ponnysnillarna need a break!

Nu har alla vi på ponnysnillarna bestämmt att vi ska ta en paus i ca en månad  nu på sommarlovet. Vi känner att det har blivit för mycket. Och vi vill inte känna ett måste på dagarna att komma till datorn och blogga. Så nu är det som det är. Men hoppas att ni kommer tillbaka och läser och kommenterar våran blogg när vi är igång igen! Ha ett super bra sommarlov! Kram från oss, ponnysnillarna!

Ni kan ju även kolla på Lollos blogg som ni kan nå här. Och Fanny J´s blogg som ni kan kolla på här.
/Ponnysnillarna

...

hej , förlåt nu ska jag verkligen skärpa mig , min dator har haft damp och alldesles för mkt skit i sig , har den fortfarande men har rensat lite så nu går den iaf att andvända litegrann!
igår var jag med Isabelle till kumla för hon skulle vara med på en Pay and Jump!
fotade och träffade ett par som jag inte sett på länge :'D
så om du var där kan du ju kommentera så kanjag kolla om jag fick några bilder på dig!

och idag ska jag Sandra & maya ha en liten fotodag ;)
mer får ni inte veta , eller jo en ledtråd!
barbacka ridning på kila ;)

eller ja jag rider kila och maya pluto och sandra på lycke ah , ni fattar! :)


bilderna juste, jag kommer slänga upp några bilder från P&J resten kommer upp på facebook .
Fanny Börjesson@ fb



jag och bebiss
foto : madeleine swan



//fannybörjesson

Bloggpaus idag!

Idag drar jag med Andrea på Pay and Jump, så jag kommer inte hinna blogga något, så idag tar jag en välförkänt paus! Kolla också in min egna blogg: http://hovskrape.blogg.se puss&kram! <3


SMAKPROV

Nu får ni ett smakprov av bilderna från ridlägret. Ca 2-3 bilder :)







Skillnad..



Ser ni någon skillnad? Den till vänster är tagen i Juni 2010, och den till höger är tagen Juni 2011. Själv tycker jag att jag har förändrats väldigt mycket på 1 år! Tycker ni?


videoklippet jag lova x'd

Asså seriöst, haha. Sista biten på filmen blev jag så arg så jag bah: spring då spring då, haha xD
Och ja.. det sluta med att jag... inte fick tag på henne :(
mitt liv, min skäl, mitt hjärta, divine ♥

fan vad irreterande ;o

Hej på er! Nu har jag varit hemma en stund o ätit mat oså, fick inte rida idag, diva ville inte :O När jag gick in till henne i hagen så bah: - åh hej louise vad kul att du kommer. När jag var 2 meter från henne: - äh orka dig! Haha gissa om jag vart arg, jag jaga henne i hagen. Muta med godis o allt möjligt. Sen tänkte jag om jag tar in Lady och Gordon kanske hon också vill inte, men icke sa nicke. För Lady o Gordon ville inte heller in, så då jaga jag runt på dom. Så jag har fått värsta jogging passet idag! :P Jag spela in en video när jag sprang runt o jaga diva. Kommer ladda upp den snart, då får ni allt njuta. För detta var inte kul ;)
my angel ♥


Bilder när jag var liten..

Haha, nu kommer en massa pinsamma bilder på mig när jag var liten! Titta o njut ;)



Haha, fråga inte ens om bilden här över! :$



Haha, inte är jag mig lik inte! ;)


VAD FAN?


Vad är detta för sjukt bett? Liknar ett pessoa fast med dubbeltbett, så ett ska tränga upp i gommen på hästen och ett ner på tungan, helt jävla sjukt?!


En mycket lärorik video! Dock tycker jag att dom överdriver lite, det finns bett som INTE gör ont på hästen, men dom visar ju speciellt hur ett kandarbett används här. Kolla på HELA!


Hellu!

Godmorgon, har nyss vaknat o har nu suttit mig framför datorn. För att blogga lite. Tänkte berätta lite om dagen. Och i morgon får ni hålla utkik för då ska jag... Göra ett väldigt kul inlägg om ridlägret, med många bilder. Så ska jag skicka länken om ni kanske vill vara med på detta ridläger nästa sommar? :)
Jaja, nu ska jag snart äta frukost. Sen ska jag chilla lite. Vid kanske 11-12, så  kommer jag nog ringa morfar och fråga om han kan skjusa mig till stallet :P Kommer rida ut en runda på lilla älsklingen♥ Sen kanske jag ska vara med amanda... i kväll ska vi stå i kiosken i odenhallen. Våran fotbollsklubb. Det var min dag typ. Hör av  mig antingen i kväll. Eller efter stallet :)

Min vecka då..

Måndag (idag): Klipper mig vid 09.15, sedan drar jag till stallet!

Tisdag:
Hänger med Andrea på Pay and Jump, sedan är jag med kompisar antar jag.

Onsdag:
Lämnar min katt på "katthem" 11.00, sedan kompisar och packa!

Torsdag:
Idag åker jag till Öland i 2 ½ vecka! Men på morgonen säger jag nog hejdå till Felicia och Emma.

Fredag:
Öland

Lördag:
Öland

Söndag:
Öland



bortsprungna hundar, polisen, marieberg

Jani det händer en jävla massa saker när man sover över med Emma och Felicia..och jag ska ta upp ALLT som hände igår men i olika delar så ni fattar!

Felicia hade sminkat mig och Emma så skulle vi gå ut och ta en massa kort vid ett järnvägsspår. Klockan var runt 20.00, jag ser då en hund utan koppel eller halsband, vi går fram och tar upp den och fattar direkt att det är en bortsprungen hund. Vi knackar dörr, men igen verkar ha sett den förut. Jag ringer polisen och berättar om hunden, han säger att vi ska ge den mat o vatten, så ska han kolla upp ägaren. Annars så skulle han komma och hämtad en. Vi ger den lite mat o vatten och funderar på att sova i garaget med hunden, vi knackar dörr ytterligare en stund. Nu är klockan 22.30, vi hittar en man som vet vems hunden är. Vi går dit och det visar sig att det är hans hund! Hunden hette Ada, men vi kallade den Tura. Den var en Jack russel på 11 år.

Ada.

Sedan gick vi in och gjorde typ ingenting, kommer inte ens ihåg vad vi gjorde? xD Vid halv 2 gick vi och la oss, sedan hände en sak och det slutade med att vi gick ner till soffan i vardagsrummet och la oss där. Emma somna, o jag och Felicia spelade kort till typ halv 3. Sedan somnade jag nog runt halv 4-4. Vet inte riktigt. Vaknade runt tio i 10. Jag och Felicia gjorde frukost till Emma somm vaknade vid tjugo i 11.
Efter det fixade vi oss, och åt lunch. Sedan sprang vi till bussen men missade den :( Men Felicias låtsaspappa körde oss dit, vi kollade runt lite o så. Sedan skulle vi ta bussen hem och fick en en gång springa men denna gång hann vi med den! Sedan kom vi hem till Felicia, vi satt vid datorn ett tag och bara njöt över sommarlovet!

Det var allt som hände igår...haha väldigt mycket men hoppas ni orkade läsa inlägger!
Nu sitter jag helt och lyssnar på musik, imorgon ska jag klippa mig, så blir att gå upp vid 8 :/ Sedan drar jag till stallet!


frågestund&önskeinlägg


Svart på tal

Anonym om iamback:
Ska du inte berätta om ridlägret?
IP:

Svar: visst kan jag göra det. har ju dessutom lite bilder, är ni intresserade av att se dom? :)




Häst o hoj!

Haha, rubriken...för skön asso :D

Var i stallet idag, skötte skutt o en massa mock o sånt, fodrade m.m o ledde såklart!. Sedan red jag Tiger 2 i 25 min alltså en halv lektion och sedan red Emma dom andra 25 minuterna. Vi hoppade o det gick la sådär, han var väldigt okoncentrerad o en massa skit. Men fick ner han på tygeln och han hoppade fint. Han var varit rädd för ryttaren förut och äntligen blivit "normal" så jag red så försiktigt jag kunde och det gick jue sådär. Mjuk i handen inte trycka för hårt, lagom tempo o en massa andra saker! Sedan hjälpte vi till lite mer. Kom dit till 9 o åkte hem vid 16.

Just nu sitter jag vid Felicias dator, jag o Emma ska slagga här inatt, GÖTT! Fast hennes bror säger att han ska döda oss, skit rädd jue :( Aja, vi får se om jag överlever. Kan tyvärr inte fixa så många tidsinställda tills imorgon, men hallå, jag har ju fan lagt in 4 inlägg per dag nu i över 3 veckor?! Så lite lov måste jag få ha ;)

Ni får ha en bra kväll alla vänner så ses vi imorgon! :D


Jag o Jigsaw hoppar 80 cm.


hej ,

hejsan hoppsan lillebror!
har inte och kommer inte kunna blogga nu , idag och imorgon.
sover hos Elinne  idag till imorgon , idag har vi badat :D aja fotar rätt mkt nu så kommer pictures !
aja hare gött ;)

 
BARA FÖR ATT ELINNE ÄR BÄST SÅ SKA NI TA OCH FÖLJA HENNES BLOGG!
KLICKA PÅ BILDNEN FÖR ATT KOMMA TILL HENNES UNDERBARA BLOGG :D

eller klicka HÄR! OM BILDLÄNKEN INTE FUNGERAR..






Lite bilder på skutten ni inte har sett..


Jag älskar dig så sjukt mycket...<3


Ridskolor jag har gått på..

Rinkaby ponnyridskola (2002-2008)
Jag började där när jag var 5, jag hade äntligen tjatat mamma till att få in mig på ridskolan jag började rida där och jag fullkomligt älskade/älskar stället! Det var en super mysig liten gård utan för Örebro mitt ute i ingenstans. Det fanns plats för 11 ponnyer, ett ridhus och en massa ridstigar! Jag red på Lördagar från 10.30-11.00, ja vet att jag bara red en halvtimme, behövs inte kommenteras! Jag älskade/älskar stället o ponnysarna men jag kom inte framåt. När jag sedan bytte ridskola 6 år senare så kunde jag: Galoppera ett halvt varv o hålla i sadeln, trava 40 cm. Volter, serpentiner o andra enkla övningar. Så det dåliga var väl att min grupp inte gick framåt, men jag älskade/älskar Rinkaby. Rinkaby allways in my heart!

Karlslund (2008-..)
Jag började på karlsund efter sommaren 2008. Först verkade ridskolan jätte stor med plats för över 50 hästar, 2 ridhus, 6 ridbanor/paddockar och en MASSA ridstigar! Men jag började så småning om vänja mig, och jag älskade stället! Först red jag 2 gånger i D-ponny onsdagar 18.30-19-20 men jag passade inte i gruppen då jag inte kunde särsklit mycket.  Så då bytte jag till B-ponny tisdagar 16.00-16.50 som jag red en termin i ungefär. Efter det bytte jag upp till D-ponny torsdagar 16.50-17-40 men gruppen las ner för vi var för få så då bytte jag till D-ponny tisdagar 18-30-19.20, men gruppen las ner för vi var för få. Så då bytte jag till D-ponny torsdagar 16.50-17.40 men jag tyckte inte om gruppen och till slut så las den ner så nu går jag i D-ponny tisdagar 19.20-20.10! Så, så har mina 3 år på Karlsund hittills sett ut, och fler år ska det bli!

Hoppas ni tyckte detta var intressant..;)


Mina favorit hästar genom tiderna..



Min första favorit häst var en ponny vid namn Tulo, han var en snäll ponny
som var mellan 18-20 år om jag minns rätt, en b-ponny. Han ställde alltid upp i alla lägen och var en toppen ponny!



Sedan kommer jag ihåg att jag älskade en ponny som hette/heter Alexandra! Jag önskade
henne på varendra ridläger. Hon var ett brunt Sto på runt 15 år, gotlandsruss/shettis., en b-ponny.


Efter det var jag förälskad i Mowgli, min älskade ponny. Han var född 95 och en korsning
mellan Shettis/fjording/gotlandsruss. Han ställde upp i alla lägen och var helt enkelt bäst<3

(bild saknas)
Efter det så bytte jag ju ridskola till karslund, och Rizzla var den första hästen jag red och hon vart en stor favorit! Rizzla är en b-ponny född 91, hon är väldigt pigg för sin ålder men ändå en gammal surig tant.



Sedan vart jag ju såklart kär i Lille skutt! Han är en korsning, född 2002 och en kille som alltid ställer upp.
Han är en super ponny!



Men sedan så fick jag Puh på ett ridläger och han vart min nya favvo. Han är en en fux, korsning född 95.
Han är slö, så det gäller att ha spöt i högsta hand!



Men efter det gick det tillbaka till skutten och efter det har jag hållit mig till honom, världens bästa kille <3

Självklart har jag haft 1000 andra favvosar men jag räknade bara upp dom som jag hade som favorit ett taf ;)


Godnatt snart...

Imorgon hämtar Emma mig vid tio i 9 så drar vi till stallet, kommer inte hinna blogga men jag har fixat grymma tidsinställda ska ni veta! Men eftersom jag ska upp tidigt ska jag nog snart gå o lägga mig...lr vi får se :P Nejmen, tror jag kommer hem runt 2 på eftermiddagen, så vi får väl se om jag bloggar då, annar så får ni bara tidsinställda, men jag tror ni klarar er! Puss pårej! <3


Wiie!

Nu är äntligen lollo tillbaka! fyfan vad jag saknar henne :( vi kommer ju inte träffas i stallet någe mer. Men jag ska kolla om jag kan hänga med ut till Diva eller om vi kan träffas på stan eller något nu i sommar! Saknar henne för mycke annars :( o självklart ska Fanny b med, hon kommer inte undan..;) Nejmen nu svamlar jag på om något skit igen, men aja.
Var i stallet idag och skötte skuttis, ryktade han och gjorde han toppen fin med en inbakadfläta i manen och, knopp i pannluggen o inbakadfläta i svansen :D Han såg ut som värsta tävlingsponnyn min lilla älskling. Jag fattar inte hur jag ska klara mig heeeeeeeela sommarlovet utan han? Min lilla älskling, lite bilder från idag:

Skuttis fläta...


Några hagbilder på skutten...





Haha knasiga ponny här uppe!


I hope you know that i love you so fucking mutch!


Tummen upp för...

Tummen upp för...

http://ponniehjerta.blogg.se

En super bra blogg om hennes vardag som innehåller, hästar, kompisar och allt annat
som tillhör tonåren! Absolut värd en titt, en super tjej med en super bra blogg!


Gillade ni det...?

Gillade ni mina inlägg igår om mina avramlingar och om min tävlingskarriär, tyckte ni dom var intressanta? Vad skulle ni vilja att jag skrev om nästa gång, mina favorithästar gemom tiderna? Vilka ridskolar jag har gått på? Det är bara att önska på! :D


iamback

hellu everybody here! :P

i går kom jag hem från ridlägret, det ägde ju allt! alla häst intresserade skulle verkligen få gå på ett ridläger, sova borta, vara med hästen och lixom allt var så himla bra! var där med jenny & emma. haha vi hade såå kul! :D

jaja, slut snackat om det. har ju inte mobilbloggat någe, för jag inte hunnit! har haft väldigt mycket o göra. i dag har jag en ledig dag. sov till halv tio idag, gick upp åt frukost o tog på mig ridkläderna så åkte jag upp till diva. det regna ju ute o diva darra, hon hatar regn! Så jag tog in henne, ryckta av henne, satte på henne fleece täcket o hennes ben lindor. Så gjorde jag lite massage på henne, efter nån timma så var hon som vanligt igen! så tog jag på henne sitt västen träns sen så hoppa jag upp barbacka på henne o red lite ute på vägen så hon skulle få röra lite på sig. sen borsta jag av henne satte på hennes regn täcke o släppte ut henne i hagen. åh har ju saknat diva so fucking mycke ♥ och äntligen har jag fått träffa henne, hihi.

i morgon måste jag gå upp 05.45 på morgonen, vid 06.15 ska jag åka på fotbollscup i karlskog. så kanske mobil bloggar lite i morn, och bloggar kanske lite i morgon kväll. Aja, hejssvejs! :D

Saknar inte vintern, älskling diva på bilden , <3



rubriken :D



Hiss/Diss

HISS



Kort fakta:
Pullartäns med ljusa sömmar och silverfärgade spännen.
Svängt pannband med två rader vita stenar. Nosgrimman träs utanpå det fodrade nackstycket.
Fårskinnsfodrad nosplatta.
Pris: 689 kr
Egen åsikt: Ett grymt snyggt träns enligt mig!
Jag älskar det, geee mig! *dreglar*

DISS



Kort fakta:
Snyggt Aachenträns i amerikanskt läder med pullbackknäppning. Mjuk, ljus padding på pannband och nosgrimma. Anatomiskt format nackstycke. Avtagbart aachenfäste. Mässingsfärgade spännen. Komplett med lädertygel.
Pris: 689 kr
Egen åsikt: Tränset är helt okej, det är guldfärgen på spännerna och som små detaljer lite här och där som jag ogillar.


