonens häst ändrades från Pommac till Diva. Sjuksköterskan Bianca fick heta Frida (som är fanny Bs mellan namn) och den Elaka snobbiga tjejen Gabriella, fick heta Jenny, och Huvudpersonens kompis får heta Fanny! :D Hoppas ni gillar den!

En härlig doft av jasmin och vildvuxna blommor låg tjock över den morgondisiga ängen. I det sommargröna gräset dundrade fyra tunga, becksvarta hovar förbi. De glänste likt blankpolerat stål i det mjuka gryningsljuset, samtidigt som en lätt dimma begravde dem bland smörblommor och frodigt gräs.
”Louise. Louise! Jag menade inte vad jag sade. Snälla, försök någon annan dag när det inte är så blött!”
De snabba, daggvåta, hovarna avancerade målmedvetet genom terrängen. Snart skulle de lätta från marken och balanserat sväva över det fallna trädet.
”Louise! Tänk på vad som hände med Avalance! Bara för att Fanny har klarat av det behöver inte du också göra det. Snälla!”
Den rostbrunhåriga ryttaren samlade in den muskulösa, ebenholtssvarta hästen inför hindret. De hade tränat stenhårt inför den årliga tävlingen på Åsen, och därför ville hon nu känna att det hade gett resultat.

Samtidigt som de två kraftiga framhovarna lättade från gräsets trygga strån, kastade morgonsolen dess bländande strålar upp över träden, för att sedan genast landa på hästen och ryttaren. I silhuetten de utgjorde kunde den nervösa vännen bevittna hur ett uppskärrat rådjur hoppade ut mitt framför det provisoriska hindret. Hennes skrik var nästan värre än ryttarens, då hästens fäktande hovar panikslaget landade där rådjuret nyss hade sprungit förbi, för att sedan i samma rörelse dra med sig resten av kroppen ned i det nu rödfläckade gräset.

Åskådaren stod orörlig vid åsynen av sin bästa vän mosas under femhundra kilo häst. Hon ville springa fram och göra någonting. Vad som helst. Men det var som om hon var fastvuxen på den klibbiga, smått steniga, marken. Det var som om allting redan var försent.
När hon drog fram den svarta Nokia- mobilen var det med darrande fingrar hon slog numret till ambulansen. Hon hade aldrig förut varit så lugn och förtvivlad på samma gång.
”Louise, älskling, vakna!”
Louise gläntade försiktigt på ena ögonlocket, och det kändes som om det skulle varit lättare att flytta på ett berg. En bredkindad, gråtande kvinna stod böjd över hennes vilande bröstkorg. Det var hennes mamma.
”Åh, lollo, du är vaken”, muttrade hon häpet men förtjust. ”Hallå, någon!” ropade hon sedan. ”Hon är vaken. Louise är vaken!”

Medan sköterskorna omringade henne och pratade så snabbt att hon inte kunde hänga med, funderade hon över vad som egentligen hade hänt. Det hade varit dumt att försöka klara av stocken när det var blött, men de skulle ha klarat det. Allting hade gått som planerat om inte bara det där hemska rådjuret hoppat fram i precis fel ögonblick…
Plötsligt kände hon att någon skakade hennes axlar och ville ha kontakt. Hon gjorde personen till viljes och tittade upp.
”Louise, hur känns det i benen?” frågade en blek sjuksköterska med sitt stripiga och blonda hår uppsatt i en knut i nacken.
”I benen?” undrade hon oförstående och försökte vicka på tårna. Det gick inte. Det gick inte!
”Varför kan jag inte röra på benen? Vad har ni gjort?”
Hon hävde sig upp med hjälp av armarna och försökte desperat flytta på de slappa benen, men det var som om de hade upphört att existera. Hon fick ingen som helst kontakt med dem!
”Det är en trevlig flicka i väntrummet som skulle vilja träffa dig”, informerade sköterskan med det stripiga håret. Louise tänkte direkt på sin bästa kompis Fanny och nickade till att hon ville träffa henne. Medan sköterskan gick och hämtade besökaren försökte Louise få klarhet i tankarna. Anledningen till att benen inte gjorde ont var antagligen att hon inte hade någon känsel alls i dem. Hur skulle hon nu klara sig?

