ridpassen

Red ju 2 ggr idag, så jag berättar lite om passen!

1: Först 17.40 för Angelica på Ponsse. Vi hoppade på SMS-bana, det gick la bra. Han skötte sig fint, gick ner på tygeln lite i slutet, vi hoppade bara något litet kryss på typ 40 cm och 2 räcken på 50 cm. Sedan blev det en liten bana av dom 3 hindrerna, se bilden längst ner. Ponsse är ju skit seg, men han gick faktiskt framåt! Efter några pisk i rumpan på han ;)

2: 19.20 för Angelica på Gazella, vi hoppade på gröna banan, först värmde vi upp självständigt i båda varven, sedan galopperade vi för att få igång hästarna. Sen kom vi i trav 2 gånger mot ett litet hinder med en bom framför, sedan la vi till en liten oxer. Gazella skötte sig fin fint! Hoppade med bra marginal, och fin teknink över alla hindrerna. Sedan hoppade vi en bana, se bilden nedan för. Det gick jätte bra och var så himla kul! På en lång sidan mellan två hinder ställde jag mig lite upp ur sadel och bara gasade, det var så jävla kul!
Jag fundrera på att börja i den gruppen :)


en super rolig dag med 2 bra ridpass! Nu har jag inga ben kvar och skit ont i rumpan o magen. mensvärk.


Svar på tal

KommentarTid
Felicia (Ponniehjerta@hotmail.com) om Tummen upp för...:
hihi! Tack! :D
IP: 90.227.37.178
30 Maj, 23:53
Svar: Varsegod! det är du värd! :D

Godmorgon, eller godförmiddag?

Nu har vi precis ätit, vi åt makaroner och brunsås, gott! Vi vaknade väl runt 9 halv 10, och typ somnade runt halv 2, 2. Snart blire stallet, vi tar bussen typ vid halv 13, antar att vi är där runt halv 2 då. Kommer tidsinställdainlägg snart, så håll utkik! Vad tycker ni om mina hiss/diss? Hiss/Diss?

Lille skutt.


Hiss/Diss

HISS

Discogrimma

Kort fakta: Tuff grimma med glittrande dekorband
på nos- och sidostycken. Mjuk cremefärgad
minkfleece på nos- och nacke. Silverfärgade spännen.
Pris: 89 kr
Egen åsikt:
Den är grymt söt och passar nog dom flesta ponnyerna!
Loveley!

DISS

Fleecegrimma

Kort fakta: Grimma med mjuk fleece i härliga
färger på nos och nacke. Ställbar i nos och nackrem.
Pris: 99 kr
Egen åsikt:
Usch, tycker den är sjukt ful! Okej, passar kanske mindre ponnys men ändå..bläää :PTummen upp för...

..... http://ponniehjerta.blogg.se

Kvällen med Emmis och Felicis..typ? :p

Hej, ledsen för att jag inte har bloggat, men blogg.se krånglade igår vilket gjorde att jag inte kunde göra några tidsinställda. Hata blogg.se ibland... :P
I alla fall så spenderas kvällen/natten med Emma och http://ponniehjerta.blogg.se, vi skall sova över hos Felicia, är hos henne nu. Vi är lediga imorgon, sjukt skönt o sedan är det en dag kvar att uthärda innan det är 5 dagars ledighet! Sedan är det bara 2 dagar kvar innan det är skolavslutning, sedan S-O-M-M-A-R-L-O-V !!
Hehe, Felicia sitter brevid mig och vill att jag ska skriva att jag typ dog nyss, nejmen asso inte dog bara att jag inte kunde andas under en liten tid. Pågrund av min fucking rygg, har ju någe jävla cp problem med den! Aja, fixar ett tidsinställt eller flera tills imorgon! Ska rida 2 ggr imon, först 17.40 istället för Louise (som bloggar här) på Ponsse, och sedan 19.20 på Charm istället för Emma.
See you later!

Svar på tal

KommentarTid
Elin om Hemma igen:
Varför får du ingen ny medryttarponny??

Svar: För att mina föräldrar inte tycker jag ska ha någon ny förens efter sommaren. Egntligen vill dom inte att jag ska hålla på med ridning alls, vilket jag tycker är riktigt tråkigt.

Hemma igen

Jag kom hem för typ 1 ½ timme sedan, direkt när jag kom hem så åt jag god mat och sedan åt vi cupcackes (stav :s?), efter det så deppade jag ihop totalt. Mina föräldrar kommer inte låta mig få någon ny medryttarponny, så äre bara. Just nu suger livet, i alla fall för mig. Det som jag i hela mitt liv har drömt om gick i uppfyllelse i  6 månader, sedan tog det slut. Igår (28 maj) skulle jag o Yatzy ha firat 6 månader ihop, älskar dig föralltid Yatzy. Men inget varar för evigt, o det vet jag. Sedan ringde min mormor idag, usch jag hatar henne! Ni fattar nog inte varför jag säger så, men hon hatar mig, hon har sagt rakt i ansiktet på mig att hon önskar att jag aldrig hade födds. Fattar ni hur det känns? Att veta att ens egen släkt, ens egen kött & blod, ångrar att jag kom till världen? Min mormor o morfar gillar inte min mamma som är deras dotter, och gillar ingen i våran familj. fyfan asso...

Jag vill verkligen inte får någon annan att må dåligt av denna text, jag ville bara skriva av mig.

// fanny

choklad och bajs smakar likadant.

hej , idag firade ju som sagt mina kusiner och så mig!
har bara mobilkameran och webben här och det  suger !
så får fota när jag kommer till pappa óckså så ni ser lite bättre :)
men jag fick
två par ridstrumpor av märket horze :D
Svara helskodda ridbrallor , märket red horse
ridhanskar  märket Jacson
det var allting som handlar om hästar.
anars två t-shirtar , turkosa typ kortbrallor och björntrosor!¨
hörlurar , med mick så jag kan skypa^^
:D
mamma firade mig också , så det var allt , men de  äe ju tanken som räknas!
sen så på torsdag , då är jag ju ledig , så ska jag och martina åka och handla horsethings!
så , ska kolla om man får moneys av daddyy så kan jag shoppa litegrann!:D
sen ska ja handla kläder på tisdag , :)
så det blir la najs!
+ alla som vill snacka med mig på skype  addar fannyborjeesson , med två E :D
min älskling<3


//Fannyb

vad är ett bett egentligen?

Bett är den del av betslet som sitter i hästens mun. Bettet är oftast gjort av metall men kan även göras av eller täckas med plast eller gummi för att bettet ska bli mjukare/skonsammare. Bettets funktion är att förmedla handens signaler till hästen och för att kunna styra hästen. Bettringarna är precis som det låter ett par ringar på vardera sidan om hästens mun som löper genom bettets yttersidor. Bettringarna fästes i tränsets sidostycken och i tyglarna eller tömmarna. Det finns flera olika bett med olika ändamål och i olika material.

De första betten var ofta gjorda i hårt trä och senare av ben eller horn. Bett i metall användes först runt 1200- 1300 f.Kr. I gamla Egypten användes de första ledade betten som verkade på underkäken.

 

 

 

d-ringsbett

 

kandarstång och bridong

 

tredelat

 

 

 

pelham
pessoa
jaktbett
här är några olika bett , Fanny Jaensson har tidigare skrivit om betten , så jag repeterar lite!
//Fannybörjesson

Lille skuttMin finaste ponny <3


SORRY

hej!
har inte hinnit lbogga på ett tag ,imorgon ska jagh rida kila + jag fyller år :D
så dagen spenderas med dom bästa , kila och stina!
//börjesson

hejsan på dejsan!

Hej  dåligt uppdaterat av mig  , kommer det vara idag också.'
sov hos emelie igår , vi var med Jossan och Sandra en stund , sen skulle dom hem , sen gick vi ut och träffade Micke , Adde och Adam :)
sen gick vi in kl 02.00 ungefär^^
sen kollade vi på någon as äcklig film med typ rabieshundar XD
sen somnade jag (A)
och idag  kommer mormor och morfar och mina kusiner hit!
dom ska fira mig , fyller ju faktiskt 12 år på onsdag! :D
ska platta håret snart , har städat och duschat och sminkat mig så bara det kvar!
ska försöka göra nåt eller några tidinställda också.
hahaha en random bild på min katt bamse bus :D

//fannybörjessonMobbning

Jag har tänkt lite på skillnaden mellan pojkar & flickor, exempel vis, känner jag sjukt många, för många...som retas för sin sport som i den här handlingen är ridning. Varför ska killar egentligen retas för, för att dom gillar hästar? Ja fattar inte det. Det är ren mobbning!

Mobbning (även kränkande särbehandling) innebär att en eller flera personer utsätts för systematiska trakasserier inom en social grupp. Det kan involvera våld eller hot om våld och kan förekomma på exempelvis arbetsplatser, i skolan eller inom militärlivet. En person som mobbar en annan kallas mobbare. Mobbning kan involvera ett eller flera av det som juridiskt benämns misshandel, olaga hot, förolämpning, förtal, övergrepp i rättssak, stöld, skadegörelse, olaga frihetsberövning, ofredande och sexuellt ofredande.

Mobbning handlar i många fall om att skaffa sig makt och status.Studier visar att mobbare vanligen har gott självförtroende och begränsad empati. Mobbare trivs med den makt det innebär att kunna kontrollera och trakassera en annan individ.För att uppnå sitt mål behöver mobbarna den tysta massan till hjälp, det vill säga betraktare, som höjer mobbarens status genom att avstå från att ingripa.För att stävja mobbning är det nödvändigt att ingripa mot dem som mobbar. Som ett led i förebyggande arbete är det också önskvärt att få följeslagarna eller betraktarna att reagera och agera, det vill säga sänka toleransen för mobbning

Detta är INTE okej.


Skillnad?

Äre någon skillnad?

Jag kan väl säga själv, att jag hade en mycket bättre sist på 2011 bilden, och hälen var bra då. 2006...var väl en fin bild :p


Bonjour!

hej igen!

Nu sitter jag och kollar på "Kvällen är din", sjukt bra program! I alla fall så var ja ju i stallet idag, gjorde inget särsklit inget som är kul o veta. Men men ni frå veta ända!
Först så mockade jag 4 boxar, sedan fixade jag vatten till alla hästar. Jag klantade mig...jag gick med 2 hinkar FULLA med vatten, självklart så snubblar jag så en hink åker ut över stallgånge och den andra över mig..haha, jag vart dygnsur! Sedan fixade jag kraftfoder och sen åkte jag hem, var där runt 1 h och 15 min.

Men men, imorgon så ska jag gå upp 05.30 lr 06.00. Ska med Felicia & Emma på tävlingen jue, kommer vara sjukt trött, blir där hela dagen!
Jag fixar tidsinställdainlägg, så ni kan läsa & se bilder! :D

Jag...:P


hejsan!

hej  , red p¨¨ banan idag , i början på väg till banan var hon jätte mjuk i munnen , och allt , flyttade för skänkel osv , var så glad ! hon var pigg .
martina var redan där med fjalar men dom var klara när jag skrittade fram så hon lämnade hon  han , då började jag trava , gick jäättebra , jättefin var hon!
men sen bröt allt , hon började försöka galoppera och springa ifrån hela tiden , sen kom allt det där så det gick så himla bra igen !;)'
red på volten och jobbade henne riktigt ordentligt , martina sa att hon aldrig hade gått så bra med mig , och att jag brukar ju vilja ha rätt långa tyglar , men det var perfekt idag , och sitsen och allting!
så jag är sjukt nöjd!!:D
sen tränade vi övergångar - trav - halt- skritt-trav-halt , osv.
sen galopperade jag , gick så himla bra då med!
me love the horse !

sen så tog jag två galopper , en i båda varven runt hela banan , gick bra då med , på långa sträckor brukar hon ju dra , men inte!
sen så ökade jag i båda varven i slutet och klappade henne på halsen ♥
så himla lycklig var jag!
sen så tog jag en liten runda i skogen , har två videobloggar därifrån!
sandra hjälper mig att lägga in do mpå youtube senare ☻
sen efter jag ridit så körde vi Zorillo , gick också bra!.
igår enär jag red , red jag med ett VANLIGT RAKT BETT!
på ett brunt pullarträns , gick bra det med!
svårt att f¨å¨ner henne på formen och så  , men gick o galoppera osv och få stopp på henne , så är nöjd ! haha ;)


har inga bilder på den här datron , men vi hörs!!

Finaste bilderna på Lille skutt & Jag ♥


Älskar dig så sjukt mycket!

Godmorgon alla bloggläsare

Godmorgon! Vaknade för ungefär 1 timme sedan, men ligger fortfarande under det varma täcket, lovely!
Ska ju åka till Yatzy, ojuste...hmm Andrea säger vi. Okej vi börjar om, ska ju åka till Andrea idag och hjälpa till lite i stallet med dom vanliga sysslorna! Mocka, fylla vatten i stallet o hagarna. Fixa höpåsar, smörja, kraftfoder o ja bara pyssla om lite. Känner mig rättså nervös, vet inte riktigt varför. Kan vara för att Yatzy inte kommer vara där..vilket kommer kännas väldigt konstigt :s Men jaja, får väl njuta av att bara vara där, paradiset på jorden! ♥

Bloggar mer när jag kommer hem, ska hjälpa Felicia att packa inför tävlingen imorgon med, blir att lägga sig tidigt. Ska upp 05.30 så japp, blir en lång dag imorgon kommer nog hem runt 6-7 på kvällen. Taggad!

Slänger upp ett tidsintälltinlägg också så ni har något att läsa, Lollo ska ju tydligen ta en paus? Så jag och Fanny b får väl hålla er update! :D


älskar dig ♥

I need a break

Jag behöver ta bloggpaus , men nu är det bara jag... Jag har för mycket i huvudet just nu...
Jag kan inte tänka , har bara några få lektioner kvar på skolan så behöver satsa hårt o klara mina mål!
I am back  så kommer jag lägga all tid på att göra tidsinställda, för på lördagen åker jag på ridläger med JENNY'Makeover!

Var ju på någon as tråkig friluftdag idag, förklarar senare vad vi gjorde. Pallar not nu xD

I alla fall så drog jag, Emma & Felicia hem till mig och gjorde lite smink/hår makeover på varandra, ahha sjukt kul!

Resultatet:

Emma:


Felicia:

Jag:Vill ni se en massa pinsamma bilder på mig? K-O-M-M-E-N-T-E-R-A !!
Smakprov:

HAHAHAHHAHHAHAHAHAHAHHAAH


bilder från skolan - del 3

mindre najs
älskadevänner<3
//fasnnybörjesson

Hiss/Diss

HISSClassic Tröja V-ringad

Kort fakta:
Stickad tröja med v-ringad hals.
Finns i flera olika färger!
Pris:
199 kr
Min åsikt:
Jag älskar den! Den är sjukt snygg, passar både till tävling som träning!
Verkar vara skön att rida i.

DISSMessina T-Shirt

Kort fakta:
Mjuk och skön t-shirt i stretchigt material med fint blomtryck.
Matcha med messina huvtröja
Pris:
139 kr
Min åsikt:
Otroligt ful, en flopp från hööks!
Tror verkligen inte att detta blir det nya vår/sommar modet.
Väldigt dyr också...

HISS/DISS? :D


Tävlings outfitRyttarens tävlingsoutfit i hoppning:)
Alla bilder är från hööks (hooks.se)

Hjälm: Coolmax CRW, 595 kr

Ridväst: Steeds, 895 kr

Shortchaps: Syntetskinn CRW, 349 kr

Kavaj: Softshellkavaj Competition CRW, 599 kr

Ridbyxor: Helskodda Excellent CRW, 699 kr

Skjorta: Ridskjorta randig långärmad CRW, 249 kr

Handskar: Ridhandskar CRW Grip, 149 kr

Ridspö: Hopp/allroundspö 70 cm, 75 kr


bilder på kila

hahahhahhah vad ful xD
hjärtat <3
//fanny

this or that?

-vs- 
vad tkr ni?
själv gillar jag mest , naturborstar , den med trä alltså , den är även kallad "islänngingen" dten är jätte bra!

här hittar ni dom.
//fannybörjesson


bilder från musikalen!

folk från fyran sen rosa tröja är det sofia :)
jag i DC keps, tröja med etta på ,Edvin som ville ha min mössa :O bredvid mig moa , framför Sofia :)
lovisa , jag moa och albin q och edvin
mer bilder kommer nån annan dag!
alla är fotade utav : Julia Lidner Carlsson :D <3

/fannybörjesson

min knäppa vänner bildbomb från skolan och efter - del 1

bloommor
jaag och moa :D
hehehe  cute
och ja jag använder jämt mössa ;$
tuff , vatten på spegeln jao
coool
fan vad stor den blev då! aja , de är moa :)
<3
haha jag xD
foto : elin , hon fatta inte hur man gjorde typ (a)
/Fannybörjesson

Hiss/Diss

HISSSyntethandske

Kort fakta:
Handske i mjuk mockaimitation med beläggning för bästa möjliga grepp.
Kardborreknäppning och resår över handleden. Infällningar i stretch.
Pris:
139 kr
Egen åsikt:
Verkar vara väldigt sköna att rida med, och man får säkert väldigt bra grepp!
Men priset är lite väl högt enligt mig.