Godkväll!

Godkväll alla fina bloggläsare, super kul att komma in och se så många kommentarer och se att statistiken fortfarande är hög fast ena delen av bloggen har varit på ridläger! Men idag kom hon hem, så räkna med att det kommer inlägg från henne imorgon, eller redan ikväll! :D  Idag var jag i stallet och rykta rent Lille skutt ordentligt och mockade fint hos honom med hjälp av hans andra skötare Emma. Det är otroligt bra att vi kommer bra överens, då jag vet att det finns skötare som inte kommer överens, men jag och Emma är riktigt bra kompisar! :D Så det är ju super bra, kommer sakna Skuttis grymt mycket när det blir sommarlov. Blir nog inte att åka ut till Andrea någe mer...har försökt att få kontakt med henne men hon svarar inte...så jag tror inte hon vill ha mig där längre, och det är ju hennes val. Så jag får helt enkelt glömma det och gå vidare!

Morgondagen ser ut som alla andra, blir stallet som vanligt. Sedan hem och mysa lite med familjen! En toppen dag kommer det bli! Så längtar jag grymt mycket till måndag, då jag äntligen ska kapa av håret och sedan på torsdag så drar jag till Öland i 2½ vecka, gött som fan!


Vart är jag nu...?

Kan ni gissa vart jag är nu? Haha, jadå det är enkelt, självklart stallet! Jag kommer nog hem runt halv 7 så det kommer fler blogginlägg ikväll, ni har ju fått 2 toppen inlägg idag eller hur? Hoppas ni gillade mitt "avramlings inlägg" för det tog 2 timmar att fixa fram alla bilder och kolla på alla minnen. Saknar Rinkaby och Yatzy så sjukt jävla mycke! Haha, jaja men sluta babbla nu Fanny, tillbaka till saken.
Jo jag tänkte fråga er en sak, vad skulle nu välja Ponny eller häst?


Mina tävlingar

Tänkte berätta lite om min såkallade "tävlingskarriär" när jag gick på rinkaby (2002-2008) så tävlade jag små clear rounder på kanske 30-40 cm. Det var ju inte riktiga tävlingar utan alla fick rosett om man kom runt felfritt! Sedan när jag började på karlsund (2008-...) så har jag tävlat en Lingondressyr då alla som fick övr 50 % fick en rosett och jag fick 53%. Sedan körde jag 2 blåbärshoppning på 50 cm (clear round) Efter det en nyårshoppning 70-80 cm där jag fick 4 fel, sprang förbi ett hinder. Sedan körde jag en blåbärshopping  (clear round) för några veckor sedan då jag och Lille skutt vart felfria på den låga höjden 40 cm.

Det var min "tävlingskarriär" om man nu kan kalla det de. Nu i höst så taggar jag startfälttävland!


Jag och Lille skutt vart felfria på blåbärshoppningen 2011! :D


Mina avramlingar!

Tänkte skriva alla mina avramlingar nu! Dom står i ordningen som jag ramlade av.


Nillien
Jag ramlade av Nillien när jag hade ridit i två år alltså var jag 7. (2005)
Vi red i ridhuset och det var vinter. Jag red precis förbi ett fönster då snö ramlade ner för fönstret. Nillien var livrädd och skenade iväg, jag satt kvar en bit men flög sedan av och landade så hårt i marken att min säkerhetsväst sprak i ryggen. Jag tappade andan och kunde inte andas på mellan 30-60 sek. Efter den avramlingen skadades min rygg förevigt. Jag tappar lätt andan, och om jag överanstränger ryggen så får jag otroligt ont och kan bara tappa andan hur som helst.

Hugo
Jag ramlade av Hugo året efter jag hade ramlart av Nillien alltså 2006.
Vi red ut och jag kände att Hugo var på hugget, han var stallets segste ponny. Vi travade på ett fält, då han kastade sig åt sidan och bockade. Jag flög ner på marken och landade på knät, sedan när jag hoppade upp stegrade han sig och höll på. Jag skadade mig ändas på knät med ett skrapsår!

(bild saknas)
Chamör
Jag ramlade av Chamör på ridlägret 2007.
Vi skulle hoppa och han svängde undan, då tog ridläraren tag i hans tygeln svängde runt han och hoppade stilla stående. Haha, och på något vis så ramlade jag av då, en regällt pinsam avramling! ;)

Charm
Jag ramlade av charm våren 2009.
Vi hoppade barbacka och Charm gillar vekligen inte att hoppa, men jag styrde på hindret och han hoppade, precis efter så galopperade han i sidlängd. Så då gled jag ner på baken, en ganska pinsam avramling o jag fick ont i rumpen! :D

Ida x5
Jag ramlade av den lilla busiga shetlandsponnyn Ida 5 gånger! Egentligen många fler men dom är så korkade så dom gills inte! ;) 1: Jag satt på henne för första gången, vi travade och hon hoppade åt sidan och jag flög av. 2: Vi hoppade barbacka hon tog ett långt skutt och då hamnade jag på halsen och gled av. 3: Jag la till spöt i backen på henne, då bockade hon och jag flög av. 4: Jag gled av på något konstigt vis, samma på femte gången.

Puh
Jag red Puh på ridlägret 2011, vi hade ridit ut barbacka och jag skulle hoppa av. Då fastnade jag med foten på något konstigt vis i hans mage så jag ramlade ner på marken med rumpan först, haha det såg nog mycket komiskt ut :P

Sivan
Jag red sivan 2011, vi red ut. En tjej i min ridgrupp red på någotvis in i en stålskylt?! Så Sivan vart rädd och flögfram och tvärnitade sedan precis vid en nerförsbacke och jag åkte över huvudet på henne med en kullerbytta! Haha, jag fick då ont i svanskotan ;)

Maja
Jag red barbacka och gled av henne ner på mage, ahha vetefan hur jag lyckades men
antagligen på något vis! ;)


Yatzy x3
Jag red Yatzy vintern 2010 och våren 2011.
Jag ramlade av henne 3 gånger, 1: Vi skrittade längs en väg då en bil kom, hon var rädd. Stack, stannade och gjorde något 360 varv och jag flög rakt in i en snöhag med huvudet först, hahha! Här fick jag lite ont i nacken. 2: Det kom en bil igen, så jag ställde mig framför Andrea och Rune, Yatzt började backa och sedan kastade hon sig ut på ett fält och jag ramlade rakt ner på mage, men det gick bara bra! 3: Vi galopperade i skogen, jag skulle bromsa men och ville inte så hon sprang vänster mot den djupa snön och snubblade, för att hålla balansen så bockade hon efter det. Jag flög över huvudet och landade med huvudet först med ansiktet ner tryck i snön. Min maskara rann o det var grymt pinsamt för det var typ 7 personer ute och gick precis där så dom bara stirrade på mig. Yatzy trampade också sönder tyglen då! Så vi vart tvungna att knyta en knut på den för att jag skulle kunan rida hem igen. Det var spännet framme vid bettet som gick sönder.
Så här snygg var den:


Det var alla mina avramlingar! Hoppas ni gillade detta inlägg! ;)



hej

hej , ljög för er igår , bilderna kommer när jag åker til pappa.
aja idag red ja kila igen , dressyrpass med tre galoppbommar.
aja , gick bra sen efter ett tag åkte vi tll min mamma o typ flummade sen åkte madeleine hem , nu har man vart ute i regnet med emma , haha ;)
old pic , but lovely!:D



Jag får väl be om ursäkt

Jag får be om ursäkt för inlägget jag la ut, det ända jag ville ha ut av det var hämnd. Jag har bett om ursäkt till Frida, vi ringde o snackade igen det o nu är allt lungt. När jag är arg, frustrerad och sårad så är det ända som går i mitt huvud är "hämnd" så då fick jag min hämnd, men såhär i efter hand så ångrar jag det jag skrev. Jag var mycket taskig mot Frida men hon ger inte igen, det är bra stil av henne. Men aja nu är detta kapitel avslutat så nu glömmer vi det!

Var i stallet idag, jag cyklade dit med nea. Var på otroligt dåligt humör, jag var grinig och bara helt slut. Men nea fick mig på bra humör igen! När jag kom till stallet kollade jag på några som hade privatridning sedan så myste jag med skutten innan jag chillade lite i cafeterian. Sedan kollade jag på hoppgrupperna, det SPÖREGNA, fyfan säger jag bara :/ jag och nea cyklade hem i regnet och Linnéa skrek "DÖÖ BACKE DÖÖÖÖÖÖÖÖÖ!!!!" Sedan garvade vi sönder och bröt ihop bokstavligen i regnet och bara skrattade. Haha älskar dig bästa vän :*

När jag kom hem så var jag dygnsur och vrålhungrig, så jag åt och bytte till myskläder. Nu sitter jag i våran nya soffa och chillar med musiken på, just leker livet! :)


Ledsen

Ledsen att uppdateringen suger just nu, men jag deppade ihop totalt imorse. Så jag orkade inte sätta mig framför datorn, men idag ska det komma en massa fina tidsinställdainägg och fina bilder! Så jag jag hoppas ni blir nöjda i alla fall ;) Vaknade i alla fall vid halv 11, deppade ihop över Yatzy o mitt slitna hår. Så ja, jag ringde frisören och bokade in en tid på måndag 09.15! Super bra, äntligen kan jag kapa av mitt slitna fula hår och göra en ny frisyr! Nyss lagade jag och min bror båda lunch o middag, ahha det var väl sådär lyckat :P Snart cyklar jag o Nea till stallet o där möter vi Felicia o Emma! Blir väl att ta hand om skutten och kolla på hoppgrupperna ;)

Nejmen nu ska jag fixa tidsinställdainlägg så ni har något att läsa, ha en bra o solig dag!


yes fan vad gött

hejsan hoppsan karlsson!
aja kommer inte bli så mycket bloggande av mig idag, är med madeleine och vi har inte träffas på sjukt länge så vill inte sitta framför datorn och blogga då.
men fixar typ två tidinställda till ikväll.
aja hoppade kila  idag , martina var med o red lite på tratten och madeleine fotade !
sen nyss kom vi typ in för att vi har fotat massor ,
aja alla bilder kommer i morgon ,
fett najs jao!

kommer inte in på bildakrivet så blir inga tidisnställda , + bild lös nu..
menkommer imorgon som fan!

//fannybörjesson



Frida...

Frida har slutat blogga hos oss, andledningen håller jag för mig själv. Jag tänker inte hänga ut någon här på bloggen, hon vet varför hon var ut sparkad och det är det ända hon behöver veta.


Ridningen idag x2!

Jag hade ju slatttjänst idag igen, gjorde samma som igår. Vid lunch så ringde jag lollo och pratade lite med henne, saknar ju henne i stallet :(

 I alla fall så sa hon att jag kunde rida i stället för henne, så då gjorde jag det och jag fick Adam. Vi värmde upp på framridningen med skritt, trav och galopp på volt. Sedan körde vi en och en och trava på en 10 meters volt och fattade sedan galopp, sen galopperade man på en bom innan man vände på ett litet räcke på kanske 50 cm. Jag hade en bra fart över bommen, sedan började jag vingla och släppte på yttertygeln och slutade rama in och då smet han undan, så jag vände och körde igen och då ramade jag in och höll mycket på yttertygeln o då gick det! Då hoppade han fin fint. Sedan red vi till grönabanan och plaskade lite i vattnet, travade o galopperade i det o lekte runt lite bara. När jag skulle galoppera ner i vattnet så hoppade Adam ner och jag hängde inte med så jag landade på halsen och var några centimeter från att åka i vattnet, men jag satt kvar! *stolt* Detta ridpass gick helt okej, men jag såg ut som en nybörjare bör jag höll på att åka av. Annars helt okej.

Sedan red jag i min vanliga grupp, då hade jag Ineke. Vi hoppade först en liten bana inne i ridhuset, galopperade på en 10 meters volt, vände upp på en bomm och sedan på ett kryss (30/40cm), sedan tillbaka på 10 meters volten, över bommen och på ett räcka (50/60cm). Sedan tillbaka din den fördömda volten och över bommen och sen krysset igen! Haha en snurrig bana vettni! ;) Sedan gick vi till gröna banan och plaskade lite i vattnet, sedan travade vi ner i vattnet och hoppade upp över en stock. Det var sjukt kul och gick helt okej. Dock så gillar inte jag Ineke, men men, hon funkade den här gången!


Naturbilder 4

Naturbilder del 4, alla bilder är tagna av mig o min mobilkamra, FÅR INTE KOPIERAS!




Åsikts inlägg

Jag kan säga att jag älskar John Whitaker ridkläder! Dom är grymt snygga, har bra passform och alla säger att dom är super sköna! Skulle vilja ha ett par sådana ridbyxer och ridstövlar. Tyvärr så är dom ju sjukt dyra, och det går rykten om att dom inte säljs längre?



Skulle du vilja ha ett par John Whitaker ridbyxor?


Naturbilder del 3

Naturbilder del 3, alla bilder är tagna av mig o min mobilkamra, FÅR INTE KOPIERAS!




skillnad?

juni 2011
mars  2011
oktober 2010
vad tycker ni?
någon skillnad? :)

Hiss/diss

HISS



Jacka CRW

Kort fakta:
Jacka med snygga detaljer och matchande rutigt foder. 
Vind- och vattenavvisande samt två fickor fram med dragkedja samt innerficka för mobilen. 
Mudd innanför krage, mudd i ärmslut och nederkant, axelklaffar.
Pris: 399 kr
Egen åsikt: Grymt snygg! Skulle absolut vilja ha en sådan i min garderob! ;)

DISS



HV Polo Bocha Jacka

Kort fakta:
Sportig, quiltad jacka med flera snygga brodyrer och badges.
Pris: 999 kr
Egen åsikt: Den är väl sisådär, inte precis min smak.
O kolla priset?! Helt oacceptablet, det är ju förfan 1000 kr för en jacka :S




hej!

SKOLAVSLUTNING HADE VI JU IDAG :D
inga bilder , pappa kunde inte komma och fota , han har ju ett åkeri o han hade typ över hundra körningar som inte kunde göra nånting eller nåt , aja , har inte så mkt att skriva men imorgon ska jag rida kila !:)


bildtext.<3


/fannybörjesson

Roligt ? Nej!

Hej!


Har varit med pappa och köpt ny träningsoverall till mig och kollat när han klippt sig.
Vart väldigt bra faktiskt!
Sedan kom jag hem och var med Elin och Lydia kallar henne för Julia ibland xD
Efter det åkte jag hem och satte mig vid datorn.
Snackade med Tuva Svedin och började bråka med henne och hon tycker att hon är bättre än mig och det där tjaffset.
Sedan kommer en annan person in och kallar mig fet och säger att jag sågar alla hästarna i munnen för att få ner dom på tygel ?!
Fyfan asså ?! Du är ju fan sämst på att rida din tjockis och du är sämst på fotboll!?
Sluta vara så himla avundsjuk?
Hon säger att jag rider som en nybörjare och tycker att jag är en.
Bara för att du är sämst och försöker lägga dig i allt så sluta vara en sån bitch och slänga din skit på andra!
Jag mår fan inte bra av det kan du inte fatta det?!
Imorgon kommer jag antagligen inte få rida Glow för han är halt :( Men kommer att få rida någon annan istället i allafall xD

// Frida <3

Moahahaa, Jag xD <3

Fail videosar




Veckans bloggare!

Nu sätter vi igång med "veckans bloggare" igen nudå! Denna gång får även Frida vara med! Så rösta gärnet nu hörrni!
Då kör vi reglerna igen..:

* Ni får bara rösta en gång var.

* Skriv "Fanny b" om du röstar på Fanny Börjesson

* Skriv: "Fanny J" om du röstar på Fanny Jaensson

* Skriv "Louise E" om du röstar på Louise Ericsson

* Skriv "Frida E" om du röstar på Frida Ekberg

// Ponnysnillarna

Veckans bloggare v.23 är...



Fanny Jaensson!

Fanny Jaensson blev utnämn till veckans bloggare v. 23, pågrund av att hon
har uppdaterat mycket och skrivit mycket bra och intressanta saker!

Hehe, en dag efter..en bättre sent än aldrig! ;)


lång stalldag..*gäsp* O en hemlis...;)

hejhoppsan alla fina bloggläsare! Har kommit hem från en lång stalldag nu, hade stalltjänst så jag cyklade till stallet vid halv 8. Kom fram till 8, började att ta ut hästarna efter det mockade och tvättade alla hästars vattenkoppar. Sen så fodrade vi hösilage o kraft. Sopade stallgången och sedan hade vi lunch i en timme. Efter det så sopade vi stallgången igen, sedan tog vi in hästar. Efter det så chillade vi lite i cafeterian, sen ryktade jag lite med skutten o bara myste med han. Hur fan ska jag klara mig i nästan 2 månader utan han? :o Efter det så stekte jag lite i solen med några fina tjejer, sen så kollade jag när Linnéa red och efter det så cyklade jag hem! O ja...nu sitter jag här ;) Har precis ätit och haft fotbad, nu tänkte jag lägga på en ansiktsmask och smörja in mig med bodybutten!