I nästa ögonblick stod Jenny i dörröppningen. Med sitt fantastiska gyllenblonda hår vilandes längs sidorna gled hon sakta fram mot Louise, som bävade inför mötet med den person hon minst av allt kände för att träffa just nu.
”Nej, men Louise! Hur har du hamnat här?” frågade den blonda tjejen med silkeslen röst. ”På ett sjukhus? Du är väl medveten om att tävlingen äger rum om redan en vecka? Tänker du ligga här och såsa då? Det är okej för mig. Då vinner jag för sjätte året i rad, och det är mer än någon någonsin har vunnit på Åsen. Det vet du, eller hur? Åh, du anar inte hur glad du gör mig. Tack, Louise, tack!”

Ilskan kokade inom henne. Den enda anledningen till att hon tänkt ställa upp i den där tävlingen var på grund av den där… den där bortskämda de Jewle- snobben. De var ett helt släkte. Jennys mor Bethany de Jewle hade erövrat världen med sin fantastiska ridkunskap. När hennes dotter föddes hade hon redan en utstakad framtid. Dessvärre hade Bethany dött i en tragisk ridolycka när Jennys bara var nio år. Hon svor på att, för sin mammas skull, försöka bli så bra hon annars hade blivit med hennes hjälp.
Det var sådant som alla i trakten kände till. Familjen de Jewle var de rika personerna som med sina alla donationer och utgifter gjorde att ridskolan kunde fortsätta. Därför kunde Jenny hållas.
”Du behöver inte vara orolig, Jenny. Jag ska nog bli frisk till dess. Hejdå!”
”Men jag trodde – dina ben!” flinade hon, dock en aning nervöst, och strök en blond hårslinga bakom örat. ”Du kommer aldrig någonsin att kunna gå igen - än mindre rida!”
”Du behöver inte oroa dig sade jag. Mina ben mår bra. Gå nu! Jag måste vila.”
Jenny fnös och tittade sig misstänksamt omkring, innan hon snabbt avlägsnade sig från rummet. Louise var nära till tårarna. Var det så hemskt med hennes ben? Skulle hon aldrig kunna gå igen? Hon var bara tvungen att komma på någonting!

En mörk sköterska vandrade snart in i rummet och fann Louise i tårar.
”Men du, hur är det?” frågade hon oroligt och rättade till sängkläderna runt hennes orörliga ben.
”Kommer jag någonsin att kunna gå igen?”
Sköterskan, som enligt namnlappen hette Frida, fick en bekymrad rynka i pannan.
”Jag hoppas det, Louise, men det kommer att ta år av träning. Du måste vara beslutsam och ha enormt med tålamod. Du ska vara glad att du ändå klarade dig så lindrigt. Din häst kunde lika gärna ha landat över ditt huvud, och då hade du med all sannolikhet varit död nu. Om inte din kompis hade reagerat så snabbt hade du inte heller klarat dig lika bra…”
”Åh, men… flera år? Finns det ingen möjlighet alls att bli frisk fortare?”
Frida såg förvånad ut, men accepterade möjligheten.
”Nja, det beror helt på patienten. Det är svårt att säga i ett sådant tidigt stadium som detta.”
”Men, jag måste bli frisk till på lördag! Då är det tävling och om inte jag – ”
”Om inte du, vadå? Det finns inte en chans i världen att jag skulle släppa iväg dig. Du kan inte ens gå. Är du ens medveten om vad som hänt med din häst?”
Louise stelnade till. Hon hade inte haft en tanke på Diva, hästen hon delat allt med i flera år. Hon hade bara antagit att… att hon mådde bra. Ingenting skulle kunna hända henne. Ingenting!

”Vad – vad har hänt med Diva?” frågade hon försiktigt, som om hon sakta trevade efter en vägg i mörkret och inte ville lägga handen på fel ställe.
Frida, med sitt svarta hår utspritt över den vita rocken, drog ett djupt andetag innan hon började.
”Hon dog nästan. Nu är hon hos veterinären och jag har inte hört mig för om i vilket tillstånd hon är i. Men du skulle ha sett henne. Ögonen var vilt uppspärrade, huden skinnflådd och hovarna trasade. Ett av benen släpade i marken och de andra stod ostadigt och vinglade på det blodfärgade gräset. När de närmade sig försökte hon bitas, så till slut fick de skjuta henne med flera bedövningspilar. Jag vet inte om det egentligen behövdes, men…”
Diva”P!” flämtade Louise hjärtskärande. Plötsligt hade hon gett upp alla tankar på tävlingen. Hennes häst var skadad. ”Kommer hon att bli bra igen?”
”Jag vet inte. Jag vet verkligen inte. Men du ska veta att de gör allt de kan. Det var en kvinna som ringde häromdagen. Hon sade att det bästa för Diva egentligen vore att bli avlivad. Hon är så illa däran, Louise, att…”
”Nej! Ni får inte! Ni kan inte avliva henne. Herregud, ni får inte. Utom henne kan jag inte leva! I så fall får ni avliva mig också!”
Sköterskan ryggade förskräckt tillbaka och rättade nervöst till en mörk hårlock. ”Det är ingen som kommer att göra det utan ditt tillstånd, men… du borde fundera över det. Tänk på vad som är bäst för henne.”