DISSHandskar CRW

Kort fakta:
Smidig bomullshandske med PVC-noppror och kardborreknäppning.
Pris:
29 kr
Min åsikt:
Dom är väldigt billiga, vilket är bra. Men dom ger också skav, i alla fall på mig.
Och PVC-nopprorna faller, väldigt lätt!


Hiss/Diss? :D


BJUDER!!

bjuder på mig själv..

AHHAHA, en massa sjuka bilder på mig!


Nu vet ni mitt sanna jag..HAHHAA xD


ridningen idag!

Red idag, red Horsa. Vi red ut och skulle ha dressyr på "fälltet" vi red dit, travade på lite små vägar och typ gick runt ett stort träd som hade ramlat ner, haha men vi hoppade ända över det lite ^^

När vi kom dit så var det 3 volter, vi red trav på 2 av volterna alltså blev det en 8 volt. Tränade på att ställa, o lite så. Så skulle vi göra serpentinbågar på sedan av volterna så det blev som ett fyrkantspår typ, sedan skulle vi fatta galopp på den 3 volten, så galopperade vi ett varv eller flera, sedan galopperade vi ner för gärdet till den första volten, saktade av och började om. Det var grymt kul! Horsa skötte sig fint och sökte sig ner till bettet flera gånger, gick på tygeln också. Problemet med henne är att hon kan bli "hängade i bettet" liksom när hon går ner på tygeln så hänger hon sig på bettet, vilket blir väldigt mycket att hålla i handen. Hon ska gå på tygel men inte lägga sig på bettet utan ända vara lätt i halsen. Blir något att jobba på!

Vi var bara 5 st vilket var sjukt skönt! Kändes som att rida själv när vi red på fälltet, alla var inne i sin egna lilla värld liksom, as skönt! Sedan red vi tillbaka, och Horsa var så mjuk och följsam att det inte var klokt! Älskar ponnyn!

Bild på övningen!
Jag och Horsa från idag!


Lille skutt o jag ♥


my day !

hej ! nu måste jag snart sova , haha men annars är jag jättegrinig.
red tratten idag :D
vi red ut en sväng , helt vanligt - skritt - trav - två galopper.
gick bra tycker jag.
ps : har fixat  ett par tidinställda till imorgon , blandanat mest bilder och en this or that!

//Fannybörjesson

Hiss/Diss

HissStövelstrumpor

Kort fakta:
Perfekta strumpor för ridstövlar! Fot av bomull och skaft
av glatt nylon som gör det lätt att få på sig stövlarna. 2 pack.
Pris:
99 kr
Min åsikt:
Jag tycker att detta är en sjukt bra strumpa!
Verkar skön att ha i ridstövlarna, vet själv hur svårt det är att få
på ridstövlarna med tjocka trumpor på sig.
Dessutom är det sjukt billigt med 2 pack för 99 kr!

DISSRidstrumpor Sweet CRW

Kort fakta:
Knästrumpa med motiv av Lena Furberg.
Finns även i marin & lila.
Pris:
69 kr
Min åsikt:
Grymt fula, passar kanske till mindre barn.
Men inte något nytt "mode"!


stiiiiiiiger!

statistiken stiger, fortsätt så tack! :D


stallet snart..

blir ett snabbt inlägg då jag måste dra till bussen snart, ska till stallet okej rida! :D
Tror det blir dressyr i paddock, eller så rider vi ut, vilket som funkar för mig!

Jag tror jag har en ny medryttarponny på G...mer säger jag inte än ;)

Kommer tidsinställt snart, sedan bloggar jag när jag kommer hem!


Blå/Svart outfitt

Hinner inte göra något mer inlägg i dag förens lite senare ikväll , så blir lite halvdålig uppdatering av mig på för & efter middag.

Hade bra! 


Då blir det att byta skola...

Japp , som i rubriken så blir det att byta skola till kunskap nurå! 
Det kommer verkligen bli super kul och jag ser framemot det!
När jag kom hem från kunskap , asså jag var där o kolla. Så gick mamma och jag ut o gick 3.80 km tror jag (!?)
Skönt faktis, när jag kom hem så dusha jag så har jag lagt mig i sängen o har gjort lite läxa o nu så passa jag på att blogga lite. Träffa Jenny som bloggade här förut, hon ska ju också börja i den skolan. Om ni vill komma till hennes blogg klicka här. Kommer göra något/några tidsinställda till i morgon. Beror på hur många jag hinner.
Sofie , gordon , lady och carro på bild.
Foto: Fanny BTummen upp för..
Svar på kommentar.

Frida Ekberg om Hiss/Diss:
Själv tycker jag mycket om Jupiter västen! Jag har haft min i snart två år och ingenting har släppt eller någonting. Din måste det ha varit någonting fel på ;) Jag har smällt i riktigt ordentligt med den en gång.. Red min kompis unghäst och han skenade ivög genom skogen och bockade av mig och västen höll mig skinande ;)

Svar:
Jupiter västen är säkert bra, jag hade inte sådan, men en liknande. Så den västen kanske är bra, det var den som liknade mest min gammla, så jag tog och dissade den. Min kompis hade en sådan, och den sprack i ryggen, konstigt nog :)


svar på kommentar

KommentarTid
maja,siktar mot toppen inom hästsporten ! om jayp:
hur gammal är diva ? :)<3

Svar: Diva är 19 år , hon är väldigt pigg för sin ålder! :) <3

Day to day ;)

God förmiddag , eller hur man ska säga x'd
Nu sitter jag antagligen i skol bänken och pluggar. Efter skolan ska jag hem till några kompsiar , sedan hem o sen bär det av för att träffa nya skolan. Kunskap ! :D Vet inte riktigt vad jag ska skriva mer , hehe. Direkt efter jag varit i skolan ska jag o så får jag se om jag hinner blogga något. Men aja , hejdå! :)

Om jag ska sluta rida eller inte..

"Har tappat ridlusten..känns inge kul att rida eller äns hålla på med hästar längre. Inga hästar är lika roliga att rida som Yatzy var/är. Jag är trött på att efter varje ridlektion känna mig värdelös, trött att efter varje ridlektion försöka hitta något positivt, så jag iaf kan låtsas vara glad. Jag rider som en nybörjare så äre bara, det går inte att ändra på. Så jag tänker sluta rida och hålla på med hästat - Helt"

Jag har fått en massa kommentarer på detta, och det har fått mig att fundera, kanske är detta bara en period? Det är kanske för att jag är så sjukt ledsen över Yatzy, det kanske är därför jag inte kan koncenterar mig på ridningen, och då går det dåligt? Jag la mig och tänkte efter igår kväll, om jag slutar rida och hålla på med hästar..kanske jag blir glad ett tag..men sedan om jag ångra mig, kanske jag inte kan börja rida igen? Jag är alltså delad vad gäller detta, men jag har bestämmt mig för att ge hästarna och ridningen en chans till. Jag rider i alla fall ut abonnemanget på karslund, sedan får vi se hur det blir i höst. Jag får helt enkelt ta en dag i taget!


sjuk :/

Yes, idag är jag hemma och är sjuk..skit trist :/
Har legat och kolla på tv hela förmiddagen, innan jag pallade mig upp och hämtade datorn till sängen. Så just nu ligger jag i sängen med datorn, tänkte lägga mig och försöka sova lite senare. Kommer i alla fall bli en massa update från mig!
Tänkte lägga ut lite Hiss/Diss och en outfit! :D


Älskade Horsa o jag!

OMG

jag tror jag har hittat yatzys TVILLING!Visst är dom sjukt lika?!


yatzy..<3


Saknar dig så sjukt mycket älskling, kommer kännas konstigt att komma till stallet, o du inte är där...<3


Shabrak elr Vojlok?

Vad tycker ni är snyggast?

Shabrak eller vojlok. Jag tycker då att det är snyggast med shabrak. Det är rätt okej med vojlok på islandshästar. Men shabrak ser mer stilrent ut och det gillas

Vad tycker ni?

Tack Wilma!

Hade inte tänkt blogga idag, då jag verkligen inte har någon lust eller något att skriva om. Men i alla fall så fick jag en kommentar från söta Wilma, som tyckte jag skulle fortsätta blogga eftersom hon tyckte mina inlägg var roligast. Det gav mig självklart motivering att skriva ett inlägg åt Wilma, o er andra såklart! ;D
Kolla hennes blogg! http://poniz.blogg.se

Kom på en rolig sak, varje söndag kan vi ha en tävlig om "veckans bloggare" på denna blogg, ni får rösta på vem av mig, Lollo & Fanny som har bloggat bäst och om mest intressanta saker denna vecka m.m. Fattar ni? Så får vi se vem som bli "veckans bloggare"! Börjar på söndag! Vinnaren utses av mig på måndagskvällen. O rösta inte bara på om ni har någon vän här på bloggen, utan rösta på den som har uppdaterat om mest intressanta saker!


ridning 24/5

Ridpasset i dag på karlslund kändes toppen! Red Ponsse. Min kompis Moa följde med o skötte sin medryttar ponny Adam och så kolla hon när jag red. Red dressyr för en vikarie som hette Ida. Hon var faktis väldigt duktig! Förklara bra och ja.. hon var super! :D Tillbaka till ridningen nu då. Vi börja med att skritta fram på långa tyglar. Så korta vi upp skritten o börja med att gå framåt , sakta in med sistsen. Så träna vi sitsen. Sen börja vi trava fram , mycket volter mm. Länga och korta. Sen så galopperade vi , vi galoppera på volterna och fyrkanten. Han var seg i början men sedan vart han lite piggare.. Sen tog vi en liten skritt pause. Så tränade vi skänkelvikningar. Genom att rida fram till A och sedan gör man en skänkel vikning mot E eller B. Det får man se vilket varv man rider i. Visar en bild senare. Älskar hästar så otroligt , <3


Något sånt om ni fattar x'd

Det röda är koner ;)

förlåt för sämsta uppdateringen

Hej , är sjukt lessen att jag inte hunnit blogga. Men jag har helt enkelt hunnit. Men nu har jag nyss kommit hem från ridningen o ska snart skriva ett inlägg om det sen ett par tidsinställda till i morgon. Hoppas att ni har det bra och fanny j har varit super duktig som har hållit uppdateringen på topp! ♥....

hej nu sitter jag i skolan får inte bloggas men gör det ändå..
hann inte igår , det ligger i utkast , idag rider jasg kila sen  , kommer bilder!
hejdå.

/fanny

Hiss/Diss

Hiss/Diss
Säkerhetsväst Steeds

Kort fakta:
Separata paneler för bästa komfort och rörelse. Justerbar med kardborre
vid axlar samt snörning i sidorna. En mycket prisvärd och populär säkerhetsväst.
Godkänd enligt CE Level 3
Pris:
899 kr
Min åsikt:
Har en sådan ridväst, och trivs super bra i den! Den är väldigt skön, och anpassar sig bra till kroppen. Tar även emot smällar ganska bra, har själv aldrig smällt i den ordentligt, men vad jag har hört så verkar den bra även vid hårda smällar! Det som är skönt är att det inte är kardborre runt magen/bröstet.


Säkerhetsväst Jupiter

Kort fakta:
- Godkänd enligt CE och BETA nivå 3
- Kardborre i midja och på axlarna 
- Avtagbart yttertyg - lätt att tvätta
- Engelsk tillverkning
Pris:
799 kr
Min åsikt:
Min egna åsikt är att jag HATAR sådanna västar! I och för sig har jag inte haft en "precis" likadan, men jag hatar i pricip alla västar med kardborre band. För det första så släpper kardborre banden efter ett tag, och går lätt sönder (enligt min förra väst -.-').


Det var MINA åsikter, kom ihåg MINA, självklart får ni ha egna!

Hiss/Diss? :D


ska jag sluta pga att ingen bloggar?

Känner att bloggen har en motgång nu, vi bloggare bloggar inte så mycket..statistiken sjunker, och humöret lika så. Fortfarande deppig över Yatzy, försöker att inte tänka på det. Ha kul med mina vänner och fyrbenta vänner. Jag fick ju fortsätta komma ut och hjälpa till o ibland rida. Jag brukar sms Andrea på söndagar om jag kan komma ut i veckan, men inte denna söndag...det är första söndagen på evigheter som jag inte sms. Har faktiskt ingen lust att komma ut dit denna vecka, eller nästa. Hoppas bara inte att Andrea blir orolig, typ att ja inte vill komma ut något mer. Men aja jag behöver tid för mig själv just nu och bara njuta av mitt liv! När jag hade Yatzy så gick hon först, om jag hade bokat något med mina kompisar & sedan säger Andrea att jag kan komma ut så valde jag Yatzy. Så därför missade jag kanske en massa saker, så nu tar jag tillbaka mitt liv, OCH LEVER DET FULLT UT!
Men nu lever jag livet, men behöver även vara för mig själv och tänka...har ett stort beslut och ta.
Ni får veta vad beslutet är när jag har bestämmt mig.

Men nu får jag väl hoppas att Fanny & Lollo börjar blogga igen, annars så drar jag.


kila igår!

hej !
igår när vi red så red vi en av alla tarsta borg igen xD en annan en sist.
sen så red vi så vi kom ut vid martinas stall , för vi skulle lämna hästarna där , dom ska ju gå på sommarbete där :D
så först gick vi in i stallet , tog av dom så fick jag hämta en annan grimma åt kila för vi tog ju inte med hennes ,  sen fick hon en flughuva med ögon på :D:D
haar bilder ,kommer sedan.
cute! kommer fler sen , ska ut o rida lillponnyn nu ;)

HISS/DISS

HISS/DISS


Euro-Lite ridhjälm


Kort fakta:
Den klassiska storsäljande lättvikts- säkerhetshjälmen i elegant design och bra passform.
Pris:
799 kr
Min åsikt:
Jag tycker den är snygg, passar bra och skyddar väldigt bra! Sedan är det skönt med luftkonitionering. En helt perfekt hjälm!Den nya "saken"

Den nya saken jag talade om förut är...*trummvrivel* BILDKRITISERING!
Hhaa, nu tror jag fler av er läsare sitter som fågelholkar.." vad fan menar fanny med bild-kritisering?!"

Jo det jag menar är att efter varje ridpass (då jag har bilder) så vill jag ha en massa positiva saker o självklart får ni kritisera bilderna med! Ex:

" Ta upp & håll ihop händerna lite mer. Ta ner hälarna och ta fram skänkeln."

Det var ett exempel, hoppas ni fattade? :)

Vill i alla fall ha en massa konstruktiv kritik! (betyder "bra" kritik).

Så det kommer jag börja med på torsdag! Kommer kanske bara bli en gång i veckan, så då kan ni väl kommenera en massa på bilderna, tar typ 2 min? :D

Nu ska jag gå och duscha, sedan tänkte jag fixa tidsinställdainlägg!

See you later guys! 


jayp

hej på er , uppdateringen från min sida ligger inte på topp just nu. hinner inte med bloggen elr jaa bloggarna , men jag gör det bästa av allt lixom! jag uppdaterar så mycket jag hinner. Just nu har jag mycket som väntar. Har inte varit i stallet i helgen... Men i morgon ska jag gå träffa diva igen ♥
Japp , nu fick ni en liten förklaring på varför jag inte har bloggat så mycket , men vänta bara om kanske 1 vecka då , ja då ni , då blire chill i skolan och vi slutar klocken 13.00 typ varje dag. Så då blir det uppdate 

Designen för min nya blogg , om ni vill komma till den klicka på bilden 

Snart tv..

Ska snart sätta mig framför tv och kolla på Mästarnas Mästare! Bion idag var super! Hade skit kul, o den var inte så läskig som jag trodde. Dagen var bäst med Emma och Felicia, fast jag o Felicia tog typ fel buss 3 ggr...HAHAH :D

Aja, kommer in ett inlägg om ca 1 timme, om en ny sak som kommer hända på bloggen. Så håll utkik!

Ps: Yatzy åkte till stockholm idag, till dom nya ägarna!