Imorgon blir det ännu en långdag i stallet, från 08.00 till ca 20.30. Så det blir att lägga sig tidigt ikväll så jag orkar med morgondagen! Har fixat massa tidsinställda så ni har massa att läsa! :D Kommer ju hem sent så får se om jag orkar skriva om ridpasset, annars så får jag göra det på onsdag.

Nu tänkte jag avslöja en hemlis..jag är med och deltar i en av Nellie Berntsson tävlingar, om en gästbloggning. Förhoppningsvis så blir jag en av dom 5, så då kommer min "historia" ligga ute på hennes blogg så att över 2000 bloggläsare kan läsa. Fatta vad mycket läsare vi kommer få här då?! Håll tummarna att jag kommer med! :D


Dagens häst


Är... Michelle!


Bild på Dagens häst!

Motivering:
Michelle är en riktig pärla emot allt och alla.
Hon är otroligt gosig och sällskaplig. Idag berättade min kompis att hon hade tagit hand om en hästrädd liten flicka som ville klappa henne.
En riktig pärla! Fina och snälla Michelle!

Nu röstar ni till imorgon och nästa Dagens Häst!


//

Slappt?

Hellu!

Idag så var det väldigt slappt här hemma.
Gjorde ingenting för ingen var hemma ? Fick ju inte åka till stallet för att jag skulle åka till vårdcentralen. Men imorgon blire full fart i stallet tillsammans med Fanny J.
Ska ha stalltjänst och tillbringa otroligt mycket tid i stallet tillsammans med hästarna.
I allafall så tog jag det lugnt idag och så vid halv fyra åkte jag till vårdcentralen och träffade mamma.
Jag läste en tidning innan det var min tur :S
Var skit rädd att det skulle göra ont.
Hon sa att jag hade mellanörskatarr och att jag skulle göra utblåsningar när jag höll för näsan och munnen x)
Det gick rätt så bra och det onda skulle gå över om kanske två-tre veckor men lock för örat kunde hålla i ett par veckor.
Jag har verkligen jätte trevligt här på Ponnysnillarna. Har bra kontakt med bloggarna och läsarna verkar gilla mig ? xD <3
Imorgon ska jag också rida och vi ska rida ut och bada. Jag ska rida bästa Glow hoppas jag ;) <3

// Frida

Jag ;D

Just nu!

Just nu antar jag att jag är i stallet, kom dit vid 8 och får se hur länge jag stannar kvar. När man har stalltjänst så mockar man, sopar stallgångarna, tar in och ut hästar, fodrar och bara myser med hästarna! Det är urhärligt och tanken på att jag ska få göra det 3 dagar denna vecka känns helt otroligt. Kommer nog komma hem ganska sen ikväll, så tror inte jag bloggar. Men det kommer tidsinställda! Kommer inte hinna blogga imorgon heller då jag åker 08.00 från mig och kommer hem runt 20.30, blir alltså över 12 timmar i stallet! Kommer bli bäst. Jag rider ju också på kvällen, men jag fixar tidsinställda inlägg till tisdag, så får jag berätta om ridlektionen på onsdag istället! Hoppas det låter bra? ;)


Hiss/Diss

HISS



Läderstövlar Active

Kort fakta: Stövel i mjukt följsamt läder med detaljer i cordura.
Insida i cambrelle. Resår utmed den svängda dragkedjan.
Dekorativ silverpiping. Tillverkad i Europa. En skaftvidd.
Pris: 1 799 kr
Egen åsikt: Ursnygga! Passar till både träning som tävling.
Geeeeeeeee mig!


DISS



Ridstövlar

Kortfakta:
 Med den rätta glansen. Ger bra stöd för foten och benet.
Bra både att rida i och på leriga stallbackar. Mycket prisvärd!
Pris: 199 kr
Egen åsikt: Jag skulle adrig någonsin sätta på mig dom stövlarna!
Dom ser bara gummiga ut, som gummistövlar. As fula!


pictures ;D

nu sitter jag eller , ja vet inte ? för har för mig att vi slutar vid 11 imorgon , men vet inte , aja haha det här är ett tidinställt ;)
slänger in några bilder på nåra av sandras kaninbebisar och kanske lite annat awesome!
muffe så söt
de rääcker väl?;)
//Fannybörjesson

Bildbomb Kolmården del2

Här kommer del 2 så kommentera gärna!



Skit maffig tiger!


Suddig


Snygging! Vill ta med dig hem!!


Syns kanske inte så bra men det ligger två tigrar på klippan


Leka i vattnet


Leka med saltstensbollen


Kollar in


Sötaste ;D


Vem är det han kollar in ?!


Jahapp, Där dök det upp en tiger som hade gjort Dhóle hanarna misstänksamma. Jag som trodde det var oss xD


Fin ;D


Sälarna var fett läskiga :S


Pingviner


Scarry!


Sälarnas vatten, Det ligger en säl där men man ser inte så bra :P

//

Bildbomb Kolmården del1

Här kommer bildbomb från Kolmården! Kommentera gärna!!



Davidshjort?



Davidshjort


Murmeldjur :P


Murmeldjur ;D


Fri påfågel? Kommer inte ihåg vad dom heter!


Min kompis get ;D


Tigrar


Söt tiger!


Påväg upp på stocken


Ne, Nu ville han inte mer


Fin tiger ;)


Min Keps!!


Rävhunden?


Vaktar ungarna


Här kommer han igen


Dricka


Springa iväg till ungarna


Morrar x)


Fint djur alltså!


Vad håller ungarna på med nu da?


Mamma och unge


Han fick inte komma nära oss åskådare


Tar ungen ifrån oss x)


Bada


Bada lite mera?

//

outfit :)

det här och ett par lila matchande lindor !
skulle sitta great!
//fannybörjesson

Vårdcentralen :O

Hej!

Idag ska man inte göra så mycket. Skulle ha åkt med Fanny J och haft stalltjänst men jag måste åka till Vårdcentralen :(
Dom tror att jag har öroninflammation och jag kan inte göra mer än att tro dem.
Det gör skit ont och jag har svårt att sova på nätterna.
Idag så vaknade jag klockan 06.00 ?! Hur kan man allvarligt vakna så tidigt!
Fanny tyckte att Petite ( min sköthäst ) verkade deppig. Det måste jag också hålla med om. Jag har inte tagit hand om henne på ett tag nu därför att hon ALLTID går lektion.
Idag ska jag dit och: Tis, Ons, Tors, Fre, och kanske Lör. Jag älskar verkligen Petite mer än mitt eget liv och jag skulle göra vad som helst för att hon slutar bli deppig.
Hon gnäggar fortfarande när jag kommer men har inte samma glimt i ögonen som vanligt.
" Jag älskar dig Petite Fleur och jag kommer aldrig släppa taget om dig för du är allt jag har och jag älskar verkligen dig.. Du och jag livet ut gmn.. Jag vet att du är lite äldre men du är otroligt pigg och jag hoppas du får leva många år till.. You Make My Day! When i see you alive every day that makes my heart going on stronger then before.. When you look at me and want me to brush you. That makes my day my unbeliveble horse :') <33 "

Jag hoppas verkligen att fler personer i livet älskar sina hästar så mycket som jag gör. Jag skulle aldrig låta någonting gå före Petite.
ALDRIG!! Hon betyder allt för mig och jag kan alltid lita på henne för hon lyssnar alltid och skvallrar aldrig för någon!

// Frida <3

Från vänster: Vardiyah och finaste Petite Fleur <33333

Varför jag inte åker ut till Andrea...




Smakprov på bilder!


Vi börjar med tigrar ;D Den ena tigern vill sno kepsen från den liggande tigern xD



Lite yngre tiger <3



Maffig och snygg ? Såklart!



Tre bilder på delfinerna vill ni väll ha ? Snygg volt som hon gör!


Wihoo!! Flygande Delfin!


Hoppar över tränarna!

Mera kommer imorgon!!

//

Nya namnskyltar!

Våra nya namnskyltar! Tycks? ;)







Det var alla, och Frida fick en tillfällig, medans hon är här! :D


Ska dra en fråga ;D

Hej igen!

Jag ska börja ställa frågor till er som läser. Som typ den hur ni förbereder er inför tävling.
Så här kommer min fråga:

När ni kollar efter häst vad kollar ni efter då? Lite specifikt?

D
et är min fråga då jag letar lite smått efter medryttarhäst nu ;D Behöver lite hjälp med att veta vad jag ska titta efter.
Har ju tidigare haft en ponny som hette Freja men ägaren uppvaktade mig i stallet och det vart helt enkelt inte roligt längre.
Så nu behöver jag någon seriös som har en ponny eller liten storhäst.


// Frida <3

Freja som jag hade innan!

Dagens häst!



Är..Tiger II!


Bild på fina vinnarponnyn! Tagen av: Leo Hanff


Motivering:
Tiger II var från början en ouppfostrad och stretig ponny som ville ha på sitt eget vis och som var svår att rida. Det kunde ta upp till en halvtimme att fånga in honom efter att någon ramlat av.
Han började tillridas av Leo Hanff och efter det har han blivit mycket lugnare och är otroligt snäll att rida numera! Jag tycker att ponnyn är värd en guldstjärna!
Jag har alltig haft tycke för denna ponnyn och har velat rida honom.
Förra veckan fick jag det! Jag var lite spänd men han gick skit fint och jag fick ner honom på tygel!!

// Frida <3

Dagen på Kolmårdens djurpark!

Hej!


Idag vaknade man vid sjutiden och gick upp för att göra sig i ordning. Vi åkte iväg vid åtta och var typ framme elva för vi köpte med oss lunch på McDonalds.
När vi kom fram var dom första djuren vi skulle kolla på Vargar. Dom låg på ett berg och sket fullständigt i oss.
Sedan såg vi Davids hjortar som luktade på mamma xD
Så söta djur!
Sen kollade vi på några murmeldjur ? Dom var också skit söta xD

Sedan så skulle vi äta så vi passade på att gå in i Barnens Lantgård. Jag vart skitbra kompis med en get som gick efter mig med sin lilla unge och jag satt och gosade med den och kliade den på hornen.
Tyckte ändå att den var lite läskig.
Det var två stycken ungar som bråkade om pappa. Den ena gick på sin bror och satte sina framben på pappas rygg.
Fett söt!!
Hittade en unge som lade sig brevid mig. Den var typ Konikfärgad?

Vi gick vidare och checkade lite djur.. Vi kollade in tigrarna som var himmlans fotoglada ;D Bilder kommer imorgon eller sen för jag måste ladda min telefon.
Mamma retades med mig för en tiger satt och kollade mig rakt i ögonen konstant och då sa hon " Han funderar säkert på hur gott du smakar " och jag vart typ assrädd x)
Sen kollade vi på typ hunddjur som liknade rävar som hette typ Dholé eller någonting sådant?
Dom skällde inte utan pep. Det var deras sätt att komminucera.
Dom hade valpar ! Fett söta!
Sen gick vi vidare till typ snöleoparder som låg och sov och sedan sälar som lät skit konstigt xD Kommer en film på hur det låter det låter som om de säger " Moahahaha " det är freeky :S
Sen åkte vi lite karuseler och en tjej kräktes.. ÄCKLIGT! Sen gick vi på delfinshowen. Det har jag också film på ;D Skit coolt vare!
Så sällskapliga djur.
Det var typ pirattema.
Sen åt vi glass och sedan åkte vi safari linbana.
Asså det var fett läskigt!! Vi åkte över typ alla hjortar och giraffer och sedan afrikanska vildhundar som man kom fett nära.
Sedan björnar som man inte såg men man åkte förbi vissa djur två gånger och då var det några som brottades i vattnet och en typ satt vid sidan om på en liten kulle osm verkade fundera xD
Hade den hoppat hade den kommit upp i "buren" som jag kallade det vi satt i.
Dom var fett söta i varje fall!
Sedan åkte vi över lejonen. En skit stor hane kom jätte nära "buren" och jag vart assrädd men det gick bra.
Asså när vi åkte förbi zebrorna så mobbade dom en gnu unge xD
I allafall tre djurarter parade sig när vi åkte förbi.. Tilde bah " Vad gör dom Frida ? " jag bara " Dom.. Öhh... Kelar ! " svarade jag x)
Sen skulle vi gå tillbaka ut men jag ville se på elefanterna Suba, Saonoi och Bua. Saonoi och Bua kommer ifrån Thailand som en fredsgäst ifrån deras kung till Sveriges kung.
Dom var jätte mysiga och typ drog med snablarna emot mig och mamma ;D
Där fanns även surikater som typ var jätte nyfikna och försökte nå oss ;)
Sen skulle vi gå tillbaka och vi gick då förbi kamelernas och öknens inhägnad. Det var en kamel som var jätte nyfiken och gick efter mig med huvudet emot kanten x)


Mer bilder imorgon eller senare alltså ;D <3

// Frida och Kolmårdens djur!

mitt allt

//fb

HISS!

hiss på breda nosgrimmor !
speciellt med vit fodring.
//Fannybörjesson

DAGENS VILL HA!

dagens vill ha går till dessa!
beiga helskodda ridbyxor, älskar typ beig på ridbyxor , ser så stilrent ut ;)

finns här , ( klickbar länk!)

/Fannybörjesson

dagens ponny ;) haha nejdå , jag har ett liv faktiskt.

hejsan på dejsan!
sov hos sandra igår , delvis i morse , eller ja , vid 13.00 drog vi upp till stallet , och en släkting till sandra skulle tinga två kaninungar!
foto : jag
för er som inte vet vad en kaninunge är :D
efter det red vi, jag på Ruffsan och sandra på sin häst :D
allt gick bra , lite farligt förbi ett troll , eller ja han är väl inget troll men han ser ut som det...
aja galopperade lite på ruffsan , hon tog högerfattningen direkt!
sedan vänsterfattningen med , dutti ! :)
för er som inte vet vad troll är!
bild : google
och för er som inte vet vem ruffsan är ;)
pownie ;)
//Fannybörjesson

då, nu, sen, imorgon



Vad som händer här på bloggen

RADERAT

naturbilder del 2

Naturbilder del 2, alla bilder är tagna av mig o min mobilkamra, FÅR INTE KOPIERAS!





Naturbilder del 1

Nu kommer lite naturbilder alla tagna av mig o min mobilkamra. Och ja, jag har makro på min mobilkamra ;)  FÅR INTE KOPIERAS!





sorry

Ledsen att det inte blev någon update nu i morse, men Frida är på kolmården den lyckosten ;) Louise är ju på ridläger och ja vetefan vad Fanny B , har tagit vägen? I alla fall sås ov jag till halv 12, därav den sena bloggningen, och igår han jag inte fixa tidsinställda, men idag ska jag fixa massa åt er som ni kan läsa!

Idag händer det inte så mycket, blir väl en slapp dag antar jag. Skönt att ha det ibland och slippa stressa runt. Blir ju stallet hela veckan nästa vecka, måndag, tisdag, onsdag, torsdag, fredag och lördag. Dessutom ska jag har stalltjänst tisdag och torsdag, blir att gå upp 7 då för ska vara i stallet 8 och hjälpa till med att mocka, fodra, ta in och ut hästarna m.m! Kommer bli hur kul som helst!

Kommer massa inlägg senare åt er, och idag koras vinnaren av "veckans bloggare" så fortsätt att rösta hörrni! Än är det inte försent! ;)


when nothing goes right, go left

massa tack till er!

Ni fina bloggläsare ska få en MASSA creds för att ni är så skickliga att kommentera, det är super roligt att komma in på bloggen och se att så många har kommenterat. Det visar ju att all den tid vi lägger på bloggen ger resultat! Fortsätt att kommentera lika flitigt som ni gjort.

När vi får 100 bloggläsare som följer våran blogg, kommer det komma en STOR överrasking, jag lovar er att den är stor. Kanske en gästbloggning från dressyrmupparna eller nellieberntsson? Utlottningar av schabrak, träns m.m? eller något annat? Så tipsa era vänner nu om bloggen så vi får 100 bloggläsare så får ni eran stora överraskning! :D

It's all up to you now!


dagens stall...wtf?! :O

Hha, men min rubrik är ju skön! ;)
Var ju i stallet idag, kom dit till 9 och ledde. Efter det så chillade jag o några tjejer i cafeterian. Sedan fixade jag hos Lille skutt, myste med han och smörjde hans träns & sadel. Nu har han fina saker vettni! :D
Efter det så åt vi lunch innan vi skulle leda ponnyridningen, haha vi frågade Petra om vi fick rida lite efter det. Så vi hoppade upp utan stigbyglar och red runt typ i 10 min i skritt, trav och galopp. Haha måste ha sett jävligt roligt ut, jag hade en förstor hjälm som jag höll på att tappa o så red jag ett litet gotlandsruss vid namn Ultimo. Men men det var skit kul!
Blir att vara i stallet varenda dag nästa vecka, grymt kul. Det var min dag i korthet. Nu ska jag byta om till några snyggare kläder och sedan ska jag o Felicia dra ner till parkhallen.