Tre månader senare hade tävlingen för länge sedan ägt rum, men Louise hade knappt givit den en tanke. Nu när hon, i sin silverfärgade rullstol, var på väg mot veterinärens sjukstallar, hade hon en spänd klump i magen. Många hade rått henne till att inte göra det här, men hon kände att hon var tvungen. Hon behövde få se henne med egna ögon.
Assistenten Pethra och hästskötaren Eric hjälptes åt att öppna de båda tunga ekdörrarna för att ge plats åt Louises breda rullstol. Hon kände sig handikappad och bortklemad. Ingen visste hur gärna hon bara ville kasta sig ur fängelsestolen och bara känna på friheten med ett par levande ben.

Allt eftersom de kom längre in i stallet, blev fler och fler av boxarna tomma. Det var som om de kommit in i en ny del av stallet. En obebodd del, endast hemsökt av frusna spindlar och skumma insekter. När de nästan hade nått slutet av korridoren, stannade Eric plötsligt. I den skumma belysningen vändes allas huvuden mot den enda boxen som fanns i närheten. En djup skugga vilade längst in i hörnet, och man kunde se dammkornen dansa över utrymmet från det igensmutsade gallerfönstrets dova ljus.
”Diva?” viskade Louise spänt och rullade fram rullstolen så att hon kunde ta tag i boxens rostiga järngaller. ”Diva?”
Hästen reagerade först våldsamt. Den vred bak det sammetssvarta huvudet Louise lärt sig att älska, och tog aggressivt en stor tugga av luftens täta molekyler. Ögonvitorna glänste rödflammiga och vitt skum fradgade sig runt den sårade munnen. Louise drog häftigt bort händerna från gallret och skakade till. ”Är det ingen som tar hand om henne?” frågade hon darrandes.
”Ingen vågar gå in… hon sparkade faktiskt en djurskötare medvetslös i förra veckan…”
Pethra tog förskräckt händerna för munnen och utbrast: ”Kom, Louise, vi går härifrån!”
”Nej, vänta…”

Louise knackade lite lätt på boxväggens träflisiga yta. Diva vände försiktigt på sitt stora huvud och tittade på henne. Först irriterat, men sedan nyfiket. Hon spetsade öronen. Louise stod kvar och väntade medan den skadade hästen sakta gick fram mot henne. Hon hörde hur de andra backade när han kom fram.
”Diva…”, viskade hon som en smekning. ”Diva, vad hände? Jag är så ledsen, gumman. Jag är så himla ledsen!”
Revbenens böjda form avtecknade sig under hästens flämtande bröstkorg. Louise sträckte in handen och lät sin älskling nosa på den. Allting var så lite som förr, men samtidigt så mycket. Hon visste inte att hon älskade sin häst så mycket förrän nu, när hon var på randen att förlora henne för alltid.
De stod så i flera minuter. Det var de längsta i Louises hela liv. Hon hann tänka så mycket. Det var som om deras liv tillsammans passerade i revy under den knappa perioden.

Plötsligt kom Eric åt en knarrig gammal högaffel som stått lutad mot väggen. Skrällen när den föll ekade kraftigt genom stallets alla gångar och ventilationssystem. Diva kastade sig upp på bakbenen och transen var bruten. Hon sparkade intensivt på boxväggen - så hårt att Louise på andra sidan slungades ur rullstolen. Det var då hon bestämde sig. Hon och hennes tidigare så livsglada häst fick ögonkontakt under några ögonblick. Det var allt som behövdes. Lidandet i hennes ögon gick inte att ta miste på. Hon praktiskt taget bad henne att låta henne gå. Att låta henne slippa den genomträngande smärtan. Det var med bävan i sitt hjärta hon uttalade de hemska orden.
”Eric, jag vill att hon avlivas.”


Vi väntar med spänning ...

Nu väntar vi med spänning på att Fanny J ska lägga upp sin andra novell för idag .
Den komemr handla om hästar där alla vi ponnysnillarna ingår ...


Den hon lade upp ganska nyss som hette ''mamma som ängel'' måste ni verkligen läsa !
Hon e guld på att skriva den ungen ...
/Ponnysnillarna


Novell: Min mamma som ängel...