Yatzy...<3


mina knäppa kompisar 5..o höstmorgon

ännu fler videosar...

Jag som filmar:
Detta är en video från o höstas, ett skolarbete:
Godmorning!

Snart ska jag börja sminka mig m.m, ska dra till bussen upp på stan och kolla på bio! Super taggad!
Men men, kommer ju inte blogga på ett tag nu på eftermiddagen, så jag får hoppas att Fanny & Lollo håller er update!


Utkast: Maj 21, 2011

hej , idag när jag tänkte hämta kila har hon ingen grimma på sig , hon hade lyckas tagit av sig den .
så gick runt och leta! sen kom Martina och Marcus och letade också , ingen hittade den ?!
så vi tog henne bara i grimskaftet så fick hon låna en grimma av någon gammal beteshäst som det glömt.
själva ridningen :
började med att skritta runt lite med glappa tyglar , styrde med sättet och benen,
sen så började jag jobba henne i skritten , sedan trav , gick inte alls bra , jag red ur kasst och skumpade när jag satt ner.
försökte sedan jobba henne i trav på en volt , och flytta ut  och in för skänkel , gick sådär..
sen så sa martina : ska du prova galoppera? jag sa då : nej , det här ska gå först! jag var gråtfärdig :O
gick inte alls..
sen andra gången gick det superbra!
då var jag nöjd , så travade på en större volt och fattade sedan galopp , den var lugn och inte hetsig men hon drog som fan inåt och mot martina och marcus, så då blev jag arg och stannade vilket jag inte skulle gjort.
provade sedan igen då gick det bättre , jag saktade inte av utan drev på istället så hon inte vann.
sen gick jag till volten på andra sidan banan där brukar galoppen sitta bättre!
gick inte då heller -.-
så martina satt upp , sen fick jag tillbaka henne då gick det bättre :D
hon kändes mjukare också , jag har inte  alla knappar på henne än , iaf inte i dressyren ;)
sen skrittade jag och travade av henne. sen gick vi hem igen.


sen sist jag red dressyrsadeln tror jag deet var..sen efter åt red jag Ruffsan , med Stina som red Isadora :)
vi red ut en sväng , det var kul , tyckte ruffsan med!
hon testade och försökte vända och bråka påvägen dit men sen gick det över , sen i skogen vart hon nervös så jag började sjunga - bää bä vita lam har du någon ull - min kära lilla ponny - jag vill ha blommig falukorv  och säkert någon mer , haha! :D

sen så gick jag in och åt , typ lax och potatis ellr något kommer inte ihåg xD


sen idag kl tre om fyratimmar , ska jag rida kila xD ;)//fannybörjesson


Fler videosar..

Fler sjuka videosar med mina kompisar o mig!


På den sista filmen är jag med,  jag är tjejen som stannar i backen med vit tröja! :D

EFTERLYSNING

Litet halvblodsföl, 2 dygn gammal har mist sin mamma, matte letar nu med ljus och lykta efter en amma/sällskapsmamma till honom. 
Han bor i Borensberg, Östergötland, matte heter Malin Svensson 0707-942537.
Sprid detta vidare!!!!
hello! sjuka videosar...

o lever vi än..? JAA!! Haha,som jag tyckte förut, cp gubbe ;)

I alla fall så åkte Felicia o Emma nyss hem, och nu sitter jag och lyssnar på musik o skriver med pennor!
Haha, var ju på marieberg idag, köpe lösnaglar. SJUKT SNYGGA! Dom blev i alla fall liiiite långa, så jag har lite svårt att skriva men jag kämpar på! Kommer bilder på dom längre ner.. Imorgon ska jag gå på bio med EMMA och Felicia, är så sjukt taggad! Hade bäst med er tjejer idag, loveu girls! Det är ni som får mig orka med vardagen, you 2 means the most.

Kommer nu några bilder på mina fina lösnaglar :Bara för att visa hur långa dom är ^^

Nu kommer några sjuka videosar på mina kompisar!HAHAHAHAHAHAHAHHAHAHHAHAHHAHAHHAHAHHAHAHHA, jag är inte med i någon av filmer, jag bara filmar :D


ingen ridning i dag :(

Hej på er!
I dag har jag varit i stan med min kompis Elin. Det var super kul och jag köpte en tröja från new yorker och en ram som jag har suttit dit en bild på mig och diva från clash olsson. (stavning x'd)
Dagen har iaf varit super , men tyvär så har jag inte varit i stallet i dag. Men nu har jag skaffat en egen blogg iaf , om ni vill komma till den klicka här. Men som sagt kommer jag aldrig lämmna er ! 

i morgon vet jag inte om jag kommer hinna uppdatera något , för min storebror tar exam i sin konfermation grejimoj. Så vi ska vara i kyrkan klockan 9.00 i morgon bitti. Sen får vi gäster , sen ska jag på fotbolls match o efter det diva. Sen måste jag hem o sova. Så blir ingen uppdate av mig , men då får mina söta fannysar hålla uppdateringen på topp!  Hinner inte göra någre tidstnställda hlr för nu ska jag dra till min kompis. Men får se om jag kan lägga upp något på dagens outfit elr något i morgon om jag hinner , inte säkert 


Tröjan 99 kr

Ramen med bild i , 89 kr.
God dag! VI LEVER ÄN!

Haha, ja enligt någon gubbe i kalefornien skulle vi vara döda nu, men hallå?! VI LEVER. Jävla cp gubbe -.-'

I alla fall så ska jag dra upp på stan med http://ponniehjerta.blogg.se idag, vi tänkte handla lösnaglar så vi har fina naglar, för imorgon ska vi på Bio! Vi ska se pirates of the caribbean 4 (den nya) Super taggad! Det blir jag, Emma och Felicia som går på den! Men nu ska jag snart dra till bussen, bloggar ikväll igen/eftermiddag! Kommer tidsinställdainlägg också!


Hahaa, en bild på mina galna vänner som jag älskar sjukt mycket! Från vänster: Linnéa, Kajsa, Vilma och Felicia längts til höger! :D


Idag ska jag...

idag ska jag rida kila  om en timme ungefär , om det blir som vi tänkt så ska jag rida
dressyr på ridbanan , för ni vet när vi hoppade , när vi inte rider ut som vi gör oftast , hoppar vi , ( 1 GÅNG I VECKAN , HOPPAR VI.) förut var det mycket dressyr när det inte gick att rida ut så mkt.
aja så idag blire dressyr!sen första gången jag red i dressyrsadeln xD


//fannybörjesson

some pictures

biffen och tratten
hahahha cute ;)
älsklingen
tjockis
du lyser upp min väg
//fannybörjesson

my day , igår xD

hej , bloggade inte igår men . skriver om ridningen idag iställletdå!
gick ut i stallet , med kameran! aja kila och tratten har en annan hage nu där det är mera gräs , så gick och fotade lite där , sen tog jag in kila , anette tog in gideon så jag kunde inte ha med tratten in , aja så det fick martina göra när hon kom.
sen så sadlade vi och så vidare , sen red vi ut , en tarstaborg runda.
gick jääättebra!
jag har ju vart lite nervös för galoppen då hon gärna drar , men det gick bra igår , hade nästan kort galopp , och hade inte korta tyglar , fast det var sandsträcka som är ännu roligare och så en liten ponny jagandes efter , så lyssnade hon :'D
aja det var väl allt om ridningen.
sen så åkte vi ner till Greger , fotade lite mycket på han ;)
så grymt söt , och busig XD

hehhe greger  med martinas väst och marcus keps!

greger , några timmar gammal :'D

i ett annat inlägg kommer bilderna på kila + tratten ,


//fannybörjesson

Nattuggla!

Godkväll alla nattugglor! Själv sitter jag uppe och dricker sockerdricka o kollar på tv! Var i stallet idag, tänkte berätta lite snabbt och kort om det. Sedan om Yatzy igen..förhoppningvis sista gången.

Vi slutade i alla fall skolan typ 13.50, sedan så drog jag hem, åt lite och packad kläder inför stallet. Typ vid 14.50 kom Emma och Felicia (http//ponniehjerta.blogg.se) så cyklade vi till stallet. Sedan när vi kom dit så åt vi i cafeterian och jag kan hålla ögonen öppna i över 15 min!?!?! :D I varje fall så gick vi ner i stallet senare, och mockade typ varendra spilta, ca 20 spiltor mockade vi. Har sjukt ont i ryggen, och brännmärken på händerna... Efter det så ledde jag en som hette Linus som red skutten. Lille skutt har börjat sparkas?! Kan sparkade mot Linus när vi borsta bakbenet, som tur var så han jag knuffa undan Linus så blev jag själv sparkad. Inget farligt, bara en liten kick på benet. Men men sådan går över! 
Kom hem runt 8, har sedan dess bara slappat framför tv, och ätit!

Morgon dagen tänktes spendreas med kompisar! Undrar vad vi hittar på...kanske drar upp på stan och köper ansiktsmasker & lösnaglar lr något, får väl helt enkelt se!
Men men håller er update om morgon dagen! Tänkte fixa lite tidsinställdainlägg också..så väntar er massa update from me! :D 


Hahaha, jag i HMs omklädningshytt. Snygging vetni! :P


kändes som hjärtat stannade på mig ...


hej , har nyss varit ute o joggat , som jag gjorde direkt när jag kom hem från stallet.
när jag kom till stallet tog jag in älsklingen o fixa ordning henne , medans min snälla mamma mockade. Sen satte jag på lindor , sadel o träns. Diva var rosa i dag , men jag körde mjukisbrallor , haha! Kan vara skönt det med ibland ;)
När vi var ute o red då. Först var diva helt galen , hon störde sig på mygg och en geting. När vi kommit en bit så gick hon på kanten vid en grusväg , sen trampa hon ner med ena benet i ett hål så hon snubbla med frambena o gick fram med knäna på marken så jag kasta mig av och hon kom upp på bena igen. Dom sekunderna det hände höll jag på att dö , jag börja fan gråta , tänk om det skulle hänt något med henne. Som tur var fick hon bara ett lite skrubbsår på ena knät som vi tvätta rent när vi kom fram. Jag gick lite med Diva o sprang lite o kolla så att hon var helt okej , och som sagt så var det inget fel bara ett litet skrubbsår. Puuuuhhh,,,, tur var det ! Om det skulle hända något hemskt med Diva så skulle jag inte klara av att leva... älskar henne så mycket , <3

Iallefall så var hon okej så jag hoppa upp igen o trava lite så skritta jag hem på långa tyglar. Red ut en runda på kanske ca 5-6 km. När jag kom tillbaka tvätta jag rent hennes ben och så.. sen gosa jag en stund. Släppte ut henne. Böt vatten o la in hösilage. Sen så fixa jag betforn , sen nu har jag varit ute o joggat. Det gick väldigt bra sprang 2.50 km , inte så långt , men det är bra att börja med. På måndag så ska man spring 3 km på skolan. Asso det ingår i våran idrott att springa en runda på 3km. Då ska jag vara på ca 18 min.Min fina chey , <3egen blogg?

hej , funderar på att skaffa en egen blogg , men ändå så är jag kvar på den här?
vad tycker ni ? :)

Kommer aldrig gå i från ponnysnillarna , för jag älskar verkligen cheyerna som är med och våra underbara läsare!♥

Bildbomb på när jag rider olika hästar 5

Lägger ut del 5 av "Bildbomb på när jag rider lite olika hästar" och ja som ni ser så är det väldigt blandat. Några är failbilder, några fina, några hopp/dressyr och några när jag var liten! Klaga INTE på min sits på vissa bilder..

Jag och Sivan 1 år sedan:
Jag och Charm 1 ½ år sedan:
Bildbomb på när jag rider olika hästar 4

Lägger ut del 4 av "Bildbomb på när jag rider lite olika hästar" och ja som ni ser så är det väldigt blandat. Några är failbilder, några fina, några hopp/dressyr och några när jag var liten! Klaga INTE på min sits på vissa bilder..

Och vi vet att vi är för långa för ponnyn.

Ja & Ida 1 år sedan:

Jag & Lille skutt, 1 år sedan:

hej åh förlåt...

hejsan alla !
förlåt för super duper dålig uppdatering av mig.. jag har inte haft tid och mina tankar har snurrat på allt mellan himmel o jord. så får det bli ibland. är iaf tillbaka nu ! och nu ska uppdateringen ligga på topp ! :D
min dator slockna i går och alla bilder försvan.. så det kommer inte bli några mer bilder på ridpasset , tyvär :(
men då får man ju se fram emot nya bilder , så kanske jag kan tjata med mamma i helgen nån dag?
skulle ni kunna tänka er det? :P
I dag är det fredag , sååå skönt ! nu ska jag verkligen sova ut , hehe.. har gått o lagt mig lite för sent dom senaste dagarna , men jaja. när jag kom till skolan så hade vi utvärdering o sedan matte. hade matteprov och det kändes helt okej, rätt nöjd! Sen var det rast , eve jag o amadna prata lite o gunga o så. Efter rasten hade vi SO , jag älskar det! Vi har världens bästa SO lärare , som heter Magnus , just nu håller vi på med antiken ! :D Sen hade vi lite bild/musik typ. Så bestämmde vi våran avslutnings låt! Sen var det lunch , så var det slut. Vi sluta kvart i ett i dag. Alltså ur sköööönt !

Snart ska jag till stallet o rida Diva , efter det ska jag hem o jogga .. urk , hur ska jag orka det?! haha x'd
låten vi ska ha (aa

Bildbomb på när jag rider olika hästar 3

Lägger ut del 3 av "Bildbomb på när jag rider lite olika hästar" och ja som ni ser så är det väldigt blandat. Några är failbilder, några fina, några hopp/dressyr och några när jag var liten! Klaga INTE på min sits på vissa bilder..

Och ja, jag vet att jag är förstor på ponnyn Ida, men hon behövdes rida, och eftersom ingen annan kan rida henne, så hoppade jag och mina vänner in!

Jag och Ida 1 år sedan:

Bildbomb på när jag rider olika hästar 2

Lägger ut del 2 av "Bildbomb på när jag rider lite olika hästar" och ja som ni ser så är det väldigt blandat. Några är failbilder, några fina, några hopp/dressyr och några när jag var liten! Klaga INTE på min sits på vissa bilder..


Jag o Jigsaw, för 1-2 år sedan...?


Jag o Sivan 1 år sedan

Jag o Sivan 1 år sedan

Jag o Sivan  1 år sedan

Jag & Jigsaw, 1 ½ år sedan


Bildbomb på när jag rider lite olika hästar 1

Tänkte ha en bildbomb på när jag rider lite olika hästar! Och min sits är inte 100% på alla bilder, men men bara att stå ut! Del 1


Horsa o jag för 3 veckor sedan

Horsa o jag för tre veckor sedan

Jag och Exelle, jag var runt 6 år tror jag?

Ja o Tulo, var runt 7?

Jag o Puh, värmer upp inför tävling för 1 år sedan!


Det var del 1, hoppas ni ser framimor del 2 & 3!


Ridningen idag på Horsa!

Red Horsa idag, vi red i framhoppnings paddocken, och som ni hör på namnet "framhoppning" så hoppade vi!
Vi hoppade studds, började med ett kryss på kanske 40 cm (?!) med tre bommar framför, vi började trava över det. Sedan travade vi över två kryss och en bom, sedan galopperade vi också över det. Sedan blev det 3 kryss som vi galopperade på. Överlag så gick det helt okej, hon var lite seg. Så det gick väl inte super snabbt, men nöjd att jag fick till galoppen innan och efter hindret (har nämligen försökt att räkna galoppstegen innan hindrerna för att passa in galoppen innan för att få ett så bra avstamp som möjligt!) och jag fick till galoppen framför oftast, så jag blev nöjd! Körde också dom tre kryssen i det andra varvet. Sedan gjorde vi en liten bana, hoppade kryssen i vänster varv, galopperade ett halvt varv på C-volten och vända sedan upp på ett röd/svart plank, på ca 60-65 cm, tror jag! Gick helt okej, kom alldeles för seg mot planket så hon segade över det. Så jag körde en gång till och då gick det super bra! Helt nöjd över ridpasset! Blev tyvärr inga bilder eller filmer :(


Jag hoppas ni fattar lite av bilden i alla fall, konstnär? jo tack, självklart! ;)

Ja hoppades ni gillade bildbomben på Yatzy, skulle ni vilja ha en likadan på Lilleskutt? Blir i så fall inte alla bilder, eftersom jag har över hundra men några kan ni få se! Nejnu ska jag duscha, fixa naglarna och fixa massa tidsinställdainlägg tills imorgon! :D


Fina horsa och jag. Inte bild från idag!