Dagens Häst!


Är: Lille Skutt!


Bild på den söta vinnarponnyn!

Motivering: Lille Skutt är en otroligt vacker och söt hoppponny.
Han har varit väldigt busig och svårriden men nu har han blivit så mycket lugnare och trevlig ponny att ha han om.
Han har blivit otroligt bra att rida och har en väldigt fin taxering vid hoppning.
Han är fortfarande busig men det är det som gör honom så speciell.
Han är gullig och snäll.
Helt enkelt en riktig toppenponny!

// Frida

3-1

Hej!


Nu har det varit match ;D Fan vad skönt asså! Vi vann emot Hallsberg med 3-1
Skönigt värre!
När vi spelat klart bytte jag om hemma och badade lite med Tilde.
Har skit ont i mitt öra. Tror att det är Öroninflammation :( Vill inte ha ?!
Nu satsar vi till nästa match eller rättare sagt cup = Örebro Cupen tillsammans med bästa Adolfsberg IK.
Ska göra ett "Dagens Häst" inlägg efter detta.. Vet rakt på sak vem det blir ;D

Jag läser som Fanny J www.dressyrmupparna.blogg.se och jag tycker den är superbra.
Har hört att Ingrid och Claudia tävlat. Det verkade gå rätt så bra för henne.
Men nu har jag en fråga till er om tävlingar..
Hur förbereder ni er inför en tävling?
Spelar ingen roll om det är dressyr,Hoppning eller terräng.
Undrar mest hur ni förbereder er inför en tävling.
Jag hoppas verkligen att så många som möjligt kommenterar. Även att ni tycker att jag passar in här på Ponnysnillarna. Jag älskar verkligen denna blogg!
Kommer börja med en till sak.. Dagens Blogg ;D
Det blir imorgon eller på Måndag kanske idag det beror på ;)
Imorgon blire Kolmården! Gud vad jag har längtat till det! Kommer en rejäl bildbomb imorgon på dom fina djuren x) Kommer:
Gå på delfinshow
Rida Kamel och Elefant
Gå in i tigerbussen
Åka Safari

;D

// Frida <3 Eran vänliga gästbloggare ;D

Här är jag ;D


baddag!

lisa - madde
water :)
...
edvin

lås :P
emelie <3
najs XD fuck va fet jag ser ut , och nej jag orkade inte byta om t bikini :P
vatten o moa xD
'
wtf , adam :p
najs , fettofanny :)
emelie :D
jag o emelie xD o madde i bakrunden ;)
kramkalas!
det var rätt många , men inte alla! men det här duger väl? :D
//Fannyb

hemma hos en lärare med klassen !

Abbe ;)
emelie och moa :D
emelie
moa :D
det får la räcka , kommer massor från när vi var och badade :)
//fannyblörjesson

jag vet att hon är söt men det måste bli du och jag..

hej red kila idag , vi red ut en svng , jag såg en grävling!!! vart livrädd !
aja , kommer massa inlägg nudå , byebye :D
/annybörjesson

Busbilder!



Hello again ;)

Hej igen!

Ja, Nu har ni ju fått reda lite om mig så nu är det väll bara att börja blogga dåe ;D

Idag så blire fotbollsmatch emot Hallsberg. Dom vann Rynninge tjejcup både förra året och i år :@
Arg jag blir liksom! Aja, Det kommer säkert gå bra för alla tjejerna i vårat lag ( IKS ) är otroligt taggade och kommer ge gärnet på fältet.
Blir ju inget stall idag för att jag kan inte vara där så länge då :/ Men på Måndag blire stallet igen ;D Ska ta hand om min lilla pärla!
Har inte hunnit med henne under sista veckorna med skoltiden för att jag haft så himla mycket läxor och prov :(
Kommer nog bli bättre nu när det äntligen är lov!
Imorgon ska jag äntligen till Kolmården! Guud vad jag har längtat till det!
Nu får vi se till att vädret håller sig!

Mamma köpte en lite mindre pool igår så efter matchen idag ska jag bada!
På Tisdag blir det näst sista ridlektionen för mig innan hästarna får lov och ridlägren sätts igång ;)
Vi ska rida och bada med hästarna.
Hoppas att jag ska rida Glow som jag brukar xD
På Onsdag ska jag rida istället för Lovisa för Cicci. Hon rider Lille Skutt ;D Alltså Fanny J,s skötponny.
Så då blir det att rida den lilla plutten antingen barbacka eller ut och bada igen eftersom att jag red i deras grupp förra onsdagen också.
Nu måste jag väll snart göra mig i ordning. Idag måste man dricka mycket!
Himmlans vad varmt det är!

Jag hoppas att ni bloggare tycker om mina inlägg >.< Kommentera någonting som ni kanske tycker att jag kan göra bättre?
Jag har ridläger vecka 26! Det ska bli himmlans roligt. Hoppas på att få rida Glow, Chasmin, Brilliant, Ferrari eller graciösa ponnyn Adam xD
Igår innan jag somnade tänkte jag på Ponnysnillarna.. Ska bli så jäkla roligt att få skriva här med dem här fantastiska bloggarna!

// Frida <3

Här ser ni en bild på minimig när jag rider på Glazé <3 Wilma Jivemo Högbergs medryttarponnys ägares storhäst xD
Jag vet.. Det låter lite komplicerat! Stor i allafall. 1.73 X) <3

Gästbloggning!

Tjenare!

Jag heter Frida Ekberg och kommer gästblogga här på ponnysnillarna från idag ( Lördag ) tills på Torsdag då
Louise kommer vara på ridläger.
Ja, Som sagt så heter jag Frida och rider på Karslunds Ridskola här i Örebro.
Min sköthäst heter Petite Fleur och jag älskar henne mer än min egen själ!
Hon är ett Tyskt Varmblod född 1994.
Jag har ridit i 7 år snart och har alltid tyckt om hästar. Hur jag kom in på hästarna var väll för att mamma älskade dem.
Jag spelar även fotboll i IK Sturehov och spelar V-back med nummer 23 på min rygg ;) Jag har spelat fotboll i tre år.
Jag går på Engelbrektsskolan i Örebro och har verkligen världens bästa kompisar där!

Här på Ponnysnillarna kommer jag att skriva om min vardag och speciellt mina hästar!
Jag rider ju inte Petite så mycket då hon är en storhäst och jag rider D-ponny men jag ska snart börja på storhäst istället.
Min favorithäst att rida heter Glow eller Wait And See som han egentligen heter.
Jag älskar att hoppa men att rida dressyr är också mycket roligt för att man måste vara så himla samspelt med hästen/ponnyn för att det ska funka.
Jag kommer även slänga in lite Hiss/Diss och Dagens Häst.
Jag hoppas att ni ska bli nöjda med mina bloggningar då det kanske är så att jag börjar blogga här om ni och Lollo, Fanny B och Fanny J ( Som drog in mig i detta xD ) vill ha mig kvar.

Antagligen kommer det 3-5 inlägg från mig per dag.
Imorgon får ni mycket att läsa för då åker jag till Kolmårdens Djurpark i Norrköping ;D

Hoppas även att ni kollar in min egna blogg: www.ridinglife.devote.se


Så nu kommer ni få följa mig i med och motgångar ;D

// Frida Ekberg

Jag och Glow: Terräng för Cicci Jivemo Tisdag 16.00


Jag och min älskade Petite Fleur <33

Hiss/Diss

HISS



Ridbyxor helskodda Champion

Kort fakta: 
Tuff, vävd denimridbyxa med kontraststickningar
Pris: 649 kr
Egen åsikt: Jag älskar helskodda ridbyxor, så detta är en självklar Hiss! ;)




DISS



Ridbyxor Challange Denim

Kort fakta:
Tuff, vävd denimridbyxa med kontraststickningar.
Pris: 499 kr
Egen åsikt: Jag gillar inte alls ribyxor som inte är helskodda, så detta blir alltså en DISS.
Enligt mig så får man mindre stödd av ridbyxor som inte är helskodda.

Så har jag hissat/dissat rätt? Vad tycker ni? :D


Tänkte bara titta in & säga..

.. att ni blir inte av med mig, hehe, har nu fixat så jag kan mobilblogga :D
Vet inte om jag kommer hinna skriva något i morgon innan, för åker rätt tidigt, men hörrni, jag kan ju mobilblogga ;) Aja ni får ha det bäst när jag är bort, eller ah det ska ni ju ha alltid. Pussspåer :*
Finns nu också på http://llouiise.devote.se/

Godkväll!

Godkväll! Har fortfarande gäster men jag smet undan och tänkte blogga lite. Drar till stallet tidigt imorgon bitti runt halv 9 kommer Felicia och hämtar mig, sedan hästar vi Emma och drar till stallet! Kollar just nu på Wallander - Mörket på 4:an, grymt bra! Men jag fixar inlägg till imorgon så ni kan läsa lite medans jag är borta. Kommer hem på eftermiddagen, så då lovar jag att blogga. Som ni säkert vet så kommer ju Frida börja blogga imorgon! Blir spännande eller hur? ;)

Nejmen nu ska jag åter gå till filmen så vi får höras imorgon! :D


is this my life i wondering?

hej idag firade jag min kusin student!
grattis vännen <3
//fannybörjesson

Videobloggar!

Jag hade fått önskemål att jag skulle göra en till Videoblogg så då gjorde jag det, men det tog ett tag innan jag vart seriös, så här kommer några failvideosar! :D bjuder på mig själv...;)




Här kommer äntligen videon som vart bra! :P




Godmorgon!

Jag antar att jag är uppe nu, men men jag kanske fortfarande sover, det är ju första dagen på sommarlovet! Hur jävla gött som helst! Tänkte berätta lite om mina planer för i sommar.
Snart drar jag till Öland, böda sands camping, och campar i ca 3 veckor. Åker dan innan midsommarafton Ska bli hur skönt som helst! Bara få komma bort från allt för engångs skull och bara leva livet, gött som fan! Såg nu serien som gick på 5:an i höstas som hette "Böda sand"? Jag var där ni dom filmade och kom med när jag står på stranden i handduk! Ur sexigt ;)
Efter det kommer jag hem hit till Örebro och är med kompisar och bara har ett härligt sommarlov, med massa bad, sol, kompisar, killar och självklart sena ute kvällar! :D Blir inge ridläger i sommar, så blir tyvärr ingar hästar. Får väl roa mig på annat vis! Det var lite om mina sommar, sedan kanske jag ska utomlands, men inget är bestämmt än. Nu får ni hare gött i sommar för det ska jag ha! Kommer blogga heeeeela långa sommaren så bra som jag är. :D

godmorgon!

Godmorgon alla fina bloggläsare! :)
Jag vakna klockan 08.00 i dag! Nu när vi har sommarlov också! Haha, man har vant sig att gå upp klockan 07.00 alla vardagar! Det här blir ät rätt ondöigt inlägg, men ska försöka blogga lite mer idag, för i morgon så drar jag på ridläger med jenny whiiiiio :D Hade förut bestämmt mig för att göra tidsinställda för varje dag. Men nu så ska jag inte göra det förat bara få stänga bort o få vara med kompisarna oså. Kanske gör något, får se!^^
Som sagt väldigt onödigt inlägg.. snart ska jag gå o äta frukost, göra rent till kaninen, sen vid klocken 12.00 kommer min faster o hämtar mig så ska vi kolla på när min kusin tar studenten! Sen åker vi hem till dom o äter o så. Sen ska jag till Diva o rida lite kanske o säga hejdå o bara stå & gosa. Åker ju iväg tomorrow :D:D:D ,
Snart ska jag & amanda till liseberg :D

Hej på er!

Hej på er, nu ska jag pröva mobilblogga här. Haha, nu kan jag ju uppdatera lite på bloggen när jag är borta på ridläger :D Toppen, eller hur? Kram /Louise


"Ponnyungar"

Jag läser bloggen http://Dressyrmupparna.blogg.se, där jag har läst att Linn skriver en massa om "ponnyungar" som inte kan rida och ställer upp i en massa tävlingar för att vinna priser istället för att bry sig om hästens bästa. Det tycker jag är väldigt tråkigt, både att Linn skriver att dom flesta "ponnyungarna" bara byte bort sina ponnyer mot nya "bättre" när man har tröttnat, och på att det faktiskt finns sånna ungar. Vad tycker ni? Finns det många typiska "ponnyungar" ute i verkligheten?


Ridningen idag

Red Horsa idag på SMS-Banan, en sandad liten bana på ett "fällt" typ. Vi hade dressyr och jag tyckte det gick super bra! Vi skrittade först ner till banan som en uppvärmning, sedan travade vi igång på spåret och travad in på mitten av banan, saktade av till skritt och gjorde en bakdelsvänding och travade sedan ut på spåret igen. Horsa skötte sig fin fint men var lite spänd i början och vill inte mjukna, då jag inte fick göra volter för att mjuka upp henne så vart hon väldigt hård i munnen och hängde på bettet. Övning 1: Efter det gick vi på A-volten i skritt sedan vid X så skulle vi fatta galopp från skritt in på C-volten. Det gick sådär i början då hon inte lyssnade och sparkade bakut en gång, tönt ponnyn. Men efter ett tag gick det bra och hon löd mina hjälper super! 2: Gjorde samma sak fast i andra varvet. Där lyssnade hon bättre men var hård i munnen och ville helst ha huvudet uppe i luften. Men gick sedan i form. 3: Galopperade på C-volten saktade av till skritt vid X och fattade andra galoppen på A-volten. Gick super, hon galopperade i form nästan hela tiden vilket är stor skilldan från första gången jag red henne! Sammanfattning av ridpasset: Det gick super bra och jag är super nöjd!





Felicia var snäll och fotade en massa med Fridas systemkamra, så förhoppningsvis så kommer det bilder ikväll eller imorgon! :D


Najs day to day!

Hej på er!
Idag har jag skol avlsutning, sen kommer mamma o hämtar mig. Så drar vi in till stan o kollar efter lite häst saker o äter lunch med morfar. Sen kollar vi lite mer om vi hittar något. När jag kommer hem får jag se om jag hinner till dig, för på kvällen är det fotbollsträning, Skojskoj! :D:D Blir mer uppdatering i kväll , iam promes you! ♥
Jag i rosa :D

Novell - Ridskolan

Början:

Jag satte mig ner i röda slitna Volvon och väntade otåligt på att mamma skulle komma, det var en helt vanlig torsdags eftermiddag och mamma skulle skjutsa mig till min ridlektion på ridskolan. Jag hade sett fram i mot denna dag hela veckan, eller i och för sig så ser jag alltid fram i mot torsdag då jag ska få rida, men idag skulle något speciellt hända, den visste jag! Mamma kom släntrande ut ur huset och satte sig tung och trött sig ner i bilen. Hon tittade på mig med sina trötta och utbrända ögon. Hon visade starkt att hon inte hade någon som helst lust att skjutsa mig till ridskolan, men det var hon tvungen till.

-          Kom igen nu, starta på bilen så åker vi! Sa jag med en ton av otålighet i rösten

-          Jaja, du och ditt stall… sa mamma och suckade.

Jag gav henne en blick av att hon skulle skynda sig annars så skulle jag bli riktigt förbannad och just nu orkade hon inte med det. Så hon startade lydigt på bilen och körde ut på uppfarten och mot stallet.

När vi 15 minuter senare svänger upp på den steniga uppfarten mot ridskolans röd vita stall får jag en klump i magen. Visst älskade jag att åka till ridskolan och rida, men det var något annat. Något som gjorde så ont att det höll i sig flera veckar efter åt. Mamma stannade bilen precis utan för stallets röd svarta dörrar.

-          Så nu var vi framme, jag kommer och hämtar dig om 3 timmar.

-          Tack för skjutsen. Sa jag och steg sakta ut ur bilen och såg mig omkring. Ingen människa syntes till så långt som ögat kunde nå.

-          Perfekt, mumlade jag tyst för mig själv. Medans jag såg min mamma åk ner för ridkolans allé.

Jag klev in i det rofyllda stallet och andades in luften av hö & häst. Jag kollade runt, jag stog i mitten av stallgången det fanns boxar på båda sidorna av mig som nyfikna hästar kikade ut ifrån. Jag gick ner i stallgången och ställde mig utan för den fjärde vitmålade boxen på höger sida, jag kikade in och såg det jag ville se. En nyvaken Connemara sto stod och kollade mot mig med sina stora svarta ögon som gav en glimt av bus. Hon gav mig ett lugn så fort jag såg henne.

-          Du är så fin maja, viskade jag till henne.

-          Haha, ja men herregud. Hur  kunde hon ha rosa tights under en röd kjol? Vet hon inget om modet eller? Sa Melissa och skrattade elakt i kör med Sara och Saga.

Jag kände direkt att detta var trubbel så jag smet snabbt in till Maja och gömde mig bakom henne.