Jag har alltid tyckt om att skriva, och nu på senare tider har jag börjat skrivit noveller! Jag hoppas ni gillar dom! (:

Jag kunde inte tro det. Det var helt utom logikens alla lagar. Hon kan inte vara borta. Jag måste drömma. Doktorn måste spela mig ett spratt. Hon har alltid funnits där för mig. Jag känner mig alldeles svimfärdig. Jag visste att man brukar säga att vi killar är lite efterblivna, men detta är nog överdrivet.
- Mamma? Frågar jag.
Inget svar. Jag sitter vid sjukhussängen. Hennes röda, lockiga hår lyser i solen. Hennes ring hon fick av pappa när dom gifte sig ligger på sängbordet. Hon hade aldrig gett upp hoppet om att pappa skulle sluta dricka. Hon trodde faktiskt att han en dag skulle lägga av. Det var nog därför hon låtsades ha cancer. Det var nog därför hon låtsades dö. För att få pappa att sluta dricka. Jag tror inte att det funkade. Pappa satt bredvid mig o höll om sin vodka han hade smugglat in på sjukhuset genom att lägga den innanför min jacka.
Doktorn som tagit hand om mamma kom in och grät.
- Vi gjorde allt vi kunde. Hon gick inte att rädda. Cancern var för kraftig.
Det var då, då jag ställde mig upp och skrek till doktorn:
- Ni sa att ni kunde rädda henne! Ni lovade mig!
Jag var ursinnig! Doktorn tittade ner i golvet och gick ut. En stund senare kom en konstig tant in. Hon ville att jag skulle prata om allt det som hade hänt. Min reaktion var att trampa henne på foten o springa därifrån. Jag sprang och sprang. Jag sprang för mitt liv och för mammas liv. Det som dom kunde ha räddat!

Den natten hade jag svårt och sova. Jag hörde pappa prata med någon i telefonen. Jag visste inte med vem. Jag tog upp min Kalle Anka-tidning. Jag kunde inte koncentrera mig. Jag läste tre rutor sen la jag undan tidningen. Jag försökte tänka på Isabell. Den underbart vackra blondinen i klassen som jag faktiskt fick ihop det med. Isabell var lika gammal som jag, fjorton år. Henne hade jag gillat sen trean. Alla killar var intresserad av Isabell. Hennes långa, raka blonda hår och hennes klara blåa ögon var en dröm alla killar drömde. Och hon är bara min! Jag tänkte på Isabell ända tills jag somnade. Hela natten drömde jag om att mamma pratade med mig och att allt var som vanligt.

Dagen efter att mamma gick bort i cancer kom många grannar och beklagade förlusten. Pappa höll i
vinflaskan när första ringde på dörren till vårt gula radhus mitt i centrala Malmö. Jag ringde till Ville, min bästa vän, och stämde träff vid Gustav Adolfs torg.
Det var en ruggig Novemberdag och det var mörkt på alla gator. Inga affärer var öppna, för det var Söndag. Jag gick förbi ICA där folk puffades och knuffades för att inte hamna sist i kön.

Ville var på glatt humör som alltid. Även om han märkte att jag var deppig. Ville är nog världens bästa vän. Vi gör allt tillsammans. Delar alla hemligheter. Precis allt! Han har hjälp mig igenom så mycket! Men nu har han sitt största uppdrag någonsin. Hjälpa mig genom detta, mammas död.
Vi gick o pratade lite när vi satte oss på ett fik och tog en varsin varm choklad.

När jag kom hem så var den konstiga tanten hemma hos oss. Henne som jag hade trampat på foten. Hon såg orolig ut. Pappa såg gråtfärdig ut.
- Din pappa och jag har bestämt att du ska flytta till din mormor i Norge, sa hon med orolig men bestämd röst.
- VAD HAR NI BESTÄMT?! Skrek jag.
- Ta det lugnt, sa pappa. Bara tills jag dragit ner på drickandet.
- Då får jag väl bo där tills jag dör, mumlade jag.
Tanten, som tydligen hette Nora, måste ha hört mig för hon svarade med hoppfylld röst:
- Ha lite förtroende för din pappa. Detta klarar han på nolltid!
- Haha, tjo tjena, svarade jag snäsigt.
- Så du tror alltså att jag inte klara detta, min son? Frågade pappa med nedstämd röst.
Jag såg pappas min o den var inte rolig.
- Jo men.. började jag.
Jag sprang upp på mitt rum. Jag hörde pappa låta upprörd. Jag sprang ner för trappan och gav pappa en stor kram. Jag insåg att jag var tvungen att lämna både bästa vän och flickvän. Jag funderade på om jag skulle sprida nyheten. Jag kom fram till att jag skulle berätta för Ville men inte för Isabell.