BILDBOMB PÅ YATZY 6Det var alla bilder på Yatzy, filmer när jag hoppar kommer i morgon <3

hahaahhaha

hej! nu sitter jag säkert i bilen och lyssnar lite musik!
så nu kommer ett par VÄLDIGT GAMLA BILDER PÅ MIG OCH KILA.
vill inte ha kommentarer över hur det ser ut  , för tro mig , jag är medveten om att det ser , förjävligt ut!;)OMG!


hahaha najs xDomgsnyggt xdhaha hatar den där hjälmen!red med dressyrspö för att "flytta arslet " och få bättre galopp fattningar genom att lägga lite lätt på bogen!åh shit vad fint hon går! tycktejag , då!
:OOOOOOOOOOOO
aja , det får räcka xD


BILDBOMB PÅ YATZY 5Det var del 5, hoppas ni är sugna på den sista delen! Då kommer även filmer när jag hoppar henne!


ingen update from mej.

hej , ska till mina kusiner idag , sren ikv måste jag glo på syrrans match !-.- aja idag i skolan hade vi trä slöjd , haha , sandpapper -sandmammer xD hahahah xD
sen har vi haft läsdag hela dagen  , fika sms och "lläsa" innebär det:D
aja , så ska somsagt innte blogga idag.
fixar nog 1-2 tidinställda sen måste jag föna&platta håret och fixa mig (:
gammal vinter bild , men ändå-

BILDBOMB PÅ YATZY 4

Det var del 4, hoppas ni är sugna på del 5 & 6!

BILDBOMB PÅ YATZY 3


Det var del 3, hoppas ni är sugna på del 4 & 5 & 6?!


BILDBOMB PÅ YATZY 2

Det var del 2, hoppas ni är sugna på del 3 & 4..kanske fler?!

ridningen

hej , först red vi ut och så , gick as bra , fyfan blev så glad , behvöde göra en halvhalt och säga prooo och sitta ner i sadeln i galoppen  , åh underbara häst!
ah sen så tänkte jag hoppa lite på banan det stod ju redan hinde rså , why not?
började hoppa , hon drog och drog ..
blev så hiiimla stark!:(
aja , blev så himla arg!
på mig själv , för jag red som en kratta.
aja så började rida på en volt för och lugna ner henne!
gick inte , martina hoppade upp , gick bra för dom men åh  ,jag suger.
aja , sen så gick det jätte bra , red på en volt sen ibland hoppade jag ett kryss som var där på volten typ.
ah sen tog jag dom tre hinderna och det gick så jätte bra , lugn kort fin galopp över hinderna , åh hästen du är så underbar , fast jag blir arg -på mig själv.
fan asså , så jobbigt börjar nästan gråta , för jag älskar henne så..
flykt kila - min livskraft.

Stolt!

Nu tycker jag ni ska vara riktigt stolta över mig, har suttit i 2 timmar nu och fixat 5 tidsinställdainlägg tills imorgon! Rider ju då, så kommer skriva om ridpasset på kvällen, annars så får ni nöja er med tidsinställdainlägg! :D

Provsmak!


BILDBOMB PÅ YATZY 1

Här kommer en bildbomb på yatzy, mitt hjärta som jag saknar sjukt mycke. Jag kommer lägga upp alla bilder jag har på henne i olika delar! Kommer alltid älska dig hjärtat you means the most too me<3
Det var del 1, del 2 & 3 & 4...kanske fler?! Kommer i alla fall i tidsinställdainlägg imorgon!


videoinlägg

HAHAHA , i slutet så börja hela inspelningen cepa x''''d


Jag bjuder på den , bara så ni  vet ..


Bildbomb del 2

Så lägger jag till 3 bilder på fanny & diva. obs , oredigerade -.-
Diva var riktigt härlig , tänkte lägga upp ett videoinlägg om dagen , dels ridning på karlslund nu.HEJ ALLA BARN

tjosan :)
förlåt för att jag inte har bloggat nåt idag , men har ju vart sjuk och bara typ , tv-facebook-sova hela dan . så^^
imorgon ska jag gå till skolan , sen efter det blir det rida världens bästa ponny vid namn Kila! :D
martina är med på trattfian också , så nej inga bilder , men ska mellan landa hos pappa innan då blir det bilder på greger!
fail bild sen förut , jao ;)

Min outfit!

Nu sitter jag vid Felicias dator, ska snart följa med henne och Linnéa till stallet. Har lovat Felicia att vara hennes fotograf då hon ska hoppa idag, så jag tänker knäppa en massa kort!
Min outfit för en dag i stallet looks like this:

Grå munktröja - hööks
Svart linne - monki
Svarta ridbyxor - ?
Rosa, lila o grå rutiga ridsrumpor - hööks

Bloggar mer när jag kommer hem!

Ändringar

Hejsan , han inte göra något tidsintsällt igår om bildbomb del 2. Så ni får helt enkelt vänta till i kväll efter min ridning :) Nu ska jag dra till skolan ! Kramis /Louise

Börjar blogga ordentligt nu..

Ledsen att jag varit då off, men det har varit mycket det här med Yatzy och jag har jue inte mått så bra pågrund av det. Men som tur är har ju mina fina flickor Louise o Fanny hållt uppdateringen på topp! Men nu tror jag att jag har kommit över den stora sorgen, så nu ska jag börja blogga ordentligt igen! Jag bloggar från pappas mobil nu, så jag kan nog inte göra så bra tidsinställda inlägg till imorgon men jag ska försöka fixa i alla fall 1 ;) Sedan bloggar jag när jag kommer hem runt 16. Jag red Yatzy idag för sista gången jue, det gick super vi red i skogen hon skötte sig bra, töntade lite vid små saker, men aa jag har vant mig. Vi galopperade en lång sträcka vilket var super kul, plus så klättrade vi lite upp och ner för sandbackarna. Yatzy tyckte det var lite jobbigt men kul! Helt nöjd över den sista ritten på henne , det var sjukt härligt att rida i spöregnet! Sedan sa jag hejdå till henne, kommer sakna fin ponnyn <3 kommer en bildbom på henne imorgon! // Fanny j

bildbomb del 1

Nu kommer bilder sen jag och fanny var hos diva.
Fanny fotade med min kamera canon eos 450D. Jag redigera bilderna.

Jag lägger upp olika delar av bilderna , dels för att det inte ska komma alla på en gång o att det är lite jobbigt att sitta o redigera 100 bilder ;)

Men Fanny tvinga mig att redigera alla bilder så då blir det lite olika delar. Nu fick ni eran första del. Andra kommer upp i morgon klockan 11.00 !gotlandsrusset

Gotlandsrusset är en svensk hästras av ponnytyp med ursprung på Gotland. Gotlandsrusset, som även kallas Skogsbagge, är en mycket gammal ras som har funnits på ön sedanjärnåldern. Idag är det en populär ridponny för barn och populär inom ponnytrav, och på Lojsta hed lever fortfarande halvvilda russ i stora flockar.
historia :

Gotlandsrusset är en mycket gammal hästras. Lämningar efter småvuxna hästar som tros vara russets förfäder har hittats på Stora Karlsö och har felaktigt daterats till yngre stenåldern/äldre bronsåldern (ca 3000 f Kr). Med C-14 datering har man upptäckt att fynden härstammar frånjärnåldern och Gotlandsrussen har troligtvis sitt ursprung i de primitiva och numera utdödaTarpanerna. Gotlandsrusset visar stor likhet med de polska ponnyraserna Hucul och Konik som också hade sitt urpsrung i Tarpanen. Troligtvis hamnade russens förfäder på Gotland när goterna bosatte sig på ön ca 1800 f. Kr. Skulpturer som daterats till ca 1000 f.Kr visar dem med ponnyer av samma typ som Gotlandsrusset i sele.

Så länge man känner till har russen levt i ett vilt eller halvvilt tillstånd i skogarna på Gotland, än idag med liten inblandning av människorna. Liksom andra hästraser som levt länge i det vilda har de blivit tåliga, lättfödda och friska. Först i och med införandet av laga skifte 1859, när russens betesmarker skulle skiftas och markägarna ville ha bort dem därifrån, hotades russets frihet och fortlevnad. Tack vare en handfull hjälpande medmänniskor kunde rasen dock räddas från utrotning.

En av dessa medmänniskor var Willy Wöhler, en godsägare på Klintebys, som under 1880-talet startade ett ponnystuteri. Han korsade några av sina russton med en hingst vid namn Khediven, som trots att att han inte var ett russ, blev den första hästen att skrivas in i Gotlandsrussens första stambok "Stambok för russ". En del menar att Khediven var en skimmelfärgad arab som introducerade färgen skimmel bland russen, medan andra menar att Khediven var en Knabstrup, som på så sätt införde den tigrerade prickiga färgen bland russen. Ungefär samtidigt använde man sig även av en av de mest inflytelserika hingstarna i aveln. Russet Olle 2 var en korsning mellan ett svenskfött russ och en Persisk arab ("syrisk hingst"). Olle fick dock ingå i aveln och skrevs in som svart i stamboken, men han bör ha varit riktigt mörkt gulsvart, då gulanlaget och den numera ganska vanliga gulblacka färgen uppträdde i rasen först hos avkommorna till Olle 2.

1896 hölls den första premieringen av russen på Gotland och mellan 1914 och 1919 höll man speciella premieringar på Lojsta hed, för att kunna inspektera de halvvilda russen. 1901 bildades de första stuterierna för Gotlandsrusset, AB Gotlands Russtuteri, öster om Visby, och AB Gotlands Ponnystuteri i Busarve. Men då stuterierna inte samarbetade och stuteriet utanför Visby hade sämre tillgång till russen, avvecklades det stuteriet redan 1908 och enbart stuteriet utanför Busarve stod kvar. Dock avvecklades även detta stuteri 1912. De 72 hästarna köptes upp av löjtnant E. Bonthron, som fortsatte med aveln fram till 1922, men då återstod enbart sju russ. Ett av dem var en två år gammal hingst och de övriga sex unghästar. Alla sju hästarna skänktes bort till Gotlands läns hushållningssällskap, med villkoret att de skulle behålla stammen och försöka föda upp den.

1943 gavs första volymen ut av "Stambok för Russ", där man både hade skrivit ner stamtavlor och russens historia. Intresset ökade något för rasen och privata uppfödare tog sig an russet och försökte föda upp beståndet. En del russ skickades även till fastlandet i hopp om att beståndet kunde födas upp även där, bland annat fanns russ i SlottsskogenGöteborg och SkansenStockholm. Dessa stammar skulle underlätta om man började få problem med inavel. Men 1940 fanns enbart 9 verksamma avelshingstar kvar och stammarna hotades av antingen inavel eller utrotning.

1951 löste man problemet genom att importera hingsten Reval General 106, en Welshponny, från England, som fick gå tre avelssäsonger på Lojsta hed, för att blanda ut stammen. Han blev far till en hingst som avelsgodkändes och 24 stambokförda ston. 1957 importerades även Criban Daniel 124, en mindre Welsh Mountainhingst, som dock aldrig gick på Lojsta hed, utan som användes på den privata aveln, och blev far till hela åtta godkända hingstar och 30 stamboksförda ston. Welshblodet hade dock så litet inflytande, att det idag är svårt att hitta i russen, och enbart 50% av dagens russ har welshblod i sig, och procentuellt är welshinslaget väldigt lågt.

1961 fick russen även premieringsrättigheter på fastlandet, och intresset för rasen ökade drastiskt, och efterfrågan på avelsbedömda ston och hingstar sköt i höjden. 1975 betäcktes över 1 800 ston av 114 hingstar. Under 1990-talet fanns ca 6 000 russ, enbart på Gotland, och ännu flera exemplar globalt. Än idag strövar en liten flock bestående av cirka 50 gotlandsruss fritt på Lojsta hed på Gotland, med så lite inblandning från människor som möjligt. Sedan 1984 är gotlandsrusset en av de inhemska husdjursraser, som skall skyddas från utrotning av Statens genbanksnämnd genom att enbart russ med 2% främmande blod tillåts. Stamboken är idag sluten för främmande blod i russen.

Russen går halvvilda på Lojsta hed än idag. Lojsta hed är ca 600 hektar stort och uppdelat på tre stora hagar. Hingstarna släpps in hos de öviga hästarna i juni varje år, där de får gå tillsammans med flocken och para sig. Flocken drivs ihop i juli i samband med premieringen varje år, samt även i november då man ska skilja fölen från mamman och frysmärka dem. Under vintern fodras hästarna med stödfoder, till exempel hö varannan dag. Detta är väldigt få hästar förunnat idag och ger en stark och härdig ponny.

egenskaper :

För att kunna stambokföras som gotlandsruss skall hästen vara mellan 115 och 130 cm imankhöjd. Idealhöjden är 123–126 cm. Alla färger är godkända utom dorsalskäckar och "dubbelgula" hästar (t.ex. gulvitpärlvit). Skimmel och blackfärgen finns inte i rasen och är inte heller tillåtna. I äldre stamböcker finns individer som är stamboksförda som skimmlar men dessa var allihop tigrerade.

Gotlandsrusset är en liten och ganska späd ponny, som trots detta är otroligt stark. Halsen är ganska kort och fortsätter i en lång och rak rygg med ett sluttande kors och en markerad manke. Huvudet är fint skuret med typisk ponnykaraktär och med rak nosrygg och bred panna. Länderna och bakbenen kan ibland vara något svagt musklade och vara dåligt byggda men frambenen på russen är oftast förvånansvärt starka och välbyggda. Hovarna är mycket hårda. Bogen lutar ganska rejält, vilket är ovanligt på primitiva hästraser, men detta bidrar till en snabb och energisk trav.

Gotlandsrusset är relativt lätthanterligt med ett stabilt temperament, vilket gjort rasen mycket populär som ridponny och den är idag väldigt vanlig på svenska ridskolor och bland unga ryttare. Russen är även snabba travare, mycket på grund av den sluttande bogen, och används inom travsporten i speciella ponnytravklasser. Russen brukar även ha bra anlag för hoppning trots de svaga länderna men oftast är galoppenväldigt svag hos rasen.andvändning :
Gotlandsrusset är precis som islandshästen en stor häst i liten förpackning. Den har en stark rygg och kan bära även lite tyngre ryttare. Den hävdar sig bra inom hoppningdressyrfälttävlankörning och framför allt inom ponnytrav och monté, där den är helt överlägsen för sin storlek med en snabb och energisk trav. Ponnytrav har funnits på Gotland sedan 1950-talet. Det finns också duktiga russ inom distansritt,westernridning och all slags nöjesridning och som körhästar. Många russ visas flitigt på utställningar. Russet är även mycket populärt blandridskolor och som ridponnyer för unga ryttare.


källa : wikipedia
me love that horse

betade lite med älskling igår <3

Ardenner

Ardennern är en kraftfull hästras med ursprung i Ardennerna. Ardennern är den vanligastekallblodshästen i världen och många länder har egen avel av ardenner efter en egen standard. Dock räknas ardennerns hemland som Belgien och även Frankrike. Men det finns numera även Svensk Ardenner, Holländsk Ardenner, Tysk Ardenner m.m. Alla med egenskaper som passar sitt land och sina användningsområden

Ardennern har ofta använts som arbetshäst inom tyngre jordbruk och transport. Innan 1800-talet var ardennern mindre och mer kompakt än dagens moderna ardennerhästar. Idag är ardennern vanligast som tyngre körhäst och inom skogsbruket.

historia

Condroz-platån har ansetts vara den belgiska ardennerns egentliga hemvist. Jordmån och klimatiska förhållanden gynnade utvecklingen av en tung, massiv och urstark hästras. Ursprungligen fanns flera sinsemellan ganska väl skilda hästtyper i Belgien. Av dessa hästar var ardennern den minsta. Brabanthästen i samma region var av medelstorlek. Så småningom slog man samman alla hästtyper i området och lade upp en gemensam stambok för dem. När Julius Caesar år 57 f.Kr. kom till Gallien, fann han i det nuvarande Belgien en hård och outtröttlig lanthäst som var stamfader till den nuvarande ardennerhästen. Även den grekiska historikern Herodotos lovprisade dessa hästar för deras kraft och styrka. Troligtvis härstammar ardennern från den nordeuropeiskaskogshästen som är stamfader till de flesta av dagens kallblodshästar.

Såsom namnet anger kom dessa första hästar av rasen från Ardennernas högland, beläget i sydöstra Belgien på gränsen mot Frankrike. Dessa hästar kallades också på den tiden "bergsardenner". De var små, sega, hårda och rörliga hästar, vilka vid korsning visade sig passa väl ihop med det svenska hästmaterialet och många ardennerhästar exporterades till Sverige för att förbättra de gamla svenska lanthästarna.