-          Snälla gå bara förbi, se mig inte, mumlade jag tyst för mig själv med gråten i halsen.

När tjejerna var precis utanför Majas box kikar Melissa över kanten till den vitflagnande boxen och såg självklart mig.

-          Jaha, här sitter Lisa fisa och myser med Maja baja. Säger hon elakt medans Sara och Saga står och fnittrar bredvid henne.

-          Sluta, säger jag tyst medans tårarna rinner längs mina rödrosiga kinder

-          Nej men åh, börjar Lisa fisa gråta nu. Gud så sorligt, säger hon och går skrattande iväg genom stallet gången. Jag hör den rostiga stalldörren öppna och stängas.


Det var början, tycker ni? :D


hej

hej nu är jag nog med Elin :D
knäppisen häär under !
//fannybörjesson

Avslutningen!

Bilder från skolavslutningen idag!


Min klänning, med rosa tights.


Tycker ni om min klänning? :D


Svar på en massa tal

Frida Ekberg om Verkligen ledsen hörrni!:
Var medryttare på Julius ;D <33 Min bebe <3
--------------------------------------------------------------------
Svar: Vad roligt för dig! :)

Frida Ekberg om Bloggtorka, eller bah dum i huvudet :P:
Haru börjat rida på Karlstad ? :O
-----------------------------------------------------------------------------

Svar: Nej.


Bloggtorka, eller bah dum i huvudet :P

Har ingen anning vad jag ska skriva...så detta blir ett helt onödigt inlägg typ :P
Men men, hur ser Fannys liv ut just nu? Jo, på måndag kanske jag ska rida på Karslat, ville ha Julius, men eftersom han bockar och håller på så tyckte inte Carro att någon skulle rida han på Fältet o hoppa o så. Så just nu vill jag helst ha cindy, vore super kul om jag fick henne. Men ska prata med dom andra först :D
Plus att jag är super nervös för imorgon, lr juste idag! :D eller snarare VAR nervös eftersom skolavslutningen antagligen är över nu. Hoppas den vart lyckad!

Några fjortis/ego bilder på mig, piiiiinsamt! :$






Men gud vad het x'd

Hitta några bilder min kompis tog på mig för några veckor sen x'd
Snyggt när man ser bhån också..
Men haha xd
Haha var tvungen att ladda upp en bild på mig när jag var super liten. Kommer en till.
I
I
V
När jag gick påskakärring..

evertime you whisper my name..

hej!
nu sitter jag antagligen och pluggar någe skit , haha ;)
så ,tänkte fråga en sak !
på sommaren , har ni ridhjälm med ventiliation eller utan?! :D
lite random fråga bara ^^


//fannybörjesson


Tidsinställt

Haha vilket smiel ;)
kommer sakna er så 7kt mycket sen när jag byter skola...
ni betyder så mycket! Men jag vet att jag alltid har er där, ♥

Bilder ni aldrig har sett o 5 punkter om mig!


Mitt hår.. :D

sjukt varmt!

5 punkter om mig som ni inte vet om!

* Jag har fobi för djupt vatten och spindlar

* Jag älskar mitt hår när det är plattat och sten platt <3

* Jag har bara en riktigt allra bästavän, alltså en som jag litar på till 10000 % och som vet allt om mig o tvärtom. Sen har jag en massa bra vänner och bästa kompisar!

* Förut plattade jag mitt hår upp till 5 ggr per dan :$

* Jag har haft typ 15 pojkvänner, o 3 det senaste året!  :P


hagbilder

ser ni att hon har något på mulen ? vänster sida :D
det är coca cola , haha hon dricker från burken ;)
~ kolla in i hästarnas ögon, och se vad dom har att säga .



det var allt!


//fannybörjesson


hej

hej idag red jag ruffsan , redner till paddocken o värmde upp med mkt svängar och bjukgörande i både skritt och trav , sedan alopp , sen kom sandra och per o sandra hade lektion för mig , hoppade ! :D
hon är så duktig plutten ;)
men väldigt envis.
blev ett par stegringar vid utgången och typ 3 höga..
aja bestämt ryttare :D
titta vad vi kan ;)
Foto : per larsson :)
hehe vill man inte dra hästen i munnen så är det mkt eftergift som ni ser ;)
//fannyb

Gästblogga

Ja, nu tänkte jag ta tag i det här med att gästblogga. Var en smart idé av mig faktiskt, blir lite lättare för oss bloggare som slipper sitta o bloggen en massa, självklart är det kul. Men ibland blir det jobbigt..
Ska kolla med Lollo & Fanny B, vilka dagar dom som vill ska gästblogga. Ni kan fortfarande "anmäla" er till att gästblogga, bara kommentera här! :D


KOMIGEN NU, RÖÖÖÖÖSTA!

Rösta nu på veckans bloggare! Ni har ändå tills på söndag på er att rösta, så R-Ö-S-T-A!
Ni som redan har röstat behöver inte göra det igen, men ni som inte har, röstar!

Kommentera här! ;)


Verkligen ledsen hörrni!

Ledsen att det inte blev något bloggande igår, men det åskade ju som fan och blixtrade. Så mitt internet försvanna -.-' så jag kunde inte blogga lr fixa några tidsinställdainlägg alls...ledsen! Men det var åskans fel. Men idag ska jag fixa tidsinställdainlägg så ni kan läsa dom imorgon!

Okej, nu lite kort om dom båda ridningarna igår.
På karlstal så fick jag en häst som heter Julius, en valack på 7 år som är runt 155-160 cm i mankh. Vi red ut och han var toppen! I love Julius (L) Vi galopperade uppför deras galoppbacka i fullfart, VERKLIGEN full fart. Typ skengalopp o det var så jävla kul, o Julius var bäst! :D

Karslund då..det åskade ju som fan med blev ett uppehåll när jag skulle rida, så vi red ut och badade med hästarna! Jag hade sivan, super bra ponny! Jag gick ut så långt ut i vattnet att mina skor och chaps var dyblöta! Ursssch! På tillbaka vägen så började det, spöregna, åska och blixtra. Så vi galopperade as fort genom en liten "skogstur" så fick hoppa över en massa vatten pölar, så skenade hästarna en liten bit pågrund av åskan som kom flera gånger. Men vi han i alla fall hem innan det började åska som värst! Men vi slutade 10 min tidigare :( så vi fick bara rida i 40 min, men aja det var kul ändå!

Jag är så taggad till skolavslutningen imorgon, ska bli så jävla kul! Visar bilder imorgon hur jag ska se ut!  ;)


det hemska...

i natt så var det värsta stormen här.... min kompis häst gick ute, hon försöka ta in den men den sprang runt i hagen o tillslut så ramla den omkull. Hästens hjärta var så uppsprängt så hon klara inte av det... hästan avled i natt klockan 01.00, ush, asså. Tänk om det skulle hända diva...


Svar på tal

sandra om Låttips!:
i låten Wild Horses - Natasha bedingfield så är videon från en film, kommer du ihåg vilken?
--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Svar: Ja, filmen Flicka :)


Karlslund

I går när jag red på karlslund så gick det super! Fanny J var där o kolla lite oså. Det var skit kul, Red Ponsse o han var toppen! Han var mjuk i båda sidorna o skänkelvikningarna gick super! Ibland så sega han ihop, men jaa.. I galoppen var han mjuk, lite seg i galoppen. Men det är han alltid! Fick lite fart på han tillslut, haha :)
Jag är såå nöjd med Ponsse, & det gick bra att göra i ordning han efter också, super! Älskade häst! ♥

hahahahhaahhah

Haha, jag är förkyld -.-
Låter helt borta x'd

sommaravslutning

Har köpt sommaravslutnings kläder nu :D:D:D
Iam happy, dom sitter så bra, har ju tagit en bild påre så passar på att slänga upp den nu :)

Haha, jaa det står en 6a på armen, idag på skolan så spela lärarna mot 6orna i fotboll ;) Då var man ju tvungen att peppa lite (a



åh, tur, jag är inte död, än...

hej på er folket, han inte uppdatera igår kväll när jag kom hem från matchen. det blev ju värsta åskvädret. ska berätta en hemsk sak i ett annat inlägg sen... aja, det blåste,blixtra,regn, eller ja.. det halgla och åska! Rent ut sagt storm. Så hade vi 3 tronder här i mellösa. Så en skog typ "försvan" skit lebbigt ! :O Jag var fett rädd, för vi var ute o spela fotboll så helt plöstligt slog det ner än blixt bredvid oss o alla blev as rädda o sprang därifrån. Så matchen avstängdes när det var 10 min kvar o det stog 2-2. As spännande! Men ja är glad att jag lever iaf!! Så han ej göra tidstinställda i går, som skulle komma upp i dag, så sätter mig o bloggar lite nu ist! :)
Kommer mer inlägg snart, kram!
Jag igår..

look into the horses eyes and listen to what they have to say.

hej ! vi var ju och badade idag :D
fett najs fan!
först var det kallt som baaaaaara den !
andra gången jag badade med , sen andra gången vart det riktigt skönt ,
fotade också mycket! :)
sen åkte vi hem och jag gick in och , ja vad gjorde jag? någonting .
sen så fyllde jag på 2 tunnor med vatten och ställde i skottkärran och fyllde på till Ester och Pluto !
sen så gick jag en omgång till , vatten är alltid bra :)
hann inte fixa inlägg till idag igår , red en sväng på ruffsan , hoppade över n¨gra pinnar och gav henne mycket eftergift , då passde hon på!
hon sparkade bakut ett par gånger efter varje gång vi galopperat eller hoppat.
haha men jag satt kvar ändå ;)
kul att hon börjar få sån stabilitet och balans nu :)



sen red jag kila en sväng på banan , åskade och mullrade sen kom blixten..
usch , fortsatt lite , sen red vi hem .
sen när vi skulle släppa ut henne , då var det som väärst!
hon var rädd och  drog ifrån oss.
men stannade vid hagen , hon vill ju vara hos sin flock när hon är rädd :)

//Fannyb

bilder från i söndags !


galopp - outfiten var normal .
pelhamtränset
inga benskydd/lindor
ssvarta ridbyxor
svarta vantar
grårosa strumpor och så svart linne o hjälm o väst :)
jag red utan skor, jätteskönt^^
hahaaha duummaflugor säger kila !
najs , mobba inte hur jag sitter eller hur det ser ut  ;)
så det var det.
har massa bilder från hagen , som jag tänkte slänga upp också..
// Fannybörjesson

pictures - del 1

framme i liseberg!
love the rabbit :D
//Fannybörjesson

Hiss eller diss?


Hissar dom hära grymt sköna ridbyxorna!
Namn: Ridbtxor Challange Denim CRW
Pris: 449 kr
Vart: Finns på http://hooks.se
Fakta: Tuff, vävd denimridbyxa med kontraststickningar. 
- Knäförstärkt med dubbelt tyg 
- Sadelskuren 
- Framfickor 
- Hällor för bälte 
- Benslut med kardborre 
- Beninnerlängd ca 70 cm 
- 96% bomull, 4% lycra 
- Tvätt 40º
älskar dom hära ridbyxorna, mina har nyss gått sönder, rip! <3

Dissar dom hära fula rutiga byxerna!
Namn: Casual ridbyxa CRW
Pris: 449 kr
Vart: Finns på http://hooks.se
Fakta: Vävd, rutig ridbyxa. Sadelskuren och knäförstärkt. Beninnerlängd ca 68 cm i stl. 38. 95% bomull, 5% elastan. Tvätt 40º.
Era åsikter? :)


Gästblogga..?

Ja vi på Ponnysnillarna har kommit överens om att 3 av er läsare ska få en chans att gästblogga hos oss! Det ända ni behöver göra är att kommentera att ni vill, och varför ni vill.
Enkelt eller hur? Vi tar ut dom 3 vinnarna på Torsdag! Så ni har gott om tid att skriva varför ni vill.
Så kommentera på detta inlägg och skriv:

* Att ni vill.

* Varför ni vill.

KOMMENTERA NU HÖRRNI!


hann inte igår.

hej , det känns som om jag inte platsar här riktigt   , men ska börja uppdatera jättemkt nu!
idag i skolan sista två timmarna ~det varmaste -.-
aja gicck vi o fikade hos en lärare , har pictures !
aja idag ska ja inte göra så mkt mer än o rida kila litesenare.
imorgon ska vi åka och bada med skolan , bilder då med , fett najs! inte badat utomhus/pool på hela 2011! förutom i badhus då..
kila bebis
hehe , ser ni att hon är hulken ? gooo greeeeeeeeen!
//Fannybörjesson

Inte så mycket uppdatering i dag...

Hejsan!
I dag kanske inte det  blir så mycket uppdatering för mig, göra kanske 2-4 tidsinställda. Efter skolan tar jag en buss in till stan så ska jag rida på karlsund. Efter det raka vägen till min fotbollsmatch som börja 19.30 efter den, hem o slappa! Får se om jag hinner skriva något då.. Jaja , hejdå :)
Amanda o sosso i vintras :P

Louise vill ha..

Snälla mamma?! :)

Låttips!

Lite musiktips!


Wild Horses - Natasha bedingfield


Count on me - Bruno Mars


Broken-Hearted Girl - Beyoncé

Lite tips från mig! :D

Nu kör vi igång med veckans bloggare!

Rösta på veckans bloggar nudå! :D

/Ponnysnillarna

Sporrar

Många tycker sporrar är fel, men det tycker inte jag. Sporrar ska vara som ett hjälpmedel precis som spöt, inte något straff för hästen. Om man använder sporrarna på rätt sätt - det vill säga att man inte använder som som skänklar, utan att man bara tar till dom om det behövs, att man inte sitter och sparka. Trycker in dom i magen ect ect, jag tror mycket riktigt att ni vet hur man använder sporrar men jag drar det engång till för att förhindra frågetecken. Man ska självklart inte vara rädd för att använda dom, utan att bara trycka in dom lite lätt i magen på hästen får man en reaktion, självklart är det olika från häst till häst men alla hästar får ju någon sort reaktion antingen bra eller dålig. Så för mig så är det ett självklart val att använda sporrar, tyvärr får man ju inte ha det på ridskolor, och jag förstår ju varför. När jag red Yatzy red jag alltid med det, det var ju en stor skillnad att rida med sporrar än utan och jag var väldigt ovan. Därför gjorde jag många fel genom att kicka henne med dom, eller andra saker, efter som jag var ovan. Men jag lärde mig att använda dom på ett rättvist sätt mot hästen.

Det var min åsikt av sporrar, vill ni höra min åsikt av något annat inom ridningen eller något annat? Kommentera och säg vad jag ska prata om nästa gång! :D



Tummen upp för....


Hejhoppsanloppiloppsan! :D

Hehe, min rubrik (yyy''
Aja, nu sitter jag och nördar muuuusik, me like! Hehe, nejdå eller jo det gör jag men äsch nu babblar jag på om allt och ingenting, kom tillbaka till saken Fanny!

Okej, idagen idag då..jag åkte till Felicia vid runt 14 tiden, när jag kom dit solade vi och satt sedan vi datorn. O sen åt vi glasss :D Efter det pratade vi lite och löste några saker, mer får ni inte veta för det är mitt privatliv ;)

Jag är super taggad för imorgon, vi ska ha någon blandning av klassdag o friluftdag. Och gisssa vad vi ska göra?! Jo vi ska åka till Karlstal och rida hela dagen! Från kl 9-14 ska vi spendera i stallet, hur lyxigt som helst eller hur! :D Efter det dra jag och Felicia hem till henne och byter ridkläder innan vi drar till Karlsund och rider våra vanliga lektioner, jag ska ju provrida i 19.20 gruppen. Hoppas det går bra, håll tummarna hörrni! :D

Ska fixa tidsinställdainlägg nu så ni har något att läsa imorgon! ;)

Mitt sanna jag! HAHAHAHHAHAHAHHA


Säkerthetsväst, en fråga för många!

En sak som ofta diskuteras är säkerhetsväst. En sak som jag tycker är jätte viktigt inom ridsporten, jag har alltid väst när jag rider. Det är få gånger då jag rider utan, men nästan alltid. Men männsikan har fått detta med säkerthetsväst helt bakom foten. Många tror att man ska ha väst hur äldre man blir, hur högre klasser man tävlar m.m. Men enligt mig är det viktigare att ha när man är liten, oftast när man börjar på ridskola så har man ju ledare, men även om man har ledare och hästen sticker så är det inte helt säkert att ledaren kan hålla hästen. Det är ju ändå djur på 500 kg som vi pratar om! ;) Så du är det väldigt bra att ha väst, men även när man blir äldre! Så mitt tips till er är att alltid ha väst! :D




Bättre sent än aldrig ;)

Lägger upp en några bilder på mig o diva när fanny var med.
Bättre sent än aldrig^^





flöm xd



Najs ridväg, hagen på höger sida :)








Videblogg, önskeinlägg x'd

Haha, jag är förkyld xD , när jag ska säga uppdatering så baah: uppdadering. Haha låter så fail :P

Några bilder då jag rider Adam

Här är några bilder då jag rider en ponny som heter Adam för ett tag sedan! :D

 




hoppbilderna! allihopa.

min älskling<3
ops : ni ser att vi inte har något schabrak utan bara en padd? hon har ju fått skav av någonting och blivit svullen , därför har vi bara padd.




som ni ser hadejag present snöre i luggen på henne , hahaha , hon märktde det inte först , sen precis innan det här och lite efter , började hon skaka hela huvudet för hon kom på att det var någotdär , haha xD


-.-








najs xD




favorit!