Dagen efter väckte pappa mig. Då var det dags för skola vad det första jag tänkte. Pappa såg ovanligt glad ut.
- Klä på dig snabbt, jag måste berätta en sak! Sa pappa med en glad röst.
Jag såg väskan med alla mina kläder jag packat till flytten till mormor. Jag kände en klump i halsen.

Jag klädde på mig snabbt och gick ner till matbordet som stod fint uppdukat. Jag kände doften av ägg och bacon. Jag satte mig och hällde upp lite fil. Jag tog mina favoritflingor – Special K.
Det smakade dystert.
Pappa kom glatt in med rena kläder, för en gångs skull.
- Jag har en toppen nyhet! Sa han med en hemlighetsfull röst.
- Jaha? Sa jag.
Han väntade lite och tittade på mig med sina valögon.
- Jag ska dra ner på drickandet direkt, så du slipper åka till mormor, sa han.
Jag kände att klumpen i halsen bara försvann.
- VAD SA DU?! Sa jag med en hög och lycklig stämma.
- Du slipper åka till mormor! Upprepade han.
- Men det är ju fantastiskt! Skrek jag.
Han berättade att Nora och pappa hade kommit överens om att pappa skulle sluta dricka inom en vecka. Då skulle jag få stanna. Men om han hade mer än 0,5 promille i blodet skulle jag åka direkt.
Jag kunde inte vänta att få berätta för Ville! Jag tog fram min mobil och skrev så tummarna blödde.
Jag fick svar direkt;
”Wow! Det är ju underbart! Då slipper jag sakna dig så!!!”
Jag skrev tillbaka:
”Ska jag berätta för Isabell?”
Ville svarade snabbt;
”Nej. Det hon inte vet skadar henne inte ”
Då var det bestämt. Detta var ett minne blott.

Den dan gick jag till skolan med ett brett leende och en klump i magen. Klumpen var för jag fortfarande inte kunde förstå att mamma var hos änglarna. Även om hon alltid kommer finnas hos mig – i mitt hjärta…




desigenen!

denna fina header har Maja gjort , :D

jag är iaf jättenöjd!
vad tycker ni?







omg!

jenny fan vad du luras!
hej iaf!
i dag har jag varit med amanda & sofhia!
vi har haft det super kul , det var så länge sen vi träffades!
ja. som sagt så har vi haft det jätte kul.
vi fastna bakom spegeln & kameran hade vi med oss..
så det vart några vädligt snygga bilder på oss också xD
sofhia åkte hem vid 18.00 så var amanda kvar , så gick hon hem nyss.
nu sitter jag o kollar på tv & ska blogga lite.
hör sen , tänkte lägga in en hiss elr diss då oxå!
suddig xd
amanda & jag
- ♥

- jag älskar er!



hah gick ni påre? (A)

ALDRIG att jag skulle sluta blogga här bara sådär vips , nu när vi har ny bloggare också ; )
Men so what jag ett försenat aprilskämt , aja jag stannar sålänge bloggen stannar !

hahah inte ens fanny,fanny&lollo vet att det inte var sant ...

/Jenny

svar på kommentar

Josefin "Josse" Blomberg om lite bilder!:
älskar er blogg (A) <33

Svar: Tack! :) <33

svar på kommentar

Sandra om lite bilder!:
inte för att vara elak eller något sånt men tänkte bara berätta att marsvin måste
vara minst 2st enligt lag:)
IP: 83.226.226.204
svar: jo , det vet jag faktis! men det andra marsvinet har nyss dött... så....

Hejdå : )

Nope , inte med här längre , anledningen behöver vi inte ta upp men nu satsar jag med på powerhorse ett tag framöver ,

ciao ,,,

/Jenny

statistiken ? : (

Statistiken har sänkt med ca 20 stycken mindre på bara några dagar : (
Nu blev jag/vi inte glada x (
Men vi tål ju all kritik och tar emot alla tips om allt hur vi ska skriva om ! bara ni berättar vi ni tycker :)

Hoppning :D

Ciao ! Idag vaknade vid typ 9 och kunde inte somna om så cyklade ut till stallet, träffade Fanny där och efter ett tag kom Elin&Ewe också ut. Började borsta m.m , Åsa hade lämnat ''våra'' hästar ute idag igen för att slippa att de skulle bli riktigt leriga x'd , men tack iallafall ! : D