Under 1600-talet, 1700-talet och en bit in på 1800-talet användes ardennerhästarna oftast inte inom jordbruket utan som tyngre ridhästar ochkörhästar, framförallt inom kavalleriet. Under den franska revolutionen (1789) och den efterföljande kejsartiden ansågs ardennerhästen vara den absolut bästa artillerihästen i hela Europa. Under den ryska kampanjen år 1812 kunde Napoleon inte nog berömma de outtröttliga ardennerhästarna. Den franska hären förlorade under nämnda fälttåg på en enda natt ca 30.000 hästar, men ardennerhästen uthärdade kölden och nöjde sig med halmen, som utgjorde de ryska bondstugornas tak, och lyckades på så vis stå emot alla umbäranden.

Under början av 1800-talet påbörjades en lång rad med förbättringar på Ardennern och en hel del utavel. Ardennerhästarna korsades bland annat med det mycket lättare och ädlare arabiska fullblodet för att göra ardennerhästarna rörligare och mer energiska. Utavel skedde även med engelska fullblod, men också med tunga och starka kallblod som Percheron och Boulognesare. Dessa raser hade dock liten inverkan på ardennern. Det var först mot mitten av 1800-talet som de största förändringarna skedde, då jordbruket förändrades och nya krav ställdes på hästmaterialet. Ardennern korsades då med mycket tunga och stora kallblod som brabanthästar och auxoishästar. Resultatet blev en mycket större och tyngre ardenner. Den mindre typen fanns fortfarande kvar men ersattes mer och mer av de större och tyngre typerna. Ända in på 1970-talet avlades lättare ardennerhästar i nordöstra Frankrike, men idag är denna typ mer eller mindre försvunnen.

Under första världskriget användes tusentals av den numera mycket större ardennern återigen inom kavalleriet. Där användes de för att dra vagnar med proviant, vapen och kanoner. Under både det första och andra världskriget förlorades så många hästar att man tvingades importera hingstar från bland annat Nederländerna för att föda upp beståndet igen. Efter mitten av 1900-talet skulle dock mekaniseringen av jordbruken och samhällena leda till att intresset för stora och tunga hästar skulle minska drastiskt och inget mer blod utifrån krävdes. Uppfödarna kunde istället satsa på att fixera typen och avla upp hästar med hög kvalitet.

Den moderna ardennern är mycket större än den gamla typen, men är även den vanligaste och mest populära kallblodshästen i Europa. Idag används hästarna väldigt sällan inom jordbruk men desto mer inom skogsbruket eller som körhästar.'

 

 

 

ardennerhästen i sverige

Till Sverige infördes de första ardennerhästarna år 1873, då greve Carl Gustaf Otto Kristian Wrangel anskaffade tre hingstar till ett värmländskt hingstbolag (hingstarna döptes till Ardenne, Faro och Railleur). År 1874 importerade han stona Rigolette och La Mére tillBlombergSkaraborgs län. Därmed var också grunden lagd till det första svenska ardennerstuteriet.

Det dröjde inte länge förrän ardennerhästen erövrat större delen av södra och mellersta Sverige. Även i Norrland blev rasen använd till korsning, men dess bättre insåg man innan det ännu var för sent, att den gamla Norrlandshästen inte borde bortkorsas med främmande blod.

 

 

svensk ardenner val

Avel av den svenska ardennern sker under kontroll av Avelsföreningen för Svenska Ardennerhästen.

Avelsmålen i svensk ardenneravel är:

  • att hålla rasen ren från inblandning av främmande raser, och förbättra dess exteriör och hälsotillstånd med bibehållande av de goda bruksegenskaperna.
  • att ardennerhästens exteriör skall vara väl sluten med stark rygg ett långt kors, breda djupa lår, ha rättställda ben med korta skenor, torra kraftiga väl markerade ledgångar, och välformade hovar, som harmonierar med hästens storlek.

Obligatorisk hovbroskröntgen av hingstar som ämnas visas på hingstpremiering skall ske från och med 2 1/2 års ålder. Godkända avelsfärger är brunt (som är vanligast) fux, svartbrunt, svart, samt olika skimmelvarianter.

 

 

 

egenskaper :

Den moderna ardennern är en mycket kraftig kallblodshäst och är ofta mycket mer robust och rund än många andra europeiska kallblodsraser. Benen är kraftiga och starka, ofta med yvigt, men inte för kraftigt hovskägg. Ryggen är enormt bred och ovanligt kort, men är väl musklad och stark. Halsen är kraftig och brett ansatt på den muskulösa bogen. I förhållande till den massiva kroppen så är hovarna ovanligt små, men de är sunda och starka och visar ofta inga tendenser till att spricka eller torka ut. Ardennern har ett kraftigt huvud med en platt, "avhuggen" mule, konkav nosrygg och stora utstående ögon. Öronen är relativt små och sitter ganska brett isär. På grund av den väl musklade och liggande bogen så är rörelserna ofta förvånansvärt fria och livliga.

Klimatet i Ardennerna där hästen först föddes upp är känt för sina hårda vintrar. Detta har lett till en härdig häst som är naturligt sund, seg och långlivad. Ardennern är älskad för sitt fogliga och lätthanterliga lynne, samt för att den är arbetsvillig och stark.

Enligt rasens standard är de mest önskvärda färgerna stickelhårig fux, mörkt skimmel, mörkfux och ljust brun. Ljusare fuxfärger och isabell godkänns också. Mankhöjden ligger ofta mellan 155 och 162 cm och hästarna väger mellan 500 och 800 kg även om vissa exemplar lätt kan komma upp i en vikt på över ett ton.

 

 

 

 


helgen

lördag: kom till lollo vid 1 , vi åt och cyklade ner och köpte godis och mer till kvällen
sen åkte vi till Diva , louise red i paddocken medans jag fotade :D
sen åkte vi hem , duscha lite snabbt sedan gick vi och köpte pizza!
sen så satt vi typ vid datorn sen gick vi ut med Amanda
sen så gick amanda hem och vi var ute o pratade o spelade lite fotboll med oskar och simon från lollos klass:)
sen såg vi sistra tiominutrarna på song contest! erik kom ju trots allt trea!
söndag: vi vaknade , åt frukost och åkte till stallet , vi red ut en runda har några filmer men mobilen + datan samarbetar inte så värst men ska försöka få upp det under dagen för idag är jag sjuk!:(
aja sen åkte vi hem och åt sen kom mamma och hämtade mig , och skjussade mig till kila!
fast nej vi åkte till martinas stall för att.....
fölet hade kommit! lilla greger :'D
så himla söt och nyfiken , inte rädd alls!
fotade lite på han , men det blderna kommer när jag är hos  pappa!
sen så ja vi va hos greger ett tag sen kom den nya beteshästen ( en travare)
så vi fick vänta med att rida efter det , sen så red vi , jag hade kila , martina - tratten och så var Maya med på Ruffsan :D
och idag är jag som sagt sjuk så kommer väl ett par inlägg , kanske tidinställda också då jag ska försöka vila .
mobil bild på diva ,;)

Snabbt inlägg, ridningen igår!

Skriver lite kortfattat nu, för jag måste gå och laga lunch innan jag drar till Yatzy. Men i alla fall så red jag ju Yatzy igår och hon skötte sig suuuuper bra! Vi red i skogen, och eftersom denna lilla dam har en stark vilja, och blir väldigt stark i skogen så jag red med gramantygel, hahha det tog en stund att vänja sig med tvåtyglarn i handen, men aja det funkade! Vi red en ganska lång runda i skogen, gjorde lite ställa hit o dit, skänkelvikningar fram och tillbaka på stigarna. Det går ju liksom inte att rida så himla bra i skogen, men man gör det bästa av situationen! Jag känner verkligen skillnad mellan oss, vi har liksom fått en liten kemi...jag kommer ihåg första gången jag skulle trava med henne då hon sprang med huvudet i luften och sket i vad jag gjorde, hoppade till för precis allt och försökte få av mig o lyckades 3 gånger ;) Men nu så får jag ner henne fint på tygeln i traven, hon lyssnar på mig och gör sitt allra bästa! Innan brukar hon springa iväg i galoppen, nu går hon in i en sansad galopp och kan galoppera lungt. Nu blir hon inte rädd för precis allt, utan går bara lungt förbi! Jag känner att hon börjar lita lite på mig, sjukt bra! :D

rundtur..


ett annat försök..

enjoy!
/LOUISE O FANNY

haha , vaddå seriöst?

haha ganska långt men , underhållande ;)
/ Fanny och Louise

this what the amazing surprise ....

att jag skulle sova hos louise idag!
det betyder , flum , pictures och pizza ;)
och så har vi gjort några väldiiiigt seriöööööööööösa videoinlägg x''d
som vi kommer ladda upp här , skriver lite sammanfattning om ridpasset för det var jag lousie som red  och jag fotade och var lite ridlärare , och fick godkänt , haha ;)
när vi kom till stallet så mockade jag ladys box , louise mockade divas sen tog vi gordons :)
sen , eller ja han gömmer allt så lousie tog den haha så fyllde jag och bytte vatten :)
ah sen hämtade vi den här saken
så ryktade vi och jag fick tvätta rumpan , medans lousie bara hur ska jag göra det? så det fick jag göra , haha!
sen så sadlade och tränsade vi , sen gick vi till paddocken , det börjqade med att skritta på lång tygel och massa annat som jag inte orkar skrivas!
sen så galoppade dom sen fick jag skritta o trava av henne litegrann.
sen red vi ut en liiiten sväng för att skritta liksom , aja mer får lollo skriva för nu kommer det videoklipp!:D

ingen blogglust just nu..

Hej, jag deppade ihop i eftermiddags helt, var hos yatzy på förmiddagen och red, berättar mer snart!
Yatzy ska på besiktning på tisdag, sedan tror jag att hon åker på helgen, men inget är klart.
Jag, pappa o Andrea tog ett litet snack idag om hur min framtid kommer se ut när Yatzy åker. Ja får fortfarande komma ut och hjälpa till i stallet och kanske rida ibland, isf bara skritt o trav i paddocken. Eftersom hästarna är sjukt stora och Andrea (o jag) är inte säkra på att om hästarna skulle hitta på något hyss när jag sitter på är det inte säkert att jag kan kontrollera hästen. Så jag kommer alltså hjälpa till i stallet, pyssla om hästarna. Få rida ibland, hänga med på träningar o hjälpa Andrea, kanske tävlingar...vem vet. Men jag vill utvecklas så mycket som möjligt, och att rida 1 dag i veckan plus någon mer då och då, och hjälpa till i ett stall, det är ju typ det första steget man tar när man är liten. Men jag vill kunna utvecklas så mycket som möjligt, och om jag vill nå mina mål så måste jag rida mer, rida för instruktör o själv. Och nu vet jag inte hur det blir, men jag kör maj ut. Sedan ska jag, pappa och mamma prata om hur det blir. Om jag hittar en ny medryttarponny kommer jag självklart ta chansen o lämna backa isf. Men jag älskar verkligen det stället, jag känner mig liksom hemma där..jag kan inte förklara känslan. Jag känner att jag kan vara mig själv, jag behöver inte sminka mig, fixa håret eller ha dom snyggaste kläderna, jag kan komma osminkad, med säckiga kläder och ofixat hår, o ingen bryr sig liksom. Nej asså jag vet inte hur jag ska förklara, men jag älskar backa där Yatzy står. Men jag vet att det kommer bli sjukt jobbigt att komma dit och hon inte står där. Men sånt är livet! Man får inte alltid vad man vill, och den tiden jag o Yatzy har haft är den bästa i hela mitt liv - helt allvarligt. Och Andrea har varit jordens snällaste som låtit mig få rida på henne :D Jag är så sjukt glad att jag har fått denna upplevelse. Innan jag kom dit kunde jag knappt få ner en häst i form, jag hade inte mockat så mycket, aldrig packat höpåser eller fixat kraftfoder. Det känns som den tiden jag har haft där, har jag lärt mig mer än jag hade gjort på 2 år på ridskolan. Allt tackvare att Andrea är en så duktig ryttare och en super bra tränare! Hon förklarar saker för mig så att jag förstår, hon förklarar inte på ett sätt som om jag vore typ 10, som vissa ridlärare -.-' Vilket är skönt, eftersom jag hatar när folk pratar till mig som om jag vore en liten barnunge.

Det var allt från mig, vart en lång text men jag hoppas ni har fått svar på era funderingar nu!


Divine♥

Älskar dig gumman , du betyder så otroligt mycket ! <3

FREDAG !

Hej , förlåt för lite halv dålig uppdate i dag. I morse gick jag upo vid 7 o fixa ordning mig. Sen åt jag frukost. Vid 8 drog jag till skolan. Efter skolan följde Jenny med mig hem , så snacka jag lite med Fanny. Skoj skoj ! :D
Sen åkte Jenny hem o jag åkte till stallet med Carro. Vi red ut en runda. Tog det rätt lugnt för både Divas o min skull. I morgon blir det ett dressyr pass i paddocken. Men mycket galopp arbeta mm. När jag kom hem från stallet så ringde Jenny igen , så cykla vi ner till hennes båt. Där var vi ett tag , sen kom hennes föreldrar så åt vi det. Sen segla vi ut en bit , det var riktigt härligt! Sen cykla vi hem vid typ 21.00, nu sitter jag här och klockan är 22.40 , o jag ska gå o lägga mig , är 7kt trött. Och vill vara fett pigg imorn , elr vad säger du?! :)
Bild från i dag . ( mobilbild )

hej!

hej nu idag efter praon , har jag vart med moa!
sen så träffade jag julia och sen skulle vi äta sen ska vi ses sen när hon är klar , haha:D
och imorgon kommer jag ha as bäst , någon som kan gissa vad jag ska göra?

Tidsinställtinlägg - Olika bett, del 3

Olika bett del 3.


Jaktkandar (Kimblewickbett) Är som ett rakt bett med tungfrihet. Rids med kedja. Har en liten överskänkel, man sätter alltså inte sidostycket i D-ringen utan i en liten ring ovanför. Bettet har en viss hävtångsverkan. Finns liknande bett som är som ett traditionellt tränsbett, men ofta med leder och bara en överskänkel utan kedja, de exemplaren används en del inom travet. Har även hört att många använder sig av jaktkandaret till körning. Ett bra alternativ då hästens gillar stångbettets mundel bättre än tränsbettens, men när man själv fortfarande inte vill rida med skänkelbett.


Pessoabett Ett så kallat hissbett, som rids utan kedja. Ger inte den hävtångsverkan man bör sträva efter, pga avsaknaden av kedjan och de löpande ringarna, som försvårar signalerna. Anledningen till att det är ett hissbett (och inte ett stångbett, som många misstar det för) är pga att den saknar skänklar, utan bara har en löpande ringar. Utan kedja så hissas bettet upp i munnen och ger mycket mer tryck på hästens mungipor - som då ber hästen bakåt, samtidigt som att de nedåtgående ringarna ger ett tryck i nacken - som ber hästen nedåt. Slutresultet på denna dåliga kombination är ofta en häst som går bakom hand. Detta kan inte ryttarens hand, hur mjuk den än är, ta bort eller förmildra särskilt mycket, effekten är fortfarande densamma, oavsett vilket tygeltag du tar. Pessoabetten oftast två/tredelade, men ett rakt pessoabett rekomenderas hellre, då avsaknaden av kedjan gärna försvårar bettets signaler en hel del och obehag kan lätt uppstå när mundelen är ledad. Det är ofta ingen bra kombination med ledade bett och skänklar när man inte använder kindkedja, vilket faktiskt är nödvändigt då man rider på skänkelbett. Gillar hästen inte kedjan, kan man istället ta hjälp av ett curb strap i läder. Det var inte Nelson eller Rodrigo Pessoa som kom på bettet i fråga, utan de lånade bara ut sitt namn till det, vilket de idag sägs skämmas för. Pessoabettet är från början ett körbett, men har haft stort inflytande i ridningen.Pelhambett Ett så kallat "ihopsatt kandar". Man ville kunna rida på ett bett, men samtidigt få de två delarna av kandaret - tränbettet och stången. Tränsbettet att böja och lösgöra med och stången att vägleda med. Dock anses det inte som en jättelyckad kombination. Rids på dubbla tyglar eller delta som är en rem man sätter mellan de båda ringarna, så att man bara behöver rida på en tygel. Rekomendationen ligger ändå på att rida med dubbla tyglar för att bettet inte ska bli för tvetydigt. Ett relativt vanligt bett, men används ofta som variation mot tränsbettet.