//fannyb

hej och förlåt

hej , som ni mnärkt har jag ej bloggat nu .- men ska  ändras nu!
i fredags hoppade jag med kila - har bilder!
i lördags var jag i liseberg : har bilder :D
igår - red jag kila , - har bilder:D
så mkt bilder får ni nu :) fixar mest tidinställda till imorgon nu tror jag , så behöver jag inte stressa som en tok innan bussen kommer imorgon.
//fannybörjesson

Ponnyer jag saknar..

Tänkta göra ett inlägg om ponnyer jag saknar...


Mowgli
Mowgli var en korsning mellan Fjording/Russ/Shetlandsponny. Han var född 95.
Han stog på Rinkaby ponnyridskola han var min favorit ponny, men när
ridskolan las ner 08, så flyttade han till stockholm. Jag red honom på
det sista ridlägret 08 och jag älskade honom. Han var underbar
att rida och ställde alltid upp.
Efter 2 år avlivades han pågrund av något i hoven.
R.I.P min älskade vän..<3


Ida
Ida är en Shetlandsponny född 98, tror jag?
Hon står hos min förra slöjdlärare och sommaren 2010 var och och
2 kompisar och red och motionerade henne. Ida var lite speciell, hon
var bockig och kunde när som helst börja köra sitt eget race och börja bocka.
Jag ramlade av henne 11 gånger den sommaren, men i höstas så såldes
hon till några andra som har häst i samma stall som hon står i.
Kommer alltid minnas dig hjärtat! <3


Yatzy
Yatzy är en Connemara född 01.
Jag var medryttare på henne från 20 november 2010 till i mitten av maj
2011. Jag hjälpte bara till att sätta igång henne, då hon hade stått i 1 år
pågrund av fång. Så jag visste att hon skulle säljas men allt gick så snabbt.
Ena dagen var hon min, andra inte. Yatzy var en glad dam men väldigt bestämd.
Hon testa gärna sin ryttare, men älskade ändå att bli riden.
Hon såldes till stockholm i mitten av maj.
Jag saknar dig gumman, du betydde mest! <3

Det var alla ponnyer som jag saknat/förlorat, självklart har jag förlorat/saknar fler men det skulle ta år och för många tårar att skriva om alla. :)


stallet todayyyy

hej på er!
har nyss kommit hem från stallet o har ätit mat, snart ska jag ner till sjön o bada med Amanda! I stallet gick det verkligen toppen :D Diva har ju fått hosta så vi får göra ordning henne ute + att dom går ute på nätterna nu! Vilket är super! För då slipper hon hostan. Red barbacka i dag med Carro. Carro red lady dårå :) Vi red ut en runda, skritta mest men lite trav blev det med. Haha jag höll på att garva igel mig! Haha, när vi trava så håll både Carro o ja att dö av garv, för diva o lady blev värsta araberna. Dom hade jätte höga kliv o huvudet högt upp i luften o spärrade upp näsborrarna. Och på dom satt jag o Carro o skumpa runt! Haha! :P När jag kom tillbaka så borsta jag lite på henne, så släppte jag ut henne. Jaja, nu ska jag dra ner till sjön, hejs! :)
mer uppdate när jag kommer hem.

Lady

Diva



Godmorgon!

Sitter just nu och skriver på en novell, men tog en paus för att blogga lite. Ska snart hoppa in i duschen och fixa iordning mig, sedan skriver jag lite till på novellen. Idag blire att vara med Felicia och soooooola! Vill ju vara brun till skolavslutningen, såklart! ;)
Kan också avslöja att jag & Lollo har pratat lite om bloggen, mer får ni inte veta...än i alla fall ;)
Nejmen nu ska ja börja fixa mig, så se you later guys! Kommer ju en massa tidsinställda :D

Haha, usch pinsam bild på mig :$ men aja, bjuder på mig själv!

Svar på tal

Amanda om Novell - Är detta sant?:
hur kan du vara så duktig och skriva noveller? :) <3
-------------------------------------------------------------------------------------

Svar: Jag har alltid tyckt om att skriva, och jag antar att efter lite träning blir man bättre & bättre! Tack så mycket, men jag kan inte kalla mig duktig än, jag har fortfarande mycket kvar att lära! :) <3


Snabbt morgon inlägg

Hej alla bloggläsare! Idag blir de tmycket update från mig! Jag har fixat en massa tidsinställdainlägg, bland annat det här ;) Tror att jag spenderar dagen med Felicia och jag antar att vi solar eftersom det ska bli fint väder idag! Kommer 3 tidinställda idag, vilket ett handlar om ponnyer jag saknar och ett om säkerthetsvästen och ett med ett par bilder! Så jag hoppas ni blir nöjda idag, kommer säkert ett inlägg till nu på förmiddagen så fort jag vaknar såklart ;) Ha en bra dag, för det ska jag ha!


Wiiiiieee, tack så jätte mycket!

Tack så otroligt mycket ni som röstade på mig på "Veckans bloggare" det är verkligen jätte kul att ni gillar det jag gör! Det gör att alla timmar som jag sitter framför datorn pågrund av bloggen verkligen känns värt det! :D


Veckans bloggare v. 22 är...


Fanny Jaensson!

Fanny Jaensson blev utnämn till veckans bloggare v. 22, pågrund av att hon
har uppdaterat mycket och skrivit mycket bra och intressanta saker!


Svar på tal

   
Jenny om Videoinlägg - hur man skriver noveller:
Fanny vet du .. Nu ska jag skriva en novell :D xD <3333333333
---------------------------------------------------------------------
Svar: Bra Jenny! Jag vill uppmuntra fler att skriva, det är så jag visar mina känslor och hur jag uttrycker mig. Alla uttrycker sig på olika vis, men jag hoppas av att skriva noveller, dikter, sagor eller att bara skriva gör att man kan uttrycka sig och bli glad av det! :D <333333333


Novell - Är detta sant?

Nu kommer den färdiga novellen, ni fick ju bara läsa början förut, men nu har jag gjort klart den! :D

Det var en helt vanlig söndags eftermiddag, jag satte mig som alltid upp på cykeln och trampade vidare ut mot stallet som låg cirka två km från mig. En perfekt cykeltur i det fina vädret! Solen stekte på som mest vi det här laget och det var runt 30 grader bara i skuggan.

-          Phoo, det kommer bli en jobbig ridtur idag i den här värmen, sa jag tyst för mig själv medans jag trampade upp på den långa upp förs backen till stallet.

Jag cyklade upp mellan hagarna på den långa grusvägen, i hagen bredvid mig stog mitt skimmel sto Mina och betade, hon var så vacker när hon stog i den grönskande hagen.

Jag hoppade av cykeln och ställde den mot väggen vid den röda ladan, sedan traskade jag bort mot hagen för att hämta in Mina, när jag ropade på henne höjde hon huvudet och kom i full galopp mot mig. Det gjorde mig så lycklig.

-          Hej tjejen! sa jag och pussade henne på mulen.

Sedan tog jag in henne i stallet, ställde upp henne i stallgången och började borsta henne. Mina sänkte huvudet och visade hur mycket hon njöt över att jag var där, jag njöt minst lika mycket. Det ända stället jag kunde vara på och vara lugn på var hos Mina, jag var till utseendet en helt vanlig tjej. Jag hade blont midje långt hår, blåa ögon och var ganska lång för att bara vara tolv.

Men inombords bar jag på en mörk hemlighet, en som ingen visste om, bara jag. Min pappa var alkoholist. Det var en hemlighet som igen annan visste, det var bara jag. Min mamma flyttade ifrån oss när jag var liten pågrund av pappas drickande, jag har funderat i flera år varför hon lät mig vara kvar och bara stack? Det är en fråga jag aldrig kommer få svar på.

Jag kastade på sadel och träns och i all hast så glömde jag hjälmen. Äsch tänkte jag och fortsatte ut till stallbacken för att sitta upp, jag litar på Mina, vi tar bara en lugn skritt tur.

-          Proo, lugn Mina, sa jag medans Mina nervöst trippade omkring mig.

Jag satt upp och skrittade iväg upp på den grönskande skogen, när jag hade kommit in en bit i skogen fick jag en konstig känsla imagen. Jag kände att något var fel, jag titta mig omkring men såg bara det vanliga. Rötter som låg över den smala stigen, träden som sakta blåsta fram och tillbaka och fåglarna som flög runt i någon liten dans. Jag skakade snabbt av mig den obehagliga känslan och satte igång i galopp för att rensa tankarna. En snabb galopp friskar alltid upp minnet, tänkte jag glatt för mig själv.

Knak lät det inne från skogen, jag vände snabbt på huvudet för att se vad det var. Men Mina var snabbare än jag, hon kastade sig in i en okontrollerad sken galopp.

-          PRROOO MINA, PROOO. STANNA!! Skrek jag för att överrusta suset i mina öron av vinden och ljudet av skenande hovar.

Plötsligt snubblar Mina, jag ser hur marken kommer närmare och närmare. Jag känner hur jag slungas ut sadeln och flyger, det känns som om jag flyger i flera timmar fast det bara tar ett par sekunder. Jag slår i marken hårt med huvudet före, glider en bit med huvudet ner mot marken, sedan blir allting stilla. Det sista jag ser är Mina som ligger och gnyr bredvid mig, sedan blir allting svart.

Jag öppnar sakta ögonen och ser ett ljus, ett obehagligt ljus. Är jag i himmelen? Tänker jag oroligt. Jag tittar ner och ser mig själv ligga bredvid Mina. Jag flyger över min egen kropp, jag ser att jag blöder ur öron och mun, min arm var vriden på något konstigt sätt, ett onaturligt sätt. Minas ena ben hade en knöl precis ovan för hasen, hon blödde ur näsborrarna. Jag förstog att hon var allvarligt skadad. Hon låg och såg sig oroligt omkring, försöker ställa sig upp men kan inte stödja på benet. Jag försökte ta mig ner för att hjälpa henne, men jag kunde inte.

-          MINA, MINA, MINA!! Skrek jag medans jag försökte ta tag i något för att dra mig ner.

Men jag verkade sitta fast, jag kom ingen stans. Tårarna ran ner för mina kinderna medans jag såg på hur min häst långsamt lägger ner huvudet och somnar in. Min enda glädje i livet hade precis dött, det tar en stund innan jag uppfattar att det står någon bakom mig. Jag vände mig sakta om och där stog Mina!

-          MINA! Ropade jag och sprang mot henne och kastade mig om halsen på henne.

Jag tog tag i manen och kastade mig upp, barbacka utan varken träns eller grimma.

-           Nu är det bara vi två, för alltid viskade jag i Minas öra, medan jag satt igång henne i galopp och galopperade bort mot skymningen.

Det var den färdiga novellen, gillade ni den? :D


hejhoppsan! :D

Hihi, jja e bäst på rubriker, i know! ;) Nu har Felicia och Emma dragit, men jag ska försöka locka hit Felicia igen, för jag har ingen lust att sitta hemma och deppa o ha as tråkigt. Så förhoppningsvis så funkar det att Felicia kommer hit! :D
Dagen idag då, Emma & Felicia kom till mig runt 3, vi åkte ner och köpte glass sedan gjorde vi absolut ingenting, haha lite tråkigt men aja det är mysigt att bara sitta o prata (L) Tänkte lägga in en bild på dagens outfit, och ja, jag är inte fin så mobba inte mitt ansikte i hår :S


Linne - ?
Shorts - H&M


Statistiken

Haha, wow, kan verkligen säga att denna vecka ha statistiken verkligen gått UPP och NER. Men fortsätt att kolla och kommentera bloggen, vi blir jätte glada! :D


Videoinlägg - hur man skriver noveller



Fanny vill ha....

Vad Fanny vill ha:



1:
 Shortchaps syntetskinn CRW®

2: Juniorsporrar 15 mm

3: Sporremmar Getskinn

4: Stövelstrumpor 2 pack

5: Syntethandske CRW®

6: Läderstövlar Active CRW®


 

Rösta på ni! :D

Jätte kul att ni röstar, så rösta mer är ni snälla! :D Ja vet att det är många som inte har röstast..så rösta på hörrni! :D

Dagen idag då, har precis klätt mig och ska snart sminka mig. Sedan tänkte jag följa med mamma och pappa som smakråd o köpa en ny soffa, kanske kan jag få dom att köpa en ny palttång till mig? ;)
Kan ju alltid försöka och fjäska lite! När jag kommer hem ska jag nog sola, det var det som stog på mitt schema idag!

Vettni är rolig sak? :) Jag ska provrida i en ny ridgrupp på karslund! Gillar inte min egna på torsdagar kl 17.40 så jag ska provrida i gruppen på tisdagar 19.20. Om ridläraren Morgan tycker jag passar i den gruppen, så ska jag börja i den! Super kul! :D Längtar verkligen sjukt mycket efter att få byta, fast jag kommer ju sakna Frida i min gammla såklart...men aja livet går vidare! :D

Ska försöka fixa ett videoinlägg nu om hur skriver noveller, så håll utkik snart kommer den ut! :D


Veckans bloggare! R-Ö-S-T-A

Vi skulle ju börja med en ny sak, kommer ni ihåg? Jo det var ju "veckans bloggare" Så nu ska ni rösta vem av oss på denna blogg som ni tycker har uppdaterat om intressantaste saker!

Såhär röstar ni:
Skriv "Fanny B" om ni röstar på Fanny Börjesson.
Skriv "Fanny J" om ni röstar på Fanny Jaensson.
Skriv "Louise E" om ni röstar på Louise Ericsson.

Enkel va? Så rösta nu! En röst per person!
Röstningen avslutas imorgon kväll, av fanny J!


Hejhopp långkalsong! :D

Hehe, ja vet att jag är bra på rubriker ^^ ni behöver inte berömma mig, lovar! ;)

I alla fall så var jag på stan idag, tog bussen upp och var framme runt kvart i 12, köpte bikinisar där uppe. Dom kostade 99 kr per del, så jag köpte lite oliak färger på delarna, checka bilden:

Det var alla delar jag köpte, så kan jag blanda lite!

Det är något jävla fucking fel på vårat hus, våra element går inte att stänga av så just nu är det 43 grader här inne. Snacka om att det är VARMT? Jag lovar jag dör snart, ska fan flytta hem ifrån snart...

Ledsen att jag inte la in något videoinlägg, men som sagt så är det skit varmt i mitt hus, så det blir runt 50 grader inne på dagen. Och då vill jag verkligen inte sitta framför datorn och göra något videoinlägg. Ledsen det får vänta lite tills det blir svalare.


hoppas att..

Hoppas att ni läste mitt inlägg noga, det tog ca 1 timme att göra o jag vill verkligen att ni ska förstå hur mycket bara tro,kärlek och gos kan göra till världen band mellan häst o ryttare, okejokej, nu räker det, lägger in en hiss o diss o kanske en tummen upp för.... ? :) det var ju ett tag sen.. Hare bra! Kram

Divas & min historia...

Ja.. nu kör jag igång med att skriva divas skada..

Jag var o provred diva på hösten, jag fick prova rida henne i paddock o hon var fantastik!
Sen hörde Carro av sig slutet av september o fråga om jag ville komma o hjälpa till med Diva. Och sjävlklart ville jag det! Jag red henne vädligt ofta. Så snart blev det vinter. Diva och jag galoppera för första gången ute och jag var överlycklig! Jag julpynta hos henne och allt var så himla kul.
Så kom våren vi börja hårdträna. Den sista maj så var det en clear round i torsborg. Så då tänkte jag att jag kunde vara med. När vi kom fram till ridningen var diva hel spänd hela tin! När vi kom in på banan så gick det bra i början, jag börja hoppa ett hinder, det gick bra, styr mot det andra, mitt i hoppat så blev allt svart... En a stiglädret hade ramlat av sadel o jag ramla av på hindret. Mitt över det!
När jag vakna låg jag inne på soffan o det första jag fråga var: - var är diva, hur mår hon?!
Dom andra fråga hur jag mådde o det var ju rätt bra. Blev ännu bättre på slutet och tillslut så tänkte jag att det är lika bra att hoppa upp igen. Så jag gjorde det så skritta jag bort, så kändes det så konstigt. Så sa jag till Carro att det inte kändes bra då kolla hon också så såg hon att diva halta........ Så jag hoppa av, kolla henne sedan var det bara att åka hem och gissa om jag grät? jag grät hela natten jag kunde verkligen sommna. Men asså tänk ställa upp på sin första tävling o sedan ramlar man av o hon blir halt, lyckat!