Sen red ner till ridhuset och efter ett tag kom Åsa ner och vi hoppade lite ;D först ett litet räcke , sen en mer o mer sen en hel bana . Var riktigt kul ! Det var även ganska mycket titthinder . Ett där det var en stoppskylt på och mycket färgen , vatten matta , kombinationer m.m . Sen skrittade vi ut typ 40 minuter mot rastplatsen och tillbaka. Sen borsta av dom snabbt och släppa ut dom . Mocka , fixa hö , släppa in , fodra , fixa fler höpåsar , ta bort mycket sockrat hö och sånt där jobb ; )

Är iallafall riktigt nöjd ! Bingo var som vanligt pigg i hoppningen dåro men drog inte så mycket och hoppade allt även titt hindrena . Duktig kille (L)

Nu måste jag sätta mig och börja med ny header , vi har ju en till bloggare ; D (Inlägg längre ner)

/Jenny

lite bilder!

hejsan!
nu i 2 veckor ska jag ha min kusins marsvin Molly , tog några bilder på henne i går och tänkte visa dom nu :)
du är så söt ♥

Ny bloggare!

Har kommit en till bloggare till http://ponnisnillarna.blogg.se! Nämligen jag, fanny jaensson! Ja då får jag väl presentera mig själv då! Jag heter Fanny Jaensson och jag är inne på mitt 14 år. Ja går alltså i 7:an. När jag inte sitter framför datorn eller i skolbänken älskar jag att vara med kompisar, dansa, sjunga & självklart att vara i stallet! Ja har hållit på med hästar sedan jag var 4-5, alltså i ca 9 år. Jag älskar hästar & ridning och det är det jag brinner mest för. Jag har en skötponny - Lille skutt och en medryttarponny - Yatzy. Jag är i stallet runt 3-4 gånger i veckan 2-3 dagar hos Yatzy & 1 dag på riskolan hos Lille skutt. Jag dansar också 1 dag i veckan - ragga, jag tycker det är skit kul att dansa & jag ser fram imot att få tävla i höst! Jag är en glad tjej som gärna har mycket för sig hela tiden. Ja hatar att bara slappa, jag vill ha något att göra hela tiden! Så man kan säga att jag alltid har fullt upp! Jag är nästan alltid glad & jag ÄLSKAAAAR att prata! Ja pratar 24/7 alltså typ hela tiden, haha, mina kompisar uppskattar det nog inte så mycket! ;) Eftersom jag älskar att prata så är jag inte så blyg, eller jo, mot några personer är jag väldigt blyg , medans jag mot vissa pratar jag som om vi typ har känt varandra i 10 år! Ja har inget imot att skämma ut mig, jag kan skrika "Marsmellows" över hela Marieberg bara för att få folk att skratta! Haha, ellerhur Felicia & Aleksander? ;) Jag älskar att få folk att skratta & vara glada! I min omgivning måste alla vara glada! :D Jag är i alla fall en väldigt glad hästtokig prick! Jag kommer vara mycket aktiv hoppas ja, jag har min lilla egna blogg med, så cheeeecka in! http://ponnierider.blogg.se


Lille skutt - skötponny 
Lille skutt är en ung korsnings valack, han är Tigererad & han är en c-ponny! Han gör alltid sitt bästa vad som än gäller. Han älskar att hoppa, och man kan säga att han har en riktigt speciell hoppteknik! Jag träffade honom för första gången för 2 år sedan, det var då jag fastnade för honnom. Han är helt enkelt helt underbar! Jag älskar honom av hela mitt hjärta och jag skulle aldrig lämna honom, för alla pengar i världen! Han står på Örebro fältrittklubb.

Min prins!


Yatzy - Medryttarponny
Ja träffade yatzy för första gången 28 November 2010. Det var kärlek vid första öngonblicket! Yatzy är ett en Connemara född 2001, och hon är flugskimmel. Hon är en c-ponny. e: Janus u: Blue bazzy. jag rider henne från 2-3 gånger i veckan ungefär. Yatzy är en glad men bestämmd dam som ofta har en stor egen vilja. Hon är helt underbar att rida & försöker nästan alltid göra sätt bästa. Hon har dessvärre stått i 1 år pågrund av fång. Men nu sätts hon igång. Ja och yatzy tränar inget särsklit utan jag försöker bara sätta igång henne lite. Men i framtiden skulle jag jätte gärna vilja tävla både hoppning & dressyr med henne!
Just nu håller som sagt jag och yatzy bara på att lära känna varandra, men det kommer förhoppningsvis blir fler underbara ridturer med denna skönhet!