Det var del 3 i "olika bett" den sista delen tyvärr! Hoppas detta var lite lärorikt om dom olika betten! Kommer en speciallare om betten senare...så håll ögonen öppna!


praon idag!vi åkte dit först , ryktade en hingst som var 1 år , jätte snäll och duktig :)
sen mockade jag två boxar.
sen så fikade vi , sen kollade jag stallstugan , mums på många saker alltså!
sen så fick jag rida :D
ett travruss , Gabriel 4 år , lika gammal som ruffsan alltså!
red barbacka i paddocken , haha han tävlar trav o fyfan va hård han kunde bli i munnen alltså..
travade och skrittade över bommar , inget bra om han galopperar ifall han skulle göra det när dem tränar/tävlar.
sen gick vi till stallet igen och tog av han , ryktade och kratsade hovarna sen gick jag ut med han till hagen.
sen så fixade vi bara lite och så , sen åkte vi hem , fyfan vad jag har ont i magen, mensvärk..

1åringen :)

haha dålig bild men fyller vatten :)¨

gabriel :)

Tidsinställtinlägg - Olika bett, del 2

Olika bett 2.
Skänkelbettet, till skillnad från tränsbetter som  en av de skarpare betten. Själv tycker jag egentligen inte att man kan påstå att detta bett är skarpare än tränsbetten. snarare tvärtom. Eller vad jag menar är att i rätt händer så är skänkelbettet enligt mig ett snällare och dessutom mycket mer effektivt allternativ än tränsbettet. Skänkelbettet till skillnad från tränsbettet verkar inte bara i hästens mun.

skänkelbettet har en överskänkel, som är fäst vid huvudlagets sidostycken, och en underskänkel, som tyglarna är fästa vid. En kindkedja är fäst på vardera sidan av bettet och ligger mot undersidan av hästens underkäke. När man tar i tygeln kommer underskänklarna att föras i tygelns tiktning. Det gör att bettets  tryck mot lanerna i hästens mun ökar.
Samtidigt vrids hela bettet lite i hästens mun. Bettets överskänkel förs då framåt, vilket sträcker huvudlaget och skapar ett tryck mot hästens nacke. Vridningen sträcker också kindkedjan, som då pressas mot hästens underkäke. Tygeltagen kommer härigenom inte bara att verka direkt i hästens mun, utan skapar samtidigt tryck mot hästens laner, underkäke och nacke. Sammantaget ger detta hästen en impuls att föra fram sin panna och sänka sitt huvud.
Skänkelbettet är därigenom väl anpassat till just de hästar som tränsbettet får en lite felaktig funktion på, dvs de hästar som höjer sitt huvud för mycket och kortar av halsens överlinje. Eftersom stångbettet ger hästen en impuls att föra fram sin panna får dessa hästar hjälp att länga ut sin överlinje. När överlinjen längs blir det också lättare för hästen att följa bettet och sänka sitt huvud.
Beroende på bettets tyngdpunkt hjälper det hästen att placera sitt huvud lite annorlunda. Bettets tyngdpunkt känner man om man låter bettets mundel vila på fingrarna och ser om bettet då ställer sig helt lodrätt eller om det lutar lite åt något håll. Ställer sig bettet helt lodrätt så kommer trycket från kindkedjan att upphöra när hästen har sitt huvud i lodplan. Ställer sig bettet istället med underskänkeln något framför lodplan så upphör trycket från kedjan när hästen har nosen något framför lodplan. Ställer sig bettet med underskänkeln bakom lodplan så finns det kvar lite tryck från kedjan även när hästen har huvudet i lodplan. Förenklat kan man säga att bett med tyngdpunkten så att underskänkeln vill hamna framför lodplan är bra för hästar som har lätt för att hamna med nosen lite bakom handen och bett med tyngdpunkten så att underskänkeln vill hamna framför lodplan är bra för hästar som har lätt för att hamna lite över handen. Alla de bett som säljs på den här sidan har tyngdpunkten så att bettets underskänkel vill hamna en aning framför lodplan och hjälper alltså till att motverka att hästen hamnar bakom handen. Den här effekten av skänkelbettets tyngdpunkt ska dock inte överdrivas. Det viktigaste är hur ryttaren använder hjälperna och framför allt i vilket ögonblick ryttaren ger eftergift på tygeln.

Det finns ju självklart även många olika varianter av skänkelbett. De vanligaste  är tvådelat, tredelat och rakt.
De tvåtelade har den skarpaste effekten eftersom det precis som det tvådelade tränsbettet viker sig i hästens mun och på så sätt ger ett tryck i gommen. Detta tryck förstärks dessutom ytterligare av kindkedjan.
Samma sak med det tredelade, enda skillnaden är att det formar sig mer efter hästens tunga och på så sätt inte ger en lika skark kant mot gommen.
Det raka bettet skapar inget tryck i hästens gom överhuvudtaget eftersom att det inte har några brytpunkter.
Detta gör att du varken kan böja eller styra din häst med hjälp av detta bett. Därför ska detta bett endast användas på hästar som förstår vikt och skänkelhjälper helt och hållet.

Sjävklart är det olika från häst till häst vilket bett man trivs bäst med(eller rättare sagt vilket bett Du Och Din häst trivs bäst med, men jag anser ändå att skänkelbettet är ett mildare bett än tränsbettet. Detta på grund av att skänkelbettes effekter är mer fördelade. Istället för att allt tryck kommer i hästens mun så fördelas trycket till nacke, underkäke, laner, tunga och mungipor vilket gör det lättare för många hästar att förstå. Dessutom behöver man då inte heller ta lika hårda tag i tygeln vilket gör att belastningen och trycket av hästens mun blir mycket mycket mindre. Skänkelbettet är dock ett bett som om det missbrukas kan leda till katastrof. Därför skall detta bett endast användas av rutinerade ryttare som har kontroll över sina händer!!
Här kommer lite bilder av olika sortes skänkelbett:

Det var den 2 delen av "olika bett". Hoppas ni lärde er något nytt och tagga del 3!

SOMMAR THINGS!

Cha cha bloggen! hahah nejdå som vanligt inget "fjortissnack", även fast vissa säger att jag gör det men nej, dom har fel. I alla fall så slutade vi 12.10 idag istället för att sluta 14.10, vi hade ingen slöjd på eftermiddagen! Gött! Just nu sitter jag hemma hos http://ponniehjerta.blogg.se's ägare! (Felicia, för er som är tröga o inte läser hennesblogg!)
Hoppas ni har läst mina tidsinställdainlägg om olika bett, det är otroligt lärorikt, för jag lovar att allt som står där vet ni inte om! Så mitt tips är ni ska läsa & lära! Snart ska vi dra tillbaka til skolan och ta 25:an upp på stan med Emma, jag vet exakt vad jag ska köpa, eller i alla fall vill & måste ha!
* Sommar linnen, ett måste verkligen, eftersom det snart är sommar o då måste man vara snygg jue!
* Bikini, hallå?! man kan ju inte ha fööör många bikinisar, eller? :p
* Shorts, färgglada shorts kommer vara ursnyggt till sommarens solbrända ben!
* Lite andra saker inför sommaren! Typ brun utan sol, och lite andra finfina saker!
Bloggar sen igen när jag kommer hem! Och då lägger jag även upp bilder på vad jag har köpt! :D

Shetlands ponnyn

Shetlandsponnyn är en av världens minsta hästraser och kommer ursprungligen från shetlandsöarna utanför Skottland där de funnits i cirka 10 000 år.

Shetlandsponnyns ursprung är relativt okänt men troligtvis härstammar de från skandinaviska ponnyer och ponnyer som fördes från Asien av kelterna under 200-100-talet f.Kr. Under 1800-talet användes ponnyerna för att transportera torv och senare i kolgruvor i Storbritannien men har nu blivit populära som ridponnyer för barn, till körning och även i ponnygalopp, ponnytrav och inom cirkusen. Man kan även se shetlandsponnyer i djurparker och numera även som handikapphästar inom terapin.

Shetlandsponnyn är en lättfödd och mycket sund ponny med ett lätthanterligt men något egensinnigt temperament. De passar utmärkt som barnponny och kan även köras av vuxna. Shetlandsponnyn är mycket liten och blir aldrig över 107 cm i mankhöjd men i förhållande till sin storlek är shetlandsponnyn ett av världens starkaste hästdjur. En mindre variant som aldrig blir över 86 cm i mankhöjd kallas för Minishetland.


mockning!

hej! nu står jag antagligen och mockar , då jag som sagt har prao ;)


så då tänkte jag ....
...dissa den här jackan! fyfan , usch !vad tycker ni?'
h

tidsinställt nudå.

Hejjjj!
I dag är det fredag den 13. Så man får väl se vad som händer , lite skumt faktis...

Nu sitter jag antaligen i skolbänken elr något sånt. Lägger in 2-3 tidsinställdainlägg nu.
Sen när jag kommer hem sätter jag mig antagligen o bloggar igen , men får se!
Tänkte skriva lite om nån häst ras  sen , kanske nån ponnyras , fjording , shetland elr någe sånt!
Sen tänkte jag fixa en liten frågestund och något mer skoj !

Aja , ni får ha toppen bra dag o klanta er inte , det är fredag den 13 , glöm inte det ! ...Tidsinställtinlägg - Olika bett, del 1

Olika bett, del 1.
Som de flesta som rider vet så finns det en hel uppsjö av olika bett att välja mellan på dagens ridsportmarknad. Och om man inte riktigt vet
hur de alla olika betten verkar och fungerar (man kanske i vissa fall inte ens vet vilken typ av bett man är ute efter) så kan det lätt uppstå problem. I detta inlägg tänkte jag beskirva lite vad de olika betten har för funktion i hästens mun. Jag tänkte ta upp de vanligaste betten.


TränsbettenVi börjar helt enkelt med det vanligaste av alla bett. Det Tvådelade Tränsbettet
Detta är något av de som de flesta kallar för ett av de mildaste betten. Eftersom det saknar skänklar så har det ju ingen hävstångeffekt vilket gör att det uteslutande verkar i hästens mun.
Bettet verkar på så sätt att när ryttaren tar i tyglen så ger det tryck mot hästens tunga och i mungiporna, men även lite i gommen eftersom att bettet delar sig och skapar en kant mot hästens gom då bettet trycks uppåt av tungan.
Eftersom att tygeltagen går direkt från hästens mun i riktning mot ryttarens hand så verkar tränsbettet lite olika beroende på om hästen har huvudet högt eller lågt. Om hästen håller huvudet lågt så har bettet en något uppresande verkan. Om hästen däremot har huvudet högt så kan bettet -istället för att ge hästen en impuls att sänka sitt huvud- be hästen att dra ihop sin hals så att den blir ännu kortare.
Därför så är tränsbettet ett bra allternativ till hästar som gärna går med huvudet något lågt.


Enda skillnaden mellan tvådelat och Tredelat Tränsbett är att det inte ger lika mycket tryck i gommen på hästen. Det finns även bett som är fyr, och till och med femdelade (dessa är dock inte särskilt vanliga). Dessa har samma effekt som det tredelade bara att de ligger mer ostabilt i hästens mun och att trycket i gommen blir ännu mindre eftersom att bettet formar sig efter hästens tunga.


D-ringsbettet som används en hel del på galopphästar har tillskillnad från de tidigare nämda betten en viss hävstångseffekt. Dock väldigt liten.
D-ringsbett eller galoppbett, ger viss hävstångseffekt, vilket kan vara bra om hästen pullar. Utformningen på ringarna hindrar även från att nypa hästen i mungiporna.


Det var del 1 i "olika bett" hoppas ni är sugna på del 2 & 3? :D


prao!

tidinställt inlägg ,
för idag har jag prao!

ska vara hos mammas kompis bror!
kenneth nillsson , en travtränare :)
har dock inte med kameran men kan nog se till och fota litegranna med mobilen :)
bloggar nog när jag kommer hem, kommer nog komma väldigt många tidinställda från mig underpraon!
kärlek ;)

Stallet

Yes, drog ju till stallet idag runt 17, myste lite med Skutten, sedan gick jag upp till cafeterian och snackade lite med Maja! Sedan så började vi teorin, vi gjorde något papper om hästkunskap :p skit tråkigt men aja, sedan red min kompis Linnéa lektionen efter min teori, haha hon red i Jeans & converse! Snyggtttt!
Sedan drog vi hem, nu har jag precis ätit och ska snart duscha. Jag har fixat 3 tidsinställdainlägg tills imorgon! Jag lovar att ni kommer lära er massor av dom inläggen, så läs dom NOGA!!

Imorgon ska jag, Felicia (http://ponniehjerta.blogg.se) och Emma upp på stan och shoppa lite! Jag måste verkligen ha en ny bikini, sedan tänkte jag nog inhandla lite nya fina sommar linnen, berättar mer imorgon kväll om vad jag har köpt, tror det kommer bli en suuuper dag, men dom finaste tjejerna!

Loveu girls! <3


Jag & Sivan, i slutet av sommaren förra året!

låtips!

här e lite av min smak!
enjoy:D

Bildbomb på mig & amanda !

Nu kommer det en bildbomb på mig o Amanda från igår xD
Jag fick ett skratt antak xD
I
V
Sista bilden :)

kallblodiga travaren !

Kallblodstravaren, eller den kallblodiga travaren, är ett samlingsnamn för de travare som finns bland de kallblodiga hästraserna nordsvensk,dölehäst och finskt kallblod. Dessa raser har korsats mycket med varandra för att få fram en lite kraftigare travare än den varmblodiga travaren. Det finns även en del exemplar av de kallblodiga travarna som är renrasiga nordsvenskar, dölehästar eller finska kallblod. Skandinavien är de enda länder i världen med kallblodstravare och travlopp för kallblod har funnits ända sedan slutet på 1800-talet.

Kallblodstravaren används huvudsakligen i travsammanhang. Den travtränas och tävlas på professionell nivå i Sverige, Norge och Finland. En känd kallblodstravare är Järvsöfaks som tränas av Jan-Olov Persson. När tävlingskarriären är över får många kallblod ett nytt liv som ridhäst.

Kallblodstravarens exteriör medför att den passar extra bra för akademisk ridning, eftersom den är smidig, känslig och har lätt för högre grad av samling, som är en central del i denna filosofi. Den kan hoppa smärre hinder och gå lätta dressyrklasser, men kan sällan hävda sig i de högre klasserna. Kallblodstravaren har liksom nordsvensken haft det svårt sedan delningen på 60-talet. Idag ligger den också och balanserar på gränsen till utrotningshotning med endast ca 500 föl per år. År 2003 fanns ca 7 000 kallblodstravare.

Kallblodstravaren kan vara allt ifrån mycket kraftig till lätt och smidig. De vanligaste färgerna är brun, mörkbrun, svartbrun och ibland fux, men de kan också vara t.ex blacka eller borkar (gulbrun). Mankhöjden är oftast cirka

145-165 cm.

 

 

 

 

 

 

hitta inga bra bilderkälla : wikipedia

 

 

 

 


Torsdag , snart fredag

Tidsintällt inlägg nurå! För nu är jag antagligen hemma hos Amanda eller något sånt.

Idag är det torsdag och jag har haft fullt upp hela dagen o efter skolan o allt. Efter skolan så hängde Amanda med hem vi satte oss o blogga lite. Sen städa jag kaninens bur. Sen åt jag mat. Efter det cykla jag o Amanda hem till henne o ska fota lite o så... vid  18.00 är det träning. När jag kommer hem så kanske jag sätter mig o bloggar igen , men får se vad jag hinner :) Visar en bildbomb på mig o amanda lite senare också!

HAHA SMAKPROV !


önskeinlägg?

Lite önskeinlägg?

börjar få bloggtorka igen -.-Hiss&Diss

Hiss:

whitaker ridbyxa = älska ! 

Diss:
Rutiga ridbyxor = Ush , nej inte fint!

Tidsinställtinlägg - Connermaraponny!

Tidsinställtinlägg, då jag troligen är i stallet nu!
Lite om Connemaraponny! Rasen som min älskade yatzy är...<3

Snabb info:

Connemaraponnyn är en hästras som ursprungligen härstammar från området Connaught och ConnemaraIrland. Det är den enda inhemska irländska ponnyrasen. Enligt rasstandarden ska den vara mellan 132 och 148 cm i mankhöjd, men det är inte ovanligt att den växer över ponnymåttet. Connemaran är en populär häst för unga ryttare och är även en bra dressyr- och hopphäst.