Dagarna gick o sommaren kom o jag var uppe nästan varje dag på sommarlovet o bara myste o borsta.
Senare på sommar kunde jag börja gå ut o gå, jag ver överlycklig! Sen på hösten så fick jag sitta på en för första gången! Jag hade ett leénde på munnen hela tiden den kvällen.. jag minns det...
Senare på hösten börja jag trava henne, då kände jag att jag var på väg uppåt!
Hösten gick, vintern gick, hon belv bara bättre o bättre! ♥
Allt gick så himla bra och framåt , tillslut kunde jag till och med börja ''rida'' på riktigt, det blev ju mest åka häst förut.. Så då börja jag rida lite ute på ett gärde. Första galoppen!
Så kom slutet på vintern o jag kunde rida på riktigt o jag älska de, vet ni inte hur mycket Diva älska det då?
Nu är våran/sommaren här och vi ha hunnit hoppat 3 gånger o alla gånger har det gått toppen, ni kan ju kolla bilden här nera så får ni ser hur kul vi tycker det var. Både min o divas första gång vi hoppa efter skadan!
Nu rider vi också dressyrpass o jag, själv längtar väldigt mycket till vi ska få börja rida inför tränare !
Inte förens nu förstår jag hur starkt band jag o diva fått efter den här skadan...  Jag älskar henne otroligt mycket o hon betyder verkligen allt för mig. Den där underbara araben♥ Jag älskar henne, hon finns alltid där, jag vill aldrig lämna henne. Kan inte förklara min kärlek till denna häst, hon är bäst och så äre!

Jag älskar dig underbara, fantastiska, älskade häst♥

Svar på tal

lina sundh! om 25 augusti..:
åh vavd duktig du är att skriva DIKTRER :) ÄR IMONERAD
---------------------------------------------------------------------------------
Svar: Tack så jätte mycket! :D


Jag tackar o bockar för alla fina kommentarer jag får från er! Det är jätte
kul att ni gillar mina dikter och noveller! Fortsätt att kommentera! :D


ni är bäst (a)

Vi blir så glada när vi kommer in på bloggen o ser alla fina kommentarer, Vi hoppas att ni fortsätter så här så lovar vi att uppdatera ännu mer för eran skull, kram på er!



hejhopp :D

Nu har jag nyss kommit hem från en toppendag i vinön med min bror, farmor och farfar + deras vove ♥
Jag har badat, åkt båt, solat som fäään, gosat med hunden och självklart ätit god mat och glass ;)
Farmor och frafar har ju en sommarstuga på vinön, såååå bra asså! Bara ta färjan över åka dit o sola o bad! (a
Åker inte till stallet idag. I kväll drar mamma, jag, pappa och min bror till några kompisar o grillar. Senare åker mamma,pappa och filip hem. Men jag stannar kvar, min kompis Elin och jag ska sova över :D:D:D:D
Kommer bli riktigt skoj!
Har datorn med (såklart) så uppdateringen från min sida kommer vara på topp, jag lovar! Tänkte faktis skriva ett lååååååångt inlägg med bilder om divas skada. Om ni vill? För det är ju er jag bloggar för:)
Jaja, ni får ha en toppen kväll allesamans, puss!
Var bara tvungen att ladda upp en bild på mig när jag var liten (a

Början på en novell

Tänkte visa er hur en början på mina noveller kan se ut, så just nu har jag bara skrivit början:

Det var en helt vanlig söndags eftermiddag, jag satte mig som alltid upp på cykeln och trampade vidare ut mot stallet som låg cirka två km från mig. En perfekt cykeltur i det fina vädret! Solen stekte på som mest vi det här laget och det var runt 30 grader bara i skuggan.

-          Phoo, det kommer bli en jobbig ridtur idag i den här värmen, sa jag tyst för mig själv medans jag trampade upp på den långa upp förs backen till stallet.

Jag cyklade upp mellan hagarna på den långa grusvägen, i hagen bredvid mig stog mitt skimmel sto Mina och betade, hon var så vacker när hon stog i den grönskande hagen.Jag hoppade av cykeln och ställde den mot väggen vid den röda ladan, sedan traskade jag bort mot hagen för att hämta in Mina, när jag ropade på henne höjde hon huvudet och kom i full galopp mot mig. Det gjorde mig så lycklig.

-          Hej tjejen! sa jag och pussade henne på mulen.

Sedan tog jag in henne i stallet, ställde upp henne i stallgången och började borsta henne. Mina sänkte huvudet och visade hur mycket hon njöt över att jag var där, jag njöt minst lika mycket. Det ända stället jag kunde vara på och vara lugn på var hos Mina, jag var till utseendet en helt vanlig tjej. Jag hade blont midje långt hår, blåa ögon occh var ganska lång för att bara vara tolv.Men inombords bar jag på en mörk hemlighet, en som ingen visste om, bara jag. Min pappa är alkoholist.

Så vad tyckte ni? Var det en bra början, eller ska jag ändra något? Vill ni läsa den när den är färdig? :D


Svar på tal

Frida om Svar på tal:
JA, du skriver Gryymt bra !!
Men skulle du inte kunna skriva en om hästar nån gång ? (a) Det skulle vara kul :D Men dom du skriver är så jäklans bra !! :D ♥♥♥
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Svar: Tack så jätte mycket! Det glädjer mig att du gillar dom, håller på med en hästnovell
just nu faktiskt! :D <3<3


Svar på tal

Jenny om 25 augusti..:
Får jag önska en sak av dig Fanny ?? :D

Dina noveller är verkligen grymma , så om du har tid någon gång , kan inte du skriva lixom "hur" du skriver dom ? alltså om du förbereder dig på något sett eller om du bara sitter & skriver ??

Vore exktra kul om du kunde ta det i ett videoinlägg , det är alltid lättare att fatta då ;D <333333333
------------------------------------------------------------------------------------------
Svar: Självklart kan jag göra det, jag ska fixa ett videoinlägg där jag berättar hur jag förbereder med
redan ikväll! Om jag nu hinner, men såklart jag gör det! :D
Och tack så jätte mycket för dina fina ord, det värmer!:D <3333333


Dagen och TACK!

Ledsen för att det inte blev mer bloggande igår, även fast jag lovade...dumma mig, skäms Fanny!
I alla fall, det som står på schemat idag är att först fixa iordning mig, sedan drar jag upp på stan med Emma & Felicia, och sedan hem till Emma o bada i hennes pool och självklart S-O-L-A! :D
Kommer bli en toppen dag, en väldigt varm dag. Jag tänkte kolla efter en ny bikini, har dessvärre bara en, så jag behöver en till!
Men idag har jag fixat tidsinställda åt er, det kommer 2 svar på tal, så vem vet...det kanske är just din fråga jag har svarat på? ;)

Håller på att skriva en hästnovell, eftersom det hade kommit ett önskemål om det. Och tack för alla fina kommentarer om mina noveller! Jag blir jätte glad verkligen! :D



Hello alla bloggläsare!

Tjena bloggläsare! Just nu sitter jag i Emmas hammock i hennes trädgård medans hon och Felicia gör rent poolen, så vi kan bada sen! Det är ju grymt bra väder, så ett dopp i poolen och sen jobba på solbrännan står på schemat idag!

Om natten då, vi nördade stallkompisar hela kvällen och gick ut till tältet typ vid 01.00. Sedan hade vi inte fixat med sovsäckarna eller något, så det vart ju lute svårt när det var mörkt ute och man såg noll komma noll. Vi låg och pratade lite till typ halv 3, innan vi försökte somna, sedan vaknade vi runt 8 och var super pigga, konstigt nog :s När vi vaknade och såg hur jävla trångt vi låg och hur mycket småkryp det var överrallt så blev man ju överraskad. Så vi har sovit med spindlar, skalbaggar, humlor och övriga kryp! Mysigt va? ;)

Men men, nu ska vi gå in och göra oss iordning så vi kan cykla och hämta bikini o det hos mig & Felicia. Men datorn är självklart med vart vi än går, så update om dagen kommer, promise!


the day,

Haha min rubrik , jag är sämst på att komma på rubriker xD
Godmorgon alla! I dag kommer jag ha en toppen dag. På förmiddagen ska jag och mina två vänner gå på stan :)
Vi ska åka buss in o kolla lite där, så kan jag ta kort på vad jag har köpt :P När jag kommer hem ska jag väll ut o sola. Hehe. Sen vid fyra ska jag och mamma till stallet, har saknat Diva as mycket! 

Alltså blir det inte så mycket uppdatering av mig, men vi hörs ikväll! :)


Älskling o jag, Fanny B har tagit kortet :)



åh surt.

Åhh jag får hets ;o
Nu krånglar blogg.se igen, nu kan man visst inte se statistiken!!
Asså åh vad jag blir förbannad!!


Svar på tal

    
amanda om noveller..?:
Gud vad fina dikter och noveller du skriver!

vill gärna se mer , ! :) <3
--------------------------------------------------------------
Svar: Tack så jätte mycket! Det värmer verkligen!
Oja, det kommer massa mer! :) <3


Just nu..

Just nu sitter jag vid Emma dator, Emma och Felicia ligger och tjockar i sig chips & läsk i soffan framför stallkompisar! Haha, vi e så mogna! ;)
Vi har haft en liten "skönhetssalong" vi la i hårinpaktningar i håret, var jätte fint o lent. Även fast det vart misslyckat första gången. Snart ska vi dra ut till tältet, o självklart så hänger datorn med så vi kan uppdatera! :D

Flyttade mig precis ut till soffan, om det är intressant att veta. Imorgon vet jag inte vad ja ska göra faktiskt, kanske blir stallet ja venne :P Blir väl att sova ut ordentligt först!

Vi typ "lanar" stallkompisar, vi nördar det. Förra gången vi sov över hos Felicia (i tisdags) så kollade vi på typ 8 avsnitt och ikväll nördar vi det igen. Har väl blivit en tradition!


2 Juni~

Hejsan!
I morse åkte jag på agility kurs med min famors hund Bessi♥  Det gick super bra, och bessi skötte sig super! Och hon lyssna bra och så.. vi hoppade två olika banor och hon är sååååååå bra! Längtar till den 24 juli för då är det agility tävling som jag ska vara med på, så om någon vill fota, hör av er? :)

Hon är bäst min lilla bessi bus :*
När jag kom hem så åkte jag till min kompis Elin. Om ni vill komma till henne blogg så kan ni klicka här. Vi spelade gitaur hero, åt mat, dator, skratta, baka och busa med hunden :)
Sen åkte jag på fotbolls träning och nu sitter jag här med Amanda, så ni kanske kan klicka in på hennes blogg också? Det gör ni här :P
Bessi och jag idag, taggade inför start :D

25 augusti..

Hon cyklade långsamt på grusvägen i skogen, och väjde vant för stenar, gropar och utstickande kvistar. Hon hade cyklat den här vägen säkert hundra gånger tidigare, och det var allt tur det, för ikväll hade hennes cykellampa gått sönder, och hon såg inte ett smack. Det var i slutet av augusti och nätterna hade blivit mörka igen.
Lina var på väg hem från sin bästa kompis, Sandra. De hade gjort det de alltid gjorde på lördagskvällarna, ätit popcorn, sett film och skvallrat en massa. Temat för kvällens filmer hade varit kampsport: Kill Bill, Bruce Lee och Jean Claude Van Damme. Även om inte Lina var särskilt förtjust i sådant så kunde hon inte låta bli att tycka att det var tufft.

De hade inte hållit koll på tiden, och nu var klockan över tre. Hennes föräldrar skulle bli rasande för att hon var så sen. Om de fortfarande var vakna, vill säga. Hon hoppades på att de inte var det.
Nu var det bara några hundra meter till, så skulle hon vara ute på storvägen, där gatlyktorna kastade ett kallt, men välkommet ljus i natten. Det kändes skönt, för det här började faktiskt kännas lite skrämmande; det var så fruktansvärt tyst i skogen. Inget ljud hördes, förutom en kråka som kraxade olycksbådande. Annars var allting stilla. Men innan hon kunde komma ut på storvägen måste hon över bron vid forsen.

Hon ökade farten, och vinden tårade hennes ögon. Det var bara därför som hon inte såg fällan. En halvstor sten kom i hennes väg, cykelhjulen slant och hon föll handlöst rakt ner på marken. Den hårda betongen i bron skrapade hennes händer och haka, och hon fick blodsmak i munnen.
”Vad i…” längre hann hon inte, innan någon tog tag om hennes händer och vred om dem på ryggen så det gjorde fruktansvärt ont. Någon andades tungt, och hon kände en unken lukt.
”Jag höll på att ge upp. Inatt verkade ingen vilja komma den här vägen, men jag måste haft tur trots allt. Tyvärr kan man inte säga detsamma om dig.” Rösten fick det att isa sig i hennes blod, hon hade aldrig hört något liknade förut. Den dröp av illvillighet och något som hon bara kunde beteckna som ondska.
Hennes hände knöts fast med något hårt, och sedan vände han på henne, och synen fick henne att skrika till, även om han strax kvävde hennes skrik med sin näve.
Mannen som höll fast henne var så kritvit i hyn att venerna såg svarta ut och hans ögon glödde vinröda Ena halvan av ansiktet var sönderskrapat, så att ögat höll på att tränga ur sin håla, och levrat blod låg i tjocka kakor i hans, vitblonda hår. En spindel krälade över det bleka ansiktet. Kläderna var sönderslitna och fulla med jord och lera. Hon kunde känna hans unkna andedräkt och hans upphetsning och visste vad han tänkte göra, samtidigt som hon förstod att det här inte var någon riktig levande människa. Jag måste ha blivit galen, for det genom hennes huvud.

Han slet och drog i hennes kläder samtidigt som han skrattade rått. ”Du var mig en välformad liten sak. Du kommer passa mig utmärkt, och utmärkt i min samling också” viskade han till henne, och grävde med naglarna i hennes hud.
Lina var skräckslagen. Det här var inte en riktig man, så mycket hade hon skräckslaget konstaterat.
Jag håller på att bli våldtagen av en vålnad, tänkte hon förskräckt, och adrenalinet började strömma genon ådrorna och det blev hennes räddning, för nu såg hon vad han hade i handen.
En tunn fiskelina, som han tänkte trä över hennes hals.
Hinner han få på mig den där så är jag stekt, tänkte hon, och så tog hon i allt vad hon kunde och skallade på honom hårt.
Det sjöng i huvudet på henne, för hon hade aldrig utfört en dansk skalle förut och visste inte hur man skulle göra för att inte bli skadad själv. Men det hade utan tvekat försenat även honom. Han kved till och tappade balansen så pass att hon kunde rulla undan från honom. Kvickt kom hon på benen, och gjorde sig beredd på strid.
Han reste sig också och log ett mördande leende. ”Försök du, flicka lilla. Men du har inte en chans”.
Nu när han rest sig såg hon att han även hade ett skotthål genom magen. Hon tänkte på Kill Bill och Uma Thurman när hon svängde runt på hälen och sparkade honom så hårt hon kunde i magen. Givetvis fungerade det inte så bra, för hon hade aldrig i hela sitt liv tränat kampsport, men nu slogs hon för sitt liv och sin dygd, och allt hon sett under kvällen strömmade till i hennes minne och hon utnyttjade knepen så gott hon kunde.
Mannen skrek till när hennes klackar träffade honom och hon kunde höra hur det klafsade till i hans döda hud. Han spurtade emot henne och hann lägga snaran om hennes hals innan hon sparkade till igen, och förbannade att han hade hunnit binda hennes händer. Hon hade behövt dem nu.
Nu hade han fått övertaget i och med snaran, och log sitt ondskefulla leende igen. ”Jag hade tänkt ta dig precis som de andra, men natten är snart slut, och jag har inte tid att vänta tills du sparkat dig slut, slyna” väste han. ”Det får helt enkelt duga med att jag dödar dig, tycker inte du det också?”
Lina kände det som om all kraft lämnade henne när han drog åt snaran. Hon fick inte luft, och röda fält började dansa framför hennes blickfält.
”Du kan inte vinna. Det vet vi båda två” sa han och skrattade. Och Lina förstod det också. Nu var det slut med allting.
Men just då ekade ett skott, som träffade honom i magen, bara någon cm från det första skotthållet. Han frös till och det började rinna blod ur hans mun. Han släppte taget om stryplinan, och innan Lina ens hann blinka hade han fallit över broräcket ned i forsen.