Min skönhet!




vill ha!


vill ha!


hiss/diss? :)


/fanny

Dag 10 - mina drömmar

hm , mina drömmar!


min högsta dröm , som ungefär alla som håle rpå med hästar har är väl att ha flera hästar, och en stor gård  och sådär.





bild @google.



/fanny

tävling



klicka här om du också vill va med.
/fanny

köpt :D

jeans kort klänning - lindex 199 kr
behå - lindex 129 kr
aniktsmask - lindex 15 kr
det mesta var från lindex..
var även inne i massor av affärer!
men inge kläder gillar jag.. ovanligt då^^
/louise

tillbaka *

hejsan bloggen!
nu är jag himla sugen på att blogga igen :DD
och i dag köpte jag en ny kamera sladd , så kommer en liten bildbomb på allt möjligt sen :)
så ja.. nu är jag tillbaka:D
i går var det 1 april , någon som vart lurad?
haha det vart jag xD
i morse så åkte jag & mamma till stallet, red ut en låång runda, mamma följde med o hade macka & varm choklad med , mums !
bra med mammor vah? ;)
när vi kom tillbaka till stallet tog jag av diva´s utrustning & börja mocka.
sen åkte vi hem & pyssla lite hemma , elr ja vi städade o såna tråkiga grejor.
vid typ 14:00 åkte vi till marieberg , det det vart lite shopping:D
först åkte vi förbi hööks , hitta så mycket nytt jag vill ha!
men hade inge pengar med så.. jag stog & drägla vid ett schabrak oxå , som ni kan få en bild på sen :)
sen åkte vi till marieberg o shoppa där i typ 3 timmar.
klippte mig oxå , ush , hatar det men det vart helt okej!
så köpte jag en typ kort jeans klänning till sommar , en bhå , anisktmask och en kamera sladd :D
kan lägga upp bilder sen om ni vill se ? :)
nu sitter jag här och ska blogga lite , sen ska jag kollar på nån film vid halv tio.
/louise
<------- ♥ beiga & röda äe mina favo :D
hiss elr diss?
HELT KLART EN HISS!
det röda måste jag köpte till diva nån gång! lööööve ♥

fråga till er..




lite random fråga men (a


vad rider ni med för tyglar?
själv har jag på kila vanliga lädertyglar ,som ja inte vet va man säger att de är för ngt xD
sen på ruffsan är de vanliga läder med såna här knölar på xD


själv hatar jag sånna här med tyg med knölar xD

haha oseriös ja är nu men..

/fanny



vad tycker ni?


vad tycker ni om denna stövel?

själv tkr jag den är grymt snygg!


/fanny

Stor kärlek ! Del 2

<------ KL(L)

<...KL(L)

<--- Haha sån tur att den säljs där Bingo står (H) Den är snart MIN!

/Jenny

hej igen :D

hej!
nu har jag kommit hem oh ätit och så.
o har typ sträckt nacken eller nåt så gör as ont!
och så är jag typ , halvsjuk.

aja updaterar lite idag ,
duktigt tkr jag (a


/fanny

Stor kärlek ! Del 1

Åh , bara kikade in på Cheval Ridsport och hittade massa saker jag skulle kunna lägga flera tusen på :'o

Hahah här får ni ett litet smakprov av mycket mindre än hälften jag hittade !
Skriv gärna vad ni tycker , kritik är inget farligt ! :D

<---- John Whitaker schabrak ! Give me !

<---*Träggel* Kingsland fleece jacka !tror ärligt talat jag börjar spara till den nu ! Älskar den riktigt ! : D

<--- super schnyggiga !

<---- Spirit Kristall hjälm ! åååh :'''')

Hahahahahah jag kände mig överdriven men jag satt med så stora ögon att dom nästan ploppade ur när jag såg allt , detta blir helt klart min favorithemsida ! hah ,

Ska dissa några grejjor därifrån och eventuellt göra ''Stor kärlek del 2'' sen x'D

/Jenny

Failad hoppning x'd

Först åkte jag ju till stallet , det var ju dom små som skulle rida så hjälpte dom att komma upp , kolla sadelgjordar m.m. Och det är en liten kille som e sjuuukt söt och super duktig :'o hahah så gullig ! sen kollade jag lite när dom red och Hope slängde av en nybörjare hon vart skitädd för någe men ah. 
Sen efter det fixade jag & Evelyn  lite,satt i sadelkammaren o snackade lite med Ewa och Åsa om lite småsaker: D
sen var det ju hoppning för Åsa Hellström . Började väl med att värma upp .
Sedan skulle vi typ värma upp på serpentiner med små kavaletti ''hinder'' , det gick åt skogen , både i traven och galoppen ...Bingo var riktigt pigg och vi skulle göra lätta galoppombyten efter varje , det gick ibland och ah ..
Sedan skulle vi hoppa som en liten bana men långsida , oxer , och ett av de små kavaletti hindrena , det gick bra ibland men han var somsagt pigg och ville inte lyssna hela tiden .  