Egenskaper:

Connemaran är en förstklassig ridhäst som karaktäriseras av lugn, tålamod och naturlig sundhet som brukar finnas hos raser med ursprung i vilda hästar. Connemaran klarar sig i bittert klimat och på lite foder. De sluttande bogarna på hästen ger bra rörelser även om passgången inte existerar hos rasen längre. Bogen bidrar även till rasens goda hoppförmåga. Halsen är lång och välformad och bidrar också till de goda rörelserna. Huvudet har typisk ponnykaraktär med stora, vänliga ögon. Connemaraponnyn är godlynt, djärv och intelligent med stor säkerhet på foten. Connemaran är ofta väldigt mångsidig vilket gör att den tävlas både inom hoppning och dressyr och även körning.

Connemaran kan vara brun, svartbrun, skimmel, svart, black (då ofta med primitiva tecken som ål, en mörkare rand längs ryggraden), fux och isabell. Denna ponnyras har förädlats ända sedan medeltiden med spanskt och arabiskt blod, och även det engelska fullblodet. Dagens Connemaror kan ibland korsas med engelska fullblod för att få fram utmärkta fälttävlanshästar. Även vuxna kan rida de större Connemaraponnyerna då de är starka och uthålliga. På Irland används de bland annat till turridning.


Det var lite om connemaraponnyn!
Hoppas det lärde er något nytt om denna underbara ras!
Källa: wikipedia..

Hejsan!
Fick lite tid på mig att blogga lite , så kommer sitta o göra lite tidsinställa inlägg nu. Har inte så mycket tid sen heller. Men sätter mig kanske efter fotbollsträningen. Så nu vet ni hur det ligger till :)
Min älskling! ♥

pluggar?

Kom hem från skolan för typ 1 ½ timme sedan, sen dess har jag bara legat och slappat framför tv. Egentligen borde jag plugga, har NO-prov om typ 1 vecka och då ska man kunna ett häfte på typ 15 sidor, ett häfte på 2 sidor och sedan ca 24 sidor i boken, plus överkurs på ca 23 sidor om man vill! Låter mycket att plugga eller hur? Jag som inte äns har börjat...usch jag är så dåligt på sådan här! Skjuter alltid upp A-L-L-A läxor tills sista sekunden, sedan sitter jag där kvällen innan, pluggar stenhårt hela natten, men sitter ändå som en fågelholk på provet, skärpning fanny!

Aja slut pratat om mig, hörrni ni har inte frågat en enda fråga än? Så ni vill inte veta det nya som kommer hända bloggen? Nejnej, det är ni som bestämmer om ni vill veta eller inte, det är ni som går miste om något, inte jag!

Ska snart dra till stallet, eller snart o snart typ halv 5 drar jag. Har teori idag, inte taggad -.-' Innan dess ska jag fixa lite tidsinställdainlägg till er underdagen imorgon, o lite andra inlägg. Sedan ska jag faktiskt plugga!


Ja o Puh på ridlägret förra året! Fotograf: Felicia som själv sitter på hästryggen :p


Hej på er!

Hejsan!
Nu sitter jag i skolan o har tråkigt....
Kommer inte hinna blogga så mycket under dagen i morgon , och just nu hinner jag inte göra tidsinställda inlägg heller. För jag behöver komma i säng. Det var bara det jag ville säga.
Men hare gött :*


Tidsinställtinlägg - FRÅGESTUND!!

Just nu sitter jag och matteprov...
Ja nu tänkte jag ha en frågestund igen, så kommer jag senare att svara på frågorna i ett videoinlägg, eftersom statistiken gick upp efter mitt videoinlägg så antar jag att ni gillade det!
Ni får fråga allt mellan himmel o jord, och hur många frågor som helst var!
Får jag inte mer än 10 frågor så blir det inget, tänker även avslöja lite nya saker som kommer hända på bloggen i videoinlägget då, så då har ni mycket att se fram imot! :D


Kommit hem från stallet...

Kom hem från stalle för ungefär 1 timme sedan. Jag har blivit så duktig att jag cyklar dit! sjuuuukt stolt! ;)
Sedan tycker jag också att vår nya design & header är grymt fin! Super nöjd, och nu jävlas ska det bloggas igen! Har pratat lite med Louise och Fanny b som ni säkert vet, och vi har kommit överens om 3-4 inlägg per dag, per person! Det låter suveränt va?! Så nu kommer uppdateringen ligga på topp! Vi sitter ungefär 2-3 timmar per dag framför datorn, bara när vi är inne på blogg.se! Så vi lägger alltså ner sjukt mycket tid på att planera vad vi ska skriva om, göra massa tidsinställdainlägg åt mer m.m! Så jag tycker faktiskt att ni kan bli bättre på att kommentera när vi lägger ner så mycket tid för er!

Föresten, tyckte ni att det var kul att läsa när jag skrev om olika grimmor & Louise om Arabiska fullblod? Ska vi fortsätta skriva lite om utrustningen o raser? :D


Horsa o jag!

hejjj!

I dag åker jag inte till stallet , beacuse , jag har ont i halsen.. och har haft huvudvärk under dagen. Blää på det :/
I kväll ska jag mest slappa o njuta av vädret , as gött jue!
Amanda är här en stund o vi ska fota lite , ska kolla lite på hennes kamera också , najjjjjs jue!
Haha Amanda fick ju en i födelsedags present , så nu ska vi fota mycket tsm o det ska verkligen bli jätte kul! :D
Aja nu ska vi dra ut , hejdå :*

Tyckte faktis att hästen var riktigt söt , ♥

hoppningen!

vi började med att åka ner till banan , för att byga upp hinder och ta fråm lite bommar :)
tog fram plank , grind och ställde upp en kombinaktion och ett räcke :)
paint funkar verkligen inte på min dator så inga ritade banor .:(
men har massa bilder från veckan ja tänkte bjuda på :)
aja det gick jättebra , planket låg på ungefär  75 cm :)

tidinställt :)

HEJ , eller ja , godmorgon?
idag , som blir igår haha!
lärde lousie mej hur man gör tidinställda inlägg så nu så BLIR  det mer UPDATE  av mig!
men just nu har väl jag just klivit på skolbussen antar ja , som kommer hit 7.00 -.-


bilden (L)Statistiken ...

Statistiken sjunker , vad beror det på?
Förslag på vad vi kan skriva om så att bloggen blir roligare?

/ponnysnillarna...

Svar på tal.

Frida Ekberg om Hiss & diss:
Ska jag säga en sak? Jofa hjälmen skyddar dubbelt så bra som Back On Track hjälmen! Har en Jofa men ska få en ny!

Svar: Du säger att jofa hjälmen skyddar dubbelt så bättre. Har du provat back on track hjälmen ens? Rätt bra att prova innan man säger något. Men det är jätte bra att du säger vad du tycker , vi tål kritik om vad vi skriver!

/ponnysnillarna

Tips

Jag tipsar.... SUPERHORSES.BLOGG.SE :D

En bra blogg med massvis med fina bilder mm!

Första klippet

hej på er! har provat på att ladda ner ett videopogram , där man kan sätta in bilder , musik och text o fixa lite. Så provade på , det var då jag märkte att jag inte hade nån musik i datorn. Jo , bara 2 låtar som hängde med i datorn när jag fick den , så det fick bli en sån. Jag har laddat ner lite mer musik nu. Jag gjorde ett videoklipp alldeles nyss och jag vart jättenöjd , då börjar det sega o ingenting svara , kul ... Aja , här kommer det allra första klippet jag gjorde... kom ihåg , ingen bra musik !

Tidsinställtinlägg-Olika nosgrimmor!

Nu är jag i stallet och hare gött! Så nu kommer ännu ett tidsinställt inlägg från mig, så ni har något att läsa! ;)
Ja kommer ta upp dom vanligaste nosgrimmorna och berätta lite om dom! (Källa: google)

Aachennosgrimma
Aachennosgrimman är nog den vanligaste och mest använda nosgrmman. Används flitigt av såväl dressyrryttaren (i de högre klasserna används dock en vanlig engelsk nosgrimma, likadant som ovan fast aachenremmen runt mulen är "bortplockad) som hoppryttaren.
Bruksanvisning:
Nosgrimman omger och stänger igen hästens käke, och bör inte sitta längre ner än på bilden. Det är det vanligaste felet jag ser på många som använder aachennosgrimman - den sitter för långt ner. Den skall sitta innanför sidustyckena och strax under där käkbenet/ganaschen slutar.
Aachenremmen (nosremmen) sitter under bettet och har två funktioner - att hålla ihop munnen om hästen gapar och att tillrättavisa bettet.


Pullarnosgrimma
Pullarnosgrimman används ofta i hopp- och fälttävlanssammanhang. Förr var den vanligare på hopptävlingar men nu är nog aachen vanligare.
Pullarnosgrimman fungerar så att plattan på nosryggen ger ett tryck, och används främst på hästar som pullar (därav namnet). En häst som pullar blir stark och ligger på/drar (pull på engelska = dra).
Bruksanvisning:
Pullarnosgrimman har alltså en platta som skall sitta så högt upp på nosryggen som möjligt (på bilden har den glidit ner, ca 3-4 cm). Man får tänka på att ringarna på sidorna skall sitta bakom kanten av käkbenet, så den inte ligger därpå och irriterar hästen. Den övre remmen fästs innanför sidostyckena och den nedre under bettet och har ungefär samma effekt som aachenremmen.


Remontnosgrimman "Hannoveransk nosgrimma"
Remontnosgrimman är en nosgrimma som många tycker är ful (många förknippar den med ridskola) - men den är kanon. Den är utomordentlig för unghästar, då den inte ger något tryck förutom runt munnen där nosgrimman håller ihop mycket mer än exempelvis ett aachen med aachenrem. Det finns alltså inget tryck på nosryggen som de tidigare nosgrimmorna. En mycket omtyckt nosgrimma för min del, fungerar toppen på de flesta hästar.
Bruksanvisning:
Nosgrimman bör inte sitta alltför långt ner på mulen, den skall inte störa hästens luftvägar. Viktigt är det dock att inte spänna denna nosgrimma för hårt, men heller inte för slappt så att hästen kan gapa fritt ändå. Remontnosgrimmor med justerbar "överdel" (som på bilden) är kanon, då många "överdelear" ofta brukar vara lite för långa. Även denna nosgrimma lägger bettet tillrätta.

Det var lite "bra o veta" om dom vanligaste nosgrimmorna! Hoppas ni lärde er något nytt! :D


Är det något speciellt?

Är det något speciellt ni vill läs om?

Tex.
Divas skada , hur det gick till , asså så man går in på pricken om det.
BILDBOMB på?
Eller något annat?
Tacksam för svar ;)


....

igår kom jag inte in å bloggen! helt skumt..
men aja idag ska jag hoppa medkila, säger inget mer, martina äe med på tratten xd så inga bilder :(
men ska rita banan och så :)
det dampar så kan bara välja bilder i akrivet , åh fuck!-.-

kolla vad jag hitta!!!

Kolla vad jag hitta hos perfectpony.blogg.se !
Ge mig? (a


Tidsinställltinlägg - vad jag tycker om Nellie

Nu sitter jag antaligen i skolbänken och pluggar gärnet! Så därför har jag fixat ett tidsinställtinlägg åt er!
Ja nu har jag fått frågan om vad jag tycker om Nellie Berntsson som har bloggen http://nellieberntsson.blogg.se/index.html, en av sveriges största hästbloggar och hon är bara 11 år?!

Jag läser hennes blogg, och ja man blir helt beroende!
Men min åsikt är att jag gillar inte alls sättet hon skriver på, det är..nej det blir bara för mycket förkortningar, tycker jag!
Här t.ex:
Vart o firat min moffa som fyller 60 år imon.
Käka as go mat o kaka o annat gott.
Nu fixxat alla glosor o sitter här o bloggar 4 you.
Ska strax hoppa i säng så att ja e pigg emon.
Imon ska jag va me nellan o vi rider innan jag  ska hoppträna.
Sen ska Stella fixxas inför lång resan ner till Malmö.
Allt rullar på in nellie life...ni är VÄLDIGT många som läser nu asså.
O det är sjukt roligt.

Det sättet hon skriver på tycker jag är helt fel, eller fel och fel...jag bara gillar det inte! Annars så tycker jag om hennes blogg riktigt mycket! Hon är duktig på att rida, har två söta ponnyer (om jag har fattat rätt?) och är sjukt söt själv! Hon skriver riktigt bra saker och uppdaterar väldigt mycket, vilket är bra. Bara att jag som sagt stör mig på sättet hon skriver på men, aja alla är vi olika! Tro inte att jag håller på att kritiserar henne nu, hon skriver på sitt sätt och jag skriver på mitt! Alla har vi olika åsikter så missuppfatta inte det jag säger nu!

Men visst är hon sjukt söt?! ;)

Googla lite om arabiska fullbloden !

Läs detta , spännande o roligt!

Arabiska fullbloden brukar kallas för världens vackraste hästras. Och har man sett en arab i verklig heten eller på bild , så förstår man verkligen det!

Det arabiska fullblodet är en av det äldsta hästrasen , och också det ädlste. Därför används den ofta till att förbättra och förädla andra raser. Så i nästan alla raser kan man hitta blodslinjer av arabiska fullblodet. Araberna är härliga ridhästar , men kräver en ganska erfaren ryttare då vissa hästar kan vara väldigt svårridna. Araberna kan användas i olika ridgrenar. Men man kan nog inte påstå att dom lämpar sig så mycket för tex. hoppning. Men det finns vissa araber som tycker det är jätte kul. Däremot är araberna den vanligaste hästen inom distansridning eftersom den brukar kallas världen uthålligaste häst. Det är för att det är anpassade för att leva i öknen , sitt hemland. Dom används också inom westenridning och tillomed körhäst! De kan bli från 145 till 155 centimeter i mankhöjden och det kan vara bruna , fuxar och skimmlar. Tecken är tilllåtna, men skäck är inte tillåtet i sverige. Men det finns en sak som verkligen skiljer ut arabiska fullbloden. Den har 17 revben, 5 ländkotor och 16 svanskotor till skillnad från andra hästraser som har 18 revben, 6 ländkotor och 18 svanskotor!

Allt känns så bra!

Hejsan på er!
& tack så jätte mycket för designen , vi är så nöjda! :)
Jag och Fanny har prata lite om uppdateringen o så.. mer säger jag inte. Det berätta vi senare isf. Några tidinställda inlägg kommer upp i morgon. Sen kommer jag hem o bloggar lite. Så i morgon ligger uppdatering på topp från min & fanny j's sida iaf. Bra vah? :)
Tänkte lägga upp en liten hiss & diss snart också , haha nu sitter jag o kollar på eourovisen kontest , elr vad fan det heter. Nyss har en killa från finland sjöngt o han bahh: thananna thannana o han såg sååååååååååå fjantig ut xD
Nu sitter jag här o dö garvar också! , haha dögarvar låter lite farligt men aja , HAHAHHAHAHHAHAHH
Hahahahah kolla? x'''''d

Gästbloggning - Josefine från timian.blogg.se

Hejsan!
Blev erbjuden utav min vän Fanny J att få gästblogga här, vilket jag gör med glädje!
Gjorde även precis klart och satte in deras nya design som jag kämpat med ett tag nu! Lyckades göra en design i fel storlek först, hur jag nu lyckades med det! Men det var bara att göra om, göra rätt och nu så är den nya headern klar och insatt. 
Hoppas att alla på Ponnysnillarna blev nöjda men även ni läsare!

Jag har även också en blogg som jag försöker uppdatera så mycket jag kan, vid namn 
Där skriver jag om mig och min medryttarhäst Timian, en 24 årig arabvalack med massvis med energi! Tillsammans tränar vi både lite frihetsdressyr och trickträning på hobbynivå. Än kan vi inte så mycket med mer ska det bli! Tränar också både hoppning och dressyr och allt annat som hör till hästhållning och ridning.

Titta in en stund och lämna gärna några trevliga kommentarer så blir jag glad!

ha det bra!
/josefine, timian.blogg.se


Röd outfit


Ni är så himla jobbiga ...

Hejsan!
Kom ihåg att vi fortfarande söker en "provbloggerska" här!
Nu har jag nyss kommit hem från karlsund. Tog en buss in vid kvart i fyra. Var i stallet runt 5 (!?) tror jag. I dag hade vi teori , vi skrev mest om allt som är med runt om hästarna elr vad man säger. Rätt nyttigt , så det var klock av mig att ändå orka mig in till karlslund. Sen stog jag o gosa med min lilla bebis också , Jigsaw ♥ Hihi , han är för go. I morgon ska jag till Diva , längat som fan. Blir nog en uteritt. Det kommer hon tycka är skit kul haaha , det gör hon alltid ;)
Jag stor triv verkligen med att blogg här på ponnysnillarna. + håll ögonen öppna , nån gång i kväll kommer våran ny design , det får ni ju inte missa ! ;)


Amanda & Sofhia jobbar , elr jag Sofhia kollar på ;)

rubrik...?