”Hur är det med dig?” sa en orolig röst som skyndade fram till henne. Den tillhörde en gammal vithårig gubbe med ett gevär i handen. Lina insåg att hon fick vara lycklig över att inte kulan från det hade träffat henne också.
”En … en vålnad” väste hon fram. Gubben befriade henne från stryplinan så att hon kunde andas igen och efter det knöt han även loss hennes händer.
Han betraktade henne tyst, och hjälpte henne upp på fötter. ”Jag vet” kom det till slut lågt från honom. ”Vad heter du, lilla vän?”
”Lina” kraxade hon.
”Gunnar heter jag” sa han till henne. ”Kom med mig. Någon har säkert hört skottet, och vid det laget bör vi vara långt härifrån. För jag tivlar på att du vill berätta din historia för polisen?”
Lina behövde inte ens tänka efter. ”Nej” väste hon.
”Var bor du?” undrade Gunnar.
”Drygt en km härifrån.”
”Jag följer dig hem. Kom nu.”
Han lyfte upp hennes cykel, hängde geväret på axeln och började gå. Lina skyndade efter honom.
”Vad var det där?” frågade hon. ”Vem var han?”
”Han hette Henrik Dager” sa gubben. ”Han var min son”.
”Din son?!” utbrast Lina så högt som hennes såriga hals lät.
”Ja. Han är död, har varit död i nästan tio år. Men en gång om året, natten till den 25:e augusti så går han igen på bron. Det var där han dog efter att han dödat sin flickvän.”
”Förlåt men … jag förstår inte” sa Lina.
Gunnar gick tyst bredvid henne en stund. Han suckade tungt. ”Du förstår, Henrik, min son, var tillsammans med en flicka som hette Elvira. Han älskade henne väldigt mycket, och ville gifta sig med henne. Så natten till den 25:e augusti, den dagen hennes födelsedag skulle stå så tog han med henne hit och friade till henne med ring och allt. Men Elvira sa nej, för hon hade nämligen träffat en annan precis innan. ’Jag vill vara tillsammans med honom nu’ sa hon.”
”Då slog det slint i huvudet på Henrik. Han hade velat det här så mycket, planerat det i förväg, längtat och så kastade hon det i ansiktet på honom” berättade Gunnar sorgset. ”Så han slog ner henne och våldtog henne. Sedan ströp han henne med en bit fiskelina som någon lämnat kvar på bron. Men Elvira hade skrikit så högt att halva grannskapet hade vaknat, däribland jag själv och någon hade kallat på polis. När de skulle fängsla honom gick han till attack emot en kvinnlig polis, och de sköt honom” fortsatte Gunnar. ”Då ramlade han över broräcket ner i forsen. Kroppen hittades aldrig.”
” Men …” började Lina, men Gunnar avbröt henne.
”Sedan den dagen så hatar Henrik alla kvinnor, och vill dem illa. Så precis samma natt som han dödade sin älskade Elvira så spökar han, om du ursäktar det fåniga ordvalet, på bron. De kvinnor som går över bron våldtar och dödar han på samma sätt som han dödade Elvira.”
”Men nu så kom du i hans väg” sa Lina.
”Ja, det gjorde jag. Jag älskade min son över allt annat när han levde och ville inte göra honom illa. Men när jag hörde dig skrika inatt, precis som flera andra så brast något inom mig och jag ville inte låta det hända igen. Jag gissade att han bara kunde stoppas som han gjorde första gången, nämligen med en kula. Så jag tog med mig geväret som jag jagar hare med. Och jag kom visst i grevens tid.”
”Ja, det gjorde du verkligen!” sa Lina. ”Jag var helt övertygad om att jag skulle dö. Tack.”
”Det är något som jag borde ha gjort för länge sen” sa Gunnar. ”Men även om han är en ondskefull vålnad så är han min son, och jag ville som sagt inte göra honom illa. Men jag inser ju att han inte är den son som jag uppfostrade och älskade när han levde. Jag har förstått det nu.”
Lina ville gärna trösta mannen som gick bredvid henne, men hon var en aning förargad också. Om nu Gunnar visste allt det här så kunde han ha stoppat Henrik tidigare. Men hon insåg ju också att det var som han sa, att han älskade sin son så mycket att han inte hade kunnat göra honom så illa.
”Tror du att han slutar nu? När du stoppade honom menar jag” sa hon.
”Det vet jag inget om. Förhoppningsvis” svarade han.
”Hur många?” sa hon med svag röst.
”Hur många vadå?” undrade Gunnar.
”Kvinnor” sa Lina tyst.
”Jag vet inte” sa Gunnar. ” Men säkerligen åtminstone en varje år”.
Minst tio alltså tänkte Lina med ett kvidande. ”Har de hittats?” undrade hon.
”Nej. Han tar dem alltid med sig efteråt. De försvinner spårlöst.”

Efter ytterligare fem minuters promenad så hade de kommit fram till Linas ytterdörr. Hon vände sig blygt emot Gunnar och gav honom en kram.
”Tack” mumlade hon. ”Tack för resten av mitt liv.”
Gunnar höll henne försiktigt intill sig. ”Det var så lite”. Sedan släppte han henne, och såg på medan hon låste sin cykel och sedan gick in i huset. Han väntade tills hon hade låst dörren, sedan vände han och började gå hemåt.

Gryningen nalkades, och nu var det försent. Gubbskrället hade kommit i vägen för honom, och nu fanns ingen tid kvar längre. Men det kommer andra nätter, tänkte han tröstande för sig själv. Det kommer flera miljoner augustinätter efter den här. Och då var han redo med sin strypsnara.


noveller..?

Gillade ni novellerna jag skrev och dikterna? Jag hoppas ni gillade dom, för jag tyckte faktiskt att novellen blev riktigt bra asså. Jag älskar ju att skriva, har alltid gjort. Att skriva noveller eller liksom som att visa sina känslor fast i en text, om ni fattar vad jag menar. Det kommer fler noveller, så jag hoppas ni uppskattar dom! :D

Ikväll ska jag, Emma o Felicia tälta i Emmas trädgård, kommer bli sjukt kul! Läääängtar, det är ett 3 manna tält, så jag får hoppad vi får plats! ;)

Lagade precis mat med min älskade bror, haha det gick väl sådär. Vi sammar betar inte så jätte bra, kan man ju säga..hehe.
Men, men det kommer in en novell i eftermiddag, och lite annat smått & gott! :D


rubriken är dum

Fredag: Efter skolan åkte jag och Amanda upp till stallet. Vi mockade alla boxar, bytte vatten och fixa nytt hö. Sedan tog vi in Diva och börja borsta henne. Vi borsta henne riktigt noga, gud vad fin hon vart! ♥ Red i paddocken idag. Pga att Amanda skulle få prova rida Diva och att hon behövde jobbas mer + att amanda ville ta lite kort! :D
Skritta fram i 10 min. Korta sedan upp tyglarna och börja lägga lite volter, flytta henne lite fram o tillbaka för att mjuka upp henne. Hon gick super fint. Så träna jag lite på halter och igångsättning. Sen börja jag trava. jag la lite volter och red olika ridvägar. Sedan fick hon skritta ett tag. Så börja jag sätta mig ner i traven. Skumpigt i början men lite senare så gick det faktis rätt bra. I traven träna jag också mycket på stanna - igång. För att jag ska lära mig att använda så små hjälper som möjligt. Hon var duktig! Sen när hon inte visste om det så gjorde jag en galoppfattning, galoppera in på en stor volt och sedan rakt fram o in i en volt igen, så sakta jag av till trav. Hon var super hetsig och ville bara mer och mer. Men jag ville att hon skulle lyssna på mig så då blev det som det blev.. Håll på med henne ett tag och på slutet så släppte det och hon gick mycket finare. Sen skritta jag av henne i 20 min. Sen fick Amanda prova skritta lite. Amanda fotade ju, men har inte fått bilderna än ska försöka få dom så fort som möjligt. Om ni vill komma til Amandas blogg klicka här.
Bild från ett gammalt ridpass.

Louise gör en comeback!

Haha, Hej på er kärabloggläsare!
har nu bestämmt mig för att komma tillbaka lite tidigare. Känner att jag vill börja blogga igen o verkligen satsa stenhårt på ponnysnillarna. Så nu är det denna blogg som gäller, men jag är ju fortfarande aktiv på min andra egna blogg som ni kan hitta här :)
Nu ska jag iaf sätte mig o fixa lite, tänkte sätta dit en klocka och fixa in smielysar. Så det blir lite mer detaljer, det gillar ju eller hur ;) Fanny & Fanny har ju iaf varit super duktiga med uppdateringen här på bloggen. Men nu är vi tre igen! Haha. Ni får gärna ge lite ideer om vad ni vill läs om. Så kan jag fixa det, så får ni alla inlägg när jag är på ridläger! Tänkte faktis skriva hela långa "berättelsen" om divas skada. Skulle det vara intressant? Att få veta vad det var och hur det egneligen gick till och hur nära jag var att få lämna henne... Kanske skulle vara lite spänande att läsa om?^^
Nu täntke jag slänga upp några ovisade bilder på diva i hagen :)
Ko mule ♥

En till blogg, hahah

Yes, nu har jag en annan blogg också, med tre hästtokiga guldvärda tjejer! Det är nämligen Emma, och Felicia som ni säkert känner igen från http://ponniehjerta.blogg.se! Vi har nu en blogg som vi bloggar tillsammans på. Bloggen heter: http://ponniegalna.blogg.se, så LÄS-FÖLJ-KOMMENTERA OCH BLI BEROENDE!

Självklart är jag lika aktiv här som alltid ;)

// Fanny Jaensson

Bloggar jag läser...

Har absolut bloggtorka, så nu tänkte jag skriva vilka bloggar jag läser & följer! :D Ingen speciell ordning.

http://timian.blogg.se - Josefine & medryttarponnyn Timian
-
http://ponniehjerta.blogg.se - Felicia & skötponnysarna Kasper & Mynta
-
http://josefinessoderberg.blogg.se - Josefines "vardagsblogg"
-
http://mirakelponnie.blogg.se - Moa & hennes ponnys
-
http://nellieberntsson.blogg.se - Nellie & hennes ponnys
-
http://dressyrmupparna.blogg.se - Ingrid och Linn & Claudia och Cupido
-
http://byall.blogg.se - Emma och Julia & deras ponnys
-
http://ventootuva.blogg.se - Tuva & Vento och Glow
-
http://powniiee.blogg.se  - Louises egna blogg
-
http://ridinglife.blogg.se - Frida ekberg
-
http://smillarungner.blogg.se Smilla rungner

Det var alla bloggar jag läser - följer och kommenterar! :D

// Fanny Jaensson

hej !

hej förlåt att jg inte bloggade idag
men jag fyller år :D
ni får se en bild på en sak jag fick av pappa till kameran imorgon , ska fota massa imorgon så update kommer det allt bli!
jag och stina red en sväng i tarstra borg ,
tnkte rida en sväng där inne , men vi såg en moped och en hjälm där  så jag vågade inte fortsätta ditåt så vi gick hem .. xD
synd  , vi hittade en skojig galoppsträcka därborta men ah..
//fannybörjesson

dikter-kärleks dikter

JAG ÄLSKAR

Jag älskar en kille,
han är så underbar.
Utan honom vore jag vilsen,
utan honom vore jag ingenting.
Han tröstar mig när jag är ledsen,
skäller på mig när jag gjort något dumt.
Han hjälper mig att välja rätt vägar i livet,
han förstår mig som ingen annan gör.
Jag älskar en kille,
och han är min bror.

------------------------------------------------------------------------

VI

Om världen skulle gå under ikväll,
kommer vi mötas på andra sidan?
Kommer du stå vid himmelens port,
och sträcka ut din hand mot mig?
Eller kommer du ha glömt mig redan,
glömt bort tiden vi haft tillsammans?
Men eftersom den inte verkar gå under ikväll,
vill du följa med in?

-------------------------------------------------------------------------

INGEN SAKNAD

Känn ingen saknad,
känn ingen sorg.
Ty jag vaktar dig,
lämnar aldrig din sida.
Jag besöker dina drömmar,
där vi åter får vara tillsammans.
I drömmarna så finns jag hos dig,
och ingen sjukdom kan ta mig ifrån dig.
Du håller mig i din famn,
sådär som du alltid gjort.
Du ger mig din energi,
tröstar mig när det är dags att åter skiljas åt.
Känn ingen saknad,
ty jag alltid kommer vara hos dig.


Novell-förutfattade meningar

Hastigt greppade jag tag i min Versace resväska och virrade panikslaget runt på Dhakka airport tillsammans med de andra vinnande stipendiaterna från Bernadottegymnasiet. Detta var definitivt inte vad jag förväntat mig. Och var är egentligen limousinen?

Tolkarna vägledde oss till ett flertal män som visade sig vara chaufförer. Runt omkring vimlade det av stirrande människor, varav de flesta var män. Det kändes en aning obehagligt, det var precis som om vi vore Hollywoodkändisar.
Upplevelsen överskred min vildaste fantasi, men det vore respektlöst att nedvärdera deras transportsätt. Det var detta eller inget. Finess vet de då inte vad det är!

Efter drygt en timmes plågsam färd i denna kvava hetta var vi framme vid ett oerhört risigt hus. Fast i och för sig verkade husen här i Bangladesh vara i sådant skick. Huset vi befann oss vid visade sig vara på någon slags turistinformation. En kvinna iklädd färgstarka och stora kläder hastade fram uppväckande i entrén bara vi snuddade ytterdörren. Hon förlät sig, och höll vänligt upp dörren för oss alla med ett stort leende.
Väl inne vid receptionen stod det ett flertal män prydligt på rad. En utav dessa män var särskilt uppseendeväckande. Han var huvudansvarig, och informerade därför detaljerat för oss om kulturen här i Bangladesh, och om viktigheter vi bör tänka på som turister. Dessutom fick vi till och med en kort undervisning i språket Bangla.
Efter en upplevelse till lunch var vi redo att bege oss till de familjer vi skulle bo hos under de kommande dagarna. Just nu kände jag frustration. Just nu önskade jag bara att vi var framme så jag kunde slappna av i min lyxsvit och beställa god mat från hotellets, eller snarare palatsets roomservice.
Vi välkomnades av så gott som hela byn, så kändes det åtminstone. En större folksamling stod stirrande på oss när vi anlände. Återigen kände jag en aning obehag, trotts att jag vanligtvis uppskattar uppmärksamhet. Men detta var olidligt, det var inte någon som helst måtta på det hela. Mannen till chaufför trampade besvärligt vidare. För kanske första gången i mitt liv kände jag medlidande, det var fruktansvärt, men mannen tillät inget annat. Chauffören stannade till, vilket besvärade mig eftersom jag både var trött och irriterad efter denna omständiga resa. Han sa något på bangla, vilket vi förstås inte uppfattade. Medan vi väntade in de andra tittade jag mig omkring, det såg ut som rena bombnedslaget runtom oss. Inte nog med det stod det även här en hel drös med människor som nyfiket stirrande på oss. Den enda tanken som slog mig var att här kan dessa människor omöjligt bo såsom det här ser ut. Tolkarna anlände strax därefter, och mannen upprepade sig återigen.

Vår tolk Micah kommunicerade med mannen och torkade därefter svetten i pannan och tittade på oss med en lättad blick och sa ”Ni kan kliva av tjejer, det är här vi ska bo”
Jag blev alldeles kallsvettig och drabbades av panikångest. Jag försökte hålla mig samman, men de stirrande och förundrande människorna runtom mig gjorde inte precis saken bättre.
Dessa skjul till boenden såg ut att falla samman när som helst, och här skulle jag spendera denna så kallade semester?
Det går inte ens att jämföra med det palats jag förväntat mig. Nu ville jag bara försvinna. Jag skulle till och med kunna offra mina nyköpta Gucci skor för att slippa det här. Ska jag bo här kommer jag omöjligen härifrån levande.

Jag och mina väninnor blev hänvisade till våra sovplatser. Likaså de var i dåligt skick som de vi tidigare sett av här i byn. Detta var minst sagt förnedrande, är det något slags skämt? Här vinner jag ett extremt eftertraktad stipendium, och vad är vinsten? Jo, något de kallar en upplevelsefylld semesterresa till Bangladesh. Det var minst sagt att bedra oss! Jag skulle snarare kallade detta ett överlevnadsläger med oanade upplevelser!
”Kemala!”, ropade någon med en glädjefylld röst. Vi rusade genast ut och fick återigen se denna folksamling. Först när två personer av alla dessa människor, självklart män, kom fram och inspekterade oss ytterst noggrant insåg jag varför alla dessa människor stod samlade utanför huset vi befann oss i. Vi västerlänningar har anlänt till denna lilla by kalamanpur, det måste vara något av det största som hänt dem detta årtionde. Stackars människor.
Här kommer jag, en ljushyad ung kvinna från Europa med platinablondt hårsvall och rejäl makeup och tror att jag kan erövra världen. Och jag hamnar här av alla ställen. Jag känner mig oerhört patetisk i denna omgivning, som om jag vore ”too much” liksom…

Jag börjar vänja mig vid dessa dagliga sysslor. Livet här har gjort en tvär vändning i mitt liv. Hur kunde jag ha sådana fördomar om allt och alla? Förvånansvärt trivs jag, jag skulle gladeligen stanna kvar här en längre tid om det inte vore för allt det hektiska som väntar mig där hemma. Först nu har jag insett hur patetisk min lilla värld
sannerligen är.


RSS 2.0