Så idag har jag väl också ridit då , gick helt okej men ahn var lika pigg och var rätt så bråkig i början , men i slutet gick han riktigt fint ; ) Och eftersom det är Lördag & han var duttif fick han godiiis ^^<3

Imorgon blir det eventuellt lite mer hoppning för ÅSa med Evelyn,Fanny&Elin !

Jag är argggg på Viktorias kamera som inte ville ta kort : ( <3
Men jag tar med kameran till stallet imorgon och ser om jag får några bilder då , kan dock inte lova att det blir bilder när jag rider. ...



/Jenny

dag 9 - mitt bästa hästminne

mitt bästa hästminne , hmm , har många!
men jag tror det är när jag red på kila igår , för det gick så himla bra , när jag började rida henne och galoppera och sådant så drog hon alltid inåt och bara sprang liksom , *ingen kontroll alls kunde jag ´ha ..* och ibland sprang hon t.o.m ut från banan , haha!
och igår galopperade vi på volten och det gick as bra , kort galopp och det har kila svårt för , så jag är sjukt stolt över henne.
ägar'n sa att vi skulle ha filmat ibörjan när jag red henne(somras) och sen nu för hon tyckte det blivit stor skillnad!
hon sökte sig ner också.. hon brukade mest kunna bli stark och ha huvudet högt.
och så behövde jag inte göra halvhalter eller så.




du är det bästa som finns

/fannyh

dålig update avmig..

hej!
idag kommer det inte bli så bra uppdaterat av mig , men ni har ju Jenny och ev Lousie!:)ska till nora till mina kusiner,
först åker vi och ger skrållan mera mat för pappa är på kryssning ;)


aja ,kanske kommer mer från mig sen.




tjena , kan jag få ditt nummer?

hej!'
idag i skolan började vi med att ha svenska , sen fick jag gå ´med Albin och Joel och Elin ska va med när hon e frisk  haha!
aja vi hade rockskola , först gick vi genom trummorna sen vare bara att börja.
jag tog basen , fan vadkul! fast jag tappade bort mig lite men , ah , s what?
'sen tog jag elgittaren och så , det gick inte alls bra!
sen trummorna , det var svårt , han bah du har en bra takt! jag baj : ehm nej jag har ingen takt alls xD
han bah : nehe då hörde väl ja fel!!!
ja bah mm :D

och sen orkar ja inte skriva mer om dan
men jag red idag!
förstred jag och martina och Stina ut en litenrunda snen gick vi tbx o martina lämnade tratten och så , och stina abby osv. jag satte på lindorna på kila (rosa!)

aja så då travade ja lite och jobbade henne i dag på banan dåe ,gick as bra hon sökte sig ner hela tin och så , best pownie in tha fucking world..
martina fotade, och jag hann lägga in bilderna hos pappa och mejla dem till mig själv så jag fkunde lägga upp.
tänke säga att på vissa bilder hoppar hon på kanten , men martina sa själv att hon alltid typ trycker ut sig där  , haha , så det går typ inte och flytta på henne , men ah XD









DAGENS FAIL!  hahah , vadd lite högre än hindret?




*klapp på halsen*




det får räcka ,
vad tycks?;)
med allt rosa (a

/fanny




imorgan (aa

hejsan! :D
tänkte bara titta in & skriva att i morgon ska ja & mamma till marieberg.
då ska jag köpa en sladd till kameran så då kommer det bilder :DD
så i morgon börjar jag blogg igen!
/louise
nån som är sugen på bildbomb då?
kommentera på vad ni vill se då :)

Habalitcho :)

Fick dra lite tidagre från skolan idag då jag ska bort i typ 2 timmar eller någe (vart vill jag inte säga) men inte så roligt iallafall ;)

Men sen drar jag till stallet där jag förmodligen träffar Viktoria Salonen och Emma Andersson (http://vibymuppen.blogg.se   datan ville inte länka namnet) , hihi :D
Blir hoppning för Åsa ikväll , tagga !
Men tror Viktoria har med kameran (?) och fotar så blir väl eventuellt bilder ikväll :-)

Hejsvejs :)

/Jenny


RSS 2.0