Sha sha bloggen! Haha nejdå, inge " fjortis snack" här! ;) Blir ett snabbt inlägg så jag tänkte gå ut och sola, och samtidigt plugga lite! Har matteprov på torsdag, usch inte taggad! Visserligen har det gått rättså bra på proven fått ett par VG poäng, vilket är skit bra! Men det mesta är G, men aja det är ju i alla fall något! Men tänkte göra lite fler tidinställda inlägg, så ni har något att läsa, men nu ska jag sola o plugga. See you later guys!!


off

förlåt för att ja vart jätte off! men nu kommer det massa bilder från min helg! /fanny

Hejsan!

Idag är jag hemma , är sjuk... Tråkigt.... Men aja , får se om jag blir bättre ikväll så jag kan åka till karlsund :) Har ont i halsen o har värsta huvudvärk nu.. Ska snart sätta på en film , ta en huvudvärks tablett o bara slappa. Vill ju rida ikväll ,hihi ;) Diva var fett duktigt i går , hon var så himla bra! Red dressyr i paddocken , bästa tomas har fixat paddocken nu också :D Så den är bäst. Träna mycket på min sits , satt ner mycket i traven. Och gjorde skänkel vikningar , framdelsvändningar. Red många ridvägar också. För att mjuka upp henne mycket. I galopp arbetet var hon sååå duktig! Jag har hittat knappen hur man ska få stopp på henne... Hehe nästan som man har en on och off knapp xD Näääähj , bara skoja ;) Bloggen cepar igen så det går inte att ladda upp bilder , är så jävla trött på blogg.se! ;o Men när det väl funkar är det ju bra , så man får ha tålamod! Aja ny ska jag sätta mig framför tven , kram :) /louise

Min vecka..

Måndag: (idag) slappdag o en massa pluuugg! Tisdag: Någon kompis och mer plugg :p Onsdag: Stallet, skötarmöte Torsdag: Stallet, har teori :/ Fredag: Kompisar o chill! Lördag: ev. Yatzy Söndag ev. Yatzy Spännande vecka? ;) blir antagligen sista gången jag rider Yatzy i helgen så jag får verkligen njuuuuta! //Fanny j

Har några saker att ta upp!

Bloggar just nu från pappas mobil, pallade inte gå in på datorn ;) I alla fall så har jag några saker att ta upp! 1: Som jag redan har sagt så har jag skaffat en egen blogg, MEN ni frågar hela tiden vad den heter. Som jag redan har sagt så kommer jag inte säga något fören designen o headern är inne och lite annat smått och gott! Så ni kan sluta tjata!! 2: Den nya headern som jag lovade er KOMMER så snart som möjligt! Den är ju i alla fall på G :D 3: Vi på ponnysnillarna har pratat lite om att ta in en ny bloggare, för att hålla uppdateringen på topp! Just nu letar vi efter någon att ha på prov, så släng in en kommentar om du är intresserad! Det var nog allt, jag kommer snart lägga ut ett inlägg om hur min vecka ser ut. // Fanny j

Lite saker som ska inhandlas till sommaren 2011.

Allt är från hööks.

Så himla gött asså!

Hejsan på er söta små bloggläsare!
Nu sitter jag utomhus o solar o göttar med dator & musik. As najs!
Så nu tänkte jag sätta mig o blogga lite , har varit lite off nu , man aja.
Har ingenaning om när den nya designen kommer , men snart hoppas jag!

Senare ikv ska jag till Diva , läääääääängtar! ♥

egen blogg!

Godmorgon alla bloggläsare! Hoppas ni har sovit lika gott som jag har ;) Idag ska jag inte göra något speciellt, blir väl att ligga och sola eller något typ...

Aa juste, jag har skaffat en egen blogg, men jag säger inte vad den heter förän allt är fixat. Så ni får la vänta! ^^ 

Ska jag skaffa en egen blogg?

Just nu sitter jag bara och slappar, hade tänkt att gå ut och sola lite...men jag orkar inte. Så jag tänker lägga mig och kolla på tv snart! Nu ska jag vara lite jobbig och komma med en till fråga!

Ska jag skaffa en egen blogg?

Jag är nämligen lite sugen på att blogga någon mer stans, och en egen blogg skulle passar perfekt! Men då vill jag gärna veta att några läser den, så därför ställer jag frågan. Självklart kommer jag fortsätta blogga här som vanligt om jag skaffar en egen blogg!


dålig update, ledsen!

Min uppdateringen super just nu ju...men aja var ju på tjejkväll igår. Super mysigt! I alla fall så tänkte jag fråga er vad ni tycker, om jag ska skriva om min vardagar här, vad jag gör i stallet men också var jag gör när jag inte är i stallet. Eller om jag bara ska skriva om stallet och saker som rör hästar.

Alltså är frågan, ska jag skriva om min vardag även fast den innehåller saker som inte rör hästar?
Eller ska jag bara skriva om dagarna i stallet och saker som rör hästar?

Men idag ska jag bara slappa och då kommer det bli mycket update för min del! Tänkte ställa in ett par tidsinställdainlägg med så dom kommer ut i veckan så ska jag försöka bli bättre att uppdatera!


Hiss & diss

Hiss:

Back on track hjälmen!
Jag älskar den o den är så jävla skön !
Har ju provat den ;)
Så love till den här hjälmen ♥
Den finns här.

Diss:

Jofa hjälmen!
Ush jag hatar den! Alldeles plastig!
Den är så fuuuul!

kom ihåg mina åsikter :)


Diva var super igår! :)

Hejsan!
Hann inte skriva igår om när jag var i stallet så gör det nu :)
Aaah , jag kommer fram till stallet vid 17.30 , det är så skönt att det är ljust till 9 på kvällen!
När jag kom till stallet så börja jag med att mocka , lägga in hö o byta vatten. Sen tog jag in henne o fixa ordning henne. Red en rätt lång runda men det tyckte Diva var super kul! Trava en lång sträcka, på slutet så galoppera jag en bit det tyckte Diva var sååååå kul! ♥  När jag kom tillbaka tog jag av henne. Och ryckta henne noga! Sen tog jag ut henne i hagen. Sen hjälpte jag Carro att fixa ordning till Lady & Gordon. Sen åkte jag hem.
I dag ska jag ha gäster vid 11. Just nu är Amanda här. Senare ska jag till stallet.
Fina cheyen! ♥

aha..

nu bloggar det andra inte så mkt , men jag vill fortf har lite besökare iaf!
så  , jag slutar inte , kanske blir ett inlägg från mig om dagen bara.


/fanny

som louise säger..

Säger som Louise säger...bloggande tar alldeles för mycket tid! Särskilt nu när jag måste börja tänka på betyg m.m. Och så är jag i stallet runt 4 dagar i veckan, läxor, kompisar o allt annat, det funkar liksom inte. Det går inte att få ihop. Men när allt blir upp fräschat på bloggen så kommer jag kanske börja blogga som vanligt, beror på hur mycket läxor jag har. Plus att det kanske är en pojkvän på G, så det kommer ju också ta tid, så datorn och bloggandet kommer alltid komma i andra hand! Men jag ska försöka uppdatera så mycket jag kan, men imorgon ska jag till Yatzy och sedan blire tjejkväll med tjejerna, så inget bloggande för min del!

bloggandet tar över mitt liv...

Jag sitter alldeles för mycket framför datorn. Jag säger till mig själv , nu ska jag blogga. När jag kommer inte på datorn blir det inte av.... Så nu kommer jag blogga när jag har lite lust. För har ingen blogglust alls! Men när nya designen kommer o fräschar upp det hela kommer jag blogga som förut./louise
<div>
<div>Sök i bloggen</div>
<form action="${AppUrl}index.bd?fa=search.do" name="search" method="post">
<input type="hidden" name="bl_id" value="${BlogID}" />
<input type="text" name="criteria" value="" size="12" maxlength="64" />

haha nu jävlar ska det bloggas!

igår red ju jag o stina ut!
aja inte mkt o säga mer än att träffa max , och att kila drog två gånger -.-
fick ju stopp på na iaf!
aja sen idag red jag ju med martina , hon red tratt och jag kila , vi galopperade!
kila drog , igen!
aja men fick kontrollen igen så drev på så hon inte vinner!
hon testar mig , fast jag har ridit henne sen i somras ;p

imorgon ska pappas kompis komma till oss o hennes barn ska rida kila !
sen rider jag lite på banan , tänkte köra lite markarbete så får ungen skritta fram henne åt mig!
haha hon är typ 4-5 år :)
så martina fotar också , blir bilder jao!
juste igår sov jag hos pappa!
han hade vart utomlands och kom hem vid fyra i morse så maya och sandra var hos mig :D
maya lagade mat , lax , wook och pasta!
nu ska jag väl typ , blogga!
hahah vaddå snygg? ;)

Måste man alltid tänka på det värsta?

Just nu surrar mina tankar bara på en grej...
Diva är redan 19 år o fyller 20 nästa år.
Hur jävla fort får tiden gå...

Älskar dig så jävla mycke , o det kommer jag alltid att göra ! ♥


topp 3 bloggar jag läser.

1, Dressyrmupparna.se
2, Enewe
3, Linn Forsström

Joo.. Fanny har helt rätt!

Vi måste bli bättre på att uppdatera , jag har inte uppdaterat på ett tag för att min dator har varit cepe o är det fortfarande. Men kan sitta inne på pappas då & då. Ska så fort som möjligt få igång datorn... Aja , igår fick jag en ny mobil en htc desire S , så ska snart också försöka kunna blogga från den om det går. Så då blir det ännu mer uppdate. Vid 7 ska jag till Diva. I morgon har jag fotbolls träning , så får se hur mycket jag hinner. Men något i morgon hinner jag säkert ;) Och kanske ikväll. Den här datorn är så sjukt seg , så det blir inga bilder. Tar nån gammil isf,
Min bästavän & jag ♥


blev bara denna bild...

stumpan du är mitt allt!
/fanny

åh jag älskar denna häst!

hej!
red idag , först den lilla med fjalar sen hoppade vi på banan!
hade pullartränset , delvis pessoa,
alla har olika åsikter om pessoa men kan man rida med det så har jag inte så mycket emot det , visst är det absolut inte mitt favoritt!

aja började först med det här när vi kom till banan för o sträcka ut henne och värma upp samtidigt !svart: först ökad trav och o sen när jag gjort det ett litet tag , så galopp.
röd: kort travsen så hoppade vi en bana , som var så här :
haha suger på o rita men!
grått : där började jag banan i trav , sen innan galopp och över sen till kombiinikationen sen te de där svarta som ska föreställa en grind!
och sen räcket igen!


körde även med kombiniationen först sen grinden sen räcket .
gick bra , hon testar mig väldigt..


imorgon ska jag rida ut med stina!

i nästa inlägg kommer liten mobilbilder .
vad tkr ni om såna här inlägg?


/fanny


uppdateringen?

Känns inte som om uppdatering ligger på topp precis ? Vi på ponnysnillarna börjar verkligen bli dåliga på det! Jag får väl prata med Lollo & Fanny b om hur vi ska göra! Vi tappar ju klart många läsare om vi inte uppdaterar ofta, men men förhoppningsvis så blir det roligare att blogga när den nya headern kommer! Just nu gör jag absolut ingenting -.-' ur tråkigt. Men jag har en "To do" lista som jag borde göra snart...den lyder så här:

To Do!

  • Måla naglar
  • Plocka ur diskmaskinen
  • Städa mitt rum
  • Laga kvällsmat
  • Ge katten mat/vatten
  • Lägga ut en Hiss/diss & en outfit

Dom står inte i någon speciell ordning!
Det var min spännande lista som jag ska göra innan ikväll, sedan blir det väl slappa & kolla på tv! Men jag hoppas ni ser framimot mina inlägg ikväll?


allt går åt helvete?

ja nu känns det som om allt går rent ut sagt åt helvete, hela jävla fucking livet. Usch blir så trött på allt liksom , jag blir skit arg för allt och ingenting och är lätt irriterad. Känner mig bara på otroligt dåligt humör , har varit det jätte länge? Och nej , det är INTE för att Yatzy säljs. Självklart är jag som jag har sagt 100000 miljoner gånger, skit ledsen för det. Men livet är orättvisst , så det är bara att vänja sig att man inte alltid får som man vill! Ja får ju fortsätta rida där , och det är ju super kul att rida storhäst! Hoppas jag..? (:P)

Aja, idag var jag på hööks med Emma o Felicia. Dom ska ju tävla fälttävlan 29 maj, så dom shoppade lite sporrar & tävlingbricker o lite annat smått & gott! Själv var jag bara med som smakråd och köpte ingenting. Imorgon händer väl det inte så mycket, så jag antar väl att det kommer in mååånga inlägg från mig! :D


Jag hatar min kanin just nu , men ändå inte...

HAN HAR BITIT UPP VÄRLDENS STÖRSTA HÅL I MIN FAVORIT FILT , FY PÅ DIG JÄVLA KANIN !

men jag älskar dig ändå , men nu är jag förbannad :@

Hallooo

Hejsan !
Dåligt uppdate av mig , (igen) men ajaa. I dag vare skol, var helt okej. Vi har typ hälso vecka nu , så det är rätt slappt.. skönt verre. Är iallefall skit trött nu efter helgen o så.. har haft väldigt mycket att göra. I går när jag var upp i stallet var det svinakallt o klockan var 19.30 , halv åtta !?! Så vi red inte , fixade stallet o sen hem. Så gick jag o dusha o somna väl inte fören vid 23.30. Nu ska jag snart till stallet iallefall , hoppas jag! Måste ringa Carro först ,
Dagen outfit & Något roligt videoklipp kommer sen ! :)
Gordon hjärtat i sitt gröna träns , ♥

hissaaaar!

Hiss!
för dom är snygga ;)
och jag tkr dom är as sköna!
vad tycker ni?

tävling..

klicka på bilden för att komma till tävlingen!

ny header på G!

Ja vi på ponnysnillarna tänkte ju fräscha upp lite och ge bloggen lite fina vårfärger nu när det är vår och snart sommar, tagga sommarlovet om 4½ vecka!!! Men tillbaka till saken, en ny header kommer som sagt, den kommer någon gång i veckan...i helgen tror jag om jag inte minns fel! Sedan ska vi ändra lite på själva bloggdesignen, och skaffa lite nya länkar m.m, så allt blir nytt och fräscht! När allt är färdigt så kommer vi bloggare med nya tag & nya idéer! Ni har ju redan fått en ny sak "Tummen upp för..." men det kommer en till ny sak, jag kan ge er en ledtråd..Bilder.

snart stallet ☺

Snart drar jag till stallet. Får se om jag orkar rida xD


förlåt


förlåt åter igen för den dåliga updateringen av mig!
men har inte haft tid ..

aja i fredags red ja ruffsan , sen sov ja hos jennifer.
sen åkte vi på marken i lördags o var där idag med , sen så gick jag , älskling , jennifer och ronja till ronja :D

sen åkte vi hem..men nu ska ja bli as bra påä att updatera , jag svär!
Tidsinställtinlägg - Outfit

Tidsinställinlägg, en blå,svart allround outfit gjord av mig (fanny j)


Just nu sitter jag hos min kusin och fikar tror jag (?) Bloggar när jag kommer hem!


En ny sak


Tänkte börja med en ny sak. " tummen upp för " heter den.

Vart har Fanny b tagit vägen?

.. kolla rubriken ..

orkade inte xD

Blev inte så mycket bloggande igår kväll som jag lovade, jag kom hem från "valborgsbrasan" typ vid 11 så jag hann helt enkelt inte! *host* o orkade typ inte. Nejmen jag kände verkligen för att göra något kul med mina kompisar igår, därför jag följde med dom till brasan. För jag orkade verkligen inte sitta hemma och deppa över att Yatzy kommer att säljas, det får jag ta då det händer, nu får jag bara njuta över att få rida på henne dom sista gångerna! Man måste ju vara lite positiv! Jag har också pratat med Yatzys ägare och hon berättade lite om hur det såg ut dit Yatzy kommer flytta, det lät verkligen toppen! Hoppas verkligen att hon får det bra där, min fina tjej <3

Aja slut snackat om det, idag så ska jag tydligen åka till min kusin eftersom han fyller år, tror han fyller 22 lr något? xD Så jag ska väl börja fixa iordning mig snart, ska också göra ett tidsinställtinlägg sedan då jag är borta äver dan och inte kan blogga så ni har något att läsa från moiiii! :D

RSS 2.0